HTC jsem zmínil jen jako příklad, že někteří lidé potřebují drahý "značkový" telefon jen aby jej mohli dávat na odiv ostatním, ale o to tu nejde.
Jestli máš na mysli externí Bluetooth GPS modul, s tím mám zkušenosti cca šestileté. Dávno před GC jsem jej využíval pro autonavigování ve spojení s různými PDA s Windows Mobile, které interní GPS neměly. Dva roky pak s předchozím Androidem, který sice GPS má, ale slabší. Proti interní GPS to mělo ještě tu výhodu, že zapnutý BT "žere" míň, než zapnuté GPS.
Mám moduly dva, ale raději jsem měl tento: http://mobil.idnes.c...36_navigace_kor . Pasovala do něj nokiácká baterie BL-5C a její všemožné klony. Těch jsem měl vždy dostatek rezervních, stále žasnu, do čeho všeho je dávají. Citlivost a rychlost fixu byla v pohodě, nikdy jsem to neměřil, ale šlo v nejhorším případě o desítky vteřin. Nosil jsem jej na ramenním popruhu batohu v takové šikovné kapsičce na mobil. Bohužel mne před dvěma týdny navěky opustil, zřejmě nevydýchal, že můj současný mobil zvládá i Glonass .