Přejít na obsah

Fotka

Pomozte mi s GCzII

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
795 odpovědí na toto téma

#541 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 10:14

Ahoj, přestal fungovat GeoScout, jeho autor ho již dlouho neaktualizoval a tak se začínám ohlížet po novém programu pro Windows Mobile a na tento GCzII jsem slyšel spousty chvály. Chci si tento program stáhnout a jsou tam celkem tři programy na stáhnutí bez popisu - normální soubor s koncovkou cab, pak GS.cab na rolování a STD.zip pro standard. Jelikož k tomu nejsou popisy, nevím, který z těchto programů by se hodil na mou Omnii i900. Jaké jsou mezi nimi rozdíly a který je pro můj mobil nejvhodnější?
  • 0

#542 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 10:21

Tvůj problém se resí o dve stránky výse :

[quote]brazajar napsal/a:
[quote]KOMOVCI napsal/a:
Ahoj,
muze mi nekdo vysvetlit jake jsou rozdily mezi jednotlivymi verzemi programu -> pouze cab koncovka, for Gesture Scrolling a for Standard, ktere jsou tady a na oficialnim webu ke stazeni?![/quote]

Standard - smartphone s klavesnici, nedotykovy.
Gesture scrolling - kdyz tvuj telefon podporuje tuto funkci
.cab - dotykove smartphony.

http://www.geocachin...t=&rowstart=500
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#543 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 11:43

mě poslední 71v nefunguje. je to jen u mě?
  • 0

#544 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 11:49

pokud nefunguji online funkce tak je to vsude stejny po update GC.com stranek jeste nevysla opravena verze. Pokud nefunguje nahrani gpx z PQ tak je nekde chybka
  • 0

#545 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 12:07

Jak tenhle program vůbec funguje? V GeoScoutu jsem si stáhnul keše buď podle GC kódu, nebo jsem v terénu načetl pozici a podle pozice stáhnul nejbližší keše. Oboje se stáhne z netu a pak jsem v off-line režimu. Pracuje takhle podobně i tento program? Teď, když si chci na zkoušku stáhnout gpx u nějaké keše, otevře se mi GSAK, který jsem si kdysi nainstaloval a který jsem k ničemu nepotřeboval a keš se mi stahuje na PC do šíleného seznamu keší. To se fakt kvůli GCzII budu muset učit s GSAKem? :|
  • 0

#546 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 12:11

Kdo je PM můze si vytvorit v GCzII cache seznam. Aktualizace kesí z PQ funguje. Stačí importovat PQ do databáze GCzII. Zkopírovat soubor PQ (GPX) do podsložky GPX z GCzII na telefonu, a pak pomocí Menu - Cache Seznam - Import GPX (poslední příkaz) pro import souborů GPX -> Vytvořit seznam Cache.
  • 0

#547 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 12:15

PM jsem, ale to si vždycky musím vytvářet PQ? To, když náhodou narazím na jednotlivou keš, tak si jí nemůžu načíst podle GC kódu? Nebo, když se ocitnu v terénu na nějakém místě a mám chuť na lovení keší, to nejde načíst podle polohy?
  • 0

#548 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 12:33

m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
pokud nefunguji online funkce tak je to vsude stejny po update GC.com stranek jeste nevysla opravena verze. Pokud nefunguje nahrani gpx z PQ tak je nekde chybka

Jak písou m.e.d.v.e.d.i. v soucasné chvíli nefunguji online funkce na GC.com.

Or_Mi napsal/a:
PM jsem, ale to si vždycky musím vytvářet PQ? To, když náhodou narazím na jednotlivou keš, tak si jí nemůžu načíst podle GC kódu? Nebo, když se ocitnu v terénu na nějakém místě a mám chuť na lovení keší, to nejde načíst podle polohy?

Az Tom provede upgrade tak o cem píses to vse program umí. zatím si o nem muzes neco precíst treba tady:
http://www.pdasoft.c...rticle&sid=4173
nebo tady
http://blog.3tecky.c...-pro-geocaching
Pak cemu nebudes rozumet rad ti zodpovím.
  • 0

#549 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 12:36

Or_Mi napsal/a:

Ahoj, normalne to jde, ale ted po stredecnim velkem preorani webu ne. Pockej prosim, az autor programu provede aktualizaci. Kdyz budes sledovat tohle vlakno, urcite se dozvis, az to bude.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#550 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 12:41

Or_Mi napsal/a:

Nemusis, je to v pohode. Umi to v terenu stahnout napriklad okolni kese, nebo kese podle jmena, kodu, adresy atd. K tomu to umi i staticky mapy, nebo online googlemaps. Akorat ze tedka ti to chodit nebude, protoze pri tom updatu webu zmenili prihlasovaci interface, takze se to nepriloguje a kdyz se to nepriloguje, nechodej tyhle online veci. Takze nez bude patch tam bohuzel jen pres PQ.
  • 0

#551 satanovo_dite

satanovo_dite

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 18:09

Ahoj, dokážete mi někdo poradit? Dnes odpoledne mi HTC Touch Diamond začal po zadání vyhledávání psát:

Chyba otevírání URL.[01_LoginAuth.html]

Netušíte někdo co s tím?:(
  • 0

#552 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 18:41

satanovo_dite napsal/a:
Ahoj, dokážete mi někdo poradit? Dnes odpoledne mi HTC Touch Diamond začal po zadání vyhledávání psát:

Chyba otevírání URL.[01_LoginAuth.html]

Netušíte někdo co s tím?:(

Nic. Pockat na patch, jako obvykle.
  • 0

#553 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 18:45

Tak to si rád počkám. Zatím mi to přijde dost nepřehledné a zbytečně moc klikání, oproti GeoScoutovi, který je přehledný a intuitivní. Ale to je věc zvyku...
  • 0

#554 Ricmond

Ricmond

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 8:14

no myslím že to bude tím že GC udělalo upgrade stránek a jistě i protokolů a databází musíme počkat až autor GCzII na to zareaguje a opraví to a udělá novou verzi :(
  • 0
Ricmond

#555 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 8:47

Vyžaduje to ode mě Google maps. To si je mám nainstalovat do mobilu? GeoScout si stahoval sám několik druhů vlastních map. Našel jsem stránky kam zadám svoje číslo a pošlu si sms. Jakým způsobem to pak stáhnu, jak bude velký soubor a budu za to něco platit? Nerad bych stahoval příliš velký soubor, nebo se uvázal k tomu, že budu neustále vyžadovat on-line přístup k tomu, abych zjišťoval pozici a stahoval data průběžně.
  • 0

#556 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 8:57

Musís mít v GCzII nainstalovaný program Google Maps (např. zde: http://www.google.co.../GoogleMaps.CAB ). Pomocí vyhledávače nebo Total Commandru najdi soubor GoogleMaps.exe, zapamatuj si strom složek z kořenového adresáře po tento soubor. Spusť GCzII a v Nabídce > Volby > Nastavení Google Maps zadej cestu ke spouštěcímu souboru. Jo a ještě musíš mít v Nabídce > Volby > Nastavení statických map zaškrtnutou alespoň jednu volbu.
  • 0

#557 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 9:20

Díky za radu. :) Tak jsem si to nainstaloval a je to přesně jak jsem říkal. Mapy chtějí prostě přístup k internetu, takže to bude neustále stahovat data a to i v cizině, takže se nedoplatím. Do prd... s tímhle řešením!
  • 0

#558 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 9:35

Or_Mi napsal/a:
Díky za radu. :) Tak jsem si to nainstaloval a je to přesně jak jsem říkal. Mapy chtějí prostě přístup k internetu, takže to bude neustále stahovat data a to i v cizině, takže se nedoplatím. Do prd... s tímhle řešením!

Muzes si nastavit jen statické mapy. Nastavení statických map je pouze a jenom to, jestli se na konci listingu ke každé kešce stáhne také statická mapa (prostě jinými slovy obrázek s tečkou, kde se nachází keška). Ty jednotlivé položky jsou jenom kolik map chceme a s jakým přiblížením. To znamená pokud si zatrhnu třeba jen 2 - huge area (hned první) a třeba poslední pinpoint tak se mi na konec listingu stáhnout 2 obrázky map. Jedna mapa s velikou oblastí - tedy malým přiblížením a pinpoint neboli veliké přiblížení (je to fotomapa).
Já doporučuji mít tak jednu s malým přiblížením pro přehled, kde se tak keška nachází a jeden z pinpointů pro detail. Zase je zbytečné stahovat si všech 6 podle mě.
Na co jsem narazil, že pokud nastavím v Menu/Option/Static Map Settings moc velký zoom tak to řekne Sorry, we have no imagery here.
A to si můzes pripravit doma nez vyrazís do ciziny.
  • 0

#559 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 9:39

To bude tim ze google mapy nevyzadou temer zadne misto na karte takze prirozene se vsechno taha z netu a data v cizine tahat nemusis staci si je zakazat a je to. Mapy pro dohledani kese nutne nepotrebujes a pokud ano tak GCzII umoznuje stahnout tzn staticke mapy z google coz jsou vyrezy o ruznych velikostech/priblizeni a to jak mapy satelitni tak klasicke (uzivatelsky volitelne) tyto obrazky (mapy) jsou pak u kazdeho waypointu (u tradicnich kesi naleznes dole pod listingem. pokud na tento obrazek kliknes tak se ti otevre pres celou obrazovku uvidis na nem umisteni kese svoji polohu dle gps a vzdalenost mapu muzes jeste zazoomovat (pouze priblizit obrazek takze pri velkem priblizeni se to stejne rozmaze) muzes do toho vlozit i svou novou vlasni polohu (mysleno tim dalsi bod) Vse najdes v nastaveni GCzII hledej staticke mapy. Upozrnuji na zaver, ze staticke mapy u waypointu se nestahujou automaticky alespon myslim ze tam ta volba neni, takze musis u kesi rucne dotahnout (jsou to relativne male objemy dat i s mobilnim internetem je to hned - pres wifi v kavarne ani nemluvim) no a kdyby byl nejakej problem tak zas napis.
  • 0

#560 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 9:41

sakra zase jsme byl o chlup pomalejsi :D nevadi jak je psano vyse pokud jsou stage u sebe staci pro jednu stage vetsi mapa a vidis vsechno pokud jsou dal je to horsi obzvlaste se takto hure dohledava parking kdyz je dal od kese uz mimo mapku a nestahnes si pro nej statiku a jedes za sipkou :D
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka