Přejít na obsah

Fotka

Pomozte mi s GCzII

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
795 odpovědí na toto téma

#221 Steeta

Steeta

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2010 - 12:15

tak uz jsem to rozchodil .. sice jsem promazal slozky v telefonu .. (puvodne jsem mel GCZ II na karte, ale pri problemu jsem ho preinstaloval do telefonu), ale prolezl jsem jeste forum XDA .. a nasel tam jednu radu .. na geocaching.com jsem mel jako jazyk nastaven "češtinu" a pri nastaveni jazyku na "English" mi to kesku v GCZ II normalne naslo .. takze si pripadne nastavte jeste jazyk na geocaching.com na !!! English !!!
  • 0

#222 Simano11

Simano11

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2010 - 19:06

Tak ještě včera mi vše normálně chodilo (mám verzi 0.2.35.48) no a dnes kolem 18:00 zase problém s načítáním cache (cache not found). Žádnou změnu v nastavení jsem nedělal. Nevíte někdo co stím zase je? :(
  • 0

#223 Simano11

Simano11

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2010 - 19:43

Vyřešeno opět funguje:) Tak pro ty kteří mají podobný problém. I přesto, že jsem na geocaching.com provedl změnu jazyka na angličtinu již minulý týden (ještě včera programek fugoval), tak jsem tam měl dnes místo English opět nastavenou češtinu. Moc tomu nerozumím jak se mohl jazyk sám přenastavit ale po změně opět program funguje a to je hlavní :) :) :)
  • 0

#224 tramil

tramil

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2010 - 13:24

link na GCzII ver.48 http://leteckaposta.cz/581071510 nebo http://uloz.to/55282...806-1830-48.zip stačí rozbalit(WinRar,WinZip) a souborem GCzII.exe přepsat v PDA ten starý.Vyzkoušeno na HTC II Kaiser a funguje,kešky stahuje bez problémů:-)
  • 0

#225 jirak

jirak

Member

• Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2010 - 20:43

teda musím uznat, je to boj B) Nakonec jsem GCzII rozchodil na HTC HD2, takže doporučím tento postup - odinstalovat puvodní verzi GCzII - promazat kompletně složku GCzII na kartě, případně v paměti PDA - nainstalovat 0.2.35.47 - přepsat GCzII.exe verzí 0.2.35.48 - nastavit jazyk na gc.com na english - Geocaching > Your Account Details > Language: English Pro jistotu jsem ještě při testování dal Hard Reset, abych komplet promazal všechny složky v paměti, ale nebyl nutný.
  • 0

#226 Jay11Cz

Jay11Cz

Jay11Cz

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 11:10

Verze .50 je dostupná na autorových stránkách http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm
  • 0

Former nickname up to 2020, Feb 17th: MAP523

#227 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 709 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 11:13

- odinstalovat puvodní verzi GCzII
- promazat kompletně složku GCzII na kartě, případně v paměti PDA

nebylo potreba nic mazat,prechod z verze 45 na 47 stacilo jen nainstalovat novou verzi a nasledne nakopirovat 48.exe

Pro jistotu jsem ještě při testování dal Hard Reset, abych komplet promazal všechny složky v paměti, ale nebyl nutný.

ne nahodou soft reset? hard ti snad hodi pristro do tovaniho nastaveni
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#228 labyorkie

labyorkie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 11:20

Lanc - myslím, že jirak má pravdu. Verze 47 mi též nefungovala a až po reinstalu (nutnost telefonu) mi GCz funguje spolehlivě, čili by mělo stačit odinstalovat, pročistit a znovu nainstalovat...
  • 0

#229 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 709 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 11:40

ja nerikam ze nema pravdu,ja jen pisu jak jsem to provedl ja a ze mi to funguje bez problemu a pritom mam take hd2,neni to treba tim ze jste meli verzi 46? ja prechazel ze 45 protoze jsem nejakou dobu gcz vubec nepouzival edit: ale mas pravdu muj predchozi prispevek vypada jako bych ho opravoval,takze opravdu to tak mysleno nebylo
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#230 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 11:45

MAP523 napsal/a:

To by me teda zajimalo kde? Ja tam porad vidim jen verzi .47
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#231 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 11:48

sovidoupe napsal/a:

MAP523 napsal/a:

Zkus si dat obnovit (nebo vymazat cache prohlizece). Vidim tam verzi 50 ...
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#232 labyorkie

labyorkie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 12:32

Lanc

Já jsem navazovala všechny verze na sebe, takže jsem žádnou nevynechala, ale myslím, že můj problém s GCz začal u verze 45. Ale nevadí, funguje a jsem spokojena ;)
  • 0

#233 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 13:47

Jiz jsem nad GCzII malem zlomil hul. Nekdy od kvetna se potykam s neustalymi problemy. Doufam ze to tet pojede. Pouzivam HTC Touch HD. V kvetnu jsem presupacil OS z originalniho WM 6.1 na uvareny WM 6.5 a zaroven s tim i radio (firmware bezdratove casti telefonu,GSM,WiFi,GPS a tak) Skoro vsechno behalo dobre,ale GCz casto kolabovalo. Zkousel jsem vsechno mozne,ale vysledek nula. Nakonec jsem se zkusmo vratil k originalnimu software ,ale GCz opet nebezelo,pravdepodobne vsak uz jako vysledek uprav na GC.com. Jako druhy keskosoftik pouzivam GeoScout,ktery fungoval pri vsech pokusech k naproste spokojenosti. Stoji pravda nejaky ten peniz,ale aktualizace byvaji celkem rychle. Jenom je ponekud casove narocne neustale aktualizovat jeho databazi. Rychlou aktualizaci,jak jsou na tom okolni kesky se zdravim zvlada,ale pro uplnou online praci je proti GCz prece jenom ponekud pomaly. Nicmene pokud o dovolene nepocitate s mobilnim internetem,je jeho predem pripravena databaze k nezaplaceni. (O obcasnych vypadcich GC.com ani nemluvim. Zalogovat offline a po pripojeni k netu odeslat vsechno najednou neni problem. Optimalni je asi kombinace obou softwaru. Kulicka
  • 0

#234 Jay11Cz

Jay11Cz

Jay11Cz

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 14:09

sovidoupe napsal/a:

MAP523 napsal/a:

Taky tam vidím padesátku...
2010-08-12 0.2.35.50 GCzII_20100812_1400_0235_50.cab
  • 0

#235 nunca007

nunca007

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 14:16

Ono je to tak, GCZII je SW zadarmo a tak aktualozace trvaji trosku dele. Ale nez se dostane oficialne na stranky, tak se da pouze stahnout jen exe soubor. Ale to si budeme muset vsichni zvyknout, ze tyhle upgrade budeme delat casteji. Pokazde, kdyz Groundspeak neco zmeni na geocaching.com. SW je treti strany a to oni nechteji , protoze se jim neplati penize. Letos me to potkalo na dovoleny 2x, takze clovek si nemohl stahnout cache z mista kde zrovna byl, resp. mohl stahnout, ale bez podrobnosti tudiz i bez souradnic a to je k nicemu. Holt je to Groundspeak
  • 0

#236 ludektalian

ludektalian

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 14:19

Padesátka, zdá se, jede... Jinak jako hlavní hledací program používám GateCacher - http://www.gateway.dds.nl/gatecacher/# Je tam úžasná věc zobrazování kešky a mého pohybu v Google Mapách... Pravda je, že mám datový paušál, takže nějaké přenášení hromady dat on-line mne netrápí :-)
  • 0

#237 Jay11Cz

Jay11Cz

Jay11Cz

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 14:31

nunca007 napsal/a:
Ono je to tak, GCZII je SW zadarmo a tak aktualozace trvaji trosku dele.

Ano je to zadarmo, ale ty aktualizace bývají někdy hotové za méně než týden po změnách na gc.com, což mi přijde naprosto super, když to Tom Hiro dělá zadara...
Jinak tento program mám jako hlavní databázi, občas ho kombinuji s BeeLine. Zatím veliká spokojenost. B)
  • 0

#238 vkvkvk

vkvkvk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 311 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 16:08

nunca007: Když přestane fungovat zobrazování keší, tak se stačí podívat průzkumníkem do složky GCzII\HTTP_log je zde soubor 09_CacheDetail s kompletním listingem (dá se i přejít na logování)
  • 0

#239 mtauf

mtauf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 708 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2010 - 16:45

Já na tento soft nedám dopustit. Sice už jsou asi pryč doby, kdy Tom dodělával funkce a změny i několikrát denně, ale stejně je to paráda. V ČR to používám jako jediný soft, v zahraničí, díky absenci offline map na mém PDA, to kombinuji s BeeLine. Před časem jsem začal mít problémy s tím, že připravené waypointy mi při zavření BCzII zmizely. A to jen u některých keší (konkrétně pouze u minarjových :D). Pak už se ztrácely waypointy všude a skončilo to tím, že GCzII i při nahrání nového exe souboru hlásil, že má starou verzi, přestože jsem mu starý exe smazal. Takže jsem odinstaloval a začal promazávat. Ke své hrůze jsem zjistil, že v adresáři ..\Program Files\GCzII\Cache_DB je několik tisíc (!!!!) podadresářů. GCzII totiž nemaže nic z toho, co si kdy načetl. Myslím tedy, že přesně v tomto adresáři je zakopaný pes. Nedeporučuji ale podadresáře mazat neuváženě, protože přesně sem si GCzII ukládá informace o keších, tedy i doplněné waypointy.
  • 0

#240 ZuKuRa

ZuKuRa

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2010 - 11:41

Už je to tu několikrát zmiňováno. Nastavte si angličtinu a ne češtinu ve svém profilu na gc.com (dole) Stáhnou se keše, obrázky i mapy.;)
  • 0
ZuKuRa

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama