Přejít na obsah

Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
870 odpovědí na toto téma

#401 dass001

dass001

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2010 - 0:24

koukám na prográmek a zdá se skvělej.Ale mám jednu připomínku - v GeoKuk - popis změn programu by to chtělo přepsat rok na "2010" trochu to plete.:P
  • 0

#402 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2010 - 21:58

Tak je tam nová verzička a zase opravuje nějaké chybky.
  • 0

#403 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 12:14

Ahojky, Díky za pěkný prográmek. Nainstaloval jsem si dnes novou verzi 2.0.7 a ta mi neprepíse ikonu na plose. Takze po kliknutí na ni se keokuk spustí ale zároven hlasí ze je na webu nová verze i kdyz uz mam nainstalovanou novou. Nevi nekdo co s tím. Diky
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#404 trestidlo

trestidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2010 - 15:08

Ahoj, moc si cenim toho skveleho programu. Ackoli pro geocaching jiz existuje hodne veci, toto je unikat a pro me velice prakticky. Mam jeden dotazek, se kterym by mi mohl znaly uzivatel lehce poradit. V Changelogu jsem nasla toto info: 'Nové volby, které přesunou na referenční body z Geogetu dle souboru geohome.ini. Musí všakj být nastaven datový adresář geogetu v "Soubor/Umístění souborů" (to je také nová položka). Pokud nepoužíváte Geoget a chcete použít tuto funkcinalitu, lze soubor vytvořit ručně textovým editorem. Příklad: 49.284 16.3563 Doma 49.28745 16.9866333333333 Babička 49.20805 16.5995833333333 Chata' A tak mi zajima, zda chapu dobre, ze si mohu vytvorit soubor, jez se ma jmenovat 'geohome.ini' a do nej pak mohu vkladat waypointy?? Geoget nemam, takze bohuzel ani zadne zkusenosti s nim spojene. A do ktere slozky mam pak tento soubor nakopirovat? Do 'Slozka s keskami ziskany z Geogetu..." nebo "Datova slozka geogetu..." pripadne neco dalsiho? Tyto body se mi pak zobrazi v Geokuku na mape? Dekuji za veskere info Trestidlo
  • 0

#405 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2010 - 21:02

Mel bych 2 drobnosti k funkci programu. 1. Pokud je zakladni mapa, tak nejde zoomavat na vic nez Z=13. Kdyz vsak prepnu na fotomapu, zvetsim zoom na 14 a vratim se na zakladni mapu, uz zoomavt jde. 2. Kdyz si nastavim ve filtru pravym mysitkem ikony na toolbar a restartuju GeoKuk, ikony tam nejsou. Ovsem pokud zobrazim okno s filtrem, objevi se a jsou tam do ukonceni programu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#406 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2010 - 8:17

Proč nemůže GPX soubor obsahovat uppercase?
  • 0

#407 ToRo61

ToRo61

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2010 - 21:01

Potvrzuji stejný problém jako gord s nezobrazením ikonek toolbaru při startu Geokuku. Zoomování mě ale funguje i u základní mapy i pro Z=>14. Naopak se mě stává to, že nahodile po intenzivnějším/několikerém použití hotkey 'z' a 'f' pro přepínání map tyto klávesy přestanou fungovat :( a funguje jen přepínání map přes menu. Někdy se však ještě ty hotkey znovu chytnou (mršky ;)).
  • 0

#408 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2010 - 21:28

Take potvrzuji chybu s ikonkami a taktez stejny problem (po case) s horkymi klavesami "f", "z"...
  • 0

#409 honzejk

honzejk

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2010 - 12:57

Mohl bych požádat o trochu podrobnější návod jak zporvoznit Geokuk? Chtěl bych k tomu použít GeoGet. Díky za rady. Při současném návodu sem nebyl úspěšný
  • 0

#410 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2010 - 19:14

Ja jsem si stahl geokuk.jar, ulozil jej do adresare DATADIR\script\Geokuk. Pak uz staci exportem z GeoGetu vytvorit GPX a ulozit ho do adresare, kde ho keokuk ocekava (je to k nastaveni po jeho spusteni v menu Soubory) a pustit geokuk. To je postup, ktery pouzivam, ovsem protoze jsem lenoch, mam na to udelane makro pomoci pluginu Combine.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#411 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2010 - 21:53

Tak je venku nová verze 2.1.1, která odstraňuje jednu zavlečenou chybu.
  • 0

#412 HONZA.CZ

HONZA.CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2010 - 9:41

Je možné nastavit formát souboru lovim.ggt ? Používám z GSAKu export vyfiltrovaných kešek do GeoKuku. Na mapě si vyberu které z filtru chci lovit ( např. podle vdálenost od parkoviště :) ) a rád bych tento opravený výběr nahrál zpět do GSAKu. Používám makro fload.gsk. Vstupní textový soubor se ale liší znaky konce řádku. Řádek v lovim.ggt končí znakem 0A, ale makro fload.gsk požaduje 0D 0A. Soubory bych uměl třeba v PSpadu zkonvertovat, ale raději bych uvítal možnost natavení v GeoKuku. GeoGet zatím nepoužívám, údržba jedné databáze mi stačí. Díky za odpověď.
  • 0

#413 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2010 - 10:47

HONZA.CZ napsal/a:
nahrál zpět do GSAKu. Používám makro fload.gsk. Vstupní textový soubor se ale liší znaky konce řádku. Řádek v lovim.ggt končí znakem 0A, ale makro fload.gsk požaduje 0D 0A. Soubory bych uměl třeba v PSpadu

Tak to je chyba v Geokuku, spravne by tam melo byt CRLF, i kdyz Geoget zvladne i jen LF nebo CR.
  • 0

#414 HONZA.CZ

HONZA.CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2010 - 11:05

Ano, tak do v dávných časech bylo. Ale dnes v záplavě různých formátů si nejsem ničím jistý :D. Opravu exportu bych tedy uvítal, když to Geogetu nevadí.
  • 0

#415 Hobako

Hobako

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2010 - 9:06

Mám takovou věc, která mne překvapuje. Na mapě se mi trvale zobrazuje všech pět archivovaných keší, které jsem odlovil až po jejich archivaci. Př. Údolí dutých hlav. V souboru kesky.geokuk nejsou a zobrazují se i když tento soubor ani neexistuje. Nějak extra mi to nevadí, ale překvapuje.
  • 0

#416 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2010 - 10:49

Hobako napsal/a:
Mám takovou věc, která mne překvapuje. Na mapě se mi trvale zobrazuje všech pět archivovaných keší, které jsem odlovil až po jejich archivaci. Př. Údolí dutých hlav. V souboru kesky.geokuk nejsou a zobrazují se i když tento soubor ani neexistuje. Nějak extra mi to nevadí, ale překvapuje.

A nemas je nahodou v datovem adresari Geokuku v jinem gpx souboru? ;)
  • 0

#417 Hobako

Hobako

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2010 - 12:16

petegeo napsal/a:
A nemas je nahodou v datovem adresari Geokuku v jinem gpx souboru? ;)

Dík! Měl, myslel jsem, že bere je příponu *.geokuk.
  • 0
Proboha, co tady dělám? Proč sem lezu? Je tady přece keš!

#418 LYNX_LYNX

LYNX_LYNX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2010 - 1:04

Ahoj, mám problém s makrem, které dokáže zobrazit aktuální seznam keší z GeoGetu v prostředí Geokuku. Získal jsem jej z oficiálních stránek GeoGetu a návod přesně dodržel, nicméně makro vždy skončí oznámení chyby: [ScriptRuntimeError]: geokuk.ggp.pas Exception: Cannot create file Přístup byl odepřen ROUTINE: PLUGINSTOP Zdá se mi, že exportní makro geokuk.gge.pas nedokáže vytvořit požadovaný soubor a tudíž není ani co otevřít. Dovedlo by mi někdo pomoci či alespon poradil kam se obrátit?
  • 0

#419 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2010 - 6:21

A nemas to nainstalovane do adresaru do kterych nemaji WIN povoleny zapis? Neco podobneho se resilo v pocatcich GeoGetu s jeho datovymi soubory. Ale ten dotaz patri radsi do vlakna ke GeoGetu. Keokuk s problemem v Geogetu nema co delat.
  • 0

#420 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2010 - 7:32

Geoget nemel nikdy s datovym soubory problem. Od uplnych zacatku se Geoget drzi "WinXP application design rules" a umistuje data tam, kam patri. Pochopitelne si uzivatel muze dat data i kamkoliv jinam, ale je pak na nem, aby si zajistil, aby data byla na disku pristupna. S tim uz nic nenadelam. Jenze tady problem neni. Geokuk nekde ocekava data a na to misto se je nedari zapsat. Nejak nechapu, proc by to mel byt problem geogetu? Jako ze geoget ma preinstalovat geokuk tam, kam budou exitovat prava zapisu? :o
  • 0

15 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 15 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama