Přejít na obsah

Fotka

Kačeři na koloběžkách

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
628 odpovědí na toto téma

#381 petula.boruvka

petula.boruvka

petula.boruvka

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 11:34

Oběma moc děkuju, tohle jsem potřebovala vědět. No v plánu je 1x týdně okolo 10 km, ale je otázka, jaká bude realita. :) Tak to ještě zvážím. Ještě jednou díky.
  • 0

#382 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 12:02

Ahoj petulo, podle tohohle vlákna jsem asi nejčerstvějším držitelem koloběžky. Rozhodoval jsem se jako ty. Nakonec jsem zvolil Hill cross. Důvod neby ani tak v ceně, to problém nebyl, ale v tom co píšeš, --- v plánu je ---To nevím jestli dodržím. Podle mě z počátku nerozeznám, jestli je jízda rychlejší na tom kterém obutí nebo s použitím těch kterých ráfků, ložisek,.... jasně, životnost je mi jasná, ale právě proto jsem z počátku volil levnější, ale dle recenzí dostačující, komponenty. Už slyším i argumentaci, nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci, ale já nechci aby mi drahé ěci ležely nevyužité v koutě - podle potřeby, výkonosti a zkušeností budu upgradovat, počítám s tím (pokud budu jezdit a jezdit a jezdit)
Brzdy - asi ne, Alivia stačí a dlouho stačit budou,
Pláště - stejně se jednou sjedou
ložiska (středy komplet) - pokud mě stávající budou brzdit, odejdou, budou se zanášet,... vyměním
ráfky - netuším, neuvažoval jsem o změně ani do budoucna
no a nic jiného podstatného mě na koloběžce nenapadlo.

U crosse jsem zvažoval i tu výšku nášlapu, byla pro mně velké plus, počítám i jízdu v nezpevněném terénu.

No a teď si stím poraď :-)
  • 0

#383 petula.boruvka

petula.boruvka

petula.boruvka

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 20:40

MiraH, to je skvělej nápad - začít s Hill Cross a v případě potřeby v budoucnu upgradovat. A ta vyšší výška nášlapu se taky bude hodit, je tu spousta pěkných lesních cest. Díky za rady. =)
  • 0

#384 pripluv

pripluv

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 20:48

Zase pozor, čím vyšší nášlap, tím větší dřep...
  • 0

#385 petula.boruvka

petula.boruvka

petula.boruvka

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 21:15

pripluv napsal/a:

Jo jo, vím o tom. =) Na těch mejch pár kilometrů to bude tak akorát.
  • 0

#386 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2013 - 6:46

pripluv napsal/a:

Naprosto souhlasím, s tím jsem ji vybíral, počítal jsem, a zatím to vychází, ježdění tak nějak napůl silnice (zpevněný povrch) a všechno ostatní. A radši budu na silnici dřepovat než na rozbité lesní nebo polní cestě nebo v lese nebo na louce házet šipky přes řídítka :-)

Ale moje úvahy jsou teoretický, před čerstvým nákupem koloběžky jsem jel jen tak kilometr na Mibo Geroy a byl jsem na prášky na chodníku a cestě na Barrandově, chytal jsem i boule co jsem vůbec neviděl.

Jinak petulo, rozhodni se jak chceš, hlavně musíš být přesvědčená, že je to jak jsi chtěla ty. Hezké svezení.
  • 0

#387 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2013 - 7:32

hplus napsal/a:
Já měl zážitek se skládacím Mastrem v MHD v Hradci - vlezl jsem do autobusu, kupoval lístek, u toho se mi koloběžka rozložila, takže jsem sbíral drobný (frajer platil 15,- dvoustovkou a zaslouženě dostal zpátky kov), koloběžku a pak se s ní potácel na to rozšířený místo uprostřed, když se autobus už začal rozjíždět (lístky prodaný, můžeme jet) - takže jsem určitě způsobil hned několika lidem zlepšení nálady. B)

Ale příplateček nebyl - na kola a zřejmě taky na koloběžky se vztahuje bezplatná přeprava, viz http://www.dpmhk.cz/...-kralove/jizdne.

Ahoj, a jak mastra v busu vozíš? jedeš po předním kole a zadní složené vedle řidítek ve vzduchu? nebo ho neseš?

já většinou nastupuju s rozloženou (ne zlomenou), a když není místo, tak ji na schodech teprve skládám.

ale prý je tu ve Zlíně nějaký pitomec revizor, který dělá, že koloběžka je kolo a do trojejbusu nesmí. doufám, že na něj ještě chvíli nenarazím, protože jinak bude vcelku efektní hádka k pobavení cestujících na okolo. argumenty už mám nachystané. bude tóčo :D
  • 0
jsem kačer teoretik a nestydím se za to :-)))) PS: fšak já to srovnám. jen netuším kdy ;-)

#388 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2013 - 7:33

EDIT: nějak se mi to zdvojilo...
  • 0
jsem kačer teoretik a nestydím se za to :-)))) PS: fšak já to srovnám. jen netuším kdy ;-)

#389 hplus

hplus

H+

• Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2013 - 8:57

Bruca napsal/a:

Ja busem obvykle nejezdim (kolobrnda bydli v kufru auta), tohle byla vyjimecna cesta do hospody a nebyl cas a moral tam odhopkat na kolobrnde. Jinak do vlaku, hospod a dalsich budov to nosim dle situace - kdyz je nekde potencialni prudic, tak ji nesu, kdyz ne tak jedu prednim po zemi.
  • 0
Davejte si pozor na ty, kteri maji zde na foru vic prispevku nez nalezenych kesi - jsou to geocacheri teoretici! :D

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost! ;)
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)

#390 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2013 - 10:35

kdyz uz se blizi ta nedele, vytahuju upozorneni nahoru, pokud by s kolobezkou v praze mel nekdo zajem - GC1Q1BD
  • 0

#391 Kniga

Kniga

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2013 - 22:52

Tak, ze ja tohle vlakno necetla predvcrejskem.. I kdyz nevim... Uz jsme tu kdysi psala, ze uvazuju o kolobce, jenze pak se do toho pripletl potvora zivot a zkratka byli jine priority nez kesky a kolobka... No ted uz pres rok bydlim mimo mesto a tak, zkratka potreba kolobky vystavala cimdal tim vice... Vrchol byl ted, kdyz jsem se rozhodla, ze zkusim lovit co nejvic dni v rade.. a kdyz nebydlim ve velkem meste, tak uz u 10. dne musim chodit pro kesky vzdalene 5 a vice km.. Coz neni zadna traga, tech deset km dam, ale jde o cas a oto, ze za par dni uz to treba bude 10 km tam a 10 km zpet a to uz moc realne v pracovni den nebude... a proste taky venceni psice je tu na venkove takove stereotypnejsi nez na sidlisti... jenze na Kostku proste nemam... zdrazili teda fest... takze jsem si koupila Yedoo, bo jsme na nej vsude cetla docela chvalu (k pomeru k cene), takove nadavani jak tady jsem jinde na netu nenasla... Tak jsem zvedava, az ji zitra dovezou, jestli ji dovezou driv nez pujdu do prace na odpoledne jak se mi bude pozdavat...
  • 0

#392 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 5:52

Kniga napsal/a:takove nadavani jak tady jsem jinde na netu nenasla...

A tos nečetla spousty facebookových příspěvků!

Tady je to ještě okay.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#393 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 7:39

kniga - já jí mám a nestěžuju sí! ;)
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#394 Kniga

Kniga

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 8:40

Honny a kde? at vim ceho se mam bat? :) Mukina ja taky doufam, ze to bude ok, medesi trosku jen ta vaha (mam model mezeq), ale zas si rikam, ze s tou mi pomuze psice (sice ma jen 15 kg, ale na kole me utahla i prvni fenecka a ta mela 11 kg...). A na heurece nema mezeq ani jednu negativni recenzi. Na netu jsem nasla jednu docela pochvalnou (akorat tam nakonec psali, z nebrat pro zeny a lehke jezdce, to sem nak prehlidla :D), jednu neutralni a jen jednu stezovaci.... tak si rikam, ze uplny sunt to byt taky nemuze.... Odmontuju ten sttojanek... Nasetrim na ten drzak na voditko (estli nesezenu nekoho kdo mi to udela levneji... "drat" s okem a pruzinkou proste za 500 je predrazeny), koupim helmu a vyrazim do lesa :D
  • 0

#395 zzstan

zzstan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 8:58

Ahoj Knigo, z vlastni zkusenosti s Yedoo bych doporucil kolobezku jeste zabalenou ihned poslat zpet a jit do K6 nebo radeji K7, coz jsou spickove kolobezky od K-bike za super ceny. Sama za sebe mluvi jejich vaha 6.5-7.4 kg.
http://xn--kolobka-u...katalog_k7.html
  • 0

#396 Kniga

Kniga

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 9:08

Spickove asi jsou, ale ty dva tisice navic proste nemam... tak uvidime... Ja io tom premyslela, jestli jo nebo ne, jestli mam jeste pul roku setrit, nebo za se nestane zase neco kvuli cemu to nepujde... A pak mi sestrenka pripomela jak jsem u nich po lese v detstvi drandila na babiccine kole... Asi kdyz to kolo srovnam s dnesnima, tak by taky na to nikdo nesedl... ale me to vubec nevadilo... Nadru se vic, no holt tak nadru, pokud me to neznechuti, ale jak rikam furt doufam v to, ze stou vahou mi pomuze psice, ze zas u tak lehky kolobky by to se psem mohlo byt nebezpecnejsi...
  • 0

#397 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 9:12

já mám Yedoo City a jak píšu - jsem spokojená ;) zas taková hrůza jak se píše v některejch recenzích "odborníků" to fakt není, každej si snad může koupit stroj, jakej chce, no ne?
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#398 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 9:22

knigo: tady mas recenzi priblizovadla.cz/yedoo-mezeq-nanecisto/ "faceliftovaneho" mezka. nevim, jestli se vubec uz prodava. pri precteni zjistis, ze i pres snahu u nove verze porad pretrvava kratky rozvor a s tim spojene problemy kratkeho stupatka a maleho prostoru pro jezdce - viz ten clanek, a vaha - fakt to neni malo, tahat tuhle vahu jednou nohou. naopak nove snizili vysku naslapu - ale bacha, u stareho je mnohem vyssi. no rozdil kostka, mibo x yedoo je to neco jako kdyz se rozhodnes jet na druhy konec evropy ve favoritu x v oktavce. pokud jsou auta ok, tak te tam dovezou, ale je otazka, za jake pohodli, cas a spotrebu. vsechno neco stoji. mne se treba na vsech yedoo absolutne nelibi design tech 3 trubek vpredu (ale to je asi to posledni, co by me pri volbe zajimalo). v neposledni rade jde o pouzite komponenty, v pripade lehkosti jizdy o loziska a plaste. s tim proste yedoo prohrava, nabizi nizsi cenu.
  • 0

#399 Kniga

Kniga

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 11:04

Dain ja vim, jenze furt budou lidi co na oktavku nemaji a budou se muset spokojit s favoritem.. stejne tak ja. Proste K7 a Kostka jsou stopro fajn, ale skoro tak dvakrat drahe.
Kamaradka ma Hotu, na tu jsem krome ni neslysela ani n dobreho, presto je s ni ona strasne spokojena...

Mam ten stary typ (http://imageshack.us/g/1/10172644/)
Vložený obrázek
(p.s. Uz vim, ze mam riditka obracene, ted uz je to spravene)

Po prvnim kolecku tady po dedine:
Vaha je problem jen do kopce, mirne stoupani a dalo mi zabrat teda fest... no snad Grace potahne...
Na rovince pohoda, z kopce dvojnasobna :D :D...
Stupatko je kratke, ale siroke, vlezou se mi na nej obe dve nohy vedle sebe, problem s kratkosti je zase jen do toho kopce, tam by asi kvuli stridani, bylo lepsi, abych je davala za sebe... no snad si nejak zvyknu...
Ja proste vim, ez to neni takova kvalita a ze je to tezky, ale holt na lepsi nemam takze s emuzu smirit bud byt bez kolobky nebo s takovu na jakou mam.
  • 1

#400 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2013 - 12:11

Ahoj, koloběžku máme doma ZATÍM jen jednu mini - skládací ( dcery projížďky po asfaltových cestách ), ale už jsme párkrát okukovali něco podobného, co vidím na fotce od Knigy ( pokud nevíte, v Bechyni bývají na konci července závody koloběžek, je to už pár desetiletí tradice - na začátku spíš recesistická akce místních sportovců ). A když jsem četla o velkých skládacích koloběžkách, napadá mě, že bych si nechala poradit, co by bylo vhodné na občasné použití od jara do podzimu při výletech, kdy by koloběžka byla doplňkem k autu ( jak velká je koloběžka po složení, auto není kombík, ale HB ). Zajímalo by mě, co kdo doporučíte pro výšku 164 cm a váhu 50 - 53 kg. Příslušné koloběžky a jejich parametry už si následně dohledám - většinou než něco pořídíme, dělám si mezi uživateli průzkum, co komu vyhovuje a čemu je lepší se vyhnout. Předem díky za rady a doporučení.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama