Přejít na obsah

Fotka

Pomozte mi s GCzII

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
795 odpovědí na toto téma

#341 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 9:01

LaLu Team napsal/a:
Jelikož problémy s update na gc.com a následnou aktualizací Toma v programu GCzII jsou stále častější...

Požadavky jsou online stahování okolní keší dle polohy gps...

To je právě ten problém. Jelikož Groundspeak neposkytuje žádné volně použitelné API, je nutné vytěžovat data z webu a pokud se na něm něco změní, import přestane fungovat. To je věc, která mi zásadně vadí, takže raději mám v PDA velkou databázi keší (v mém případě celou ČR) a nemusím on-line funkce řešit.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#342 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 9:06

Poradí mi někdo pls.Stáhl jsem si si v52 z Ulozto,je to soubor exe a píše mi to: neplatná aplikace. samozřejmě že to cpu přes tu starou. diky
  • 0

#343 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 11:21

Spidercoo napsal/a:
Poradí mi někdo pls.Stáhl jsem si si v52 z Ulozto,je to soubor exe a píše mi to: neplatná aplikace. samozřejmě že to cpu přes tu starou. diky

Ahojky,
Nejdrive ten zip soubor rozbal nekde na disku v PC, najdi kde más v mobilu ulozený soubor GCzII.exe a ten rozbalený soubor ze zipu nakopíruj do stejné slozky, tím se ti přepíse a más GCzII na 0235_52.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#344 rigor

rigor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 11:26

LudekV napsal/a:

LaLu Team napsal/a:
Jelikož problémy s update na gc.com a následnou aktualizací Toma v programu GCzII jsou stále častější...

Požadavky jsou online stahování okolní keší dle polohy gps...

To je právě ten problém. Jelikož Groundspeak neposkytuje žádné volně použitelné API, je nutné vytěžovat data z webu a pokud se na něm něco změní, import přestane fungovat. To je věc, která mi zásadně vadí, takže raději mám v PDA velkou databázi keší (v mém případě celou ČR) a nemusím on-line funkce řešit.

Jistý řešení to sice je, ale pro neplánovaný odlovy je to vcelku k ničemu.. Konkrétně v gczii mám nataženou pěknou sbírku keší, ale už se mi kolikrát stalo že byl listing po 2 týdnech neaktuální a já si v terénu tahal "update", nemluvě o situacích kdy po půl hodině hledání nic, tak se radši podívám na poslední logy atd. O nových keších ani nemluvim.. Dá se to samozřejmě řešit kouknutím na web, ale je to dost kostrbatý a akorát to zdržuje (nedej bože když tam není 3g :) - nebo jsem za hranicema..). Pak je tu určitě početná skupina lidí kteří lovějí se starým dobrým hg.. Btw, funguje ještě?
  • 0

#345 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 14:20

rigor napsal/a:
Pak je tu určitě početná skupina lidí kteří lovějí se starým dobrým hg.. Btw, funguje ještě?

Co jsem videl u teamkogiho, tak to furt slape.
  • 0

#346 LaLu Team

LaLu Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 364 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 14:51

No právě že u mě jde v poslední době stále častěji o neplánovaný odlov v rámci celé čr a tak bych u sebe neměl ani moc aktuální offline db. Paradox je, že jsem při posledním výpadku vytáhl svoji stařičkou nokii na které mám právě zmiňované HG (více jak rok stará instalace bez update) a ona šlapalq, stáhle kešky po okolí a vše jelo. Další problém je, že se asi WM6.x řítí do svého konce a podle reakcí Toma na fóru již i on přechízí na iPhone a Android (je to už delší dobu, nevím kterou platformu preferuje). Obáváme se, že za rok až dojde k nutné výměně telefonu už nic s WM6 neseženu a tak přijdu o GCzII. Jakmile tak učiní většina lidí, kteří ho dnes pouižívají, bude to i jeho konec (Tom to asi pro pár desítek jedinců udržovat nebude). Takže když se vrátím k půvdoní otázce, chápu to tak, že není žádná jiná aplikace pro WM s online stahováním keší v okolí? :|
  • 0

#347 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 15:22

Trojkombinace GCzII + Geoscout + PocketDrake resi skoro vsechno. Zapinam obvykle GCz - pokud vsechno jde dobre lovim. Stava se mi v poslednim roce docela casto ze se GCz pripoji k netu, jedou "presypaci hodiny" a nic se nedeje. Pak najednou spojeni padne a je vymalovano. V tu chvili pomuze jedine reset. Na originalnim systemu v mem HTC Touch HD to bezelo bez problemu. Od te doby co mam WM 6.5 (z ruznych kuchyni,nejcasteji KWBR) se to tu a tam takhle divne chova. Zkousel jsem i ruzne verze radia a zadny vysledek. Ale je to jediny program,ktery se chova divne. Jeste pred objevem GCz jsem si koupil GeoScout. Puvodni umysl nacpat do nej celou republiku se zahy ukazal jako nesmysl. Nyni v nem mam Prahu a Stredocesky kraj (necelych 5k kesek) a jde to dobre. Jenom aktualizace je kvuli naprosto silenemu importu celkem zdlouhava. Radeji aktualizuju v emulatoru WM a databazi pak presunu na kartu telefonu. Geoscout si tak nosi zaklad v sobe,takze i kdyz je GC.com v kytkach muzu zkusit lovit. Jinak si vyberu kesku a zkusim ji zaktualizovat z netu. Soucasna verze 2.1.7.1 zaktualizuje kesku,ale kvuli zmenam na GC.com logy nestahne ani neodesle, takze cekam na update. PocketDrake je naprosto uzasny svoji kapacitou a mapami. U GCz pokud vim mapa jde jen pro jednu kesku,s vyberem vsech v okoli to chodi pouze PM. GeoScout ma mapy ponekud tezkopadne. Pohled dobry,ale posunout mapu prstem o kousek vedle je na delsi dobu. V PD si nosim celou republiku a mapy taham online. Sosnout mapu treba Prahy jsem zkusil. Je to neco pres 300MB,coz by karta unesla,jenomze na FAT32 naroste objem diky velkemu mnozstvi malinkych fajlu nadevsechny meze. Estli bude PD nekdy umet zaktualizovat kesku,ci dokonce zalogovat online,stane se nejspis naprosto nedostiznym. Kulicka
  • 0

#348 rigor

rigor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 19:50

Tak mi taky přestal fungovat export z gzka do google map :( Popátral jsem trochu po forech a vypada to že to má opravdu něco společnýho s PM - který mi před pár dny vypršelo. Ani ne v tom smyslu že by mezi tím gcz dělalo rozdíl, ale v tom jak se chová web gc.com. Jestli jsem to z xda dobře pochopil, tak celej problém je v tom co se stáhne do xml souboru který popisuje seznam keší - z nějakýho důvodu se do něj pro non-pm nepíšou souřadnice, tudíž je google map nemůže vyčíst a hlásí chybu. Prý se to dá obejít stáhnutím včech keší ze seznamu, pak by export měl fungovat, jelikož jsou souřadnice "sosnutý" z xml jednotlivejch keší. Zatím jsem to netestoval, ale určitej smysl by to dávalo.. ALE - nechápu proč když dám stáhnout seznam (bez detailů keší), tak mi to vzdálenost od současný polohy ukáže. To by ukazovalo na to, že tam souřadnice někdy zapsaný jsou. JENŽE, v momentě kdy dám keše seřadit dle vzdálenosti, tak to ke každý hodí nulu - tzn souřadnice se někam ztratí.. Momentálně jsem z toho jelen :)
  • 0

#349 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 19:57

mtauf napsal/a:

plavcik napsal/a:
Tak jsem to trochu prolustroval nejsou mi jasné dvě veci (zatím :-))
1) Kolik keší se dá maximálně načíst z GPX souboru

Mám vyzkoušeno 500. Načítá se to pomalu, ale načte se vše. Víc jsem nikdy nepotřeboval, ale určitě by to šlo.

plavcik napsal/a:
2) Dá se v GPS nastavit hledání bodu v "obvyklých" souřadnicích (N 50st 45.xxx) ?
Díky

nerozumím otázce

1) 500 keší mi jde taky, tak to bude asi maximum. Dík
2) GPS monitor nabízí volbu Nastavit souřadnice cíle jen v desetinném formátu DD.ddddd, kešky jsou ale ve formátu DD MM.mmm a nenašel jsem, jestli se to dá někde přenastavit....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#350 Joz-in

Joz-in

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 22:20

Ahoj, mám jeden dotaz. Přeinstaloval jsem soubor .exe a vše to stahuje, jak seznam, tak i keše (zobrazí se ikonka, že je to staženo). Ale ani za nic mi nejde žádná keš otevřít ze seznamu. Ani staré stáhnuté keše. Netušíte čím by to mohlo být? Mám to v HTCčku. dík
  • 0
Někde tady musí být... Podej krompáč!

#351 mtauf

mtauf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 708 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 23:06

plavcik napsal/a:
2) GPS monitor nabízí volbu Nastavit souřadnice cíle jen v desetinném formátu DD.ddddd, kešky jsou ale ve formátu DD MM.mmm a nenašel jsem, jestli se to dá někde přenastavit....

Nevím, kde to nastavuješ, já to zadávám např. takto:
  • 0

#352 popjoi

popjoi

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2010 - 12:00

Zdravím, měl jsem také problémy s GCZII. Po update na tuto verzi vše funguje jak má. Online stahování keší, načítání jejich detailů, převedení do Google map, nalezení trasy i odeslání logu online na Goecaching.com. http://forum.xda-dev...&postcount=4426 Pro PDA je třeba soubor: GCzII_20101115_0235_52.zip Rozbalit v počítači a přepsat starou verzi v PDA přímo v adresáři \Program Files\GCzII\ Používám Garmin-Asus M10
  • 0

#353 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2010 - 21:00

mtauf napsal/a:

plavcik napsal/a:

Nevím, kde to nastavuješ, já to zadávám např. takto:

Ze by to bylo tak jednoduché ? :-) Vyzkousim, diky za radu
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#354 LaLu Team

LaLu Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 364 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2010 - 16:46

kulicka napsal/a:
Trojkombinace GCzII + Geoscout + PocketDrake resi skoro vsechno.
Zapinam obvykle GCz - pokud vsechno jde dobre lovim. Stava se mi v ...
Kulicka

Děkuji za vyčerpávající popis. Nechám se inspirovat, dám GCz jeětě šanci a do zálohy zkusím některý z popisovaných programů. Díky ;)
  • 0

#355 sdhmarklovice

sdhmarklovice

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2010 - 20:22

Proste GCzII me v mojem PDA nejede a nede!!Nova verze nainstalovana a presto hlesi chybu pri spojeni s netem.Co s tim?
  • 0

#356 sdhmarklovice

sdhmarklovice

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2010 - 21:22

no tak pripojeni na net jem uz zvladl,ale absolutne nechapu,proc se kese stahuji bez veskerych podrobnosti.Cybi hint,waypointy,listing atd.Co s tim?
  • 0

#357 Tom007

Tom007

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2010 - 21:35

klikl jsi na pozadovanou keš? Nejdříve se stáhnou keše a pak si stáhneš vybranou keš včetně listingu,logu napovědy
  • 0

Garmin GPSmap 60CSx, Topo Czech, Nokia Lumia730 DS

#358 sdhmarklovice

sdhmarklovice

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2010 - 7:13

pouzivam gczII temer rok a delam vse tak jako obvykle,ale ted se u ztahnutych kesi neukazuje nic ,jen obtiznost souradky teren a nazev.
  • 0

#359 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2010 - 8:55

Vcera vecer jsem s GCz lovil a vsechno chodilo dobre? Sosalo to vsechny podrobnosti i log jsem online odeslal.Mam na müsli samozrejme verzi .52 Jinak muzu rict ze reakce autora byla docela rychla. Vzhledem k tomu ze jde o neplaceny SW. Obvykle byva podstatne rychlejsi oprava u placeneho GeoScoutu. Tak se to tentokrat ponekud zadrhlo a oprava stale neni. Kulicka
  • 0

#360 molekuly

molekuly

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2010 - 13:16

Zdravim. Bohuzel od verze 50 v GCz prestal fungovat export kesek pro OZIExplorera. Nazvy jdou, ale souradnice vyexportovanych kesek jsou nulove. Spravne jsou pouze pomocne waitpointy v ramci jedne kesky. Toto nechodi ani v teto nove verzi 52:-( Radek
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama