Přejít na obsah

Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
870 odpovědí na toto téma

#281 LiborH

LiborH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2010 - 1:05

rodinka veverek napsal/a:

jozin.cz napsal/a:
- I tak ale nechapu (pokud to vubec jde, ale spis jsem jen natvrdlej) jak si muzu stahnout napr. cely Krkonose, ktery vidim pri urovni 10, vsechno az do urovne 13? Cili jak stahovat od nastavene urovne vic do detailu a nikoliv oddalene urovne?

Jednoduše. Přibliž si co nejvíc mapu na nejpodrobnější měřítko, které chceš stáhnout, pak otevři to sohovací. Vrať se do hlavního okna, oddal mapu, uprav velikost hlavního okna, abys tam měl celé Krkonoše a spusť stahování.

Tak s tímto skvělým prográmkem experimentuji a ten výše popsaný postup mi nefunguje nebo dělám něco blbě.
Přiblížím si zoom na velikost 13, vyvolám okno na stahování dlaždic, oddálím třeba na úroveň 10 (nabídne se mi 698 dlaždic ke stažení) a dám stahovat. Pak se to to tváří, že se něco děje, mění se fronty downloadu a zápisu dlaždic na disk, ale počet downloadlých dlaždic se nezvyšuje. Zato se zvyšuje počet zametených dlaždic a minutých dlaždic.

A skutečně v offline režimu tam nic nepřibyde. Ale když na té úrovni 13 posouvám oknem, tak se dlaždice stahují a ukládaj pro offline režim.

Dělám něco blbě, nebo je tam nějaká chybka?
  • 0

#282 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2010 - 8:16

Zjednodusene je mutex objekt jadra, ktery umoznuje vyhradni pristup k threadu - vlaknum procesu. Je to jakysi druh synchronizace. Spolupraci s Veverkami tedy k tomu nepotrebujes. Osobne si myslim, ze k danemu ucelu je FindWindows jeste vyhovujici, navic velmi jednoducha. Nic horsiho, nez ze se Geokuk nespusti, se stat nemuze :) Pouziti mutexu z makra mi pripada komplikovane (prosim, nekamenovat, je to jen odhad, nezkoumal jsem to).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#283 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2010 - 8:26

Díky, spíš mi šlo o to, jak ho použít. na to bych potřeboval přesný návod, nemám sílu to studovat. Každopádně myslím, že je to kanón na vrabce. Ono by stačilo, kdyby GeoKuk uměl detekovat předchozí instanci a nepouštet se víckrát. Ve Winwods je to běžné, jak to je v Javě netuším.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#284 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2010 - 9:07

Aha, ja myslel,z e se to findwindow vola prave uvnitr Geokuku jako metoda zabraneni vicenasobneho spusteni. V takovem pripade je skutecne lepsi pouzit mutex. Pokud to chces hlidat z makra, ktere teprve geokuk vola, tak to je trosku problem. (Mimochodem, Mutex neni to zadna veda, proste se jednim prikazem pokusi vytvorit novy mutex s nejakym pevne danym nazvem. kdyz se to povede, jsem prvni instance, kdyz mi to vrati kod, ze takovy mutex uz existuje, tak uz nejaka instance bezi.)
  • 0

#285 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2010 - 13:13

Ahoj, s jídlem roste chuť ... a zvlášť když to chutná skvěle ...
Co takhle podpora pro Waymarky? Alespoň pro všechny najednou, bez podpory kategorií ...
:WM6B3T|Czech Geodetic Points|Waymark|1|1|false|false|false|false|pavlikVB|2009-05-06T00:00:00.000|Czech Republic|Jihocesky kraj||||||http://www.waymarking.com/waymarks/WM6B3T
-GC|Cache|48.7370333333333|13.9210666666667|TB 4024-22 Smrcina
/
:WM843F|Border Crossings|Waymark|1|1|false|false|false|false|rsc_cz|2010-01-24T00:00:00.000|Czech Republic|Moravskoslezsky kraj||||||http://www.waymarking.com/waymarks/WM843F
-GC|Cache|49.5170666666667|18.8507833333333|Tripoint CR
/
kesky.geokuk na zkoušení jsou přiloženy ...

Přiložený soubor (y)

• 0

#286 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 29 leden 2010 - 8:57

Mám takový malý dotaz velkou prosbu :D V GeoKuku máš pořešeno stahování dlaždic, kalibraci. Byl by problém s těmito informacemi a soubory nechat si vytvářet zkalibrovaný KMZ soubor pro navigace Colorado/Oregon ? Díky
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#287 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2010 - 9:05

Osik napsal/a:
Ahoj, s jídlem roste chuť ... a zvlášť když to chutná skvěle ...
Co takhle podpora pro Waymarky? Alespoň pro všechny najednou, bez podpory kategorií ...

:WM6B3T|Czech Geodetic Points|Waymark|1|1|false|false|false|false|pavlikVB|2009-05-06T00:00:00.000|Czech Republic|Jihocesky kraj||||||http://www.waymarking.com/waymarks/WM6B3T
-GC|Cache|48.7370333333333|13.9210666666667|TB 4024-22 Smrcina
/
:WM843F|Border Crossings|Waymark|1|1|false|false|false|false|rsc_cz|2010-01-24T00:00:00.000|Czech Republic|Moravskoslezsky kraj||||||http://www.waymarking.com/waymarks/WM843F
-GC|Cache|49.5170666666667|18.8507833333333|Tripoint CR
/
kesky.geokuk na zkoušení jsou přiloženy ...

Právě připravuji verzi 2, ve které bude dost předělána podpora waypointů. Kromě keší budou speciálně oštřeny i waymarky, české geodetické body (apeciální waymark) a obecné waypointy. A bude tam možnost definovat vlastní sady ikon, například u waymarků budeš mít možnost (ale ne povinnost), definovat si vlastní ikonu pro každou kategorii.
  • 0

#288 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2010 - 9:10

XiXi_team napsal/a:
Mám takový malý dotaz velkou prosbu :D

V GeoKuku máš pořešeno stahování dlaždic, kalibraci. Byl by problém s těmito informacemi a soubory nechat si vytvářet zkalibrovaný KMZ soubor pro navigace Colorado/Oregon ?

Díky

Problém by to nebyl, jen kde vzít čas? Pokud mně pošleš nějaký jednoduchý příklad toho KMZ souboru, který ty navigace sežerou, tak bys mně s tím pomohl, ale neudělám to dřív, než vyjde verze již zmíněná verze 2.

Je to to KMZ pro GoogleEarth nebo je to něco jiného?
  • 0

#289 Paullow

Paullow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2010 - 10:42

Tak nevím, dnes jsem stáhl nejnovější verzi GeoKuku a ta mi úplně přestala zobrazovat keše, i když v té starší bylo vše OK... Používám makro pro export z GSAKu...
  • 0
Pokud lovíš s partou přátel, pak i ta nejnudnější multina je jako procházka růžovou zahradou.

#290 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 29 leden 2010 - 10:51

Problém by to nebyl, jen kde vzít čas? Pokud mně pošleš nějaký jednoduchý příklad toho KMZ souboru, který ty navigace sežerou, tak bys mně s tím pomohl, ale neudělám to dřív, než vyjde verze již zmíněná verze 2.

Je to to KMZ pro GoogleEarth nebo je to něco jiného?

Je to přesně on. Večer bych poslal maila s podrobným vysvětlením.
Díky.
  • 0

#291 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 29 leden 2010 - 11:01

Paullow napsal/a:
Tak nevím, dnes jsem stáhl nejnovější verzi GeoKuku a ta mi úplně přestala zobrazovat keše, i když v té starší bylo vše OK...

Používám makro pro export z GSAKu...

Zkusil jsem verzi GK 1.11.2 a fpohodě ... Nemůže to kolabovat na nějaké konkrétní kešei se speciálními znaky ???
  • 0

#292 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2010 - 11:09

Právě připravuji verzi 2, ve které bude dost předělána podpora waypointů. Kromě keší budou speciálně oštřeny i waymarky, české geodetické body (apeciální waymark) a obecné waypointy. A bude tam možnost definovat vlastní sady ikon, například u waymarků budeš mít možnost (ale ne povinnost), definovat si vlastní ikonu pro každou kategorii.

Óóóó, to bude paráda za další pytel oříšků ... No prozatím jsem si upravil exportní makra tak, aby z Waymarků byly Locationless cache ...
  • 0

#293 Paullow

Paullow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2010 - 15:47

XiXi_team napsal/a:

Paullow napsal/a:
Tak nevím, dnes jsem stáhl nejnovější verzi GeoKuku a ta mi úplně přestala zobrazovat keše, i když v té starší bylo vše OK...

Zkusil jsem verzi GK 1.11.2 a fpohodě ... Nemůže to kolabovat na nějaké konkrétní kešei se speciálními znaky ???

Tak vyřešeno, dělala to earth keš Pražský zlom GC22YKF
  • 0
Pokud lovíš s partou přátel, pak i ta nejnudnější multina je jako procházka růžovou zahradou.

#294 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2010 - 20:57

LiborH napsal/a:

jozin.cz napsal/a:
- I tak ale nechapu (pokud to vubec jde, ale spis jsem jen natvrdlej) jak si muzu stahnout napr. cely Krkonose, ktery vidim pri urovni 10, vsechno az do urovne 13? Cili jak stahovat od nastavene urovne vic do detailu a nikoliv oddalene urovne?

Jednoduše. Přibliž si co nejvíc mapu na nejpodrobnější měřítko, které chceš stáhnout, pak otevři to sohovací. Vrať se do hlavního okna, oddal mapu, uprav velikost hlavního okna, abys tam měl celé Krkonoše a spusť stahování.

Tak s tímto skvělým prográmkem experimentuji a ten výše popsaný postup mi nefunguje nebo dělám něco blbě.
Přiblížím si zoom na velikost 13, vyvolám okno na stahování dlaždic, oddálím třeba na úroveň 10 (nabídne se mi 698 dlaždic ke stažení) a dám stahovat. Pak se to to tváří, že se něco děje, mění se fronty downloadu a zápisu dlaždic na disk, ale počet downloadlých dlaždic se nezvyšuje. Zato se zvyšuje počet zametených dlaždic a minutých dlaždic.

A skutečně v offline režimu tam nic nepřibyde. Ale když na té úrovni 13 posouvám oknem, tak se dlaždice stahují a ukládaj pro offline režim.

Dělám něco blbě, nebo je tam nějaká chybka?

Pro stahování dlaždic musíš mít online režim.
  • 0

#295 LiborH

LiborH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2010 - 21:09

Pro stahování dlaždic musíš mít online režim.

To jsem samozřejmě pochopil a v online režimu to mám. Pouze pak přepínám do offline režimu abych si ověřil, že se mi to nestáhlo.
  • 0

#296 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2010 - 21:25

Myslel jsem si, ze mam stazeny turisticky podklad cele republiky, ale jak jsem zjistil, nestahla se vrstva Z=13 i kdyz jsem daval Postahovat dlazdice... na 13ce. :(
  • 0

#297 LiborH

LiborH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2010 - 21:34

jozin.cz napsal/a:
Myslel jsem si, ze mam stazeny turisticky podklad cele republiky, ale jak jsem zjistil, nestahla se vrstva Z=13 i kdyz jsem daval Postahovat dlazdice... na 13ce. :(

To je ten samý problém, co mám já. Jiná měřítka se stahují dobře, ale 13 ne.
  • 0

#298 jozin.cz

jozin.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2010 - 21:40

Ani kdyz to opakuju a rekneme "odjedu", ze to nabizi stahnuti 3tis. dlazdic, tak velikost downloadove fronty je na nule i kdyz tam ta 13. vrstva neni. Prikladam obrazek Servisu.

Přiložené miniatury

• z13_problem.gif

• 0

#299 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2010 - 22:51

Paullow napsal/a:

XiXi_team napsal/a:

Paullow napsal/a:

Tak vyřešeno, dělala to earth keš Pražský zlom GC22YKF

Tady tě požádám o ten soubor, který problém způsoboval. Pražský zlom jsem v geokuku zkoušel a žádný problém neregistroval. Děje se tak i na nejnovější verzi?
  • 0

#300 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2010 - 15:19

Zajímavý projekt. Zatím jsem našel tyhle bugy (na Ubuntu)

- když nestavím datový adresář na /home/zdenek/gps, po restartu si go GeoKuk sám změní na
/home/zdenek/C:\geoget\data.

- nenačte gpx soubory, a to ani z "datového" ani "geogetového" adresáře. Fakt je že si je generuju sám a jsou minimalistické, ale TrekBuddy i Google Earth je normálně zpracují.

- po skončení programu zůstanou běžet asi 4 procesy "java", žerou paměť a cpu, a musejí se ručně zabít.

- prohlížení mapy s načtenými kešemi (načtení z .geokuk souborů funguje) je hodně pomalé. Samotná mapa bez keší je přitom relativně rychlá.

$ java -version
java version "1.6.0_0"
OpenJDK Runtime Environment (IcedTea6 1.6.1) (6b16-1.6.1-3ubuntu1)
OpenJDK Client VM (build 14.0-b16, mixed mode, sharing)

• 0

12 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama