Ahoj, chystám se pořídit si svůj první "chytrý" telefon a uvažuju o Honor 9. V technice se moc nevyznám. Nemá někdo zkušenost s používáním Honor 9 pro geocaching? Díky za odpověd.
Honor 9 používam už druhý měsíc a pořizoval jsem si ho hvůli GPS a paměti.
GPS se chytá velmi rychle i v místnosti (cca 4s). Chytá jak americké, tak i ruské družice. Občas chytne i nějakou tu čínskou družici, ale evropskou ani jednu. Na Galileo si budu muset počkat na nějakou aktualizaci, neb hardwarově je mobil připraven, ale chybí software, tak těm evropským družicím zatím nerozumí. Ale to nevadí, neb těch družic skoro vždy chytnu alespoň 8. V lese se chytá též bez problému, navede mne tak s chybou 2-5m což je asi maximum co si člověk může přát.
Každý den jezdím v Praze tunely a používám telefon jako silniční navigaci (WAZE nebo SYGIC), po výjezdu z tunelu se vždy do 4s chytne.
Paměťi má víc než dost.
RAM má 4GB a skoro vždy mám 2,6GB volných na aplikace. Takže tady není problém.
Vnitřní EEPROM 64 GB což na většinu aplikací včetně map, též plně postačuje. Alespoň u mne zůstavá cca 17GB volných a už nevím co tam nacpat.
Externí SD karta může být až 256GB, já jsem tam dal 128GB hlavně na fotky a mám ji skoro prázdnou.
Takže dohromady mám v telefonu skoro 200GB, což je skoro 1/5 hardisku v dnešním běžném notebooku.
Telefon má svižne reakce a zatím jsem z hlediska funkčnosti na něm nenalezl nějaký nedostatek.
Pro Geocaching používam aplikaci a:Drake k plné spokojenosti. Mám tam i oficiální aplikaci od Groudspeaku, kterou používám někdy v Německu, kde namám staženy cache v offline databazi a musím říct že běží pekně svižně (na předchajecím telefonu SAMSUNG S5 mini byla nepoužitelná diky cca minutovým reakcím)
Je trochu slabší výdrž baterek cca 8 hodin, tak se musi řešit dobíjení powerbankou nebo nabíjením v autě, nebo nebýt na lovu dýl než 8 hodin.
Telefon je přijemně tenký, ale přišerně klouzá a tak kryt na záda je nutností (chce to koupit hned s telefonem), ja jsem kupoval originál, ten je trochu tvrdší, ale zas pěkně sedí jen za rohy telefonu, které velmi dobře chrání. Má konektor USB-C, což je fantastická vychytávka (konečne nemusím koukat jak je konektor otočen a jen ho zastrčím do telefonu). Jen nemá zvýšenou odolnost proti vlhkosti, ale pokud se človek nechystá koupat nebo lovit v průtrži mraku, tak je to vpohodě. Displej je bezproblému čitelný i na slunci. A má dvě tlačítka okolo tlačítka čtečky prstu, tak se zbytečne na ty tlačítka neblokuje spodek displeje, což překvapivě Huawei P10 nemá s kterým je vpodstatě totožný.
Má i infraport a tak ho občas používám jako ovladač na televizi, když nemohu najít ten originální ovladač na televizi . Jak jsem četl, tak ho lidé občas používají v hotelech na ovládání klimatizací, kde se platí za ten ovladač, tak mají alespon něco zadarmo.
Bez problému se spoji i s ECU auta přes OBD2 konektor.
Na USB umí OTG, takže se k mobilu dají připojit různe dongle, třeba ANT+, já osobně používám převodník na RS232 (ale to je pracovni použiti a ne pro geocaching)
Takže já doporučuji, ale rozhodnout se musíš sám.