Rodokmen a online hledání předků
Publikováno 30 leden 2010 - 11:36

Publikováno 30 leden 2010 - 11:39
Citace
Uffff! To není jen drahé. To je móóc drahé.Brachovocz napsal/a:
Citace
Co vím tak od 10 do 30 tisíc korun českýchgerdik napsal/a:
Citace
Jak drahá? ccaKaMo_cz napsal/a:
... 1) zaplatit si udělání rodokmenu, ... první varianta je drahá ...
Publikováno 30 leden 2010 - 11:45
Citace
No zajímavé to určitě je. Ale vzhledem k ceně ne zase tak moc.KaMo_cz napsal/a:
tisíce až desetitisíce kč. těžko říct, záleží na zadání co přesně chceš a náročnosti pátrání. u rodokmenu počítej cca 1000kč za generaci, u vývodu 3000kč/generace. od 7.generace jde cena nahoru.
obecně, pokud nejsi připraven dát od 15000kč, tak nemá cenu se o to ani zajímat. prostě business, money a cizinci dobře platí
A není pekážkou, že jedna babička pochází z východu a jeden děda ze západu? Půjde to vůbec dohledat?
A je v rodokmenu jen přímá linie nebo se dozvím i např. významného sourozence nějakého mého prapředka?
Publikováno 30 leden 2010 - 16:31

Publikováno 30 leden 2010 - 16:42
Citace
Gratuluji! Tak daleko jsem se ještě nedostala to bádám kousek od J.Hradce. Na adrese http://mageo.cz/.chatroom/3451 se občas najde někdo ochotný, kdo nějaký nečitelný historický záznam přečte.kosatka team napsal/a:
Kluci díky za odkazy, jste zlatí. Díky tchánově židovině jsem se dostala na manželově rodokmenu až někam k 1630. Mám štěstí je pod Jindřichovým Hradcem. Uf, ale číst se to nedá!!! Bohužel to je kniha 1 a přes ní asi vlak nepojede.
Publikováno 30 leden 2010 - 20:19
Publikováno 30 leden 2010 - 20:21

Publikováno 30 leden 2010 - 20:56
Citace
Kasta napsal/a:
Vidět před sebou rodokmen předků je mým snem už pár let. Nicméně mi není ještě 18, tak se stejně asi nikam nedostanu a bylo by to hrozně složitý. Vůbec bych nevěděla co dřív, na co se zaměřit, měla bych v tom hroznej zmatek apod. Druhá možnost je, nechat si rodokmen (nebo něco podobného) udělat. Možná bych i ty peníze obětovala, ale když si představím, že by mi někdo hodil cosi na papíru a já bych nevěděla nic víc, tak to je o ničem... Uvidím, třeba se za pět let rozhodnu...
Vzhledem k tomu, že spousta matrik je dnes už přístupná on-line přes internet a další se digitalizují, tak už není věk ani vzdálenost žádným velkým problémem.
Aktuální situace vč. odkazů na on-line matriky: http://www.genealogi...opic.php?t=1067
PS: já ten sen mám asi od 5-ti let, kdy jsem zjistila, že moje maminka se před tím, než si vzala tatínka jmenovala jinak a stejně tak i moje babička, prababička... V současnosti mám v rodokmenu přes 2000 osob pokrevně spřízněných a nejstarší zjištěný předek se narodil odhadem kolem r. 1550. A To se tomu věnuju asi 7 let.

Publikováno 30 leden 2010 - 21:13
Citace
Gratulujumauricie napsal/a:
Citace
Kasta napsal/a:
Vidět před sebou rodokmen předků je mým snem už pár let. Nicméně mi není ještě 18, tak se stejně asi nikam nedostanu a bylo by to hrozně složitý. Vůbec bych nevěděla co dřív, na co se zaměřit, měla bych v tom hroznej zmatek apod. Druhá možnost je, nechat si rodokmen (nebo něco podobného) udělat. Možná bych i ty peníze obětovala, ale když si představím, že by mi někdo hodil cosi na papíru a já bych nevěděla nic víc, tak to je o ničem... Uvidím, třeba se za pět let rozhodnu...
Vzhledem k tomu, že spousta matrik je dnes už přístupná on-line přes internet a další se digitalizují, tak už není věk ani vzdálenost žádným velkým problémem.
Aktuální situace vč. odkazů na on-line matriky: http://www.genealogi...opic.php?t=1067
PS: já ten sen mám asi od 5-ti let, kdy jsem zjistila, že moje maminka se před tím, než si vzala tatínka jmenovala jinak a stejně tak i moje babička, prababička... V současnosti mám v rodokmenu přes 2000 osob pokrevně spřízněných a nejstarší zjištěný předek se narodil odhadem kolem r. 1550. A To se tomu věnuju asi 7 let.

Mimochodem , kdybych se do toho chtěla někdy pustit, kolik stojí nějaký použitelný program? Lepší utratit trošku víc za něco lepšího, než šunt kvůli pár korunám.
Publikováno 30 leden 2010 - 22:07
Publikováno 30 leden 2010 - 22:23
Publikováno 31 leden 2010 - 9:28
Publikováno 31 leden 2010 - 23:31
Online rodokmen ... to může být výtečný zdroj velmi cenných informací, citlivých osobních údajů, třeba pro farmaceutické firmy.
Publikováno 01 únor 2010 - 10:33
Citace
ProKesTom napsal/a:
Já jsem používal ANCESTRY ve verzi 1.0.18b. http://ancestry.nethar.com. Předtím Brothers Keeper asi zde: http://genealog.tripod.com/ nebo: http://www.slunecnic...other-s-keeper/
Online rodokmen ... to může být výtečný zdroj velmi cenných informací, citlivých osobních údajů, třeba pro farmaceutické firmy.
Jo, zvlášť ti narození před třista lety.

Publikováno 01 únor 2010 - 10:52
Publikováno 01 únor 2010 - 14:32
Publikováno 01 únor 2010 - 16:49
Citace
ProKesTom napsal/a:
To taky záleží čím ten on-line rodokmen nakrmíš

Jinak používat jen on-line aplikaci se mi neosvědčilo, protože se občas stane, že najednou skončí a člověk je namydlenej. Už se mi to stalo dokonce 2x.

Naštěstí mám všechno v Ages u sebe na pc a na internet jsem jen nahrála hotový soubor.

Publikováno 02 únor 2010 - 19:14
Publikováno 02 únor 2010 - 19:46
Citace
jak jsem už psal někde dole, jsem z vč (soa zámrsk) a tyto vymoženosti nemáme, u nás se musí hezky pěšky do archivu...eL_KeDaRoSs napsal/a:
Zvědavost mi nechce dát a rád bych se registroval a nakoukl do databaze na stránce actapublica.cz.
...
Co vy na to? Je bezpečné se zde registrovat?
...no a když jdu do archivu, tak tam taky dávám občanku. celý projekt actapublica jsem nestudoval, ale měl by to býv vlastně online archiv, takže registrace nutná.
ještě než se registruješ, tak si projdi inventář (to je seznam matrik a jejich rozsah s popisem), jestli tam je to co vlastně hledáš
a pak bych ještě dodal pro začínající badatele. podle zákona vám nepůjčí matriku mladší 100 let, tzn. že pokud je matrika v rozsahu 1860-1920, tak se do ní nepodíváte! a na farní budete potřebovat povolení z fary.
Publikováno 02 únor 2010 - 20:13
Citace
"Nojo, pane, tady z vašeho rodokmrnu jsme zjistili, že nadměrný počet všich předků zemřel předčasně na ... . Vlastně už jste měl být mrtvý. Vám životní/zdravotní/.. pojistku nemůžeme nabídnout a když, tak za mimořádných (=drahých) podmínek."frettie napsal/a:
Jo, zvlášť ti narození před třista lety.A ono se to dá ukrýt a kamuflovat.

Citace
K čemu ti to bude, když tam nedáš pravdivá/úplná data?mauricie napsal/a:
To taky záleží čím ten on-line rodokmen nakrmíšKdyž to tam někdo narve i s adresou, telefonním číslem a velikostí trenýrek...

Citace
Naštěstí mám všechno v Ages u sebe na pc a na internet jsem jen nahrála hotový soubor.

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů