Přejít na obsah

Fotka

Vhodný telefon pro geocaching

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
779 odpovědí na toto téma

#261 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2014 - 18:30

Ahoj,

Ano, stále jsem spokojený. 

Díky za tipy. Ještě se zeptám - s navigací jsi spokojený? S přesností myslím. Já se svým starým HTC dojdu na metr ke keši, většinou a můj muž s novým mobilem běhá kolem mně v rozpětí i 30m. 

Co se týká foťáku - také na focení mám fotoaparát a navíc jsem zvyklá s tím svým HTC, že má dost špatné fotky, takže od mobilu nic moc neočekávám. 

Spíš mi jde o tu přesnost navigace.  ;)

• 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#262 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2014 - 18:43

I s přesností jsem spokojen. Porovnával jsem tento telefon s O600 / obojí vlastním / a dá se říci, že oba přístroje na tom byly stejně. Ona když není zaměřena přesně keš, tak je to stejně jedno. A i mě baví spíše keš dohledávat než se k ní nechat přivést úplně přesně.

• 0

#263 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2014 - 19:21

...Já se svým starým HTC dojdu na metr ke keši, většinou a můj muž s novým mobilem běhá kolem mně v rozpětí i 30m. ...

Taky jsem zkusil dva mobily s  MTK a jako poučení mi to stačilo.  Můj 3. čínskej pokus byla koupě Haiera w910 s chipsetem Qualcomm a ten rozdíl ve funkčnosti GPS je propastnej :) , žádný uskakování pozice, funční Glonass, rychlý fix i bez Agps i bez odhadu polohy pomocí mobilních BTS nebo pozic wifi sítí.

• 0

#264 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2014 - 23:25

I s přesností jsem spokojen. Porovnával jsem tento telefon s O600 / obojí vlastním / a dá se říci, že oba přístroje na tom byly stejně. Ona když není zaměřena přesně keš, tak je to stejně jedno. A i mě baví spíše keš dohledávat než se k ní nechat přivést úplně přesně.

Tak to já samozřejmě taky ráda dohledávám, ale často se mi stává, že mně to moje HTC dovede na krok ke keši a člověk hned vidí, že je pod kamenem.  :D Každopádně prostě ten můj starý mobil má tu navigaci mnohem lepší, než nový model mobilu, co si koupil můj muž (je to ten, co doporučoval shaman3 - JiaYu G4S).

Jenže já už toho svého starouše (myslím mobil, ne manžela :lol:) potřebuju vyměnit, ten starý Android v něm už je prostě problém. :( Už se porozhlížím nějakou dobu a ne a ne si vybrat... :rolleyes: 

• 1
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#265 Phillda

Phillda

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2014 - 11:21

Koupil jsem si mobil Krüger&Matz Drive 2, ta značka mě když jsem přemýšlel o novém mobiilu trošku odrazovala, neznámá polská značka.

Mám ho asi měsíc a nemůžu si stěžovat. Jeho největší předností je jeho baterka o kapacitě 4000,mAh , což je cca 2x tolik než má většina telefonů, se zapnutýma datama, dual sim vydrží 4dny.K GPS - fixuje do 5s 10+ satelitů, je to qualcomm, dřív sem měl čipset MTK a byl sem rád, když se fixnuly 4 satelity do minuty. Cena se pohyhube kolem 4000 takže dosti příznivá.Jen se u tohodle telefonu bojím toho, že až mi nedejbože spadne a lupne sklo, nebo cokoliv jinyho tak se servisem nepočítám, tudle značku tady nikde neservisujou, to je jediná nevýhoda+nabití baterky trvá při tédle kapacitě kolem 6 hodin.

Pokud hledáš levnější telefon a chceš i  kešovat tak se ho neboj, baterka vydrží fakt dlooouho a gps funguje na přesnost +-3m i v lese.

Tento příspěvek byl upraven od Phillda: 07 listopad 2014 - 11:23

• 0

#266 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2014 - 12:25

Jo na ten telefon jsem taky koukal, kolik zbývá paměti na aplikace? Funguje možnost přesunu aplikace na kartu? Má to notofikační diodu? Svítí foťáková led dost?

Tento příspěvek byl upraven od LudaL: 07 listopad 2014 - 12:25

• 0

#267 Phillda

Phillda

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2014 - 12:54

Je zapnutý asi 5 dní a ukazuje,že je volno cca 250mb ramky, možnost přesunu dat na kartu funguje myslím jako v každém android telefonu který má slot na kartu, notifikační diodu bohužel nemá a svítilna mě příjemně překvapila - není to žádný dělo ale rozptyl mi příjde široký.

• 0

#268 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2014 - 13:49

Je zapnutý asi 5 dní a ukazuje,že je volno cca 250mb ramky, možnost přesunu dat na kartu funguje myslím jako v každém android telefonu který má slot na kartu, notifikační diodu bohužel nemá a svítilna mě příjemně překvapila - není to žádný dělo ale rozptyl mi příjde široký.

Prosím kolik zbývá paměti na aplikace na "ROM" z těch 4GB a o možnosti přesunu na kartu si nech vyprávět od majitelů Galaxy Xcover 2 ;)

• 0

#269 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2014 - 14:23

Předpokládám, že řešíte tenhle telefon:

http://www.alza.cz/k...ck-d1775870.htm

• 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#270 Phillda

Phillda

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2014 - 14:58

Ja myslel že tě zajímají ramky, volno je 1.84gb.

Předpokládám, že řešíte tenhle telefon:

http://www.alza.cz/k...ck-d1775870.htm

Ano

• 0

#271 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2014 - 16:21

Prosím kolik zbývá paměti na aplikace na "ROM" z těch 4GB a o možnosti přesunu na kartu si nech vyprávět od majitelů Galaxy Xcover 2 ;)

Nejen. Zdá se, že tato funkcionalita byla navíc obecně omezena od Androidu 4.4.2 směrem výše aneb "pokrok" :huh:

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#272 Lukas&Verca

Lukas&Verca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2014 - 9:35

Prave zacina prichazet Android 5 Lollipop a tam maji aplikace pravo na SD kartu zapisovat. Tedy lze mit napriklad program v pameti telefonu a data na karte. Takze treba par giga rastrovych map pro Locus uz neni problem. Myslim, ze tedy i lze presouvat cele apky na kartu, ale to vyzkouseno nemam, zkusim se zeptat kolegu, na moji Z1 jeste neni lollipop k dispozici...

Jinak recenze na velkou Z1 pro geocaching: pecka, velke rozliseni displaye, takze supr prohlizeni map, velky vkon, takze rychlost nacitani vektorovejch map bleskova, gpska - fix bleskovy i bez dat, presnost supr. Minusy, slabsi svitilna, ale jako nouzovka staci, celkosklenene eleganni telo.

Drive motorola defy, pak jsem jako outdoorovy telefon zkousel ten cinskej superodolnej noname, kterej  u nas distribuuje Aligator, Sencor a ve svete dalsi a to bylo smutny kino, mraky chyb SW, po tydnu i HW, nema ani cenu vse vypisovat....

• 0

#273 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2014 - 10:59

Já zvažuju, jestli mám jít do Sony Xperia Z1 Compact, nebo si chvíli počkat na Sony Xperia Z3 Compact, jestli (až) půjdou s cenou dolů...

• 0

#274 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2014 - 11:05

Já mam tablet Nexus, kterej nemá slot na SD kartu takže tam je mi to jedno jestli to umí nebo neumí na SD a Lenovo telefon to asi nedostane. Nicméně je "lízátko" v některejch věcech náročnější na hardware, ale zas mi příde optimalizovanější co se týká náročnosti na baterii.

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 21 listopad 2014 - 11:06

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#275 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2014 - 11:43

Já zvažuju, jestli mám jít do Sony Xperia Z1 Compact, nebo si chvíli počkat na Sony Xperia Z3 Compact, jestli (až) půjdou s cenou dolů...

Každopádně jsem ovlivněn tím, že mám Z1 compact. A šel bych do ní opět. Třeba jen proto, že Z1 má rámeček z kovu a Z3 z plastu. A hlavně pro mě není za Z3  žádné zásadní zlepšení oproti Z1.

Další porovnání je zde:

http://mobilni-telef...-z1-compact.htm

• 0

#276 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2014 - 23:06

Díky za odkaz, prozkoumám. :-)

• 0

#277 preshing

preshing

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2014 - 6:59

pro porovnání výbavy ruzných modelů je docela dobrá tahle stránka....jen je v angličtině...ale věřím že pro spoustu zvás to nebude problém. ;)

http://www.phonescoop.com/

• 0

#278 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2015 - 14:01

Chvili jsem to tu searchoval a nic moc jsem nenasel, tak se zeptam.

Dosluhuje mi telefon (EVO3D), budu ho muset vyhodit a potrebuju nahradu. Bohuzel asi budu muset opustit HTC pac tam to v soucasny dobe vypada beznadejne. Na prvni pruchod mi z toho vysel jako nejpouzitelnejsi Samsung Galaxy S5 mini. Mate ho nekdo vyzkousenej z pohledu geocachingu?

Je to zrejme jeden z mala slusnejsich telefonu co ma jeste vymennou baterku (to je pro me naprosta nutnost), ma dokonce IP67, takze by mel bejt vodotesnej a i ostatni vlastnosti vypadaj relativne v pohode. Zajimalo by me zejmena jestli ma nekdo tuseni jak dobrou ma GPS a jak je to s vydrzi baterky pri pouzivani c:geo, jak je to s tou vodotesnosti atd. Pripadne nejaky dalsi postrehy z provozu. Dik.

• 0

#279 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2015 - 15:54

Jestli má glonass, je to s GPS v cajku. :-)
Já mám S III Neo a nemůžu si stěžovat.
  • 0
\m/

#280 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2015 - 16:07

Ptám se jako mobilní analfabet. Možná si časem pořídím něco lepšího než foolmobil.

GPS v telefonech bývá, to vím, ale bývá tam taky elektromag. kompas? Co jsem viděl, tak viditelnost na displeji se s Garminem (Oregon) nedá srovnávat, ale neskáče to při zastavení před keší? Měl jsem v ruce eTrex Legend HCx bez kompasu a celkem mapa neskákala podle driftu ale pochopitelně když jsem se otočil na místě, tak se neotočila.

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama