GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.
Publikováno 23 prosinec 2009 - 21:46
Publikováno 23 prosinec 2009 - 22:31
Načti si ten soubor GGT do geogetu nebo gsaku a odtud můžeš importovat, co budeš chtít.Roman_Jaromer napsal/a:
Dá se nějak exportovat seznam kešek označených k lovu do souboru GPX? Nějak jsem si toho nevšiml.
Publikováno 23 prosinec 2009 - 22:35
Je to tak, je tam plná cesta a pro uložení nastavení je použito Java Preferences API, které se na Windowsech ukládá do registrů. Podůmám, co by se s tím dalo dělat.petegeo napsal/a:
Tak nevim, asi jsem jasal predcasne, ale me ty adresare na flesku nejdou nastavit. Neustale se mi tam samo automaticky doplnuje i pismeno disku (vlastne cela cesta). A ja to chci mit jen "relativne" od umisteni programu, protoze pismeno flashdisku se mi pocitac od pocitace meni.petegeo napsal/a:
Jeee vida... Diky...Parkis napsal/a:
už to jde, tamtéž kde v první verzi šly pouze zobrazit, z flashky funguje bezvadně
Ono by vubec nebylo od veci, kdyby se vsechny ty udaje, co se zapisuji do registru WIN, zapisovaly "vedle" programu do cfg souboru.
Pak by to opravdu fungovalo jako prenosny SW perfektne.
Takhle na kazdem PC, kde se to spusti jednak prijdu o ruzne nastaveni a navic tam zanechavam "stopy" po pouzivanem programu.
Publikováno 23 prosinec 2009 - 22:36
Publikováno 24 prosinec 2009 - 13:29
Publikováno 24 prosinec 2009 - 14:21
Publikováno 27 prosinec 2009 - 23:07
Publikováno 27 prosinec 2009 - 23:17
Publikováno 28 prosinec 2009 - 0:16
Publikováno 28 prosinec 2009 - 14:13
Publikováno 28 prosinec 2009 - 14:41
Publikováno 28 prosinec 2009 - 20:00
Pro informaticky méně znalé uživatele je to jednodušší. Nemusejí nikam nic instalovat, jen kliknou na nějaký odkaz. Další výhoda je, že při spuštění funguje geokuk i pokud jsi za firewalem (přesněji HTTP proxy), pokud spouštíš přímo, musí si proxy každý nakonfigurovat zvlášť.abakus napsal/a:
Koukám, že už je verze 1.6.1 - děkujeme
1. Jaký je vlastně rozdíl mezi spouštěním přes Java WebStart a mezi přímým spouštěním javy? Myslím uživatelsky. Proč je JWS lepší (nebo aspoň preferovaný) způsob?
Na to se podívám. Že by tím webstartem?abakus napsal/a:
2. Zdá se, že geokuk.jar nikde nemám. Když se podívám do nastavení programu, vypisuje se mi cesta C:\Users\blabla\Desktop. takový adresář nemám, protože používám české W7, tam je to C:\Users\blabla\Plocha. Změnit to nelze a díval jsem se, jestli takový adresář náhodou GK nevytvořil a nee. Nemůže to být zdroj nějakých problémů?
Moje představa je, že program bude umět pracovat mimo jiné s plánovanýmu i a prošlými trasami. A měření vzdálenosti naklikáním lomené čáry není nic jiného, než nepojmenovaná, neuložená prošlá trasa. Takže se snad dočkáte. Asi to bude první věc z této oblasti, ale udělám to zároveň s nachytáním na další funkcionalitu.abakus napsal/a:
3. Nikde ses zatím nevyjádřil k měření vzdálenosti naklikáním lomené čáry jako na mapy.cz - velmi užitečné při plánování cesty. Máme se na to těšit nebo smolíček pacholíček?
Publikováno 28 prosinec 2009 - 23:21
Teď mě trápí jedna blbost, jestli někdo náhodou nevíte, jak to vobčůrat.
Nechci používat JWS, takže jsem si vytvořil soubor .bat s příkazem java -jar geokuk.jar. To nemůže mít libovolnou ikonku, takže jsem si vytvořil odkaz na tento baťák a tomu už můžu dát ikonku, jakou chci.
Chci si to do w7 připnout nastálo na hlavní panel, jenže to nejde, nechce to tam připnout asi kvůli typu souboru/cíle odkazu. Neznáte na to někdo nějakou obechcávku (nenapadá mě jiný český výraz pro workaround)?
Jedna poloviční možnost je připnout k hlavnímu panelu přímo geokuk.jar, jenže to tam připíchne javu a geokuk jen jako používaný soubor (analogicky jako dokument pro Word), takže se tomu zase nedá přiřadit vlastní ikona a navíc se to musí vybírat z kontextového menu
Publikováno 28 prosinec 2009 - 23:24
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 28 prosinec 2009 - 23:27
Well , did any one have the problem I got in Windows 7 … I can’t pin JDownloader to my taskbar ! if I opened it and right-clicked the icon on taskbar and choosed Pin to task bar .. “javaw” program is pinned instead and if I right-clicked it’s icon from start menu and choosed pin to taskbar .. I get the correct icon pinned in taskbar .. but when I click it … it opens a new icon in the taskbar ! Well this problem because JDownloader is a java application and is running from javaw process … although there is a way to make your java application have it’s unique process … but JDownloader team decided not to use it A Solution I found for this problem … Which worked with JDownloader .. and should work with any Java application facing same problem : Browse to your Java directory in Program Files … Make a Copy of ‘javaw.exe’ file … and rename it to the Programs name … ( in this case I renamed it to “JDownloader.exe” ) then create a new shortcut to the new file, plus a parameter .. which will be your Program’s JAR file location “C:\Program Files\Java\jre6\bin\JDownloader.exe” -Xmx512m -jar “[J-Downloader's Path]\JDownloader.jar” you may want to Right-Click the Icon .. and from it’s properties Choose “Change Icon” and choose your program’s icon .. ( instead of Java’s icon) Now .. Right Click your Shorcut and Choose Pin to taskbar … Now you should have your program’s Icon in the taskbar … and if you opened it .. it won’t duplicate note : firewall won’t recognize the “new” JDownloader … you should re-allow it . in it’s new shape that’s all folks .
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 28 prosinec 2009 - 23:29
Publikováno 28 prosinec 2009 - 23:40
Akorát mi to mírně zvýšilo bordel na disku, protože mi do adresáře Java přibyl soubor GeoKuk.exe :| Ale co, chuj s tím
Díky!
Pro ty, kdo moc nevládnou anglicky uvádím, jak jsem postupoval:
1. Stáhl jsem si geokuk.jar a umístil na plochu.
2. Vlézl jsem do adresáře s javou C:\Program Files\Java\jre6\bin. Tam jsem vytvořil kopii souboru java.exe a přejmenoval ji na GeoKuk.exe.
3. Na ploše jsem vytvořil zástupce pro nově vytvořený GeoKuk.exe.
4. Upravil jsem parametry zástupce takto:
- Cíl: "C:\Program Files\Java\jre6\bin\GeoKuk.exe" -jar geokuk.jar
- Spustit v: C:\Users\název_profilu\Desktop
- změna ikony
5. A šup s tím na hlavní panel
Publikováno 29 prosinec 2009 - 0:03
Publikováno 29 prosinec 2009 - 0:49
abakus napsal/a:
přijde mi to hrozně složité
Spokojeně používám XP a Win7 mám ve Virtual PC a jen v nich občas něco zkouším.
Vytvořil jsem si nový panel nástrojů (kliknout levým tlačítkem myši na hlavní panel, Panely nástrojů -> Nový panel nástrojů) a přetažením za oddělovač panelů (ten tečkovaný obdelníček) jsem ho dal vedle tlašítka Start, přetáhnul na něj soubor geokuk.jar (čímž se vytvořil zástupce) a pak jsem mu ve vlastnostech změnil ikonu (proškrtnuté červené kolečko, nechtělo se mi nic hledat). Přijde mi to takhle mnohem jednodušší a není problém si tam přidat zástupce dalších věcí...
6 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů