Pomozte mi s GCzII
Publikováno 07 květen 2011 - 15:20
Publikováno 07 květen 2011 - 19:05
Publikováno 07 květen 2011 - 20:31
Publikováno 07 květen 2011 - 22:03
Publikováno 07 květen 2011 - 22:12
Publikováno 07 květen 2011 - 22:58
Publikováno 07 květen 2011 - 23:29
Publikováno 08 květen 2011 - 11:11
Tady je logika aplikace trochu jina. To, cemu se rika staticka mapa je soucasi listingu, v nekolika zoomech, podobne jako to ma napr. Geoget. V nastaveni se vyber zoomu da zmenit. V techto mapkach jsou videt vsechny WP dane kese. Offline mapa misto Googlemaps lze take pouzit pomoci externi aplikace, ktera se nastavi na odkaz Googlemaps v GCzII. Je to "GCzII Tool" viz http://geosheep.4fan.cz.Or_Mi napsal/a:
...více keší v okolí, tak jsem logicky viděl v té mapě všechny okolní keše...
Publikováno 10 květen 2011 - 12:40
Publikováno 10 květen 2011 - 12:55
Or_Mi napsal/a:
No a když tedy přijdu na nějaké místo, dám si načíst seznam keší (je jedno jestli podle pozice, GC kódu či PSČ), dá se ten seznam předběžně vidět v nějaké mapě, kde která keš je, abych se pak mohl rozhodnout, kterou keš si načtu a půjdu ji hledat?
Je tam v menu polozka na zobrazeni v Googlemaps. To ti natahne mapu z googlu (normalni nebo satelitni) a nasazi do ni ikonky podle seznamu kesi, vcetne typu, oznaci jiz odlovene atd. Funguje to pekne, ale je to nejak omezene poctem kesi. ted nevim kolik, ale zobrazi jich nejvejs nejakejch 50 nebo 100. Takze pokud je seznam dlouhej, vzdalenejsi kese se nezobrazi v mape. Taky u dlouhyho seznamu to strasne dlouho trva (i nekolik minut). Ale s rozumnym seznamem s treba 40 kesema to funguje prijatelne.
Druha moznost je export seznamu napriklad do OZI (i jinejch formatu). To funguje s libovolne dlouhym seznamem. Kdyz mas treba mapy v OZI, nastavis v GCzII exportni adresar tam odkud OZI bere waypointy, export je tam soupne a v OZI je pak rovnou nactes. Pak muzes mit treba na hrubou orientaci OZI a na jemny dohledani jednotlivejch kesi pouzivat satelitni mapy z Googlu, prepinat mezi aplikacema atd. Celkem se to pouzivat da.
Publikováno 10 květen 2011 - 14:16
A nebo jak jsem psal predtim, na prave tento Googlemaps odkaz muzes nastavit ten GCzII Tool a zobrazit mapu v nem.Modrak napsal/a:
...Or_Mi napsal/a:
No a když tedy přijdu na nějaké místo, dám si načíst seznam keší (je jedno jestli podle pozice, GC kódu či PSČ), dá se ten seznam předběžně vidět v nějaké mapě, kde která keš je, abych se pak mohl rozhodnout, kterou keš si načtu a půjdu ji hledat?
Je tam v menu polozka na zobrazeni v Googlemaps.
...
Online Googlemaps zobrazi max 100 kesi, 101 uz ignoruje. A bohuzel, kdyz mas delsi seznam, nedocilis jeho serazenim zobrazeni tech kesi v mape co chces, bere to ...EDIT: tak, ze zobrazi 100 kesi ze seznamu v podstate nahodne...
GCzII Tool zobrazi libovolny pocet kesi ... jen se to obcas dele nacita, zkusil jsem zobrazit 500kesi - coz je maximalni velikost seznamu v GCzII a s tim to fungovalo bez problemu.
Publikováno 10 květen 2011 - 14:51
bender-king napsal/a:
... A bohuzel, kdyz mas delsi seznam, nedocilis jeho serazenim zobrazeni tech kesi v mape co chces, bere to tak, jak byl puvodni seznam vytvoren.
Tohle neni tak jisty. Me to nekdy funguje (tedy po presortovani seznamu podle vzdalenosti to zobrazi 100 nejblizsich kesi podle noveho razeni), ale nekdy to nefunguje a jak pises i po setrideni to furt zobrazuje prvni stovku podle puvodniho poradi. Takze mi spis pripada ze to fungovat ma, ale je v tom nejakej bug a docela casto to selze. A u dlouhejch seznamu to nekdy zfailuje uplne a nezobrazi nic. A nebo je ten algoritmus slozitejsi a nepochopil jsem jak funguje. V kazdym pripade pro seznam delsi nez 100 kesi to je na prd, pro 20 nebo 40 kesi celkem dobry.
Publikováno 10 květen 2011 - 14:57
Publikováno 10 květen 2011 - 15:13
m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
To trideni u delsich seznamu je problemovy, ale da se to prezit, bud tvorbou kratsich seznamu a nebo ozelenim trideni uplne. Co me vic chybi, tak zobrazovani final waypointu v google mapach pri zobrazeni seznamu. Podle me by stacilo kdyby pri nacitani souradnic z kesi byla podminka -> je kes multi / mystery/ letter -> existuje uzivatelsky wpt s nazvem final -> prepis souradnice kes na souradnice z toho wpt -> zobraz na mape tim padem by clovek na mape videl finalky vylustenych kesi a mohl by si lepe naplanovat trasu nebo si udelat predstavu ï kdyz je primo v terenu
Jo, tohle mi chybi taky. Zejmena u tech mysterek, nejen ze by tam final WPT mel byt k zadani uzivatelem, ale pripadne by se mel i sam vylustit, to by teprv byla aplikace
Ale ted vazne. Asi ze me budete mit srandu, ale ja tohle i v dnesni technologicky pokrocily dobe resim papirem. Proste nez nekam jedu, vytisknu si z PC mapu s kesema na papir. Ten pomaluju resenim mysterek, zezadu jsou poznamky a soradnice finalek, zepredu na mape ruzny sipky kam ktera mysterka vede. Takze hruby planovani kam jet na dalsi kes se deje podle toho papiru, kterej se prubezne v terenu popisuje. Funguje to celkem pekne, ale uz mam takovejch papirovejch mapek strasny mnozstvi. A az takovej papir (nebo vsechny) nekde ztratim a dalsi kacer to najde, bude mit s mysterkama vystarano
Publikováno 10 květen 2011 - 15:22
Publikováno 10 květen 2011 - 16:32
Modrak napsal/a:
..presortovani seznamu podle vzdalenosti to zobrazi 100 nejblizsich kesi podle noveho razeni), ale nekdy to nefunguje a jak pises i po setrideni to furt zobrazuje prvni stovku podle puvodniho poradi. Takze mi spis pripada ze to fungovat ma, ale je v tom nejakej bug ...
Hmm, mas pravdu, ted jsem to nekolikrat vyzkousel se seznamem 500 kesi a ta vysec, co zobrazil, byla opravdu pokazde jina . Toto ovsem neni problem GCzII, ale Googlemaps aplikace, protoze ten .kml, co GCzII preda je kompletni
- To lze overit prave pomoci toho GZcII Tool - misto googlemaps.exe se nastavi GCzIIToolGM.exe
Co se tyce rychlosti pretrideni seznamu 500kesi, trva to na OmniaII Pro 80sec...
Nacteni seznamu, tedy "Nabidka"->"Nacist seznam"->... mi trvalo 68sec.
Naproti tomu, po volbe "Nabidka"->"Seznamy kesi:->"Minuly seznam" je zobrazen naposled nacteny seznam pod 1sec a to i v pripade, ze aplikace byla ukoncena a znovu spustena.
Publikováno 10 květen 2011 - 19:57
bender-king napsal/a:
Hmm, mas pravdu, ted jsem to nekolikrat vyzkousel se seznamem 500 kesi a ta vysec, co zobrazil, byla opravdu pokazde jina . Toto ovsem neni problem GCzII, ale Googlemaps aplikace, protoze ten .kml, co GCzII preda je kompletni
- To lze overit prave pomoci toho GZcII Tool - misto googlemaps.exe se nastavi GCzIIToolGM.exe
Co se tyce rychlosti pretrideni seznamu 500kesi, trva to na OmniaII Pro 80sec...
Nacteni seznamu, tedy "Nabidka"->"Nacist seznam"->... mi trvalo 68sec.
Naproti tomu, po volbe "Nabidka"->"Seznamy kesi:->"Minuly seznam" je zobrazen naposled nacteny seznam pod 1sec a to i v pripade, ze aplikace byla ukoncena a znovu spustena.
Tak to ja myslel kdovi jak to mam pomaly, a pritom na HD2 mam nacteni 500 kesi asi za 6s a setrideni asi za 7. Cili 10x rychlejsi. Ale rekl bych ze to bejvalo o neco horsi a zlepsilo se to kdyz jsem nedavno promazal pamet. Teoreticky je mozny ze ji to k sortovani potrebuje a rychlost na tom zavisi.
Ale s tema mapama uz mi to zacina bejt jasny. Jesli to chodi pres KML file, tak to bude stejny jako normalne na PC. Tam tohle taky nefunguje. Kdyz tam do Googlemaps podstrcis KML, normalne to napoprve zobrazi. Kdyz file upravis, nekdy ho to zobrazi a nekdy na nej kasle. Evidentne si drzi v kesi starej a zmeny ignoruje. A velice obtizne se da donutit aby novej file akceptoval. Ve vysledku se to vlastne chova stejne. Nekdy nacte, nekdy ne, takze se ti zda ze se nic nestalo.
Takze ten tool na mapy co navrhujes prilezitostne vyzkousim.
Publikováno 11 květen 2011 - 1:11
Publikováno 11 květen 2011 - 4:50
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů