Zas tak strasny to s myheritage neni, sice cenikove ceny jsou vysoke, ale zase porad nabizeji slevy. Zrovna jsem platil 75 dolaru na dalsi rok = 1500,- Kc. Neni to zadarmo, ale 125/mesic se snad da prezit. Priznam se, ze s kontaktama mam trosku dluh, mel bych byt trosku aktivnejsi, ale shod mam docela spoustu a to dokonce treba i do Nemecka - pres sudety. Zajimavy je, ze pres shody se daji ziskat i fotky.
homole napsal/a 07 Bře 2014 - 16:39:
To jste mi kápli do noty. Na Actapublica jsem došel do roku 1825. Zasekl jsem se na rodném listě pradědy, který pokřtěn v Rakousku, přebýval pak v Čechách. Kontaktoval jsem i ten chrám přímo, ale neodpověděli. Linii chlapů mám do roku 1845 a pak se to ztrácí, už nevím kam jít. U žen je většinou připsáno narození, svatba, úmrtí atd, ale jak, kde. Někdo zase psal záznamy takovým švabachem, že to nebyli schopni přečíst ani lidi obeznámení.
Ono se nekdy kolem roku 1850-1860 zmenilo pismo, takze co je psano pred je nekdy dost necitelne. Jinak zaznamy se nepisou svabachem - to je totiz tiskaci pismo, ale kurrentem. A nekdy rozlisit c, e, i, m, n nebo u je docela rebus. Zvlast kdyz jsou zapisy v latine nebo nemcine. Pokud alespon tusis kde a priblizne kdy se dotycny narodil, tak be nemel byt problem najit v matrikach, alespon v Cechach a na Morave.