Gaminy skladem
Publikováno 30 December 2009 - 15:42
Publikováno 30 December 2009 - 15:51
Publikováno 30 December 2009 - 16:13
Publikováno 30 December 2009 - 16:15
http://www.warpsdesign.info
Je to kacer a ma profil i tady na Geocaching.cz takze se s nim snadno domluvis :
http://www.geocachin...php?lookup=3560
Moje zkusenost dobra, slusna cena i jednani.
Publikováno 30 December 2009 - 16:27
Publikováno 30 December 2009 - 16:33
Publikováno 30 December 2009 - 16:39
Publikováno 30 December 2009 - 16:46
jgguty napsal/a:
jelikož chci oba ty přístroje vidět ať můžu hlavně ty displaye porovnat.
Jestli se budeš rozhodovat podle displeje, tak si ušetři čas a rovnou kup oregáno. Já osobně bych do Dakoty nešel, ten menší displej mi vůbec nevyhovoval.
btw: nevím, jaký je cenový rozdíl mezi O300 a O550, pokud je podstatný, tak bych ještě uvažoval o O300. Bez tříosého kompasu přežiješ, foťák máš určitě v mobilu a jediné, co zbývá je ten displej. Výtky směrem k Oregonu spočívají v tom, že se v některých situacích nedá používat bez podsvícení. No a co? Tak si to podsvítím. Já chodím odjakživa se zapnutým podsvětlením (+ defaultní nastavení, že se podsvícení po nějaké době bez aktivity samo vypne) a baterky mně vydrží celej den. Takže já bych to nepovažoval za nějaký velký problém
Publikováno 30 December 2009 - 17:46
Publikováno 30 December 2009 - 19:57
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 30 December 2009 - 21:21
Publikováno 03 January 2010 - 19:03
abakus napsal/a:
O300 nemá 3D kompas, ale jen "obyčejný" kompas. Rozdíl je v tom, že u 3D nemusíš přístroj držet vodorovně. Nevím jak ostatní, ale při dohledávání keše nosím přístoj vodorovně, i když kompas nepoužívám A kvůli téhle funkci oželet wherigo mi taky nepřipadne úplně šťastné...
Mně je jedno, co si koupíš, ale trochu mi připadá, že sis nezjistil všechno a hlavně co to v praxi znamená.
Podle mě je Dakota pro lidi, co trvají na malých rozměrech přístroje a/nebo nemají peníze na Oregeon. To ale zřejmě není tvůj případ.
No nevím dle čeho soudíš že jsem si nezjistil o tom vše??Dle mého je kompas dobrá věc jen pokud opravdu funguje a dost jsem se o tom na četl a ve 300 je prostě nepoužitelný čili mi je jasné že ty ho nepoužíváš.NO a nemohu vědět jestli mi vyhovuje spíš menší rozměry než větší display pokud neuvidím aspoň jednu z variant.
Publikováno 03 January 2010 - 19:27
jgguty napsal/a:
dost jsem se o tom na četl a ve 300 je prostě nepoužitelný
Nepoužitelný? A už jsi ho někdy zkoušel v praxi? Myslím, že by s tebou většina uživatelů nesouhlasila. To, že ho já nepoužívám není dáno nepoužitelnosti kompasu, ale osobními preferencemi.
btw: a fakt ti nebude líto toho, že nebudeš mít wherigo?
Publikováno 03 January 2010 - 19:55
Publikováno 03 January 2010 - 19:59
Publikováno 03 January 2010 - 20:01
A mne by zase zajimalo, dle ceho soudis, ze kompas v Oregousi je nepouzitelny, to je naprosta pitomost, naopak kompas funguje velmi dobre, jedine omezeni je opravdu v tom, ze se musi pristroj drzet vodorovne.jgguty napsal/a:
No nevím dle čeho soudíš že jsem si nezjistil o tom vše??Dle mého je kompas dobrá věc jen pokud opravdu funguje a dost jsem se o tom na četl a ve 300 je prostě nepoužitelný čili mi je jasné že ty ho nepoužíváš.NO a nemohu vědět jestli mi vyhovuje spíš menší rozměry než větší display pokud neuvidím aspoň jednu z variant.
A pokud si nedokazes predstavit tyto parametry:
OREGON:
Rozměry zařízení, ŠxVxH 5.8 x 11.4 x 3.5 cm
Displej - velikost, ŠxV 3.8 x 6.3 cm
Displej - rozlišení, ŠxV 240 x 400 pix.
Displej - typ 65 000 color TFT
Hmotnost 193 g
DAKOTA:
Rozměry zařízení, ŠxVxH 5.5 x 10 x 3.3 cm
Displej - velikost, ŠxV 3.6 x 5.5 cm
Displej - rozlišení, ŠxV 160 x 240 pix.
Displej - typ 256 color TFT
Hmotnost 148,8 g s bateriemi
tak potom ano, jdi se mrknout nekam do obchodu.
Promin za takovou reakci, ale asi jsi si opravdu o tom precetl malo.Na zacatku pises, ze ti jde o displej, a najednou pises o kompasu, tak o co ti vlastne jde? Tem kompas stejne na prodejne behem 5ti nebo 10ti minut nevyzkousis, tam ti budou fungovat oba dobre, nebo taky oba spatne, stejne tak GPS, tohle se nejvic vyzkousi v terenu no a na to jsou nejlepsi zkusenosti a postrehy ktere se dozvis tady ;););)
Jeste jednou se omlouvam za tu reakci, ale proste muj nazor je ten, ze nejlepsi radce jsou zkusenosti kaceru a ne rada nejakeho prodejce v obchode (pro rejpaly - samozrejme i v tech obchodech jsou zkuseni borci, ale co si budem povidat, to je spis vyjimka)
Publikováno 03 January 2010 - 20:45
Zkusím sem dát svůj pohled na věc. Nikdy jsem Garmina neměl, vždy jsem hledal jen pomocí mobilů a nějakého softíku, případně jen podle mapy. Takto jsem nalezl 99% našich keší. Tedy dokonce "bez kompasu" :-) a se zapnutou statickou navigací... ano, jde to.abakus napsal/a:
O300 nemá 3D kompas, ale jen "obyčejný" kompas. Rozdíl je v tom, že u 3D nemusíš přístroj držet vodorovně. Nevím jak ostatní, ale při dohledávání keše nosím přístoj vodorovně, i když kompas nepoužívám A kvůli téhle funkci oželet wherigo mi taky nepřipadne úplně šťastné...
Mně je jedno, co si koupíš, ale trochu mi připadá, že sis nezjistil všechno a hlavně co to v praxi znamená.
Podle mě je Dakota pro lidi, co trvají na malých rozměrech přístroje a/nebo nemají peníze na Oregeon. To ale zřejmě není tvůj případ.
Wherigo keše jsou pěkná hračka, ale v současnosti je to 0.21% Českých keší a v Evropě je to číslo ještě horší... Je tedy zásadní a podstatné připlatit si několik tisíc za těch 35 krabiček v ČR? Já si myslím že ne.
Ano, jak řeknou všichni páni, "na velikosti určitě záleží" ale zdá se vám rozdíl velikosti displaye 0,2mm x 0,9mm tak opravdu zásadní? Ano, Dakota má menší display, na šírku to nemá cenu řešit, na výšku dle mého taky ne. Rozlišení i barevná hloubka je odpovídající velikosti, dle mého má lepší čitelnost Dakota za všech světelných podmínek a ještě jsem neviděl na navigaci mapu, která by skutečně běžela těch 65tis. barvách...
Já nevím, ale já když keše hledám v lese ale i ve městě, tak prostě s tou navigací máchám na všechny strany a případně ji natáčím podle světla a klikám na display atd. atd. takže jako buzolu ji rozhodně rovně nenosím. A pokud si vzpomínám, tak tady padlo spousta vítek na kvalitu kompasu u starších Oregonů. Je fajn, že prostě nemusím na to myslet, že musím držet navigaci zcela vodorovně a zdlouhavě kaliborovat každý den před lovem.
Na téma proč Dakota se tady napsalo toho už spousta, ale pokusím se o malý pohled z mé strany:
- je to fajn nástupce Legendu
- má vyšší výdrž baterií než Oregony
- má dle mého ideální poměr cena/výkon (nic zbytečného a vše podstatné)
- mapa Czech 3 Pro na ní běží zcela bez problémů
-> na Wherigo keše mám mobil
-> na focení mám iPhone nebo digitál
Publikováno 03 January 2010 - 20:50
sobikovi napsal/a:
Wherigo keše jsou pěkná hračka, ale v současnosti je to 0.21% Českých keší a v Evropě je to číslo ještě horší... Je tedy zásadní a podstatné připlatit si několik tisíc za těch 35 krabiček v ČR? Já si myslím že ne.
Ano, jak řeknou všichni páni, "na velikosti určitě záleží" ale zdá se vám rozdíl velikosti displaye 0,2mm x 0,9mm tak opravdu zásadní? Ano, Dakota má menší display, na šírku to nemá cenu řešit, na výšku dle mého taky ne. Rozlišení i barevná hloubka je odpovídající velikosti, dle mého má lepší čitelnost Dakota za všech světelných podmínek a ještě jsem neviděl na navigaci mapu, která by skutečně běžela těch 65tis. barvách...
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 03 January 2010 - 21:12
Promin ale kdyby jsi četl můj příspěvěk tak se dozvíš že jsem mluvil o oregonu 550 a dakotě 20 a tyto oba přístroje ty 3D kompasy mají čili další věc k porovnání je ten display nebo se mýlím .A napsat technickou specifikaci a říct neumíš si to představit ???? NE promiň ale neumím :-)Chci to vidět na vlastní oči zastřel mě za to!lubik napsal/a:
A mne by zase zajimalo, dle ceho soudis, ze kompas v Oregousi je nepouzitelny, to je naprosta pitomost, naopak kompas funguje velmi dobre, jedine omezeni je opravdu v tom, ze se musi pristroj drzet vodorovne.jgguty napsal/a:
A pokud si nedokazes predstavit tyto parametry:
OREGON:
Rozměry zařízení, ŠxVxH 5.8 x 11.4 x 3.5 cm
Displej - velikost, ŠxV 3.8 x 6.3 cm
Displej - rozlišení, ŠxV 240 x 400 pix.
Displej - typ 65 000 color TFT
Hmotnost 193 g
DAKOTA:
Rozměry zařízení, ŠxVxH 5.5 x 10 x 3.3 cm
Displej - velikost, ŠxV 3.6 x 5.5 cm
Displej - rozlišení, ŠxV 160 x 240 pix.
Displej - typ 256 color TFT
Hmotnost 148,8 g s bateriemi
tak potom ano, jdi se mrknout nekam do obchodu.
Promin za takovou reakci, ale asi jsi si opravdu o tom precetl malo.Na zacatku pises, ze ti jde o displej, a najednou pises o kompasu, tak o co ti vlastne jde? Tem kompas stejne na prodejne behem 5ti nebo 10ti minut nevyzkousis, tam ti budou fungovat oba dobre, nebo taky oba spatne, stejne tak GPS, tohle se nejvic vyzkousi v terenu no a na to jsou nejlepsi zkusenosti a postrehy ktere se dozvis tady ;););)
Jeste jednou se omlouvam za tu reakci, ale proste muj nazor je ten, ze nejlepsi radce jsou zkusenosti kaceru a ne rada nejakeho prodejce v obchode (pro rejpaly - samozrejme i v tech obchodech jsou zkuseni borci, ale co si budem povidat, to je spis vyjimka)
A k tomu mému výroku že je nepoužitelný:
Četl jsem příspěvky mno lidí že pokud máte Oregon 300 např. zavěšený na krku znamená to že zkalibrujete , pověsíte ,kouknete ,pověsíte a můžete opět kalibrovat.NO a to kalibrování bude nakonec tak otravné že si radši zvyknete ho nepoužívat a to já nechci a radši se té chybě vyhnu tím že si koupím přístroj s tím kompsem 3D.Co je na tom špatného?
Ani s jedním z těch přístrojů jsem neměl tu čest a proto jsem Vás prosil o radu kde bych je mohl vidět místo toho se tady vlákno změní na to .JSeš idiot proč nechceš tu navigaci co mám já! a vy se na mě za to sletíte jak supi.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů