Ahoj, za ty prachy asi dobrý. Měl jsem jej v užším výběru na vánoční dárek pro dceru s přihlédnutím ke geocachingu.
Vhodný telefon pro geocaching
Publikováno 20 únor 2014 - 20:34
Tohle není telefonem, ale blbou manipulací - použij volbu Přidat bod trasy. Potom vyťukáš souřadnice, dáš Hotovo, pak je dole ještě volba, zda je chceš použít jako nové finální v c-geo. Stačí zakliknout, potvrdit a jít za šipkou
no ale toto asi nefunguje,když nemáš internet v mobilu, nebo jo????
Publikováno 20 únor 2014 - 20:51
no ale toto asi nefunguje,když nemáš internet v mobilu, nebo jo????
Proč by to nefungovalo ? Družice se přijímají nezávisle na netu, možná je to pomalejší, neběží A-GPS, jen GPS. 99 procent času mám datové přenosy vypnuté, to bych se nedoplatil. Samozřejmě kešky a mapy mám nahrané předem přes wifi.
Publikováno 21 únor 2014 - 11:51
Proč by to nefungovalo ? Družice se přijímají nezávisle na netu, možná je to pomalejší, neběží A-GPS, jen GPS. 99 procent času mám datové přenosy vypnuté, to bych se nedoplatil. Samozřejmě kešky a mapy mám nahrané předem přes wifi.
díky, tak jestli to dobře chápu, tak si samozřejmě doma přes wifi na c:geo uložim multinu a když jí venku vyluštím a zadám souřadnice přes volbu Přidat bod trasy, jak píšeš, tak by to mělo fungovat aniž bych měl připojení na net a začne mne to navigovat na souřadnice podobně jako když hledám normální kešku? Jestli ano, tak to bych měl velikou radost, protože internetu v mobilu se dost bráním a nechci ho. Díky za info :-)
Publikováno 21 únor 2014 - 18:35
Dřív jsem používal c:geo, ale oficiální o hodně zlepšila. Občas napíši groundspeaku a oni to předají vývojářům. Teď se mi jenom nenačítají obrázky ale to je detail, ty musím načíst otevření listingem. Má vše co potřebuji, není ale cgeo. Cgeo už jsem nepotřeboval asi rok. Používám ještě Locus Pro. Má statické mapy (jinak řešené), editaci waipontů i přidání, offline uložení, PQ umí stáhnout přímo, pokročilé hledání (i v mapě).
Publikováno 24 únor 2014 - 12:07
Taky přidám svou zkušenost: Již rok sbírám kešky jen s mobilem - Sony Ericson Xperia Arc S. Jako aplikaci používám C:Geo - koupil jsem si i oficiální od Groundspeaku, ale C:Geo je dle mě značně lepší. Behom posledního roku ho i vyladili a nyní už mi vůbec nepadá a podobné nepříjemnosti jako s ním byly ze začátku. I jsem si koupil Garmina, ale nejspíš proto, že jsem byl již zvyklý na mobil s C:Geo jsem jej opat prodal, protože mi prostě mobil vyhovuje mnohem víc. Jediný nedostatek je podle mě pouze v tom, že nemá tak přesnou GPS jako Garmin, ale já nepotřebuji, aby mě navigace dovedla přesně na metr. S mobilem je ta přesnost +/- 5 až 15 m.
PS: Ještě so ce týče posledního dotazu od Newbie:
Pokud máš premiové členství a napíšeš si na webu u kešky do poznámky vyluštěné souřadnice, C:Geo je stáhne spolu s keškou do mobilu a rovnou ti to v dalších bodech ukáže ten bod, co sis uložil do poznámky. Jinak lze v C:Geo vytvořit z vyluštěných souřadnic Bod trasy a zaškrtnou "Zmenit souřadnice keše". Ta se ti pak zobrazí rovnou na těch vyluštěných souřadnicích
Publikováno 26 únor 2014 - 14:01
Já používám už půl roku Samsung galaxy S III mini a jsem maximálně spokojená. Trošku mě štve celkem malá výdrž baterie,ale i to se dá pohodlně řešit externí baterkou:-)
Publikováno 17 březen 2014 - 12:05
Ze začátku (prvních 50 keší) jsem měl od bráchy půjčené PDA. Pak jsem začal používat Nokii 5230 (Symbian) a tu mám dodnes. Výdrž s plnou baterií je 5-6 hodin, když mám 2 baterky, tak dvojnásobná. Když se vypne asistovaná GPS tak jede úplně offline. Mapa je ve smartcomGPS, které používám na geocaching, pouze jako podkladová, ale mě postačuje. Problém je trochu v tom že mapy musí být ve formátu OGF2, což se dá pro ČR stáhnout někdy z roku 2008. Pro zahraničí je to horší. Po nějaké době jsem se na zdejším fóru dočetl, že jde přes jednu aplikaci vyrábět z obrázků map (JPG apod.) mapy ve formátu OGF2, Ty si pak musím v mobilu zkalibrovat. Už jsem se to naučil, ale jen pro malé oblasti co se vejdou na monitor počítače. Plánuji se to naučit i pro větší oblasti, jen se musím naučit získat větší výřez mapy ve formátu obrázku.
Publikováno 06 duben 2014 - 7:41
zdravím, můžete mi prosím někdo poradit. Používala jsem telefon Huawei G300 (v základní výbavě telefonu byl digitální kompas), ale odešel do věčných lovišť. Teď potřebuju vyřešit telefon nový. Mám vybraný HTC Desire 300 nebo 310... ještě přesně nevím, ale telefon nemá v základní výbavě digitální kompas. Moje otázka zní: Je nutné, aby měl telefon digitální kompas, aby aplikace c:geo pracovala správně, nebo stačí pouze GPS modul a kompas, který používá c:geo je součástí aplikace a pracuje nezávisle na výbavě telefonu? Předem moc díky
Publikováno 07 duben 2014 - 10:05
HTC Desire 300 a 310 skutečně nemají digitální kompas, čili ho v c:geo nemůžeš používat. GPS ale stačí.
Já sám v telefonu tenhle kompas mám, ale v c:geo mám při navigování zapnuto jen "Use GPS only" ...nevim, prostě i po kalibraci sever rozhodně neukazuje na sever
Samsung Galaxy S Relay 4G - nejlepší HW vysouvací qwertz telefon
HTC Kaiser, Samsung i8000 16GB + QStarz BT-Q1000X
Publikováno 07 duben 2014 - 10:33
Já mám v telefonu oboje a pokud přepnu kompas na ukazování podle GPS, tak strašlivě švindluje. Takže digitální (hardwarový) kompas určitě ano !
Publikováno 07 duben 2014 - 11:27
jasný, moc díky za odpověď... já jsem ani netušila, že Huawei G300 měl digit.kompas... prostě jsem používala c.geo... když jsem chtěla vidět na mapu, otevřela jsem mapu, když mi stačil kompas, používala jsem kompas... to že má telef.digit. kompas jsem zjistila až při porovnání telefonu a novými...a teď babo raď:-) ještě jednou moc díky
Publikováno 07 duben 2014 - 11:42
Odlovil jsem spoustu keší s pda bez dig. kompasu. Jde to. Ale potom, co jsem okusil jaké to je s kompasem už bych se vracel jen velmi nerad :-)
Problém je v tom, že bez kompasu telefon neví, jak je natočený. To znamená, že šipka ukazující na keš ukazuje správným směrem jen když je telefon v pohybu a dá se určit směr pomocí gps. Co já se kvůli tomu nachodil... :-)
Publikováno 07 duben 2014 - 12:03
já měla původně Garmina, ale přítel pak jezdil po lese s papírovou mapou a jeho orient.smysl není z nejlepších:-), tak mi pořídil telefon a je doma klid... on si jezdí na kole a já hledám poklady a jsme spokojený oba:-)
Publikováno 26 květen 2014 - 21:33
Chtěl bych se zeptat, co říkáte na Samsung Galaxy Xcover 2. Má někdo zkušenosti s tímto mobilem?
Publikováno 27 květen 2014 - 6:43
nevím sice co myslí pojmem "špatně pracuje s vnitřní pamětí", ale faktem je, že vnitřní paměti má docela málo a aplikace nejdou přesouvat na kartu (což je dáno verzí androidu). To by ale až tak nevadilo, dá se vyžít i tak. Horší je to, že vykazuje znaky statické GPS, tj má tendenci neměnit plynule pozici při pomalé chůzi. Taky mi v některých aplikacích ukazuje blbě kompas (např a:drake nebo whereyougo)
Publikováno 28 květen 2014 - 8:49
já jsem si nakonec koupila LG L70 a zatím spokojenost
Publikováno 28 květen 2014 - 9:30
nevím sice co myslí pojmem "špatně pracuje s vnitřní pamětí", ale faktem je, že vnitřní paměti má docela málo a aplikace nejdou přesouvat na kartu (což je dáno verzí androidu). To by ale až tak nevadilo, dá se vyžít i tak. Horší je to, že vykazuje znaky statické GPS, tj má tendenci neměnit plynule pozici při pomalé chůzi. Taky mi v některých aplikacích ukazuje blbě kompas (např a:drake nebo whereyougo)
Taky uvažuji o pořízení Samsung Xcover 2 - podle recenzí má mít skvělou GPS i foťák, malá vnitřní paměť mi nevadí - c:geo, whereyougo, munzee a kalalog CWG se mi vejdou - a to mi stačí , líbí se mi jeho zvýšená odolnost i celkově vypadá dobře.
Můžu se zeptat, Parkis, chápu, že telefon vlastníš: je ta GPS fakt špatná? Jak rychle naběhne? A jak jsi celkově s telefonem spokojený?
Předem díky za odpověď, ev. i zkušenosti od ostatních majitelů Xcover2.
Garmin Dakota 10
C:geo - Huawei P8 Lite
Publikováno 28 květen 2014 - 9:50
Já spokojený jsem, konstrukce je bytelná, slušná výdrž baterie, vše funguje plynule a bez problému, i s tou malou pamětí celkem vystačím a to mám programů mnohem více než píšeš ty. Popsané zasekávání GPS při malých rychlostech a zmatený kompas může být klidně jen můj softwarový problém (používám a:drake), ale popravdě jsem to nikdy nezkoušel nijak aktivně řešit, protože na pěší navigovaní mám oregon.
Jinak GPS nabíhá rychle a při autonavigaci (TomTom) se chová ukázněně, tam jsem nezaznamenal žádný problém.
Foťák je (na mobil) také slušný, dokonce jsem ho na dovolené částečně používal na běžné focení když se nám kompakt rozkřápl. Samozřejmě má své limity, moc nezvládá protisvětlo a na ostrém slunci nebo naopak v šeru má občas podivně vyblité barvy. Na focení krajinek to není, ale na občasné dokumentační foto je OK.
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů