GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.
Publikováno 19 prosinec 2009 - 13:28
Publikováno 19 prosinec 2009 - 17:55
Trochu jsem si pohrál a přepsal oringinální makro na programový plugin s automatickým spuštěním GeoKuk. Makro je ke stažení zde.
Makro vyexportuje vyfiltrované kešky do souboru pro GeoKuk, pokud GeoKuk neběží, spustí ho, pokud už běží, přepne na něj.
V balíku je i exportní makro, které pouze uloží keše a nic víc nedělá.
Umístění souborů se nastavuje ve Správci pluginů.
Instalace
1. Rozbal zip i s cestou do datové složky GeoGetu.
2. Otevři http://geokuk.ic.cz/spust.html a vyber zi jednu z možností
a) spusť GeoKuk přes Java Web Start
b) stáhni geokuk_x.x.jar a přidej ho k makru do složky .\script\geokuk
3. Nastav cestu ke GeoKuk pro makro do pole pathGeoKuk
a) zapiš cestu k automaticky instalovanému jar z vytvořeného zástupce na ploše
b) zapiš název staženého jar (stačí bez cesty)
4. pusť GeoKuk a překopírej cestu k datům do pole pathData
5. Nepovinné - soubor geokuk.gge.pas je exportní makro, překopíruj ho do
základní datové složky GeoGetu (tj. o dvě úrovně výš)
Testováno na Windows XP, soubor jar se mi spustí automaticky, snad to bude fungovat i jinde :)
EDIT 20.12.: nová verze umí i připojovat k dříve exportovaným keškám další.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 20 prosinec 2009 - 0:14
Kříž se dá vypnout pravým tlačítkem myši, vycentrovat double clickem. Neby jsi myslel jiné chování?sobikovi napsal/a:
Jen na první pohled:
- ten kříž na kliknutí do mapy by bylo fajn asi někde zapnout/vypnout. Člověk je zvyklý z jiných map, že když někam klikne, tak se mapa na to místo vycentruje a případně nazoomuje...
Od verze 1.1 je nastavení barvy a průhlednosti funkční. Slidery jsou napravo. Nastavení se pamatuje pro každou mapu zvlášť.sobikovi napsal/a:
- podbarvení pásma 161m bych možná volil méně agresivní nebo případně i možnost nastavit si barvu a průhlednost... na každé mapě to vypadá trochu jinak
Není to tím, že tam finální waypointy nemáš? Já je tam také neměl a musel jsem je přes geoget přidávat.sobikovi napsal/a:
- u mojí vlastní keše se nezobrazuje final wpt a tedy ochranné pásmo pro něj. Pro plánování ukládání nových keší je potřeba vidět všechny známé kolize..
Ano, když kešku zhasneš, z terénu nezmizí a kolizní pásmo zůstává.sobikovi napsal/a:
- pokud nějakou keš vypnu/zapnu a je zobrazováno pásmo, pak se při změně výběru nesmaže, nepřekreslí. Zůstane zobrazeno...
Toto chování mně připadalo docela logické:sobikovi napsal/a:
- když si dám zobrazit nalezené a mají final, tak se zobrazí smajlík na výchozích pozicích a final taky... U zatím nenalezené keše s final vyluštěnou se zobrazí jen final, ale ne keš na výchozích pozicích...
1. Mám už finál. Zobrazuje se jen final, parkoviště a přístupové cesty (trailhead), stage ani úvodní souřadnice už nepotřebuji.
2. Mám nalezeno. Zajímá mě už jen ten smailík a to na místě, kde jsem krabičku skutrečně našel, tedy na finále.
To je popsané implicitní chování. Možno změnit volbami v menu kešky.
Publikováno 20 prosinec 2009 - 0:26
Publikováno 20 prosinec 2009 - 0:38
Publikováno 20 prosinec 2009 - 0:46
Publikováno 20 prosinec 2009 - 9:53
Colonel74 napsal/a:
Pise mi to pri pokusu o instalaci nove verze Unable to launch application..je chyba u me, nebo na vysilaci?
Ano, je tam chyba v JNLP souboru. Jinak lze spouštět Geokuk přímo (JAR soubor), bez problémů.
Publikováno 20 prosinec 2009 - 10:08
Publikováno 20 prosinec 2009 - 10:33
Staci si prislusny subor geokuk.jnlpulozit niekde na disk /prava mys ulozit ako/. Potom otvorit v notepade a zmazat tabulator v riadku
<jar href="geokuk_1.2.jar" />
a dat ulozit na disk a spustit z disku...
Dakujem za upravu URL...
Publikováno 20 prosinec 2009 - 17:35
Publikováno 20 prosinec 2009 - 17:48
Přiložený soubor (y)
Publikováno 20 prosinec 2009 - 17:51
a neudelas minor na sourceforge.net? taky jsem ted stahl nulove soubory.rodinka veverek napsal/a:
Spravím, jakmile to půjde. Zase jim nejede FTP.
Publikováno 20 prosinec 2009 - 21:44
Publikováno 20 prosinec 2009 - 21:51
Popřemýšlím někdy o tom.sHpy00n napsal/a:
a neudelas minor na sourceforge.net? taky jsem ted stahl nulove soubory.rodinka veverek napsal/a:
Spravím, jakmile to půjde. Zase jim nejede FTP.
Publikováno 21 prosinec 2009 - 8:47
Myslíš tím, že by se zobrazila jen mapa bez menu, toolbáru a stavového řádku a bez rámečku a bez hlavního panelu windows?jozin.cz napsal/a:
Predem krasny svatky Vsem, pratele!! Prave jsme se vratili z Geoskorapek.
Snazim se to tu cist a zda se mi, ze vychazi nova programova geohvezda.
Navrhnul/resil se tu uz (nekdo) full-screen?
Publikováno 21 prosinec 2009 - 12:50
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů