díky za odpovědi, asi jsem se blbě zeptal. Nepotřebuji poradit jaký typ telefonu, to si vyberu sám. Směřoval jsem to, zda u Vás ze zkušenosti je pro geocaching podstatný atribut "voděodolný" ..... nemyslím příležitostné kačery, kteří když spadne pár kapek dají telefon do kapsy, jdou domu a přijdou jindy. Ale nějaké častější lovce, kteří prostě loví i když prší a občas ten telefon prostě vyndat z kapsy musí, příklad jsem na nějaké více-km procházce (multině), nebo třeba víkendový vandr atd, kdy to nezabalím při mírném deští a budu kešovat dál. Tedy, pokud máte nějaký "ne-voděodolný" telefon, jaké máte zkušenosti s deštěm? Pokud na něho spadne pár kapek, nenastávají nějaké potíže?Bubliny pod displeyem, špatný kontakt nabíjení atd? Nebo naopak máte zkušenost, že Vám díky dešti odešel telefon atd?
Prvni 3 telefony co jsem na GC mel odesly vsechny v podstate na vodu. Postupne HTC HD2, EVO3D a jeste jeden EVO3D. Obcas mi nekde spadly do vody, sice to zdanlive prezily, ale postupne je to rozlozilo. Pripadne "jen" zmokly, ale ve finale je to totez. Pak jsem presel na vodotesny (2x S5 mini) a vydrzely mnohem dele, prvni dojel az na mechanicky zniceni (zlomil jsem ho v roure), druhej jsem dostal uz polofunkcni a jen jsem ho dorazil. Vysledek je ze telefon kterej neni vodotesnej uz bych si nekoupil ani na normalni pouzivani, natoz na GC. To je lepsi si trochu priplatit.
Jinak ted mam OnePlus 6T, certifikaci na vodotesnost oficialne nema, ale vodotesnej je. Ten je v mnoha ohledech vybornej (treba bezkonkurencni velikost pameti, vykon procesoru a neuveritelne dobra GPS)