Vyrobci CWG a (ne)spokojenost
Publikováno 11 květen 2010 - 11:23
Publikováno 11 květen 2010 - 11:28
fremen.cz napsal/a:
Maxinoha napsal/a:
Aha, takže ty "přepálený" zadní strany co se nedávno objevili jsou od Geo Gadget
asi jsi se mnou jediný, kdo je vidí...
Myslím že se mi dvě objevili ve směnárně a jedno bylo Zegga - prý se jí to líbí a jak ji znám Zeggu nezměníme, ale ona nás z čehož plyne komu se to líbí toho již Zegga změnila
Nějaké obměny se již objevili dříve, např. TyTyTy dělá i na jiné kolečka než ze smrku, ale pálí normálně takže ty kolečka jsou i hezká, ale to přepálený, černý ve smrkovém dřevě moc hezký není.
Publikováno 11 květen 2010 - 11:35
Jojo TyTyTy dela ted i na bukova kolecka a vypada to primove - kolecka jsou trochu tmavsi, ale zase se do nich da kvalitneji a jemneji palit). Pokud vim tak duvodem je nedostatek kvalitnich smrkovych suku. Brzy mi dojde moje zasoba a pote co jsem tyhle kolecka videl tak uvazuju o predelani obrazku a paleni prave na buk...Maxinoha napsal/a:Nějaké obměny se již objevili dříve, např. TyTyTy dělá i na jiné kolečka než ze smrku, ale pálí normálně takže ty kolečka jsou i hezká, ale to přepálený, černý ve smrkovém dřevě moc hezký není.
Ptal jsem se na material JPAgeo a:
Ahoj,
dřevo není pravidly určeno, i když smrk se z historických důvodů stal nepsaným standardem. Akorát by to měl být suk "větvový" - tedy s letokruhy. (Nikoli z masivu.)
Takže může být i jiné dřevo (viděl jsem např borovici). Nevím jak vypadá buk, bylo by lepší relativně světlé dřevo, aby se pokud možno podobalo tomu smrku...
Publikováno 11 květen 2010 - 11:38
osobně také preferuji světlejší pálení.
Zuzkaa napsal/a:
Je dán určitý početní limit, aby byla nějaká šance dostat CWG do sbírky a při počtu 10 kusů si myslím, že je to dost malá pravděpodobnost.
Menší sérii Ti ale na požádání vypálí i jiní výrobci (i když na stránkách obvykle nabízí pálení od 50 kousků).
Limit aspoň 100 kusů platí jen v případě, že se kačer rozhodne udělat novou verzi svého osobního CWG.
Naopak řada koleček z tzv. special edition byla vypálena v počtech několika málo desítek kusů. Jsou to unikáty, sloužící jako upomínka pro účastníky eventů či jiných zvláštních příležitostí. Nic proti smyslu CWG v tom není.
Publikováno 11 květen 2010 - 11:39
Geo Gadget napsal/a:
prepaleny? to urcite ne. Na jakem kolecku se objevili? vzhledem k tomu, ze jsem jich delali velmi malo, muzu rict, jestli je od nas nebo neni. Kazdopadne neni problem, to klidne udelat svetlejsi pokud je ten pozadavek. Pripadne si kazdy muze rict, protoze zase nekdo vytykal, ze to je moc svetle
doplneni:
mala anketa:
preferujete paleni tmavsi, nebo svetlejsi?
pripadne neni problem, udelat paleni i uplne nezabarvene.
Ač M@xinoha právě moje kolečka na Eventu kritizoval, tak mě plně vyhovuje silnější pálení. Detaily dostatečně znatelné a je i jasný znak copyrightu na zadní straně. U mnohých starších pálených světle znak zcela zaniká. Sbírku mám doma ve dřevěných deskách na zdi a jak známo, dřevo zraje a mění barvu, většinou tmavne. U některých koleček světle pálených, co se vybarvují do tmava, nejsou dnes detaily téměř patrné. Takže u mne má GeoGadget za jedna a další výroba bude jistě u něj :-)
Publikováno 11 květen 2010 - 11:42
Publikováno 11 květen 2010 - 11:54
S474N napsal/a:Zajimave je, ze ac zezadu je to prepalene, tak zepredu jsou zase nektera pismenka "nedomrla".
Zepředu je celé páleno stejně, nedostatek je ve fotce. Máš tam sklon focení, nikoli čistý horní pohled a úhel světla. Tím pádem vypadá dolní nápis světlejší. Co se tmavšího místa na líci týká, je téměř vždy u všech kusů kde pálení zasahuje do středu letokruhů. Moje kolečko má tmavší zabarvení dřeva, takže vypadá trochu jinak. Jinak ale vidím sílu pálení na lícové straně hodně podobnou s vedlejší ukázkou. U loga je rozdíl znatelný.
Publikováno 11 květen 2010 - 11:59
Publikováno 11 květen 2010 - 12:03
Zadní stanu pálí tak, že laser pálí každé CWG samosatně - jede po křivce, takže když se podívate pořádně tak kratší vzdálenosti jsou více vypálené než prostředky delších čar a detaily jsou spálené úplně, protože laser objíždí poctivě tu křivku.
Přední strany má už jiné - světleji vypálené, protože tam již pálí jako ostatní, protože ne vždy má křivky, někdy má jen rastrový obrázek, takže laser jezdí ze strany na starnu a pálí celou řadu CWG obdobně jako ingoustová tiskárna - tím je možné jemnější pálení.
Pálení druhou metodou je pomalejší, takže se snaží pálením zadních stran po křivce ušetřit čas oproti jiným výrobcům. Fikané
Publikováno 11 květen 2010 - 12:16
Publikováno 11 květen 2010 - 12:25
Publikováno 11 květen 2010 - 12:32
Tomka napsal/a:Nedávno se ke mně dostala informace, že suky, které se u Kavalíra vytřídí na vyhození, tak se dostávají k ostatním výrobcům a ty to na ně pálej, protože mají suků málo.
Velmi cenná informace, předpokládám psali v blesku... :/
Publikováno 11 květen 2010 - 12:44
Publikováno 11 květen 2010 - 12:50
Publikováno 11 květen 2010 - 12:57
Publikováno 11 květen 2010 - 13:08
ty,ty,ty & familly napsal/a:Jakub
V pořádku, já jen vidím velký rozdíl mezi větami:
"suky, které se u Kavalíra vytřídí na vyhození, tak se dostávají k ostatním výrobcům a ty to na ně pálej, protože mají suků málo"
a
"poslední dobou (u jednoho z našich dodavatelů) toto pozoruji"
Nemám ráda bagatelizaci.
Zegga
Publikováno 11 květen 2010 - 13:40
Publikováno 11 květen 2010 - 13:40
Publikováno 11 květen 2010 - 13:45
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů