Přejít na obsah

Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
870 odpovědí na toto téma

#241 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 0:33

rodinka veverek napsal/a:

jozin.cz napsal/a:
Mohl bych poprosit autora o par slov ke stahovani dlazdic?
Nejak nevim kde mam v tom servisnim menu videt kolik jich zbyva, resp. jestli uz je stazeno?

Velikost downloadové fronty (čtvrtá položka), je počet dlaždic, které se budou stahovat a o nichž už se ví, že nejsou na disku.

Aha, no jasne!
- I tak ale nechapu (pokud to vubec jde, ale spis jsem jen natvrdlej) jak si muzu stahnout napr. cely Krkonose, ktery vidim pri urovni 10, vsechno az do urovne 13? Cili jak stahovat od nastavene urovne vic do detailu a nikoliv oddalene urovne?
- Dalsi tajemna vec gargage collector? Slovo gargage jsem v ang. slov. nenasel, takze jsem o5 ztracen.

Dekuju Martine! Jak ja se Ti odvdecim?

rodinka veverek napsal/a: Budou stahovány dlaždice mapových pokladů [TURIST, TTUR] v rozmění měřítek <4,10> nyní natavte v hlavním okně výřez mapy který chcete stáhnout. Výřez můžete nastavit v libovolném měřítku a v na libovolném mapovém podkladu. Pak spusťte stahování tlačítkem. Stahování poběží na pozadí. V servisním okně lze sledovat, jak se zkracují frony. Stahování nelze zastavit jinak než ukončením programu.

• 0

#242 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 0:47

Z nabídky spolupráce je u me asi realne tak mozna pokus o napsani dokumentace, kterou bych si myslel spojit s Wiki? Pricemz zrejme padaji v uvahu jen obecne non-GG veci, protoze jsem GSAKar. Co se tyce propagace by bylo asi nejlepsi ze vseho, uz tady myslim zminovane zarazeni mezi mistni Projekty. Uz si o tom komunikoval s chozem?/mam mu napsat?/chces to vubec?
  • 0

#243 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 2:21

Byl by problem indikator stupne priblizeni? Nebo tam je a jenom jsem ho prehledl??
  • 0

#244 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 9:06

Tak jsem si to také nainstaloval a je to naprostá paráda, díky moc! (jako by něco takového nemohlo být rovnou součástí GeoGetu)
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#245 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 11:48

Aviatik napsal/a:
Tak jsem si to také nainstaloval a je to naprostá paráda, díky moc! (jako by něco takového nemohlo být rovnou součástí GeoGetu)

To nee, to bych to nemoh používat. Jen ať to je a zůstane stand-alone. :)
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#246 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 11:55

jozin.cz napsal/a:
- Dalsi tajemna vec gargage collector? Slovo gargage jsem v ang. slov. nenasel, takze jsem o5 ztracen.

http://cs.wikipedia....rbage_collector
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#247 Pitel

Pitel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2010 - 12:30

Pokus o otevreni browseru vyhodi vyjimku.
  • 0

#248 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 21 leden 2010 - 23:24

Je potřeba opravit status bar. Nevejde se tam kompletni informace o souřadnicích myši a aktuální polohy.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#249 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 22 leden 2010 - 10:06

Aviatik napsal/a:

Nemohl a jsem tomu rád. GeoKuk není jen pro GG. Ale i pro GSAK, Mozigo a PQ uživatele. A až bude umět podporu jakýchkoliv waypointů, tak i pro mudly, co si chtějí naplánovat houbařskou tour :D
  • 0

#250 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2010 - 10:43

Aviatik napsal/a:

Neco takoveho JE soucasti Geogetu od jeho sameho zacatku! (cachemapa...) Geokuk jen prinasi komfort v rychlosti, v ovladani a v podobe novych funkci, jako treba offline rezim.

Duvod, proc Geokuk neni soucasti Geogetu je jednoduchy - je to samostatny program, na jine platforme, se samostatnym zivotem. Bylo by neprakticke jeho distribuci vazat na distribuci Geogetu.

Ale i kdyby to bylo, nebyl by nejmensi duvod prestat distribuovat Geokuk samostatne. K takovemu chovani neni racionalni duvod.
  • 0

#251 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2010 - 10:45

souhlasím, takhle může být více univerzální a propojení s geogetem je i teď dostatečné a pohodlné
  • 0

#252 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2010 - 15:50

HaLuMa napsal/a:

Aviatik napsal/a:

Neco takoveho JE soucasti Geogetu od jeho sameho zacatku! (cachemapa...) Geokuk jen prinasi komfort v rychlosti, v ovladani a v podobe novych funkci, jako treba offline rezim.

Chápu, že se tě to jako autora Geogetu dotklo ale GeoKuk nabízí mnohem více než cachemapa v Geogetu. Na druhou stranu je mi jasné, že zobrazení cachí na mapě je jenom jednou z mnoha funkcí Geogetu (a ne tou nejdůležitější) zatímco Veverka vytvořil specializovaný software který dotáhl prakticky k dokonalosti.
  • 0

#253 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2010 - 15:53

Parkis napsal/a:
souhlasím, takhle může být více univerzální a propojení s geogetem je i teď dostatečné a pohodlné

A kdyby ještě obojí používalo data ze společné databáze bez nutnosti exportu pro Geokuk! (jasně, Java asi není ten pravý nástroj pro práci s databázemi. Ale bylo by to hezké)
  • 0

#254 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2010 - 16:26

Aviatik napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

Chápu, že se tě to jako autora Geogetu dotklo ale GeoKuk nabízí mnohem více než cachemapa v Geogetu. Na druhou stranu je mi jasné, že zobrazení

Proc by se me to melo dotykat? Precetl sis i tu druhou vetu, co jsem napsal?
  • 0

#255 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2010 - 17:36

Aviatik napsal/a:
A kdyby ještě obojí používalo data ze společné databáze bez nutnosti exportu pro Geokuk! (jasně, Java asi není ten pravý nástroj pro práci s databázemi. Ale bylo by to hezké)

Ja si stahuju PQcka do adresare xy a odtud si je taha GSAK i GeoKuk, takze se mi data synchronizuji stahovanim novych PQcek a to mi staci.
  • 0

#256 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 22 leden 2010 - 23:43

jozin.cz napsal/a:
Ja si stahuju PQcka do adresare xy a odtud si je taha GSAK i GeoKuk, takze se mi data synchronizuji stahovanim novych PQcek a to mi staci.

A jak řešíš vyluštěné mysterky?
  • 0

#257 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2010 - 0:44

No, ja se priznam, ze jsem prilis geozavisly/zvedavy jestli tam opravdu je, nez abych mel plnej suplik vylustenejch otaznikuuu. Takova spekulace: Nicmene by asi nebyl problem (nechat si) napsat makro, ktery by Ti mysterky s neprazdnym final waypointem exportovalo na jedno kliknuti do toho adr. xy a ted uz jenom zjistit, jak GK pracuje s kolizema (tataz keska 2x v adr. xy)
  • 0

#258 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 8:15

jozin.cz napsal/a:
No, ja se priznam, ze jsem prilis geozavisly/zvedavy jestli tam opravdu je, nez abych mel plnej suplik vylustenejch otaznikuuu.

Takova spekulace: Nicmene by asi nebyl problem (nechat si) napsat makro, ktery by Ti mysterky s neprazdnym final waypointem exportovalo na jedno kliknuti do toho adr. xy a ted uz jenom zjistit, jak GK pracuje s kolizema (tataz keska 2x v adr. xy)

Pokud je tatáž keška dvakrát ve stejném adresáři, tak se vezme v úvahu stav z nejmladšího souboru. Je tedy možné do toho adresáře dát všechny PQ a jiné exporty, které máš.

Jediný rozdíl je v příznaku "Nalezena" a "Vlastní". Pokud se v některém importu zjistí, že jsem vlastník, tak už budu vždy vlastník. Pokud je v některém, že jsem nalezl, tak jsem vždy nalezl.
Předpokládá se totiž, že "odnalezení" není moc pravděpodobné. Toto chování umožňuje nahrát exporty více kačerů a plánovat společné výlety.
  • 0

#259 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 8:26

Aviatik napsal/a:

Geokuk součástí Geogetu nikdy nebude. Jak už psal HaLuMa, programy používají jinou technologii.

Bude snaha, aby Geokuk byl samostatně použitelný bez Geogetu. Na druhé straně už jsou a budou v Geokuku funkce, které budou vázány na Geoget.

Užší spolupráce s jinými programy (GSAK, MoZiGo, ...) nebude. Ale do verze 3 uvažuji zahrnout podporu pluginů, takže to pak snad bude možné udělat.
  • 0

#260 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 8:32

jozin.cz napsal/a:
- I tak ale nechapu (pokud to vubec jde, ale spis jsem jen natvrdlej) jak si muzu stahnout napr. cely Krkonose, ktery vidim pri urovni 10, vsechno az do urovne 13? Cili jak stahovat od nastavene urovne vic do detailu a nikoliv oddalene urovne?

Jednoduše. Přibliž si co nejvíc mapu na nejpodrobnější měřítko, které chceš stáhnout, pak otevři to sohovací. Vrať se do hlavního okna, oddal mapu, uprav velikost hlavního okna, abys tam měl celé Krkonoše a spusť stahování.

jozin.cz napsal/a:
Dekuju Martine! Jak ja se Ti odvdecim?

Tak, že budeš program používat a všem o něm povídat. :D
  • 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama