Přejít na obsah

Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
870 odpovědí na toto téma

#361 LiborH

LiborH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 23:03

rodinka veverek napsal/a:
Tak máme novou verzi a jsou tam opraveny některé chybky. A doplněn TODO list.

Právě jsem tuhle novou verzi dotestoval a potvrzuji, že se již stahují dlaždice i Z=13.

Teď už jsem zcela spokojen, díky moc. Po zbytek večera si můžeš říkat Velký Sáhib ;);)
  • 0

#362 rsc_cz

rsc_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 879 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 23:11

Program se mi moc líbí, skvělá práce. Chtěl bych se ale zeptat, na co je vlastně funkce Ladění ikon. Podle toho co v ní je mi připadá, že by mělo jít najetnou zobrazovat cachešky a waymarky, ale vůbec netuším, jak toho dosáhnout (vůbec netuším, jak načíst waymarky). Nebo to chápu špatně?
  • 0

#363 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 7:52

rsc_cz napsal/a:
Program se mi moc líbí, skvělá práce. Chtěl bych se ale zeptat, na co je vlastně funkce Ladění ikon. Podle toho co v ní je mi připadá, že by mělo jít najetnou zobrazovat cachešky a waymarky, ale vůbec netuším, jak toho dosáhnout (vůbec netuším, jak načíst waymarky). Nebo to chápu špatně?

1. Waymarky prostě načteš tak, že do datového adresáře dáš nějaký GPX export s waymarky, třeba z geogetu nebo z MoZiGa, nebo si je uložíš přímo ze stránky waymárků, ale tam jich jde jen málo.

2. Ladění ikon. To je velká věc. Když si budeš vytvářet vlastní ikony, tak se zde můžeš podívat, jak budou vypadat v různých variantách. Místo smailíků můžeš nalezené ikony třeba zabarvit nebo označit zatržením. Můžeš odstranit "kulaté čtverce" z podikon, můžeš si místo těch ikon tam dát špendlíky. Můžeš si libovolnou ikonu k vlastním waypointům. Můžeš změnit způsob vyznačení waypointu po najetí myší. Můžeš disablované ikony místo zešedění zdeformovat a já nevím co ještě. A to všechno jen tím, že umístíš správně pojmenovaný soubor s obrázkem do správného adresáře (Kořen se nastavuje se v "umístění souborů" ) Ale k tomu musím napsat aspoň nějakou dokumentaci, jinak je to na úrovni pětkové mysterky :D. Snad během víkendu.
  • 0

#364 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 8:31

Já mám trochu problém s nastavením popisků. Když jsem vlezl do nastavení, tak na mě vykoukla tahle nádhera a všechno se nastavilo na bílý text na bílém pozadí. To jsem nakonec nějak zmákl, nicméně ten dialog je naprosto šílený :)

Přiložené miniatury

• gke.jpg

• 0

#365 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 únor 2010 - 9:25

neski napsal/a:
Funguje vám exportní makro s GSAKem ver 7.7.0.86 ?

7.7. je v beta verzi. Vzhledem k častým aktualizacím jsem zatím nepřešel a proto i netestuji. Co to píše za hlášku?
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#366 rsc_cz

rsc_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 879 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 11:14

1. Waymarky prostě načteš tak, že do datového adresáře dáš nějaký GPX export s waymarky, třeba z geogetu nebo z MoZiGa, nebo si je uložíš přímo ze stránky waymárků, ale tam jich jde jen málo.

GPX z wm.com jsem zkoušel, ale v GeoKuku mi pak jen vyskočila nějaká chyba a nic se nezobrazilo...

A - zobrazí GeoKuk ikony všech kategorií WM, nebo jen těch, které jsou vidět v Ladění ikon? Nebo si ty ostatní musím nějak přidat? Dokumentace by se opravdu hodila ;)
  • 0

#367 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 únor 2010 - 12:25

rsc_cz napsal/a:Dokumentace by se opravdu hodila ;)

Nechme autora vylepšovat program a nějaký grafoman by mohl pomoci s dokumentací :)
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#368 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 12:39

abakus napsal/a:
Já mám trochu problém s nastavením popisků. Když jsem vlezl do nastavení, tak na mě vykoukla tahle nádhera a všechno se nastavilo na bílý text na bílém pozadí. To jsem nakonec nějak zmákl, nicméně ten dialog je naprosto šílený :)

1. Zkousil jsem to teď z práce, kde jsem novou verzi ještě neměl a mně to nastavilo černý text na bílém pozadí, tak nevím.

2. Většina dialogů v Geokuku je šílených. Čím častěji bude dialog používán, tím lépe se ho snažím nalejautovat (jak se to řekne česky?). Tento dialog je v surovém stavu, jak ho BoxLayout stvořil a čeká někde vzadu ve frontě na zhezčení. Vybírače barev jsou z Javy, vybírač fontu stažen z internetu, tak jak to bylo, tak jsem to tam prdnul.
  • 0

#369 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 12:43

rsc_cz napsal/a:

GPX z wm.com jsem zkoušel, ale v GeoKuku mi pak jen vyskočila nějaká chyba a nic se nezobrazilo...

A - zobrazí GeoKuk ikony všech kategorií WM, nebo jen těch, které jsou vidět v Ladění ikon? Nebo si ty ostatní musím nějak přidat? Dokumentace by se opravdu hodila ;)

Pokud ti to nějaký soubor nenačetlo, pošli mně ho a tu chybu také.
Jsou tam ikony jen pro některé kategorie z Waymarků kolem Brna. Ostatní doplň.
  • 0

#370 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 13:04

Posílám tady vzorovou sadu ikon. Je stejná, jako ta zabudovaná v programu. 1. Sadu si rozbalte do nějakého adresáře. 2 V Geokuku v umístění souborů se nastavuje složka s tvými ikonami, tak si tam nastav ten adresář, kam jsi ikony robalil. 3. V menu Ikony se objeví sada "Vyvoj", tak se na ni přepni. 4. A můžeš zkoumat a modifikovat. Ještě jsem tam přibalil wordovský dokument. Začal jsem ho psát, když jsem plánoval Geokuk 2.0, ale pak mě psaní přestalo bavit a já to začal programovat. Proto dokument vypadá tak, jak vypadá. (Dnes jsem z něho aspoň vyházel úplné nesmysly.) Pokusím se někdy napsat něco, co má hlavu a patu, tento dokument to není, ale lepší než nic. I když..., no posuďte sami.

Přiložený soubor (y)

• 0

#371 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 13:12

1. Zkousil jsem to teď z práce, kde jsem novou verzi ještě neměl a mně to nastavilo černý text na bílém pozadí, tak nevím.

To jo, když jsem to poprvé spustil, tak to bylo černé na bílém. Když jsem ale pak otevřel nastavení a s děsem v očích ho opustil bez jediné změny, tak jsem to najednou měl bílé na bílém.
  • 0

#372 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2010 - 23:13

Tak zase nějaké chybky jsou opraveny.
  • 0

#373 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2010 - 23:43

1. Opravena jedna závažná chyba
2. Zřízeny stránky na geowiki http://wiki.geocaching.cz/wiki/Geokuk, můžete psát třeba dokumentaci.
  • 0

#374 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2010 - 8:48

1. Opravena jedna závažná chyba
.

Nevim proc, ale kdyz se chci podivat na popis zmen- http://geokuk.ic.cz/changelog.html, tak se mi zobrazi prazdna stranka.. :(:(:(
  • 0

#375 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2010 - 10:29

Mě taky, třeba tam nic není :D
  • 0

#376 HOLAS

HOLAS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2010 - 14:38

progámek vypadá dobře :) jen by mě zajímalo podle čeho se kešky řadí (nejspíš podle GPS :) ) zkoušel jsem totiž jak to vypadá s keškama brno co byly na stránkách. zkoukal jsem do seznamu a koukám je tam i moje kešku hrobka bukůvků. po kliknutí kde se nachází pozoruju, že keška (a je to tradicionálka) je úplně někde jinde než má být. Po bližším ohledání je to zdušně kolem 650 metrů. a zjistil jsem že v geokukovi je chybná N-ková souřadnice. Je to shoda náhod že se nějak zanesla chyba, nebo tak mohou trpět i více keší? // Edit tak jsem našel o kousek dál podobnou kešku která trpí stejně. P.S. moc se omlouvám pokud se to tu už řešilo, všech 19 stránek jsem si nečetl :) pokud se to řešilo, tak tu moji zprávu ignorujte :P
  • 0

#377 martin_povolny

martin_povolny

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2010 - 18:55

Programek vypada na obrazku moc pokne, ale import GPX na mne haze osklivou vyjimku. Tusim to bylo neco jako String index out of bounds. Zdrojaky nevidim, kdyby byly k dispozici, treba poslu patch ;-) EDIT: zkusil jsem to znovu a mam vyjimku: [Výjimka vypadla až z vlákna Thread[AWT-EventQueue-0,6,main]] EXC-1-dump-exc3a1: Exception printed at 2010-02-21T19:38:03.726+0100 EXC-1-dump-exc3a1: render.10 - cz.geokuk.tw.lang.FThrowable$ExceptionPrinter.printStackTrace(FThrowable.java:436) EXC-1-dump-exc3a1: render.9 - cz.geokuk.tw.lang.FThrowable.printStackTrace(FThrowable.java:290) EXC-1-dump-exc3a1: render.8 - cz.geokuk.tw.lang.FThrowable.printStackTrace(FThrowable.java:284) EXC-1-dump-exc3a1: render.7 - cz.geokuk.tw.exception.ExceptionDumper.dump(ExceptionDumper.java:156) EXC-1-dump-exc3a1: render.6 - cz.geokuk.tw.exception.ExceptionDumper.dump(ExceptionDumper.java:67) EXC-1-dump-exc3a1: render.5 - cz.geokuk.tw.exception.FExceptionDumper.dump(FExceptionDumper.java:51) EXC-1-dump-exc3a1: render.4 - cz.geokuk.util.MyExceptionHandler.uncaughtException(MyExceptionHandler.java:31) EXC-1-dump-exc3a1: render.3 - java.lang.ThreadGroup.uncaughtException(ThreadGroup.java:970) EXC-1-dump-exc3a1: render.2 - java.lang.ThreadGroup.uncaughtException(ThreadGroup.java:965) EXC-1-dump-exc3a1: render.1 - java.lang.Thread.dispatchUncaughtException(Thread.java:1831) EXC-1-dump-exc3a1: 1/3 java.lang.RuntimeException #2595047: Vyjimka pri zpracovani na pozadi. EXC-1-dump-exc3a1: 1.15 - cz.geokuk.util.MySwingWorker0.done(MySwingWorker0.java:26) EXC-1-dump-exc3a1: ... + 14 hereafter EXC-1-dump-exc3a1: 2/3 getCause(): java.util.concurrent.ExecutionException #31556811: java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: -1 EXC-1-dump-exc3a1: 2.19 - java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerGet(FutureTask.java:222) EXC-1-dump-exc3a1: 2.18 - java.util.concurrent.FutureTask.get(FutureTask.java:83) EXC-1-dump-exc3a1: 2.17 - javax.swing.SwingWorker.get(SwingWorker.java:583) EXC-1-dump-exc3a1: 2.16 - cz.geokuk.kes.importek.MultiNacitacSwingWorker.donex(MultiNacitacSwingWorker.java:51) EXC-1-dump-exc3a1: 2.15 * cz.geokuk.util.MySwingWorker0.done(MySwingWorker0.java:24) EXC-1-dump-exc3a1: 2.14 - javax.swing.SwingWorker$5.run(SwingWorker.java:718) EXC-1-dump-exc3a1: 2.13 - javax.swing.SwingWorker$DoSubmitAccumulativeRunnable.run(SwingWorker.java:864) EXC-1-dump-exc3a1: 2.12 - sun.swing.AccumulativeRunnable.run(AccumulativeRunnable.java:95) EXC-1-dump-exc3a1: 2.11 - javax.swing.SwingWorker$DoSubmitAccumulativeRunnable.actionPerformed(SwingWorker.java:874) EXC-1-dump-exc3a1: 2.10 - javax.swing.Timer.fireActionPerformed(Timer.java:271) EXC-1-dump-exc3a1: 2.9 - javax.swing.Timer$DoPostEvent.run(Timer.java:201) EXC-1-dump-exc3a1: 2.8 - java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(InvocationEvent.java:209) EXC-1-dump-exc3a1: 2.7 - java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java:597) EXC-1-dump-exc3a1: 2.6 - java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(EventDispatchThread.java:269) EXC-1-dump-exc3a1: 2.5 - java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(EventDispatchThread.java:184) EXC-1-dump-exc3a1: 2.4 - java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(EventDispatchThread.java:174) EXC-1-dump-exc3a1: 2.3 - java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:169) EXC-1-dump-exc3a1: 2.2 - java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:161) EXC-1-dump-exc3a1: 2.1 - java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThread.java:122) EXC-1-dump-exc3a1: 3/3 getCause(): java.lang.StringIndexOutOfBoundsException #15245345: String index out of range: -1 EXC-1-dump-exc3a1: 3.13 - java.lang.String.substring(String.java:1937) EXC-1-dump-exc3a1: 3.12 - java.lang.String.substring(String.java:1904) EXC-1-dump-exc3a1: 3.11 - cz.geokuk.kes.importek.ImportBuilder.done(ImportBuilder.java:175) EXC-1-dump-exc3a1: 3.10 - cz.geokuk.kes.importek.MultiNacitac.nacti(MultiNacitac.java:72) EXC-1-dump-exc3a1: 3.9 - cz.geokuk.kes.importek.MultiNacitacSwingWorker.doInBackground(MultiNacitacSwingWorker.java:41) EXC-1-dump-exc3a1: 3.8 - cz.geokuk.kes.importek.MultiNacitacSwingWorker.doInBackground(MultiNacitacSwingWorker.java:21) EXC-1-dump-exc3a1: 3.7 - javax.swing.SwingWorker$1.call(SwingWorker.java:278) EXC-1-dump-exc3a1: 3.6 - java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:303) EXC-1-dump-exc3a1: 3.5 - java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:138) EXC-1-dump-exc3a1: 3.4 - javax.swing.SwingWorker.run(SwingWorker.java:317) EXC-1-dump-exc3a1: 3.3 - java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(ThreadPoolExecutor.java:886) EXC-1-dump-exc3a1: 3.2 - java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:908) EXC-1-dump-exc3a1: 3.1 - java.lang.Thread.run(Thread.java:619) ERR OUT !!!!! EXC-1: 1/3 java.lang.RuntimeException: Vyjimka pri zpracovani na pozadi. !!!!! EXC-1: 2/3 java.util.concurrent.ExecutionException: java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: -1 !!!!! EXC-1: 3/3 java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: -1 !!! DUMPED EXCEPTION 'exc3a1' into "file:/tmp/geokuk/excrep/3/a/00/exc3a1.html" !!! Exception: exc3a1
  • 0

#378 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2010 - 19:21

HOLAS napsal/a:
progámek vypadá dobře :) jen by mě zajímalo podle čeho se kešky řadí (nejspíš podle GPS :) ) zkoušel jsem totiž jak to vypadá s keškama brno co byly na stránkách. zkoukal jsem do seznamu a koukám je tam i moje kešku hrobka bukůvků. po kliknutí kde se nachází pozoruju, že keška (a je to tradicionálka) je úplně někde jinde než má být. Po bližším ohledání je to zdušně kolem 650 metrů. a zjistil jsem že v geokukovi je chybná N-ková souřadnice. Je to shoda náhod že se nějak zanesla chyba, nebo tak mohou trpět i více keší?

// Edit tak jsem našel o kousek dál podobnou kešku která trpí stejně.

P.S. moc se omlouvám pokud se to tu už řešilo, všech 19 stránek jsem si nečetl :) pokud se to řešilo, tak tu moji zprávu ignorujte :P

Kešky na stránkách mají náhodně posunuté souřadnice. Jednak GS nedovoluje zveřejňovat souřadnice kešek, druhak, druhak jsou tam vyluštěné mysterky.
  • 0

#379 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2010 - 19:24

Stánky už jsou v pořádku. Soubor kamsi zmizel??!!
  • 0

#380 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2010 - 22:46

Mohu se optat na jednu vec? Importuju kese do GeoKuku z Moziga a chtel bych, aby byly rozliseny typy kesek (ikonkama) a pripadne u multin/mysterek odliseny jejich zname waypointy. Ted se mi jak vychozi souradnice, tak wpt, tak vsechny typy kesi zobrazuji jako ikonka cervene krabice. Jak bych to mel nastavit? Diky za odpoved
  • 0

12 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama