pozorjed napsal/a:
1. vědět kam jedu, zjistit tam nějakou keš, stačí kód
2. v geogetu dát import keše (přidat kešku), zavolat download listinng či update (aby se načetli souřadnice keše v případě Přidat kešku)
3. zavolat geojarry-near.ggp.pas
Tri zbytecne kroky. Kdo vymyslel, ze nejdriv musis mit jednu kesku, abys kolem ni mohl zacit tahat? Proc mas nejdriv tahat bez listingu a pak teprve listing? Tohle vsechno dokaze novy GJ udelat na jeden dotaz. Stare workflow bylo proti novemu zcela padle na hlavu a uplne nelogicke.
Vysvetlim to nazorne.
Jedu na pracovni cestu do Prahy vlakem. Jsem z Olomouce. V GeoGetu zatim vubec nemam zadne kesky z Prahy.
Otevru si tedy Geocaching.com query v GeoJarry a dostanu
toto okno.
Souradnice, kolem kterych bude GJ hledat, muzu zadat tremi zpusoby:
a) stisknu tlacitko change a zadam je rucne
vyberu si nejaky referencni bod, ktery uz mam v geogetu ulozeny
c) dam si
vyhledat ty souradnice na googlu. Tam zadam "Praha, Hlavni nadrazi" a kliknu na set. Tim padem se do okna GJ ulozi tyto souradnice (vubec se neukladaji jako referencni bod, jsou na jedno pouziti).
Jakmile mam souradnice, v
puvodnim okne si vyberu dalsi vlastnosti (zda chci listingy nebo jen zakladni informace, zda chci urcity pocet kesi nebo podle vzdalenosti, zda chci vyfiltrovat jiz nalezene. Pripadne to omezim je na jeden typ kesi - treba tradicky.).
A potom dam download and import.
GeoJarry na jeden zatah a na jeden klik stahne presne ty kesky, ktere jsem si vybral. GeoGet potom zobrazi okno vysledku importu. Konec pribehu
pozorjed napsal/a:
jak pojede GC.com, zkusím, zatím mi to jednodušší nepřipadá. Vzniká mi tím nový problém, jak Geoget přinutit, aby stránky otevíral v jiném než defaultním prohlížeči (kvůli firemní aplikaci mám IE8, ale pro geocaching mi stačí FireFox)
opravdu si myslím, že předchozí GJ zrovna v tomto bylo mnohem jednodušší, alespoň pro mě, už jsem mám zažité postupy, jak GG používat.
Nikde nepouzivas zadny referencni bod. Nikde nepotrebujes prohlizec. Nikde nemusis nastavovat, v cem se ti oteviraji webovky.
Predchozi GJ byla vec, ktera se da napsat za cca 2 hodiny. Tohle tipuju tak na tri mesice.
Zatim jsme se tady moc nedotkli hlavniho skvostu a to je ta automatizace pomoci Batches. Jak jsem psal uz vcera, na jedne batch pracuju a postupne objevuju dalsi vlastnosti. Taky mi to neprijde vsechno uplne jasne, ale rychle jsem se zorientoval.