Jakou turistickou GPS
Publikováno 24 únor 2010 - 20:43
Publikováno 24 únor 2010 - 20:48
Publikováno 24 únor 2010 - 21:05
jj, to asi jo. Já Dakotu v Praze má spíš pro info, jinka používám iPhone, kde jsou supr mapy...HaLuMa napsal/a:
budovy jsou v praze v pohode. Byli jsme tuhle mezi panelaky, kde se signal hodne odrazel. Podival sjem se do mapy, chytil se hran panelaku, podival se po realu, a rekl, ze keska bude tamhle na te lavicce... a byla tam. Budovy nicemu nevadi, naopak pomohou.
U těch budov mi vadí nejvíc to, čtvercová budova není prezentována jako čtverec, ale jako kosočtverec a u složitějších tvarů budov to již není skutečnost
Publikováno 24 únor 2010 - 21:20
sobikovi napsal/a:
...Oregon má větší display, ale to je asi od navigace všechno... a to je za ty peníze sakra malý rozdíl.
Nesouhlasím s tebou...
Nevím jestli o něco větší display s hodně větším rozlišením (a lepším podsvícení) je za cca 700,- "sakra malý rozdíl" => myslím že není. Já si vybral Dakotu 20, ale kdybych ji kupoval teď, znovu bych zvažoval. Už proto, že Oregon 300 se už nevyrábí a dá se sehnat za slušné peníze ve výprodeji.
Nechci tu protlačovat svůj názor, jen chci nabídnout jiný úhel pohledu
Publikováno 24 únor 2010 - 21:36
Publikováno 24 únor 2010 - 21:58
Publikováno 24 únor 2010 - 22:14
Budovy jsou k něčemu, když jsou přesně podle katastrální mapy, tedy reality, ne jak to má topo czech (co jsem měl možnost vidět na cizích oregonech)... Ale možná to tak hrozně nemají všude (nevím, sledoval sem to v části Prahy, Brně a snad Znojmu).HaLuMa napsal/a:
budovy jsou v praze v pohode. Byli jsme tuhle mezi panelaky, kde se signal hodne odrazel. Podival sjem se do mapy, chytil se hran panelaku, podival se po realu, a rekl, ze keska bude tamhle na te lavicce... a byla tam. Budovy nicemu nevadi, naopak pomohou.
Tohle je dle mého vhodné zakreslení budov, použitelné pro lov:
Ale je to OT, uznávám. :] // možná na nový vlákno
K tomu displayi, právě kvůli němu bych do Dakoty nešel. Ale to je dost o potřebách, no. Já třeba kompas používal asi měsíc s novou GPSkou, od té doby je vypnutej.
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 24 únor 2010 - 22:17
Publikováno 24 únor 2010 - 22:20
Publikováno 24 únor 2010 - 22:21
Co ti přesně vadí na displaji Dakoty? Měl jsi ji v ruce v terénu?honny napsal/a:displayi, právě kvůli němu bych do Dakoty nešel. Ale to je dost o potřebách, no. Já třeba kompas používal asi měsíc s novou GPSkou, od té doby je vypnutej.
Publikováno 24 únor 2010 - 22:48
sobikovi napsal/a:
...Zatím jsem všude zaznamenal pláč majitelů Oregonů, že podsvícení a hlavně čitelnost na slunci je mizerná... od majitelů Dakot jsem to zatím neslyšel...
No jo, ale vem si, kolik lidí má Oregona a kolik Dakotu;) (Ve větší skupině lidí se najde víc těch, kteří jsou s něčím nespokojení)
Publikováno 24 únor 2010 - 22:49
Dakotu sem v ruce neměl, nikdo v okolí ji nemá. Ale mám papírově podobný display (3.8 x 5.6 cm / 3.6 x 5.5 cm), se stejným rozlišením (160 x 240 pixels), menším počtem barev (256 / ? - garmin neuvádí, ale předpokládám aspon 65k) a údajně (oproti Oregonu i reálně) nejlépe vyřešeným osvětlením a odrazem zbytkového světla z okolí.sobikovi napsal/a:Co ti přesně vadí na displaji Dakoty? Měl jsi ji v ruce v terénu?
Oregonní display (3.8 x 6.3 cm + 240 x 400 pixels) mi přijde, co se týká vykreslování mapy a jejího vzhledu, o řád až dva výš. Druhá věc je ta, že tohle je naprosto zbytečná věc. Ale při procházení většího zakešovaného území je to rozdíl výrazný.
Osobně *pro sebe* nevidím důvod, proč přechod na např. Dakotu považovat za upgrade. Proto až minimálně Oregon (a i tam mi vadí spousta věcí). Ale chápu, že nemám mainstreamový potřeby, mapy si dělám sám, nezapínám podsvícení dokud není úplně tma a celkově jsem takovej divnej úchyl.
Ale kupovat věc za tyhle peníze bez přímého živého a delšího porovnání mi přijde bláznivé. I když teď už je to spotřebák, no...
//
Jo, no, já budu asi považován za křiklouna, ale přesně tohle je věc, co ten lov moc neusnadňuje. Fakt, v tomhle zlatý openstreetmap.sobikovi napsal/a:
No právě. Já beru na Pro mapě, že tam budovy jsou. To je vše. Obrys budovy v 99% případů nesouhlasí.
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 24 únor 2010 - 23:15
Subzero napsal/a:.. Ale že se budeme hádat o lepším podsvícení, to bych nečekal: http://navigovat.mob...ota&IMI=x11.jpg
libi se me jak nekteri pritomni jsou schopni se dohadovat protoze nejaky platek neco tvrdi a osobni nazory pritomnych (treba i majitelu) je vubec nezajimaji
ted nemyslim jen subzera, ale vseobecne to sleduju napric netem
Publikováno 25 únor 2010 - 7:59
Publikováno 25 únor 2010 - 8:02
Publikováno 25 únor 2010 - 10:56
Publikováno 25 únor 2010 - 11:30
Publikováno 27 únor 2010 - 20:55
Publikováno 10 březen 2010 - 9:12
200, 300, 400 mají disply matný a jakoby hrubší na omak a myslím, že trochu hůř čítelný, 550 má display lesklý a zdá se mně čitelnější. Ty starší typy mají horší kompas a to dost viditelně, ale stejně se už nevyrábějí, možná akorát někde ještě vyprodávají sklady. A do 550 se vejde 5000 keší narozdíl od starších modelů.mateus99 napsal/a:
Zdravím,chci se jen zeptat bo váhám mezi 450 a 550,je rodíl mzi těmito dvěma modely v čitelnosti displeje?? Dík m99
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů