LG Optimus 9/II
Díky za další tip, zkusím omrknout i tenhle mobil. Stále se se svým starouškem HTC Desire (bez žádného dodatku) nemůžu rozloučit. Mám stále větší obavu, jestli vůbec najdu jeho důstojného nástupce...
Publikováno 25 září 2014 - 22:45
LG Optimus 9/II
Díky za další tip, zkusím omrknout i tenhle mobil. Stále se se svým starouškem HTC Desire (bez žádného dodatku) nemůžu rozloučit. Mám stále větší obavu, jestli vůbec najdu jeho důstojného nástupce...
Publikováno 26 září 2014 - 6:33
Tak jsem nějak na rozpacích. Nakonec si tenhle mobil - JiaYu (ale s čipsety Mediateku MT6592) pořídil můj muž, já si na čínský mobil přímo z Číny netroufla. Nejsem si jistá, odkud objednával, ale dodání trvalo docela dlouho a pak přišel úřední papír, mobil se musel vyzvednout a ještě doplatit DPH. Takže téměř další tisícovka navíc. To mě hodně zklamalo.
Mobil má mít češtinu, ale přesto tam zůstává hromada čínských znaků. To by mi asi taky vadilo.
Další věc - nainstaloval si tam c:geo a mapy, které používám já už roky na svém HTC (z osm.paws). Nefunguje to. Mapa probleskne a zmizí. Všelijaké jiné mapy fungují, ale ne offline. Takže další zklamání.
Jinak mobil vypadá velice dobře, to se zase musí nechat... ještě zkusíme výdrž a hlavně s tím něco najít (samozřejmě myslím kešku), ale jak to půjde bez mapy...
Tak to jsou naše aktuální zkušenosti.
Promiň, ale čemu se divíš?
Je sice smutný, že si na celnici zrovna vybrali tvůj balíček, ale že za věci dražší 25 éček poslaných ze zemí mimo EU se doplácí DPH je jasná věc a je s tím třeba počítat. A nebo doufat, že budeš mít štěstí a tvůj balíček projde celnicí bez povšimnutí. A pokud se necháš při jednání zastupovat českou poštou, tak si ještě připlatíš další skoro dvě stovky. Dále dodací doba je úměrná ceně dopravy. Dost čínských shopů nabízí dopravu zdarma. Těmito zásilkami "vycpávají" případné volné místo v nákladovém prostoru. Takže pokud mají stále plno, počkáš si. (3-4 týdny). Pokud si zaplatíš klasickou dopravu, tak to tu máš do týdne.
K funkčnosti telefonu se vyjadřovat nebudu. Soudruzi v Číně se občas nedrží standardů a trošku si ulehčí práci.
Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 26 září 2014 - 6:36
Publikováno 26 září 2014 - 8:39
Promiň, ale čemu se divíš?
Publikováno 26 září 2014 - 8:51
LG L9 jsem už tady několikrát doporučoval, s jeho první verzí mám momentálně přes 1000 úspěšných odlovů. Dvojka je hardwarově podobná, má jemnější displej a navíc infradiodu, takže lze používat místo tatranek k televizi, DVD, atd.
Při geokešingu se chová mravně, umí i Glonass. A moc se mi líbí čistý a nepřeplácaný Android v něm.
Jen je třeba ho obléci do gelového pouzdra, pak se o něj v terénu přestaneš bát a nebude reagovat na každý neopatrný dotyk.
Publikováno 26 září 2014 - 9:26
Publikováno 26 září 2014 - 12:22
Také jsem se nedávno rozhodoval který mobil koupit. Přemýšlel jsem i o těch co doporučoval shaman3 a nakonec jsem se rozhodl pro SONY Xperia Z1 Compact.
Zatím jsem s ním naprosto spokojen.
Publikováno 26 září 2014 - 12:30
tomy.22: Mám ho asi půl roku a nelituju. Místa a výkonu dostatek, bál jsem se baterie napevno, ale kapacitu má dostatečnou na to, abych bez problému lovil celý den. Podle mě se povedl, má výkonný HW v rozumném těle.
Publikováno 09 říjen 2014 - 19:30
.. pořád si starouška Desire nechávám jako zálohu. Nosím ho nabitý v ponožce v batohu, prostě jistota je jistotaDíky za další tip, zkusím omrknout i tenhle mobil. Stále se se svým starouškem HTC Desire (bez žádného dodatku) nemůžu rozloučit. Mám stále větší obavu, jestli vůbec najdu jeho důstojného nástupce...
Publikováno 19 říjen 2014 - 12:06
tak sem taky hodím svůj postřeh, já doteď používám smartphone Blackberry Torch 9800 (Hoblik z geokes už mě díky tomu zná) a musím říct že je to mizérie..ne co se GPS týče..ta šlape v pohodě i přesnost je celkem ucházející..jen v roklích a hlubokých lesích je občas problém. Ale ten software je mizerný..zaprvé vše placené..jen aplikace Blackstar je zdarma ale ta mi zase nepodporuje listingy. o problémech tuzemských operátorů s Blackberry internet service ani nemluvě.. Teď mám půjčený tel. Samsung Galaxy S2 a aplikaci c:geo....vše je super přehledné a práce s aplikací je snadná, jen jsem zaregistroval že se telefonu občas kousne odpočítávání zbývající vzdálenosti..šipka se sice točí správným směrem ale vzdálenost se nemění..vžy po restartu tel. problém ustane...tak nevím či je to mobilem nebo apkou??
Publikováno 19 říjen 2014 - 12:55
jo a jinak taky vážně přemýšlím o EVOLVEO StrongPhone Q4...vypadá velice dobře a za rozumné peníze. Copak o to že by nabíhala GPS 30sec. to mi až zase tak nevadí, spíš by mě zajímalo jak je to s citlivostí GPS? Nemáte někdo skušenosti?...skály, hluboké lesy, rokle...atd...
Publikováno 19 říjen 2014 - 21:25
Tento příspěvek byl upraven od Noxvil: 19 říjen 2014 - 21:28
Publikováno 19 říjen 2014 - 21:31
zkus preinstalovat app a datsi tam gpd tools s radarem a uvidis. Mozne je vse.tak sem taky hodím svůj postřeh, já doteď používám smartphone Blackberry Torch 9800 (Hoblik z geokes už mě díky tomu zná) a musím říct že je to mizérie..ne co se GPS týče..ta šlape v pohodě i přesnost je celkem ucházející..jen v roklích a hlubokých lesích je občas problém. Ale ten software je mizerný..zaprvé vše placené..jen aplikace Blackstar je zdarma ale ta mi zase nepodporuje listingy. o problémech tuzemských operátorů s Blackberry internet service ani nemluvě.. Teď mám půjčený tel. Samsung Galaxy S2 a aplikaci c:geo....vše je super přehledné a práce s aplikací je snadná, jen jsem zaregistroval že se telefonu občas kousne odpočítávání zbývající vzdálenosti..šipka se sice točí správným směrem ale vzdálenost se nemění..vžy po restartu tel. problém ustane...tak nevím či je to mobilem nebo apkou??
Publikováno 20 říjen 2014 - 6:39
Mam starickou galaxy s 3 a jsem spokojen. Cgeo slape gps celkem presna a do přírody taham powerbank. Dnes se da sehnat za 6000. Bracha chodi se sony L a ta by mela mit jednu z nejlepsich a nejcitelnejsich gps podle recenzi ale opak je pravdou. A ten sw nestoji za nic. Osobne bych uz nic jineho nez samsung nechtel. Po vanocich zkusim galaxy note 4 snad to bude tak dobre jak se rika ze bude. Abych navazal na evolve jeden kolega z prace to ma ano je pekny ze kdyz mu to spadne do masiny a vyhrne to dopravnikem mezi zelezne spony tak je to teoreticky v poradku ale bal bych se sw casti telefonu. Asi to nebude nic extra. Asi si reknete ze jsem dalsi z rady samsung fanatiku ale zkusenosti mi dali za pravdu. Noxvil
Já byl také dlouhou dobu zastánce Samsungu, nedal sjem na něj dopustit a kupoval si jen Samsung...ale upřímě řečeno co se týče dílenského zpracování tak teda nic moc..plasty jsou doslova milimetrové..konkrétně zadní kryt Galaxy S2....a celkově na mě ten telefon působí tak že se ho bojím pořádně vzít do ruky..v tom zase musím vyzdvyhnout Blackberry..jejich konstrukce je sice také plastová ale je taková, jak bych to řekl..masivní. Mobil se mi při keškování často někam poroučí, ať na zem do mokré trávy nebo na štěrkovou cestu..a vždy ho zvednu osuším a nemusím se bát že nepůjde....tím si zase tak jistý u Samsungu nejsem. Ale v porovnání apek je na tom Samsung značně lepší..vývojáři v RIM (Research in motion) zjevně trochu zaspali... A na závěr chci říct že se mi podařilo vygooglit ještě jeden extra odolný mobil a to: KAZAM Thunder 340 R...
Publikováno 20 říjen 2014 - 10:40
Vzhledem k tomu, že jsem toto téma sám využíval, nakonec přidám vlastní rozhodnutí.
Původně jsem přemýšlel nad super-odolnými smartphony (především Evolveo Strongphone, nebo Aligator), ale nakonec jsem je odmítl díky mnoha recenzím, které je označovaly za super nespolehlivé. Druhým směrem přemýšlení byl výše zmíněný "odolný" Samsung, ale znovu díky recenzím, kde i déšť uškodil, jsem se na to vykašlal.
Maje zrovna osobní "jubilebeum" získal jsem i větší rozpočet a nakonec si pořídil Huawei Ascend P7. Odolnost to asi nemá valnou a uvidíme, jak dlouho mi vydrží, ale hardware a software zatím bez chyby (myšleno používání poslední 3 týdny). GPS to chytá hned, baterka v porovnání s předchozím telefonem super a nemluvím o rychlosti a značnému pokroku v samotném android systému... Jediné, co mi zatím chybí, jsou záklopky na vstupy pro sluchátka a nabíječku...
Publikováno 20 říjen 2014 - 11:21
kde se taková šlupka nosí, aby se nezlomila? Asi nehrozí, žeby šlo jako u garmina to hodit do batohu a nechat klidně propadnout až na dno. V náprsní kapse? A když v létě náprsní kapsa není?
Publikováno 20 říjen 2014 - 14:19
Treba uz nas s tema plastama u samsungu budou prekvapovat. Treba to zacnou delat v hliniku. Co se tyce s2 tak oproti s3 to ma jeste silnej plast. Ale tak co se tyce toho plastu tak je odolnej. sice uz mi taky parkrat spadl a mam popraskanej lak ale ten plast je v pohode. A co se tyce odolnosti tak to celkem drzi obcas mi taky upadne ale pokud ho nehodis primo na displej tak se mu nic nestane. Taky jsem to uz zkousel asi 15x mi spadl a nic a to nejsou takovy ty pady z postele na koberec normalne na tvrdo treba i v praci a displej nemel ani skrabanec. Pak jsem si jednoho krasnyho dne chtel nazout boty a lup bylo po lcd panelu. za 2000jsem si to opravil a zase jedu dal. Jinac ochrany kryty z gumy taky existujou. http://pouzdra-mobil...i9300-oranzove/ urcite by to neochrani uplne nejlip ale rozhodne je to lepsi nez vidlickou do oka.
kde se taková šlupka nosí, aby se nezlomila? Asi nehrozí, žeby šlo jako u garmina to hodit do batohu a nechat klidně propadnout až na dno. V náprsní kapse? A když v létě náprsní kapsa není?
normalne v kapse. je jedno ve ktery klidne si na nej muzete sednou taky uz mam vyzkouseno
Publikováno 20 říjen 2014 - 18:33
normalne v kapse. je jedno ve ktery klidne si na nej muzete sednou taky uz mam vyzkouseno
Tak nějak ;-)
Publikováno 30 říjen 2014 - 23:37
Zdravím , mám vybraných pár mobilů za přijatelnou cenu 1.) http://mobilni-telef...asus-zenfone-4/
http://mobilni-telef...asus-zenfone-5/
nebo za 2.) http://mobilni-telef...reka.cz/lg-l70/
Taky jsem přemýšlel nad Windows Phonem , ale s tím nemám vůbec zkušenosti .. Máte někdo nějaký tento mobil .. Nebo můžete mi poradit nějaký ten WP ..
Díky a přeji pěkný zbytek dne
Jenik
Lidi , je to jen hra ..
Sony xperia SOLA ( officiální aplikace ) ----> Právě hledám ..
Publikováno 05 listopad 2014 - 16:10
Také jsem se nedávno rozhodoval který mobil koupit. Přemýšlel jsem i o těch co doporučoval shaman3 a nakonec jsem se rozhodl pro SONY Xperia Z1 Compact.
Zatím jsem s ním naprosto spokojen.
Ahoj, tvoje spokojenost stále trvá? Je to jeden z modelů, nad kterým také přemýšlím...
Publikováno 05 listopad 2014 - 16:38
Ahoj,
Ano, stále jsem spokojený. Baterie má dobrou výdrž a telefon je to opravdu povedený. Jen dopoučuji jak na zadní, tak i přední stranu fólii.
Já si třeba na zadní stranu nechal aplikovat carbon a jsem naprosto spokojen.
Jediné z čeho jsou někteří lidé zklamáni je fotoaparát v mobilu. Ale to je mi úplně jedno. Na focení mám fotoaparát. Ale neber to zase tak, že by z Z1 compact byly strašné fotografie. To zas ne. Jen si mnoho lidí myslí, že když je v telefonu 20.7 MPix senzor, tak bude fotit fantasticky.
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů