Já spokojený jsem....
Super, díky moc za názor a popsané zkušenosti, asi se na něj začínám těšit
Publikováno 28 květen 2014 - 9:57
Já spokojený jsem....
Super, díky moc za názor a popsané zkušenosti, asi se na něj začínám těšit
Garmin Dakota 10
C:geo - Huawei P8 Lite
Publikováno 31 květen 2014 - 20:16
Tak to vypadá, že také vsadím na tento model. Děkuju za reakce
Publikováno 11 srpen 2014 - 20:29
Už nějaký rok používám na kešky mobil HTC Desire, který má verzi Android 2.2.2. a tudíž začínám mít problémy s c:geo, který je pro mně naprosto vyhovující a zatím jsem nenašla nic, s čím bych se tak dobře kamarádila, jako právě s c:geo.
Navíc mi pomalu odchází baterka, tak přemýšlím, že svůj HTC inovuji, tedy vyměním za nový typ, ale potřebovala bych radu.
Vím, že si můžu nastavit v obchůdkách požadavky na parametry a porovnávat různé typy, ale jde mi spíš o osobní zkušenost, jakou kdo má, hlavně co se týká geocachingu a výdrže baterie.
Možná bych i slevila z HTC a přešla na něco jiného s Androidem, ale opět, potřebovala bych radu opřenou o zkušenosti. :-)
Takže, který typ HTC z těch novějších se vyplatí vybrat?
Publikováno 12 srpen 2014 - 5:35
Poslední výhodný HTC byl Evo 3D v okamžiku, kdy ho zlevnili z 15000 Kč na cca 7500 Kč. To bylo asi před dvěma a půl lety. Od té doby se HTC vyhýbám obloukem a mobil bych koupil už jedině v čínském eshopu. V současnosti bych asi doporučil JiaYu G4S, i s poštovným za DHL vyjde na cca 200 USD. S 3000 mAh baterií vydrží geocaching více než den.
http://www.spemall.c...2GB-16GB_g.html
Publikováno 12 srpen 2014 - 6:45
Teď se zeptám shamane naprosto vážně. Vážně uvažuji o novém telefonu a tebou navrhovaný telefon nevypadá vůbec špatně. Jediná věc co mě odrazuje je toto. MTK platforma - možný problém s gps.
Jaký je tvůj osobní názor na tento problém a setkal jsi se s tímto problémem?
Publikováno 12 srpen 2014 - 22:11
Publikováno 13 srpen 2014 - 6:11
Teď se zeptám shamane naprosto vážně. Vážně uvažuji o novém telefonu a tebou navrhovaný telefon nevypadá vůbec špatně. Jediná věc co mě odrazuje je toto. MTK platforma - možný problém s gps.
Jaký je tvůj osobní názor na tento problém a setkal jsi se s tímto problémem?
Já mám telefon se starším čipsetem od Mediateku a GPS je na geocaching v pohodě použitelná, lovím jen s ním a úspěchy mám, občas ztratí pozici a ukazuje ji jinam, ale za chvíli ji zase najde, není to nic strašného. Na autonavigaci např. v Praze to ale použitelné není, neboť poloha vozidla v takových případech přeskakuje na jiné blízké ulice zrovna v nejnevhodnější okamžik. Předtím jsem měl HTC EVO 3D, který polohu držel, přesto bych ho už nechtěl, neboť při zapnuté GPS vybil baterii za cca 6 hodin, ten současný číňan mi za 6 hodin geocachingu se zapnutou GPS sežral jen cca 15 % kapacity baterie a to je sakra rozdíl. Jinak se současnými čipsety Mediateku MT6592 jsou už asi menší problémy s GPS a nebo možná i žádné problémy, ale já mám ještě ten starý čipset MT6589. S nákupem nového telefonu počkám, až začnou číňani do svých telefonů dávat čipset MT6595, protože ten bude podporovat nejen GPS, ale i Glonass a navíc co se týče dat i LTE.
http://gizchina.cz/2...te-procesorech/
http://pctuning.tyde...ore-43-000-bodu
Tento příspěvek byl upraven od shaman3: 13 srpen 2014 - 6:16
Publikováno 13 srpen 2014 - 11:14
Ke značce Mediatek z mého pohledu: já si před pár lety na základě kladných recenzí koupil externí GPS modul s MTK chipsetem (Qstarz BT-Q818) a citlivost a přesnost je excelentní. Oceňuju zvláště pod hustým příkrovem stromů.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 13 srpen 2014 - 13:34
Poslední výhodný HTC byl Evo 3D v okamžiku, kdy ho zlevnili z 15000 Kč na cca 7500 Kč. To bylo asi před dvěma a půl lety. Od té doby se HTC vyhýbám obloukem a mobil bych koupil už jedině v čínském eshopu. V současnosti bych asi doporučil JiaYu G4S, i s poštovným za DHL vyjde na cca 200 USD. S 3000 mAh baterií vydrží geocaching více než den.
Díky za zajímavé informace, omrknu to.
Publikováno 30 srpen 2014 - 19:56
V současnosti bych asi doporučil JiaYu G4S
Tak tenhle mobil se zalíbil mé drahé polovičce, našel ho kdesi s čipsetem Mediateku MT6592, tak to vypadá, že si ho asi pořídí. Jen je otázka, jestli ty mobily objednávané z Číny mají značku CE, což asi pochybuju...
Jinak mě se moc líbí tenhle mobil - HTC One mini 2 - kdyby uměl navigovat ke keši stejně dobře, jako můj starý dobrý HTC Desire, tak bych do něj šla...
Publikováno 31 srpen 2014 - 9:43
Já mám JiaYu G4 (starší typ) a má značku CE 0700.
Pokud bude kupovat v čínském eshopu, doporučuji tmallbox.com, kde je aktuálně sleva 6 % po zadání slevového kuponu BIG6 při objednávce, a zvolit dopravu DHL, stojí asi 20 USD, ale je to v ČR za tři dny a velká šance že bez doplatku DPH.
http://www.tmallbox....ah-battery.html
Popř. ještě mohu doporučit spemall.com, kde je sleva 3 % po zadání slevového kódu dvzd při objednávce a doprava DHL také za cca 20 USD s velkou šancí, že nebude dopočítána DPH.
http://www.spemall.c...2GB-16GB_g.html
http://www.spemall.c...-1GB-4GB_g.html
Jinak si to může koupit přímo v EU, např. www.ejiayu.es , nebo www.ejiayu.de , zasílají i do ČR, ale cena vyšší, popř. se to dá koupit i přímo v českém eshopu http://www.srovnanic...yu g4s/?order=2, ale v čínském eshopu to vyjde prostě nejlevněji.
Tento příspěvek byl upraven od shaman3: 31 srpen 2014 - 9:58
Publikováno 31 srpen 2014 - 13:13
Publikováno 31 srpen 2014 - 19:48
Už nějaký rok používám na kešky mobil HTC Desire, který má verzi Android 2.2.2. a tudíž začínám mít problémy s c:geo, který je pro mně naprosto vyhovující a zatím jsem nenašla nic, s čím bych se tak dobře kamarádila, jako právě s c:geo.
Navíc mi pomalu odchází baterka, tak přemýšlím, že svůj HTC inovuji, tedy vyměním za nový typ, ale potřebovala bych radu.
Vím, že si můžu nastavit v obchůdkách požadavky na parametry a porovnávat různé typy, ale jde mi spíš o osobní zkušenost, jakou kdo má, hlavně co se týká geocachingu a výdrže baterie.
Možná bych i slevila z HTC a přešla na něco jiného s Androidem, ale opět, potřebovala bych radu opřenou o zkušenosti. :-)
Takže, který typ HTC z těch novějších se vyplatí vybrat?
Taky jsem používal (cca do 7/2014) HTC Desire (Bravo, Android 2.2) a můžu říct, že byl spolehlivý a užil jsem s ním hodně dobré zábavy. Při olověné obloze měl problémy, ale to je signál horší u všech přístrojů. Když jsem s Desirem chodil celý den, tak po cca 8 hodinách jsem ho musel připojit na akumulátor (Raikko 5200), nebo vyměnit baterku. Nové typy HTC mě neoslovily, srovnání je třeba na mobilmania.
Dnes nosím LG Optimus 9/II a vidím podstatné rozdíly. Ony ty 3-4 roky udělají svoje. Chytám Glonass, čip má větší citlivost, pozice nabíhá za cca 10 sekund (40m) a následně se zpřesňuje, tj. prakticky po vystoupení z autobusu můžu vyrazit správným směrem. A za podstatné považuju i rozlišení displeje - 720*1280px a provedení IPS. Výdrž LG (bez záznamu trasy) 8-9 hodin. Svůj starý oblíbený Desire nosím v ponožce jako záložní.
Jako SW jsem dlouho používal c:geo a musím potvrdit, že je výborný. Pořád ho mám instalovaný, protože na Statických mapách ukáže leteckou mapu v nejvyšším rozlišení a někdy je to klíčové. Stahuje samozřejmě online (doma, wifi), zobrazuje i offline. Jinak používám Locus (Pro - nepotřebuju Pro-vlastnosti, ale vyhovuje mi natolik, že jsem přispěl na další vývoj), doporučuju vyzkoušet.
C:geo je orientovaný víc databázově, Locus je primárně mapový, oba SW jsou výborné.
Poznámka k Záznamu trasy (Adrianino klubko) v Locusu: dost žere baterku. Myslím, že je to nezávislé na použitém mobilu. Mobil se musí každých pár sekund dotazovat GPS a zapisovat si to na disk. Zde je řešením externí BT modul s loggerem (nemám zkušenost, cena až 3000 Kč).
Publikováno 13 září 2014 - 21:36
Tak to nakonec vyhrál telefon Evolveo Strongphone D2 .
Publikováno 15 září 2014 - 7:11
Což takhle ne D2 ale Evolveo StrongPhone Q4, a když k tomu přidáš Evolveo Battery Pack 4 500 mAh pro StrongPhone Q4, paráda.
Používám, mohu doporučit.
Tento příspěvek byl upraven od pappp: 15 září 2014 - 7:12
Publikováno 16 září 2014 - 8:08
Nemáš problémy s těmi hw tlačítky pro zvedání a pokládání tlf. hovoru?
Publikováno 19 září 2014 - 21:01
Krom oné zmiňované chyby s tlačítky, je často opakované, že telefon špatně chytá GPS a wifi. Je to tak? Evolveo Q4 je jeden z kandidátů na pořízení a pořád nějak váhám...
Publikováno 19 září 2014 - 21:38
Ahoj
S tlačítky žádný problém nemám, i kdyby, dá se jejich fce v nastavení vypnout.
Ad, GPS a Wifi - nepozoruji žádný problém.Používám jako hlavní navigačku Oregona 600, ale občas je dobrý být online.
Sice mám Xperii Z, ale chtěl jsem nějakýho obrněnce do outdooru. Přemýšlel jsem i o CATU, ale tam platíš značku a asi nic moc. Kolega z hokny jej má a moc chválu něpěje.
Šel jsem do tohoto a zatím jsem spokojen. Má el kompas, používám Locus, GSAK; Adraka, ofiko aap od Groundspeaku,mapy cz
Wherigo na něm valí taky parádně, sice jedno mě vypeklo, ale tam byla chyba spíš na mé straně, Soběšické wigo bez problémů.Tahám data, doma jedu na wifině, GPS se chytá - teď jsem to schválně stopl - za 30 vteřin. Veřejnou wifi taky lapne bez problémů, jak teď novou ve vlaku tak i v autobuse . Teda i tu autobusáckou co ji mají některý linky. Baterka teď po nabití ukazuje výdrž 36.34 hod, Reálná výdrž je jeden keškovací den - vyzkoušeno . Provoz, Locus; občas data, navigace Sygic, večer ještě lesní STF, návrat do home s ještě 30 procenty baterky. No a když jsem naposledy na FTF v noci v lese sebou fest flákl, tak to by xperka asi nepřežila. Odhodit mobil jako když širák odhazuješ v dál . Jen bláto jsem otřel z displeje,přece jen je lépe šipku viděti
Takže zatím velká spokojenost.
Tento příspěvek byl upraven od pappp: 19 září 2014 - 21:47
Publikováno 25 září 2014 - 22:42
Já mám telefon se starším čipsetem od Mediateku a GPS je na geocaching v pohodě použitelná, lovím jen s ním a úspěchy mám, občas ztratí pozici a ukazuje ji jinam, ale za chvíli ji zase najde, není to nic strašného. Na autonavigaci např. v Praze to ale použitelné není, neboť poloha vozidla v takových případech přeskakuje na jiné blízké ulice zrovna v nejnevhodnější okamžik. Předtím jsem měl HTC EVO 3D, který polohu držel, přesto bych ho už nechtěl, neboť při zapnuté GPS vybil baterii za cca 6 hodin, ten současný číňan mi za 6 hodin geocachingu se zapnutou GPS sežral jen cca 15 % kapacity baterie a to je sakra rozdíl. Jinak se současnými čipsety Mediateku MT6592 jsou už asi menší problémy s GPS a nebo možná i žádné problémy, ale já mám ještě ten starý čipset MT6589. S nákupem nového telefonu počkám, až začnou číňani do svých telefonů dávat čipset MT6595, protože ten bude podporovat nejen GPS, ale i Glonass a navíc co se týče dat i LTE.
Tak jsem nějak na rozpacích. Nakonec si tenhle mobil - JiaYu (ale s čipsety Mediateku MT6592) pořídil můj muž, já si na čínský mobil přímo z Číny netroufla. Nejsem si jistá, odkud objednával, ale dodání trvalo docela dlouho a pak přišel úřední papír, mobil se musel vyzvednout a ještě doplatit DPH. Takže téměř další tisícovka navíc. To mě hodně zklamalo.
Mobil má mít češtinu, ale přesto tam zůstává hromada čínských znaků. To by mi asi taky vadilo.
Další věc - nainstaloval si tam c:geo a mapy, které používám já už roky na svém HTC (z osm.paws). Nefunguje to. Mapa probleskne a zmizí. Všelijaké jiné mapy fungují, ale ne offline. Takže další zklamání.
Jinak mobil vypadá velice dobře, to se zase musí nechat... ještě zkusíme výdrž a hlavně s tím něco najít (samozřejmě myslím kešku), ale jak to půjde bez mapy...
Tak to jsou naše aktuální zkušenosti.
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů