Přejít na obsah

Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
870 odpovědí na toto téma

#341 LiborH

LiborH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2010 - 8:21

Nedá mi to a po 14 dnech se opět připomenu s mým problémem - a nejen s mým, ale ten samý má problém má Jozin.cz na té samé stránce o pár postů pode mnou

http://www.geocachin...t=&rowstart=280

Ta vrstva Z=13 se prostě po oddálení nestahuje. Jediný způsob, jak stáhnout určitou lokalitu v maximálním přiblížení je si jí ručně projezdit a pak tyto dlaždice v ofline režimu opravdu fyzicky mám. Ale stáhnout automatizovaně určitou oblast v Z=13 prostě nejde.

Opravdu to nefunguje jenom nám dvěma, nebo jste si této chybky prostě jen nevšimli?

Mohl by nás tatínek od Veverek zkusit navést, co děláme blbě?

Díky moc
  • 0

#342 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 7:26

Tak se mi dnes stahla verze 2.0. Moc pekne, je videt, ze na tom autor stale travi ohromne mnozstvi casu, doufam, ze ho to jen tak neprestane bavit, velike diky. :) A ted prosbicky: 1) popisky u kesi jsou super, mooc mi chybely, ale chtelo by to nejakou moznost nastaveni, barvy pisma a podkladu, nebo i toho co se ma vlastne zobrazovat. Nazvy jsou silene dlouhe, a treba pro tisk by mi asi stacily jen GC kody. 2) filtr je opet pekne vymakanej, vyfiltrovat az v mape teren je super a rychlejsi nez filtrovat pred exportem, nicmene mi ted chybi ikonky na vyber zda vidim uz ulovene a tak dale. Proste to co bylo v predchozich verzich. Ano, je to prave v tom filtru, ale neni to tak snadno po ruce. Filtr bych uvital az kdyz potrebuju nastavovat vice veci. Kazdopadne tohle jsou prkotiny a rozhodnuti je plne na autorovi. Jeste jednou diky za vyborny program.
  • 0

#343 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 8:26

V podstate souhlasim se vsim, co napsal marram. Jen mi navic pripadaji ty popisy moc velike, uplne by stacily cve stejne velikosti jako v bubline. Takhle hrozne lezou do sebe. Nastaveni pruhlednosti pres soupatka mi pripada zbytecne, jak casto to vyuziju? To bych si klidne vlezl do menu, nemusi to strasit na mape. Naopak bych uvital moznost kliknutim ty popisy skryt a zase zobrazit. Rad bych mel moznost nastavit si popis treba ve tvaru "MR11-Tak se jmenuje" podobne jako je to na mape na gc.cz. Kazdopadne dekuju za dalsi krok tim spravnym smerem. Ti uzivatele si ale navymysleji ... ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#344 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 8:35

Pokud soupu nejakym soupatkem, zustane na nem fokus a klavesy PgUp/Down posouvaji tim soupatkem misto aby menily meritko mapy. To je docela neprijemne, neprisel jsem na to, jak ten fokus z nej dostat a kdyz nemam u NB mys s koleckem ... Je nekde nejaky navod na to jak na zmenu ikon? EDIT: Okno se servisem se mi nevejde na obrazovku a nejsem schopen ho "precist" cele.
  • 0

GeoGet:

#345 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 9:38

Verze 2.0 spatřila světlo světa a TODO list už nám zase roste. ;) Ale to je dobře, pište svoje požadavky dál. Jako autor mám někdy problém se na program podívat trochu z odstupu a vše mě tedy nenapadne.
  • 0

#346 Hickos

Hickos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 9:44

Po delším čase jsem zase stáhl novou verzi, hodil si tam export z GSAKu, upravil ty fialové kruhy a chrochtám blahem při plánování víkendového pobytu v horách - s tímto prográmkem (a postahováním kachlí do offline) je to NAPROSTÝ LUXUS!!! Díky.
  • 0
Don't panic!

#347 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 9:48

Pěkný postup do předu. Díky za snahu autorovi. Tak já si taky dám jednu úpravu :-) Šlo by třeba v nastavení, kde jsou cesty k souborům, přihodit možnost definice více středů? Teď je možnost nastavit pouze domov. Dík
  • 0

#348 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 9:58

mr.mates napsal/a:
Pěkný postup do předu. Díky za snahu autorovi. Tak já si taky dám jednu úpravu :-)
Šlo by třeba v nastavení, kde jsou cesty k souborům, přihodit možnost definice více středů? Teď je možnost nastavit pouze domov. Dík

Už to jde. Nastav si datový adresář geogetu. Geokuk tam najde geohome.ini a menu "Jít" máš všechny tyto středy. Pokud geoget nepoužíváš, můžeš vytvořit soubor ručně dle návodu zde:
http://geokuk.ic.cz/changelog.html (od verze 1.7). Není to moc user-friendly, ale jde to. Ještě popřemýšlím, jak to vylepšit.
  • 0

#349 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 10:15

Jupíííííí, díííky. Tak tohodle jsem si nevšiml. Už to běží. Jaká to je paráda, že mohu plánovat hned tři akce a jednoduše se k nim dostat. To, že to není "user-friendly" to tak moc nevadí. Ono se to tak často nemění. Možná by stačil jenom buttonek, který otevře nějaký notepad pro editaci. Ať už v nemu, nebo právě v nastavení. Ale to je jen návrh.
  • 0

#350 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 10:17

mr.mates napsal/a:
Jupíííííí, díííky. Tak tohodle jsem si nevšiml. Už to běží. Jaká to je paráda, že mohu plánovat hned tři akce a jednoduše se k nim dostat.
To, že to není "user-friendly" to tak moc nevadí. Ono se to tak často nemění. Možná by stačil jenom buttonek, který otevře nějaký notepad pro editaci. Ať už v nemu, nebo právě v nastavení. Ale to je jen návrh.

Jsou to referencni body v GG, tam to jde menit celkem snadno.
  • 0

GeoGet:

#351 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 10:20

No jo, GG, já používám GSAK :)
  • 0

#352 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 10:30

To jsem pozapomnel, promin
  • 0

GeoGet:

#353 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 10:32

Nic se neděje, je to vlákno k diskuzi a jeden nemůže vědět vše :D Sosám info, kde se dá. Ale tvou informaci předám ženě, ta používá GG, tak to nebylo plácnutí do větru a věřím, že i další, kteří to nevěděli, tak tuto informaci využijou.
  • 0

#354 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 10:59

Prave, pamatuji se, ze jsem ji radil a pak jsem koukal, ze ty pouzivas GSAK, tak me trochu prekvapilo, ze kazdy z vas dela na necem jinem. Proto si vas oba pamatuju. :) Ale kdyz jsem odpovidal, tak jsem na ten rozdil mezi vami dvema nejak zapomnel.
  • 0

GeoGet:

#355 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 11:01

No jo, to jsi vlastně ty, co jsi ji radil :o. Při pohledu na tvůj nick mě to nenapadlo :D Kdyby jsme používali to samé, pak těžko zjistíme, co je lepšatějšího ;)
  • 0

#356 LiborH

LiborH

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 11:22

Tak jsem si sosnul novou verzi a zase je to velký pokrok k lepšímu Díky moc za ten čas co ti to musí sežrat. Hned jsem zkusil, jestli není ten můj problém opravenej a asi se to chová trochu jinak, ale problém setrvává. Na pokus jsem změnil adresář pro kachle, aby se mi tam nemotaly již v minulosti stažené a tak jsem začínal s čistým kachlovníkem. A teď znovu popíšu ten problém: - vyzoomuju na maximální přiblížení - Z=13 - zvolím postahovat dlaždice - oddálím se na mapě třeba na Z=10 (nabízí mi to kolem 1990 dlaždic) - nechám to stáhnout - pak přejdu do offline režimu abych si prohlídl, co to stáhlo - postahovalo to ten můj výběr ve všech měřítkách z=10 až Z=12, ale to Z=13 ani ťuk :(, tam je jenom těch pár kachlíků, které se stáhly, když jsem je měl na začátku zobrazené. A dalším pokusem jsem teď ověřil, že ten problém je systémový, protože když začínám třeba na Z=10, tak se mi stáhnou vrstvy až do Z=9 a ta 10 zase ne. Prostě to tu vrstvu, na které dám povel Postahovat dlaždice nestahuje a končí to o vrstvu níže. Můžete to prosím někdo ověřit? Připadám si jako blbec, který to neumí používat a ostatní, jako by s tím neměli problém :o
  • 0

#357 hi.petr

hi.petr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 12:13

LiborH napsal/a:
.......
Můžete to prosím někdo ověřit?................

Jestli tě to uklidní, tak u mě se to chová úplně stejně.
It's Not a Bug, It's a Feature! :)
  • 0

#358 neski

neski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 14:24

Funguje vám exportní makro s GSAKem ver 7.7.0.86 ?
  • 0

#359 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 14:31

Spouštím si Geokuk "tím druhým" způsobem - tedy "java -jar geokuk.jar". Nejprve se vždycky otevře "dosovské okno", kde probíhají všelijaké hlášky a pak vzápětí samotný Geokuk. Dříve se po ukončení Geokuku samo hned zavřelo i tohle okno, ale od jedné z minulých verzí to okno zůstane otevřené a zavře se až pomocí CRTL-C. Má to tak být?
  • 0

#360 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 22:58

Tak máme novou verzi a jsou tam opraveny některé chybky. A doplněn TODO list.
  • 0

12 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama