K tomu Xiaomi - mám ho opravdu velmi krátce, takže je těžko komentovat kvalitu.
Osobně tam pár much (spíš mušek) vidím, ale ne takových, za které bych si tloukla hlavu - zaoblené sklo je módní, ale nepraktické pokud se chce dát krycí sklo - je to spíš jen na fólii. Osobně mi velmi vyhovoval rámeček u předchozího mobilu - přece jen poskytoval určitou ochranu jak v případě pádů, tak i dával "kraj", za který se mobil dal lépe držet bez nechtěných doteků.
GPS v některých aplikacích blbne při nastavení "velká přesnost", údajně stačí dát "jen GPS" a je po problému. Ta velká přesnost nejprve ukáže na moment přesné místo podle WIFI, a pak hodí na 0,0 podle (nezapnuté) GPS. U mě to dělají mapy.cz, co mám nainstalované víceméně navíc, takže to neřeším. V Locusu, A:drake ani c:geo tenhle problém není. Hodně jsem ze začátku bojovala se systémem (předchozí zařízení byly nejvíce na Androidu 4.1, jedna výjimka byl Android 5.1, který mě mimořádně štval). Po pár dnech jsem si zvykla a případně na internetu dohledala potřebné...
Přesnost je minimálně těch 5 m, na volném prostoru nebo ve městě (dohledávání podle WIFI) ještě mnohem lepší. Chytá se i uvnitř budov, první zaměření celkem bleskové.