Citace
Varouch napsal/a:
Takže teoreticky by mi stačilo 5 předmětů a podle vzdálenosti od jednotlivých bodů (které bych měl v nějakém poli spolu s názvem, popisem,...), bych měnil vlastnosti těchto 5 předmětů?
Nejspíš ano, ale stoprocentně bych ti to byl schopný říct až poté, co bych věděl, co přesně a k čemu chceš použít.
Citace
Varouch napsal/a:
Jen nechápu, proč tak moc zavrhujete to řešení přes skrytou věc, které jste sami navrhli.
Já ho nenavrhoval

A zavrhovat je silné slovo, spíš bych řekl, že se ho bojíme. Podívej, každý wherigo objekt (zóna, předmět, úkol, vstup, časovač, médium) při své inicializaci zabere určitou část volné paměti přístroje. U novějších mobilů už s kapacitou paměti nebude takový problém, ale Oregony a nedej bože Colorada té paměti nazbyt nemají. A wherigo objekty nemají jenom název, popis a souřadnice, ale i spoustu dalších atributů, které se sice třeba nepoužívají, ale paměť si užerou stejně. Proto definování velkého počtu wherigo objektů může být potenciální problém především pro Garminy. To je pak to nenáviděné nečekané vypínání přístroje - prostě mu dojde paměť a tak to vyřeší vypnutím.
Takže pokud bys psal program pro normální zařízení s dostatkem paměti, pak je tebou navrhovaný způsob určitě systémovější a správnější. V případě wheriga je však dobré myslet na alternativní způsoby řešení, které jsou paměťově méně náročné.
Malý příklad: Udělal jsem cartridge, která obsahujovala 92 zón, 40 předmětů, 19 úkolů, 10 vstupů, 3 časovače a 188 médií (obrázky + zvuky). Telefon bez problémů, Garmin 300 nejprve nedokázal obnovit po uložení (prostě se vypnul), později už se nedokázal ani nastartovat (pár vteřin po startu se vypnul). Nakonec mi nezbylo nic jiného, než to rozdělit na 3 samostatné cartridge. Prostě Garminy nejsou nafukovací.
Citace
Varouch napsal/a:
... jako ohýbání URWIGA mi to nepřipadá. URWIGO je nástroj který vizualizuje nejběžnější postupy, takže není potřeba znát LUA. A když něco neumí, tak se to prostě napíše ručně....
Ano, tady s tebou souhlasím. Termín "ohýbání Urwiga" je podle mě nešťastný. Urwigo je opravdu jenom builder, který nakonec vytvoří LUA kód, který se pak zkompiluje a použije. Stejně tak je možné cartridge napsat v textovém editoru přímo v LUA a žádné Urwigo k tomu nepotřebuješ. Jen to tedy není vůbec komfortní.
Tím "ohýbáním Urwiga" kolega asi myslel to, že u všeho, co napíšeš přímo v LUA a nesestavíš si to v Urwigo diagramu, se ochuzuješ o některé komfortní možnosti, které ti Urwigo dává. Prostě si to už pak musíš ošéfovat v LUA sám.
Mně se zatím osvědčila rozumná kombinace obého - základem jsou diagramy v Urwigu doplněné o speciální kódy přímo v LUA pro úlohy, které se v diagramu buď udělat nedají vůbec anebo zbytečně komplikovaně.
Takže z mé strany to odrazování od tebou navrhovaného řešení je spíš z důvodu možných problémů s dostatkem (nedostatkem) paměti především u Garminů.