Pomozte mi s GCzII
Publikováno 21 červen 2011 - 8:59
Publikováno 21 červen 2011 - 9:32
Publikováno 21 červen 2011 - 10:05
pesulini napsal/a:
Ahoj, potřebuju radu. Mám HTC touch pro2, Win. mobile 6.1, GCzII verze 0.2.35.74. Měl jsem nějakou starší verzi, ale ta přestala fungovat, tak jsem byl nějaký čas bez. Teď jsem nainstaloval tuhle, načte se mi, seznam keší se otevře, ale neukazuje velikost a obtížnost. Když pak nějakou keš otevřu, chybí tam velikost, obtížnost, terén, založeno to ukazuje 0000000, souřadnice N000, E000. Víte někdo čím to je??? Díky.
1) Mas Premium Member ucet?
2) Mas na gc.com nastaveny anglicky jazyk?
Aby ti GCzII fungovalo spravne, musi byt odpoved na obe otazky kladna.
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 21 červen 2011 - 10:22
Premium member nemusí.. Aspoň v mé verzi 0.2.35.73 na HTC Cruise (Polaris) s WM 6 to funguje normálně, nezkoušel jsem .74. Ale jednou se mi stalo, že mi to po načtení uloženého cache listu ukazovalo ke všem keším 0km. Pak zas ok.fotrik napsal/a:
pesulini napsal/a:
Ahoj, potřebuju radu. Mám HTC touch pro2, Win. mobile 6.1, GCzII verze 0.2.35.74. Měl jsem nějakou starší verzi, ale ta přestala fungovat, tak jsem byl nějaký čas bez. Teď jsem nainstaloval tuhle, načte se mi, seznam keší se otevře, ale neukazuje velikost a obtížnost. Když pak nějakou keš otevřu, chybí tam velikost, obtížnost, terén, založeno to ukazuje 0000000, souřadnice N000, E000. Víte někdo čím to je??? Díky.
Publikováno 21 červen 2011 - 10:23
Danar2004 napsal/a:
Premium member nemusí.. Aspoň v mé verzi 0.2.35.73 na HTC Cruise (Polaris) s WM 6 to funguje normálně, nezkoušel jsem .74. Ale jednou se mi stalo, že mi to po načtení uloženého cache listu ukazovalo ke všem keším 0km. Pak zas ok.fotrik napsal/a:
pesulini napsal/a:
Praveze bez PM to pri online vyhledavani kesi po kteremsi upgrade ukazovalo v seznamu 0 km, protoze to web bez PM zvracel v obrazcich. Stejne jako D/T. Mel jsem za to, ze to tak nechali naporad. Popisovany problem by tomu odpovidal.
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 21 červen 2011 - 11:06
Pro non-PM to v seznamu ukazuje 0Km a neukazuje detaily, ale zase je tam nová funkce "Reload FROM cache detail", která si ta potřebná data načte z dříve stažených dat. To ale není problém našeho kolegy. Ten má potíž s tím, že mu to nevyparsuje ty souřadnice z HTML. S tím problém u verze .74 nyní nebývá.fotrik napsal/a:
Praveze bez PM to pri online vyhledavani kesi po kteremsi upgrade ukazovalo v seznamu 0 km, protoze to web bez PM zvracel v obrazcich. Stejne jako D/T. Mel jsem za to, ze to tak nechali naporad. Popisovany problem by tomu odpovidal.
Publikováno 21 červen 2011 - 18:22
Publikováno 21 červen 2011 - 18:48
Publikováno 21 červen 2011 - 18:53
pesulini napsal/a:
.74 verze vzdalenost ke kesim standartne pro non-PM nezobrazuje jak tu nekdo psal gc.com to vraci v obrazcich a proto to v seznamu kesi nejde. Kdyz kes otevres tak uz se vse zobrazi nebo staci pouzit v seznamu fci reload cache detail kera si to z tech kesi nacte (pozor seznam kesi musi byt stazeny u nestazenych kesi to nic nezmeni) Co se tyce tech 0 tak si myslim ze spatne prihlaseni by kricelo (kdyby byli spatne udaje) a dokonce se domnivam ze by ani nevyhledaval. pokud se to projevuje na drive stazenych seznamech kesi tak je to tím, ze jak se zmenil web tak se musel prizpusobit program a tudiz je dost mozne ze ted proste se starymi daty nepracuje -> znovu stahnout cely seznam nebo to zkusit na nove stazenem seznanu. A samozrejme plati anglictina na gc.com jinak to nechodi.
Publikováno 21 červen 2011 - 18:56
m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
hinty se nestahovali u starsi verze po nekterem z updatetu. Stahni aktualni verzi .74 a hinty zase pojedou.
Joj, funguje to. Díky za radu. Ani jsem netušil, že už je zase nová verze. Teď už vše šlape jak má...
Publikováno 21 červen 2011 - 20:16
Publikováno 21 červen 2011 - 21:01
Publikováno 22 červen 2011 - 8:07
Tak já nevím, ale asi je něco špatně.. Teď jsem schválně zkusil vyhledat keše v místě, kde jsem stoprocentně nikdy nekešoval ani keše nestahoval - Roudnice nad Labem. Vidím následující seznam keší:m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
pesulini napsal/a:
.74 verze vzdalenost ke kesim standartne pro non-PM nezobrazuje jak tu nekdo psal gc.com to vraci v obrazcich a proto to v seznamu kesi nejde. Kdyz kes otevres tak uz se vse zobrazi nebo staci pouzit v seznamu fci reload cache detail kera si to z tech kesi nacte (pozor seznam kesi musi byt stazeny u nestazenych kesi to nic nezmeni) Co se tyce tech 0 tak si myslim ze spatne prihlaseni by kricelo (kdyby byli spatne udaje) a dokonce se domnivam ze by ani nevyhledaval. pokud se to projevuje na drive stazenych seznamech kesi tak je to tím, ze jak se zmenil web tak se musel prizpusobit program a tudiz je dost mozne ze ted proste se starymi daty nepracuje -> znovu stahnout cely seznam nebo to zkusit na nove stazenem seznanu. A samozrejme plati anglictina na gc.com jinak to nechodi.
Zámecká jízdárna 0,1km SE
Roudnický most 0,17km N
Roudnické schody 0,23km SW
Roudnická sporotvní 0,33km N
U rudného pramene 0,36km NW
atd..
atd..
Mám verzi .74 a nejsem PM. Stejně to funguje i při vyhledání keší okolo mé současné pozice. Stejně se to chová i celou dobu co tento program používám. Zkoušel jsem teď najít nějakou volbu v Options, kde by se třeba nastavovalo, že se to má automaticky brát z detailu, ale nenašel. Také detaily se mi stahují až po kliknutí na keš.. Co na to autor software? (teď doufám, že se nehádám přímo s autorem, ani nevím, kdo to je )
Publikováno 22 červen 2011 - 12:40
Publikováno 22 červen 2011 - 13:17
Tak by mě zajímalo, proč mě to jde bez nějakýho zdlouhavýho postupu, kámošovi na HTC Kaiser taky.. Spustím GCzII, vyberu si metodu hledání, např. Search for nearby caches, počkám chvíli (ta chvíle by mohla být i kratší, bývá to 2-3 minuty) a zobrazí mi to keše včetně souřadnic, vzdálenosti ode mě (podle ní jsou seřazené), terénu a obtížnosti.. Něco je stále špatně..pesulini napsal/a:
Tak už mi to jede... díky za rady PM nejsem, ale měl jsem nastavenou češtinu. Ja jsem s tou angličtinou už laboroval, ale teď jsem to vzal od začátku. Přepnout na AJ, všechno restartovat, znovu načíst keše, uložit seznam, import GPX, otevřít seznam a keš znovu načíst a je to tam. Sice je to zdlouhavý, ale funguje to. Dříve mi to načítalo všechny keše najednou, teď to musím po jedné, ale to je asi úmysl. Tak díky za rady a lovu zdar;)
Publikováno 22 červen 2011 - 15:07
m.e.d.v.e.d.i. napsal/a:
na uvodni obrazovce po spusteni programu je vpravo dole napic nicque obrazek slunecnice a logo a pod nim pripadne sloupecky se satelity. pokud je obrazek barevny a sloupecky modre je gps pripojena a ma signal tudiz polohu. pokud je obrazek barevny a sloupecky sede tak gps vidi nejake satelity ale jeste se s nimi "nespojila" na urovni prenosu dat tudiz nema polohu a pokud je obrazek zasedly tak je gps vypnute. Zapnout/ vypnout gps se da pres kliknuti na tento obrazek -> tapnes a aplikace se zepta zapnout/ vypnout ? navic pri korektnim ukonceni pres menu -> exit by se gps mela vypnout sama ale obcas zapominam vypnout aplikaci takze gps vypinam pres ten obrazek a zapinam jen kdyz ji potrebuju pak hned vypinam pro jistotu pac se uz znam
Ale to já vím jak se to vypíná. Mně jde o to, že si ulovím keš, zůstanu někde v menu v seznamu keší či v nějaké keši, program nevypínám a prostě zapomenu na to, že mám zapnutou GPS. V GeoScoutu se na to nedá zapomenout, protože ať je člověk v menu kdekoliv, vpravo nahoře mu svítí buď červený (vypnutá GPS) nebo zelený (zapnutá GPS) bod, který se nedá přehlédnout. Tady v GCzII na to, abych zjistil jestli mám zapnuté GPS, které výrazně vybíjí baterii, se musím vrátit zpátky až do úvodního menu a to mi přijde krkolomné a nepřehledné. Tak se ptám jestli jsem třeba něco nepřehlédl, nějakou ikonku, která ukazuje všude v jakékoliv pozici v menu, že mám GPS zapnutou.
Publikováno 22 červen 2011 - 15:38
Or_Mi napsal/a:
Ale to já vím jak se to vypíná. Mně jde o to, že si ulovím keš, zůstanu někde v menu v seznamu keší či v nějaké keši, program nevypínám a prostě zapomenu na to, že mám zapnutou GPS. V GeoScoutu se na to nedá zapomenout, protože ať je člověk v menu kdekoliv, vpravo nahoře mu svítí buď červený (vypnutá GPS) nebo zelený (zapnutá GPS) bod, který se nedá přehlédnout. Tady v GCzII na to, abych zjistil jestli mám zapnuté GPS, které výrazně vybíjí baterii, se musím vrátit zpátky až do úvodního menu a to mi přijde krkolomné a nepřehledné. Tak se ptám jestli jsem třeba něco nepřehlédl, nějakou ikonku, která ukazuje všude v jakékoliv pozici v menu, že mám GPS zapnutou.
Nic jsi neprehlednul, mimo uvodní obrazovku zádná jina ikonka v GCzII na vypnutí GPS neexistuje.
Publikováno 22 červen 2011 - 16:47
Publikováno 28 červen 2011 - 10:40
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů