A otvirat linky do browseru ti funguje?zde napsal/a:
Zatím jsem našel tyhle bugy (na Ubuntu)
GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.
Publikováno 01 February 2010 - 16:09
Publikováno 01 February 2010 - 16:25
Publikováno 01 February 2010 - 16:30
pitel@mana3:~$ java -version java version "1.6.0_15" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_15-b03) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 14.1-b02, mixed mode)
P.S. Nacitani PQ s gpx mi funguje, ale ten zip musi mit rozumne jmeno. Mezery atd mi to nezralo.
Publikováno 02 February 2010 - 8:59
$ java -version java version "1.6.0_15" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_15-b03) Java HotSpot(TM) Client VM (build 14.1-b02, mixed mode, sharing)
A běží to úplně stejně blbě, jenom několikrát rychleji. Trochu se s tím ale už dá pracovat, takže jsem aspoň zjistil že ty fialové kruhy mají stále stejnou velikost, nezávisle na zoomu mapy.
Publikováno 02 February 2010 - 9:43
Publikováno 02 February 2010 - 10:42
Publikováno 04 February 2010 - 14:20
Publikováno 04 February 2010 - 14:40
1) Na pouziti GK de-facto GSAK ani GeoGet nepotrebujes, v zasade Ti staci Premium clenstvi a stahnout si PQcka do adresare "Slozka s keskami" v Umisteni souboru v menu soubor. (Ten popisek je tam trochu matouci, Martine!)mr.mates napsal/a:
Ahoj, předně velké dík veverkám. Toto je fakt pěkný prográmek. Cca 10 dní jsem se učil GSAKu a včera konečně došlo i k použití GK. Nainstalovat a nahrát do něj kešky sice chvilku trvalo (člověk se stále učí) ale zobrazují se. Nicméně už dvě hodiny pročítám od začátku toto vlákno a asi od poloviny čtu "gpx soubory načítat jdou". Možná to bude znít blbě, ale nemohl by mi někdo říct, jak je do GK načtu? Pokud je to v menu, pak prostě nevidím :-)
Je fakt, že mi už oči z toho čtení jdou šejdrem.
2) Taky jsem tady četl o klávesových zkratkách, není někde nějaký seznam?
3) Co mi velmi vyhovuje je, že se při troše snahy jedná o off-line mapové zzobrazení. Jen jsem nepochopil, jestli se "Dlaždice" stahují při zobrazení i s keškou, nebo zda je musím ručně stahovat přes "Postahovat dlaždice..."
Předem dík za odpověď
2) Nejsou videt v menickach??
3) Pokud nemas vypnute Ukladat mapy v menu Mapy tak ano.
Publikováno 04 February 2010 - 14:57
jozin.cz napsal/a:
1) Na pouziti GK de-facto GSAK ani GeoGet nepotrebujes, v zasade Ti staci Premium clenstvi a stahnout si PQcka do adresare "Slozka s keskami" v Umisteni souboru v menu soubor. (Ten popisek je tam trochu matouci, Martine!)mr.mates napsal/a:
Ahoj, předně velké dík veverkám. Toto je fakt pěkný prográmek. Cca 10 dní jsem se učil GSAKu a včera konečně došlo i k použití GK. Nainstalovat a nahrát do něj kešky sice chvilku trvalo (člověk se stále učí) ale zobrazují se. Nicméně už dvě hodiny pročítám od začátku toto vlákno a asi od poloviny čtu "gpx soubory načítat jdou". Možná to bude znít blbě, ale nemohl by mi někdo říct, jak je do GK načtu? Pokud je to v menu, pak prostě nevidím :-)
Je fakt, že mi už oči z toho čtení jdou šejdrem.
2) Taky jsem tady četl o klávesových zkratkách, není někde nějaký seznam?
3) Co mi velmi vyhovuje je, že se při troše snahy jedná o off-line mapové zzobrazení. Jen jsem nepochopil, jestli se "Dlaždice" stahují při zobrazení i s keškou, nebo zda je musím ručně stahovat přes "Postahovat dlaždice..."
Předem dík za odpověď
2) Nejsou videt v menickach??
3) Pokud nemas vypnute Ukladat mapy v menu Mapy tak ano.
Aháááá, ono je to načítá při startu. Tak to jsem netušil. Nebo mi to už hlava nebrala? No prostě pako, no.
Jj, v menu jsou vidět, ta máš pravdu. Měl jsem namysli nějaký přehled. Neva.
A tím, jak jsi mi odpověděl na třetí otázku, tak je vše vyřešeno. Jednalo se mi právě o nějakou horkou klávesu pro stahování dlaždic a přehled dalších kl. zkratek.
Dík za odpověď. .... už, mlčím...
Publikováno 04 February 2010 - 15:05
Ve skutecnosti to zipy/gpxka (pro me kupodivu) nacita furt. I kdyz uz je GK pustenej. Musi tam bejt naka rutina, ktera ten adresar furt kontroluje.mr.mates napsal/a:
Aháááá, ono je to načítá při startu.
Publikováno 04 February 2010 - 15:24
Publikováno 04 February 2010 - 21:03
Tato vlastnost tez zpusobuje ze neni mozno cache "centrovat", zda se ze mnozstvi kesi je na GeoKuk priliz velke, stale se meni napis Nalezeno - Hleda se ...
Na prilozenem obrazku je to pekne videt.
Publikováno 05 February 2010 - 6:26
Publikováno 05 February 2010 - 8:48
Napadají mě dvě možnosti:Pazitka napsal/a:
Divna vec. Provedl jsem export 4 kesi do GeoKuk makrem od LudkaV. V souboru *.geokuk jsou skutecne jen ony 4 cache. V adresari neni zadny jiny soubor *.geokuk. Presto se v menu "Jit - Keš" Zobrazuje daleko vice kesi. Pri blizsim zkoumani jsem zjistil, ze se jedna o archivovane, a to jak nalezene tak nenalezene. Kde se tam vzaly?
Tato vlastnost tez zpusobuje ze neni mozno cache "centrovat", zda se ze mnozstvi kesi je na GeoKuk priliz velke, stale se meni napis Nalezeno - Hleda se ...
1. Máš v tom adresáři nebo někde jinde, kam se GeoKuk kouká, PQ s archivovanými kešemi
2. Straší Ti v počítači (... nebo jinde ...)
Publikováno 05 February 2010 - 8:49
Já osobně si počkám, až tu čáru zahustíte tak po 200m ...Pupkovi napsal/a:
Vyřešíš to Dane jednoduše, když ty zelený, kousek za barákem konečně odlovíš
Publikováno 05 February 2010 - 10:05
Osik napsal/a:
Napadají mě dvě možnosti:Pazitka napsal/a:
Divna vec. Provedl jsem export 4 kesi do GeoKuk makrem od LudkaV. V souboru *.geokuk jsou skutecne jen ony 4 cache. V adresari neni zadny jiny soubor *.geokuk. Presto se v menu "Jit - Keš" Zobrazuje daleko vice kesi. Pri blizsim zkoumani jsem zjistil, ze se jedna o archivovane, a to jak nalezene tak nenalezene. Kde se tam vzaly?
1. Máš v tom adresáři nebo někde jinde, kam se GeoKuk kouká, PQ s archivovanými kešemi
2. Straší Ti v počítači (... nebo jinde ...)
ad1) bude spravne, netusil jsem, ze to automaticky nacita i PQ !!!!
Publikováno 05 February 2010 - 10:08
Pupkovi napsal/a:
Vyřešíš to Dane jednoduše, když ty zelený, kousek za barákem konečně odlovíš
Toto jednoduche reseni ma drobne zdravotni komplikace. Ale ver mi, velice mne to sklicuje :-(
Publikováno 05 February 2010 - 13:53
Je to takmr.mates napsal/a:
Hm, zajímavá vlastnost. Jestli ještě mohu jeden dotaz, pokud jsem to tedy pochopil správně s těma "nalezenýma" keškama (jak se tady psalo), tak když sem do toho adresáře nahraju svoje nálezy a třeba kolegy z práce, GK načte oba dva soubory a pokud nechám vykreslovat "nenalezené" (resp. potlačím nalezené) tak se zobrazí pouze ty, u kterých jsme nebyli ani jeden, že? Teď už se ptám jako naprostý debil, ale dokonce se tak cítím. Tak bych prosil bez ukamenování.
Publikováno 05 February 2010 - 13:57
To je implicitní zobrazení těch kruhů.zde napsal/a:
Jo, pak už to docela jde.. divný, nepamatuju si že bych ty kruhy zapínal, vybíral fialovou barvu, ani nastavoval maximální velikost.
Publikováno 05 February 2010 - 13:59
Ten adresář se kontroluje vždy když Geokuk získá fokus a jinak každých 10 sekund. A když je tam nějaká změna, tak se to na pozadí načte, pak prožene filtrem a rychle vymění.jozin.cz napsal/a:
Ve skutecnosti to zipy/gpxka (pro me kupodivu) nacita furt. I kdyz uz je GK pustenej. Musi tam bejt naka rutina, ktera ten adresar furt kontroluje.mr.mates napsal/a:
Aháááá, ono je to načítá při startu.
EDIT: Žádné explicitní načtení program nemá a ani IMHO není potřeba.
14 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů