Přejít na obsah

Fotka

Pomozte mi s GCzII

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
795 odpovědí na toto téma

#581 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 6:11

Or_Mi napsal/a:
Ještě mám takový dotaz, vy co používáte Google mapy v GCzII a máte podrobný výpis volání, kolik denně (kešovací den) a popř. měsíčně stáhnete dat?

Mám odzkouseno pokud stahuji nový seznam kolem 100 az 120 kesí i s obrázky tak je to minimálne 100 - 140 MB.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#582 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 7:03

Archi1 napsal/a:

Or_Mi napsal/a:
Ještě mám takový dotaz, vy co používáte Google mapy v GCzII a máte podrobný výpis volání, kolik denně (kešovací den) a popř. měsíčně stáhnete dat?

Mám odzkouseno pokud stahuji nový seznam kolem 100 az 120 kesí i s obrázky tak je to minimálne 100 - 140 MB.

To na miste nedelam, ze bych stahoval vsechny kesky ze seznamu i s obrazky - mimochodem ty s toho uvedeneho objemu budou delat tak 90%.... a pokud mas PM, tak PQ .gpx soubor s 500keskami byva tak tak do 5MB. Takze je lepsi udelat nejakou domaci pripravu, s ni si pak clovek na miste vystaci i s tim nejlevnejsim tarifem kolem 150MB/mes.. tedy jen googlemaps a pripadne stazeni par seznamu podle polohy a par jednotlivych kesek, pripadne nejakych tech fotohintu...
  • 0

#583 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 8:48

bender-king: Souhlasím. Taky to takhle nedelám, ale doma jsem to si odzkousel kolik casu a jak velký objem to zabere. Kdyz jsem v terénu tak stahuji jen tu cache kterou potrebuji, ale kdyz je dobrá domaci priprava obejdu se vetsinou bez stahování v terénu.,
  • 0

#584 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 9:09

Take se snazim omezit stahovani v terenu, je to spise o tom, kdyz pipne neco noveho, nebo kdyz se clovek neplanovane objevi nekde a ma chvili casu a hleda jestli je neco pobliz. Jinak je datovy prenost akorat mapy, pripadne logovani. Ted jsem mazal asi po pul roce nejaky cache soubor google mam a mel 14 MB takze si nemyslim ze by to byli nejake zavratne prenosy.
  • 0

#585 Rozsafin

Rozsafin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 12:23

m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
ps: dnes rano jsem byl na ftf a vyskocila na me chyba cache not found takze po vcerejsi vypadku gc.com na chvili zase aplikace nefunguje. listing se stahne a je ve slozce http_log v souboru cache_Detail.html ale nepodari se programu ten listing rozparsovat snad tom udela rychlou akci jako posledne :)

Potvrzuju, aplikace včil zas nefunguje. :(

"cache nenalezen"
  • 0

#586 B-a-r-t

B-a-r-t

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 14:33

Čaute dá se v GCzII zadat do jaké vzdálenosti vyhledat kešky podle GPS pozice? A proč se mi při zadání GC kódu stáhne cca dalšich 5 keší poblíž a né ta jedna podle čísla?
  • 0

#587 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 15:17

Pokud vim, tak jde nastavit jen a pouze pocet kesi a typ, nikoli vzdalenost od souradnic, takze se muze stat ze najdes nejblizsi kese treba 20 km daleko. A ani s druhou odpovedi te nepotesim nebot dela co ja pamatuju, trochu me to taky stve, nebot GC kody jsou kratsi a jasnejsi nez nazvy, a proto kdyz tvorim seznam kesi podle naplanovani a chci zadavat jen gc kody a ukladat do seznamu bohuzel musim pouzivat nazvy, nebot gc kod najde prave i ty okolni. nepodarilo se mi to vyresit bohuzel, i kdyz si myslim, ze by to jit nejak mohlo, nebot gc.com vyhledava podle gc kodu rovnou.....
  • 0

#588 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 17:51

To by se myslím dalo vyřešit tím, že by se dal stáhnout seznam jen o jedné keši. Takže, kdyby člověk hledal podle GC kódu, tak by si nastavil najít jen jednu keš a už by to načítal po jedné. Jenže nejmenší počet je 20. Co třeba chybí mě, co jsem využíval u GeoScoutu, je záznam trasy na mapě podle toho jak jdu. Takže když se blížím ke keši, vidím kudy jsem šel a mám představu jestli je keš vpravo nebo vlevo. Tady je jen bod, který se ke keši blíží, ale není vidět z jaké strany.
  • 0

#589 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 18:21

No na mape to videt neni protoze to nepodporujou google mapy, ale je to videt v gps monitoru je tam modra carka je videt jak se motas, je to trosku neprehledny, ale rozhodne ne nepouzitelny :)
  • 0

#590 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2011 - 18:27

jinak neni pravda ze minimum je 20 pri stahovani nazvu se stahuje jen pocet kesi kery se shodujou to by podle me melo jit udelat i na GC kody ne ?
  • 0

#591 rigor

rigor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 7:54

Rozsafin napsal/a:

m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
ps: dnes rano jsem byl na ftf a vyskocila na me chyba cache not found takze po vcerejsi vypadku gc.com na chvili zase aplikace nefunguje. listing se stahne a je ve slozce http_log v souboru cache_Detail.html ale nepodari se programu ten listing rozparsovat snad tom udela rychlou akci jako posledne :)

Potvrzuju, aplikace včil zas nefunguje. :(

"cache nenalezen"

prave jsem na to narazil taky, nejdou jak novy, tak reload uz stazenych :(
  • 0

#592 Han.cca

Han.cca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 16:06

Potřebuji pomoc s instalací nové verze (.72). Starou jsem odinstalovala a teď nějak tápu co a jak dál. Matně si vzpomínám, že se něco rozbalovalo v počítači, pak instalovalo v mobilu a nakonec se přepsal jakýsi soubor? Bylo to někde popsané, ale nedaří se mi to najít. Instalační soubour GCzII_20110507_2200_0235_72.cab mám stažený. Prosím nakopněte mě, díky.
  • 0

#593 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 16:19

Pokud mas cab soubor, tak ho presun do telefonu (pres kabel, nebo pres ctecku karet rovnou na kartu) a soubor cab pust v telefonu tim probehne instalace. Vec druha je, ze v72 je v soucasne dobe nefunkcni, takze bych s jeji instalaci nespechal, a pockal bych na opravny update.
  • 0

#594 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 16:24

Zrovna kdyz jedu na vikend mimo domaci vody a cely pristi tyden za kopecky, tak se do toho GS musi znova a tentokrat bez varovani vrtnout. :(
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#595 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 16:44

import gpx ovsem funguje :) stahni pq a naiportuj a pokud nemas PM tak to stahni pres geojarry do geogetu a vyexportuj si to do pq gpx a naiportuj a muzes vesele lovit :)
  • 0

#596 mmartin1977

mmartin1977

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 17:13

Aspoň že to vyhledávání funguje, takhle to jde aspoň oklikou obejít, když exportuju nalezený seznam do GPX, obratem ho importuju a mám aspoň základ - cache se souřadnicemi a popisem... waypointy oželím a hint si najdu otevřením webového prohlížeče, kde to následně i zaloguju... Proti normálnímu stavu těžký středověk :D ale snad to Tom brzy upraví...
  • 0

#597 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2011 - 18:21

m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
import gpx ovsem funguje :) stahni pq a naiportuj a pokud nemas PM tak to stahni pres geojarry do geogetu a vyexportuj si to do pq gpx a naiportuj a muzes vesele lovit :)

dekuji, to jsem taky udelal, ale musel jsem generovat nekolik velkych oblasti, protoze nevim presne, kde se budu zvlaste o vikendu vyskytovat. a prace s velkymi gpx je pomala. online by to bylo jednodussi.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#598 Joz-in

Joz-in

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2011 - 19:46

Ahoj, jsem PQ, ale nějak netuším co se skrývá pod zkratkami gpx a pq. Když tedy jsem PM, jak mám postupovat, abych si kolem dané keše mohl např. stánout 30 tradiček? Díky.
  • 0
Někde tady musí být... Podej krompáč!

#599 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2011 - 19:55

Joz-in napsal/a:
Ahoj, jsem PQ, ale nějak netuším co se skrývá pod zkratkami gpx a pq. Když tedy jsem PM, jak mám postupovat, abych si kolem dané keše mohl např. stánout 30 tradiček? Díky.

GPX (z angl. GPS eXchange Format) je formát souborů pro uložení waypointů, tracků a tras.
PQ = PocketQuery je služba serveru Geocaching.com, dostupná pouze platícím uživatelům (Premium Members) a umožňující prohledávání databáze cachí za použití množství zvolených kritérií. Výsledky vyhledávání (na výběr jsou formáty LOC a GPX) jsou pak dostupné ke stažení ve formátu ZIP na serveru Geocaching.com.
http://wiki.geocachi...ki/Pocket_Query
  • 0

#600 Joz-in

Joz-in

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2011 - 20:25

Díky. A když zadám stažení v pátek, tak se to ještě dnes stáhne? Nebo raděj zadat sobotu? Jak tohle funguje? A druhá otázka. Jde gpx narvat do GCZII? Díky.
  • 0
Někde tady musí být... Podej krompáč!

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama