Přejít na obsah

Fotka

Pomozte mi s GCzII

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
795 odpovědí na toto téma

#181 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 25 July 2010 - 20:18

Kal_Kal napsal/a:
Tak malé řešení.
Pokud si před výletem vyexportujete GPX soubor přeš pocket query na stránce Gecachingu tak ten soubor naimportujete a máte seznam keší, s kterým se dá normálně pracovat.
Já si tak natáh 500 keší z okolí kam jedem dnes na výlet a to bude asi stačit.
Prozatim.:)

Ahojky,
Prosím zkusenejsi o radu a trochu shovívasti, jedná se o nastavení GCzII. Jsem v tomto láma a nevím co nastavit nebo jak pouzivat nekteré volby. Prosím o konkretni postupy, protoze co slo o GCzII precíst tak to jsem dnes udelal, ale odpovedi na nekteré otázky jsem nenasel takze:

1. Pokud si vyexportuju GPX soubor pres PQ nebo z GG kam tento soubor ulozit nebo kam ho naimportovat aby ho GCzII akceptoval? Jak má být pojmenovany?

2. K cemu je nebo co nastavit "Nabídka - Volby - GPX/POI/OziExplorer ?

3. Co mám nastavit "Nabídka - Volby - Nastavení stahování - Slozka s daty? Která to je?

4. Jak nastavit "Nabídka - Volby - Nastaveni statických map? četl jsem, ze nemusí být zatrzené vsechny volby.

5. Co to je "Nabídka - Volby - Nastaveni pro Geocoding?

6. Má se nastavovat "Nabídka - Volby - Nastaveni webového prohlízece a prohlízece obrázků?

7. Odkud se importuje soubor pokud kliknu "Nabídka - Seznamy kesí - Import GPX a kam se ulozí?
Diky za odpovedi a nekamenovat. Mám telefon HTC Touch Diamond bez pametové karty.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#182 nismo44

nismo44

Member

• Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 25 July 2010 - 23:55

GCzII tiez neovladam perfektne, ale skusim poradit. Pripadny experti ma kludne kamenovat mozu ;) ad 1 - menu->cache list->import gpx, tam sa preklikas k suboru gpx z PQ ktory si si predtym nahral do telefonu/na pam.kartu ad 2 - mam defaultne nastavenia, neviem ad 3 - je to adresar kam ti gczii stahuje a nasledne uklada veci z webu, ak stahujes cache priamo v telefone (ja mam nastavene pam.karta/application data/gcz2) ad 4, 5 - pouzivam defaultne ad 6 - nastavenie v akom prehliadaci ti ma gcz otvorit linky a stranku cache na gc.com (ak mas otvorenu cache a das menu->open web browser, tak sa ti otvori listing priamo na gc.com) a obrazky, ja som si tu nastavil na obrazky resco photo viewer a na linky operu, zalezi na tvojich preferenciach ad 7 - viz bod 1,, cache si pak otvoris menu->cache list->prev cache list (zoznamy cachi sa ulozia ako xml subory, mozno ich potom spojovat, mazat..., tieto subory sa tiez ukladaju do adresara viz bod 3)
  • 0

#183 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 26 July 2010 - 5:33

nismo44 napsal/a:
GCzII tiez neovladam perfektne, ale skusim poradit. Pripadny experti ma kludne kamenovat mozu ;)

ad 1 - menu->cache list->import gpx, tam sa preklikas k suboru gpx z PQ ktory si si predtym nahral do telefonu/na pam.kartu
ad 2 - mam defaultne nastavenia, neviem
ad 3 - je to adresar kam ti gczii stahuje a nasledne uklada veci z webu, ak stahujes cache priamo v telefone (ja mam nastavene pam.karta/application data/gcz2)
ad 4, 5 - pouzivam defaultne
ad 6 - nastavenie v akom prehliadaci ti ma gcz otvorit linky a stranku cache na gc.com (ak mas otvorenu cache a das menu->open web browser, tak sa ti otvori listing priamo na gc.com) a obrazky, ja som si tu nastavil na obrazky resco photo viewer a na linky operu, zalezi na tvojich preferenciach
ad 7 - viz bod 1,, cache si pak otvoris menu->cache list->prev cache list (zoznamy cachi sa ulozia ako xml subory, mozno ich potom spojovat, mazat..., tieto subory sa tiez ukladaju do adresara viz bod 3)

Ahojky
nismo44 - dík za odpoved.
Zapomel jsem uvést ze mam telefon HTC Touch Diamond, který nemá pametovou kartu.
  • 0

#184 nismo44

nismo44

Member

• Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 26 July 2010 - 13:51

ja mam taky diamonda, misto pam.karty si teda dopln interni pamet (ja to mam anglicky "internal storage"), je to ta s kapacitou nejakych 4GB (~3800MB)
  • 0

#185 labyorkie

labyorkie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2010 - 15:39

Zdravím, já mám s GCz i jiný problém. To že mi nevyhledá nejbližší keše podle pozice, na to už jsem si nějak zvykla, ale dokonce už podle něj nemůžu hledat ani kešky v terénu, protože když si vypíšu souřadnice a dám si monitoring, tak se mi tam zobrazí vzdálenost 7610.4 (Km) i přesto, že jsem od kešky třeba 100 metrů. Chápete to někdo? Nikdy předtím jsem s tím problémy neměla.
  • 0

#186 LaLu Team

LaLu Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 364 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2010 - 15:53

labyorkie napsal/a:
Zdravím, já mám s GCz i jiný problém. To že mi nevyhledá nejbližší keše podle pozice, na to už jsem si nějak zvykla, ale dokonce už podle něj nemůžu hledat ani kešky v terénu, protože když si vypíšu souřadnice a dám si monitoring, tak se mi tam zobrazí vzdálenost 7610.4 (Km) i přesto, že jsem od kešky třeba 100 metrů. Chápete to někdo? Nikdy předtím jsem s tím problémy neměla.

To vypadá na problém s GPS, mě to s poslední verzí funguje bez problémů (jak vyhledání tak "šipka"). Jakou máš GPS (ext. inter. případně model telefonu). Když se podíváš na Menu -> GPS -> GPS Monitor, kolik vidíš v horní části satelitů (modrých sloupečků). Verze GCzII?
  • 0

#187 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2010 - 16:11

labyorkie napsal/a:

Ahojky,
Myslím ze nemáš aktivní GPS. Buď se Ti ještě nechytla nebo ji máš offline.
  • 0

#188 Olifka

Olifka

Member

• Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2010 - 18:53

Archi1 napsal/a:

labyorkie napsal/a:

Ahojky,
Myslím ze nemáš aktivní GPS. Buď se Ti ještě nechytla nebo ji máš offline.

Tak tohle znám moc dobře...aby se mi správně zobrazily metry, musím spustit jiný gps program, třeba werigo, a pak teprve gcz2. A taky pomohlo odkliknutí automatické obsluhy gps....
  • 0

#189 broukstipak

broukstipak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 29 July 2010 - 12:28

Potřeboval bych taky helfnout..normálně stáhnu seznam podle GPS, ale nestáhnu podrobnosti (Cache not fount). Mám poslední verzi softwaru a samsung omnii 1. Donedávna mi všechno běhalo, ale teď - na dovolené - mě to zradilo. Díky předem všem.
  • 0

#190 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 29 July 2010 - 12:45

broukstipak napsal/a:
Potřeboval bych taky helfnout..normálně stáhnu seznam podle GPS, ale nestáhnu podrobnosti (Cache not fount). Mám poslední verzi softwaru a samsung omnii 1. Donedávna mi všechno běhalo, ale teď - na dovolené - mě to zradilo. Díky předem všem.

Groudnspeak provedl v noci na dnešek upgrade webu a GCzII nefunguje, bude potřeba počkat na novou verzi. :@
  • 0

#191 petrspic

petrspic

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 29 July 2010 - 13:24

Já jsem si dle dřívějších rad vypnul stahování map, které stejně v podstatě nepotřebuju a do teď mi to jelo. Dneska už hlásí, že keš nenalezena a stahování sice proběhne, ale nic není nestaženo :-(
  • 0

#192 LaLu Team

LaLu Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 364 příspěvků(y)

Publikováno 29 July 2010 - 14:12

JJ, jak se píše i na fóru GCz, zachovat klid a čekat až se Tom dostane k pc a provede opravu. Jen doufejme, že není na dovolené :) Jinak offline funguje GCz bez problémů, stačí naimportovat potřebné keše a je to. Seznam si stáhnete online, obsah bude offline, logování jsem nezkoušel, ale kdyžtak to jistí field notes.
  • 0

#193 labyorkie

labyorkie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 30 July 2010 - 12:09

Jinak já mám Mio A701 a nejnovější verzi GCzII. Nikdy jsem předtím problém neměla a jiné gps programy mi fungujou dobře. Až bude aktuální verze GCz tak to zkusím znovu, ale vážně mi to udělal poprvé :-(
  • 0

#194 tomas451

tomas451

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 30 July 2010 - 13:25

Zdarec, ja se chci zeptat, jestli je nejaka lepsi on-line alternativa za GCZII, treba i placena na WM? Nebavi me porad cekat na obnovenil trere vetsinou trva. A seznamy si nestahuji. Diky za rady
  • 0

#195 dendy83

dendy83

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 30 July 2010 - 19:07

Jinak offline funguje GCz bez problémů, stačí naimportovat potřebné keše a je to. Seznam si stáhnete online, obsah bude offline, logování jsem nezkoušel, ale kdyžtak to jistí field notes.

Jak si stáhnu seznam online, když to nefunguje? Nebo si to stáhnu na pc online? A jak? Díky... (nejsem premium member, půjde to pak?)
  • 0

#196 ow-g

ow-g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2010 - 20:53

Taky vám zase GCzII blbne,seznam zobrazí,a když kliknu na keš,tak to napíše známé cache nenalezen. ... čím to může být,dělá vám to taky?
  • 0

#197 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 31 July 2010 - 21:19

ow-g napsal/a:
Taky vám zase GCzII blbne,seznam zobrazí,a když kliknu na keš,tak to napíše známé cache nenalezen. ... čím to může být,dělá vám to taky?

Zkus se kouknout o par prispevku vyse...:|
  • 0

#198 Simano11

Simano11

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2010 - 21:21

Řeším stejný problém jen jsem se trošku unáhlil a "pošťoural" se v nastavení. Prosím, prosím mužete sem někdo napsat až bude prográmek opět fungovat. Budu alespoň vědět zda je chyba v mém nastavení či jinde. Díky moc:)
  • 0

#199 neski

neski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 02 August 2010 - 7:10

Simano11 napsal/a:
Řeším stejný problém jen jsem se trošku unáhlil a "pošťoural" se v nastavení. Prosím, prosím mužete sem někdo napsat až bude prográmek opět fungovat. Budu alespoň vědět zda je chyba v mém nastavení či jinde. Díky moc:)

To zjistis lehce tady http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm
až tam bude verze vyšší než xxx.47 tak pak ...
A to jen do tý doby než u Groundspíků neprovedou zas nějaký supr změny ...
  • 0

#200 Simano11

Simano11

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 02 August 2010 - 7:51

Diky moc:D
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů