Přejít na obsah

Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
870 odpovědí na toto téma

#261 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 8:41

Aviatik napsal/a:

Parkis napsal/a:
souhlasím, takhle může být více univerzální a propojení s geogetem je i teď dostatečné a pohodlné

A kdyby ještě obojí používalo data ze společné databáze bez nutnosti exportu pro Geokuk! (jasně, Java asi není ten pravý nástroj pro práci s databázemi. Ale bylo by to hezké)

S touto myšlenkou jsem se také zaobíral, ale zavrhnuj jsem to zatím ne proto, že by to nešlo, až bude mít Geoget v sobě HTTP server, tak by asi nebyl problém, možná bych se s Halumou domluvil i na jiném přístupu.

Ale jeden z důvodů, proč ne přímo do databáze je skutečnost, že Geokuk nemá (a brzy nebude mít) tak vychytralé filtrovací schoponosti jako Geoget a nemusí být vždy žádoucí mít v Geokuku celou databázi Geogetu. Možná jako alternativa přístup do databáze někdy bude, ale určitě ne brzy.
  • 0

#262 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 8:52

jozin.cz napsal/a:
Z nabídky spolupráce je u me asi realne tak mozna pokus o napsani dokumentace, kterou bych si myslel spojit s Wiki?
Pricemz zrejme padaji v uvahu jen obecne non-GG veci, protoze jsem GSAKar.
Co se tyce propagace by bylo asi nejlepsi ze vseho, uz tady myslim zminovane zarazeni mezi mistni Projekty. Uz si o tom komunikoval s chozem?/mam mu napsat?/chces to vubec?

Nějaká dokumentace na wiki je vítána, klidně se do toho pusť. Pokud Ti nebude jasné, jak něco funguje napiš a já Ti to popíšu.

Mezi Projekty by se mně zařazení Geokuku moc líbilo, ale je jasné, že tam toho nemůže být moc a že ne všechno se tam dostane. S Chozem jsem nekomunikoval a myslím, že není ani vhodné, abych tam tlačil svůj vlastní produkt. Zda si Geokuk zaslouží být mezi projekty, o tom by měli rozhodnout uživatelé. Takže pokud se Ti program líbí, budu rád, když Chozemu napíšeš.
  • 0

#263 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 11:56

rodinka veverek napsal/a:

Aviatik napsal/a:
Tak jsem si to také nainstaloval a je to naprostá paráda, díky moc! (jako by něco takového nemohlo být rovnou součástí GeoGetu)

Geokuk součástí Geogetu nikdy nebude. Jak už psal HaLuMa, programy používají jinou technologii.

Mne je to jasné, že javovský program do jiného projektu nepůjde jenom tak zakomponovat. Je to fajn i tak, ten export z GeoGetu je hned, jenom jak se znám tak budu mít v Geokuku věčně neaktuální data :D
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#264 pan_eL

pan_eL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 20:28

Paradni programek, zatim jsem na zacatku, ale uz jsem mu prisel na chut! Diky! B)
  • 0
Předem nejasná cesta za poznáním.

#265 Sumak.cz

Sumak.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 20:59

geokuk je super. Dik za nej uz chvilku ho pouzivam jeste kdyby negdo zdatnejsi dokazal do GG udelat macro na to vyfiltrovat a spustit geokuk urcite to jde, protoze kdyz vidim co vsechno dokazete zasnu.
  • 0

#266 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 22:00

Sumak.cz napsal/a:
geokuk je super. Dik za nej uz chvilku ho pouzivam jeste kdyby negdo zdatnejsi dokazal do GG udelat macro na to vyfiltrovat a spustit geokuk urcite to jde, protoze kAhojky dyz vidim co vsechno dokazete zasnu.

Ahojky,
To makro uz existuje, napsal ho ludekV a je ke stazeni zde:
http://www.geocachin...t=&rowstart=120, na strane 7
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#267 Roman_K

Roman_K

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 22:22

Moc se mi tento program libi, vyborne se s nim planuji vypravy, kdyz jsou kese i pomocne waypointy zobrazene na podrobne turisticke mape. V kombinaci s geogetem to nema chybu a nic bych na tom nemenil. Diky.
  • 0

#268 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 22:24

Díky Archi1, že odpověděl za mě. Jen doplním, že makro je k nalezení také v dokumentaci GeoGetu
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#269 Sumak.cz

Sumak.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2010 - 23:35

dekuju, u funguje hledal sem na strankach geokuku a ne geogetu Jeste jednou dik za radu i za makro
  • 0

#270 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 7:20

Sumak.cz napsal/a:
dekuju, u funguje hledal sem na strankach geokuku a ne geogetu

Pokud do stránek GeoKuku Veverky zařadí odkaz, budu jen rád :-)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#271 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 7:52

LudekV napsal/a:
Díky Archi1, že odpověděl za mě. Jen doplním, že makro je k nalezení také v dokumentaci GeoGetu

Ja bych k tomu spoustecimu makru mel jednu pripominku. Mne nefungovalo, pokud jsem mel pro nej ikonku na toolbaru. Pokusama jsem zjistil, ze FindWindow najde prave to "okno" s ikonou. Zmenil jsem mu tedy PluginHint na Result:='Geokuk '; (mezeru na konec) a zacalo to slapat spravne.
Druhou vec, kterou jsem si tam dodelal byl indikator postupu exportu. Precijen vyexportovat 15k kesi nejakou vterinku trva a pokud to nic nezobrazovalo, byl jsem nervozni. Mas-li zajem, mohu ti poskytnout me zneni makra, abys nedelal znovu to, co uz jednou ja (i kdyz je to pochopitelne primitivni).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#272 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 8:17

Tohle chování FindWindow jsem taky pozoroval, ale s tím moc nenadělám to je Windowsí knihovna. Upravené makro uvítám, viz SZ.
  • 0

#273 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 8:28

Citát: ... s jídlem roste chuť ...
A ještě, kdyby to makro nejdříve zavřelo starý GeoKuk, než spustí nový ... (Typická situace: GeoKuk export na liště, pustím, exportuju, koukám na mapu a nemám tam to, co hledám ... Zpět do GeoGetu - aha, blbě nastavený výběr, oprava, spuštění makra ... a druhý GeoKuk aktivní ...)
  • 0

#274 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 8:38

Osik napsal/a:
A ještě, kdyby to makro nejdříve zavřelo starý GeoKuk, než spustí nový ... (Typická situace: GeoKuk export na liště, pustím, exportuju, koukám na mapu a nemám tam to, co hledám ... Zpět do GeoGetu - aha, blbě nastavený výběr, oprava, spuštění makra ... a druhý GeoKuk aktivní ...)

ale ono by to právě mělo detekovat že už geokuk běží a druhý nespouštět, pokud to nedělá, jde možná o chybu zmíněnou výše. Mě osobně to ovšem funguje jak má.
  • 0

#275 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 8:57

Osik napsal/a:

Tak takhle se mi to pri mych pokusech nikdy nezachovalo. A delal jsem s tim psi kusy. Mozna, ze tvuj geokuk ma nejak deformovane jmeno okna nebov tom ggp makru hledas neco jineho nez 'Geokuk'?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#276 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 15:12

Nojo, omlouvám se za spam, Luďkovi koupím k obědu jahodový dortík ... Stačilo si stáhnout aktuální verzi exportu ... Ještě ten šíbr (ukazatel stavu exportu) kdyby byl ... Nebo už někde je?
  • 0

#277 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 17:36

Dodělal jsem ten progress bar, aktualizace je ke stažení opět přes
dokumentaci GeoGetu

To Osik - jahodovej ne, radši čokoládu :)
  • 0

#278 Pazitka

Pazitka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 21:28

Ludku, nerozumim tomu navodu na instalaci. Chtelo by to vylepsit. Body 1 a 2 jsou dejme tomu jasne. I kdyz by to asi chtelo pouzit slova bud / anebo Ale bod 3 uz ne.

3. Nastav cestu ke GeoKuk pro makro do pole pathGeoKuk
*/ kde je tohle pole? doplnil bych na zacatek bodu 3 - v GeoGetu, Konfigurace Pluginu
a. zapiš cestu k automaticky instalovanému jar z vytvořeného zástupce na ploše ??? proc kdyz ma byt zde: .\script\geokuk ??
b. zapiš název staženého jar (stačí bez cesty)??? me to tedy bez cesty nestaci, funguje az z cestou
4. Spusť GeoKuk a překopíruj cestu k datům do pole pathData ??? a tohle pole je nekde v GeoKuku? Kde? Ja tam nikde nic takoveho nevidim.[/b]
5. Nepovinné - soubor geokuk.gge.pas je exportní makro, překopíruj ho do základní datové složky GeoGetu (tj. o dvě úrovně výš), ??? no jo, ale bez toho nebudu moci udelat export CTRL+E, a pri tomto pouziti se geokuk nespousti
  • 0
Via est scopus!

#279 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 21:31

to findwindow se pouziva kvuli cemu? Aby se zjistilo, jestli Geokuk uz bezi? Pokud ano, pak doporucuji tuto kontrolu delat spolehlivejsi cestou pres pojmenovane mutexy, pokud je to vubec mozne.
  • 0

#280 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2010 - 22:17

Pazitka napsal/a:

Děkuji Pažitkovi za připomínky k dokumentaci, snad je nyní napsaná lépe.

HaLuMa napsal/a:
to findwindow se pouziva kvuli cemu? Aby se zjistilo, jestli Geokuk uz bezi? Pokud ano, pak doporucuji tuto kontrolu delat spolehlivejsi cestou pres pojmenovane mutexy, pokud je to vubec mozne.

Tak tady vůbec nevím o čem mluvíš a zda je to věc, kterou lze udělat bez spolupráce rodiny Veverek. Účel jsi pochopil správně.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama