Přejít na obsah

Fotka

Kačeři na koloběžkách

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
628 odpovědí na toto téma

#221 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 9:29

já o ní třeba vážně uvažuju kvůli skladnosti a cestování. převést kolo pomocí MHD ve Zlíně je něco nemožného ikdyby byla šalina prázdná... s koloběžkou si to hodlám vydupat :D
  • 0
jsem kačer teoretik a nestydím se za to :-)))) PS: fšak já to srovnám. jen netuším kdy ;-)

#222 pripluv

pripluv

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 9:41

lemrousek napsal/a:
…jaké výhody má koloběžka oproti kolu?

· skladnost (ve sklepě nepřekáží)
· přepravitelnost (vozím ji v kufru auta de facto pořád)
· použitelnost (zatím mne nikdo nezlynčoval při jízdě po chodníku)
· posilovatelnost (krom nohou posílíš i ruce, záda, břuch…)
· přenositelnost (přijedeš pod stráň, tak ji vezmeš do ruky a jdeš – ano, jde to i s kolem)
· dostupnost (dostaneš se s ní i tam, kam na kole prostě ne)
· cena (za 4–5 k máš super trooper kolobku, kolo však šméčkové)

A nebolí z toho prd… :D

BTW: jezdím na K–Bike K7

…a ještě se určitě nějaká výhoda najde
  • 0

#223 MadDogTeam

MadDogTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 10:34

lemrousek napsal/a:
ahoj, chci se vás koloběžkářů zeptat:
jaké výhody má koloběžka oproti kolu?
(je to myšleno vážně, ne jako rýpání!)

Já jsem delší túru na koloběžce absolvovala kdysi a musím říct, že mi to přišlo strašně namáhavý a navcí jsem byla tak nějak nesouměrně natáhnutá. ale je mi jasný, že dneska jsou koloběžky jiný než tenkrát.

proto by mě to zajímalo - moc díky!

oproti kolu zapojujes vice cele telo, posilujes zadove mezizeberni svaly (ano to je to co te hodne bolelo po te ture :) ) a ano je to namahavejsi oproti kolu, prumerna cestovni rychlost (zadne zavodeni a hnani) se pohybuje kolem 10-12 km za hodinku, cesta do kopce je daleko tezsi nez na kole,m kde das lehky prevod, zde proste do kopce tak "neklouzes"

Treba ja diky kloubum nemam behat, kolobezka mi byla doporucena jako alternativa k behu, klouby tolik netrpi a je zapojene cele telo, jinak ty zadove svaly se behem prvnich par desitek kilometru rozhybou a pochopi co maji delat, pravda po prvni davce 40 km za vikend jsem sotva lezl, ale druhy vikend uz bylo vse OK a musim rict ze se citim lepe :)
  • 0
Galaxy SII + search dogs Phalko a Ela :)

#224 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 12:18

Takze, k Bizonu. Mam za sebou prvnich cca 10-12 km, podel reky, cyklostezka. Co mam povidat.. ;) Je to moje prvni kolobezka. Zjistil sem ze mam i jine svaly na nohach, nez ty ktere mi pomahaji roztacet kolo ( MTB ) ... ale to se casem poda... Cestovni rychlost .. pro mne pohoda. Byla se mnou kamaradka s bruslema, musel sem se brzdit .. ale nevim co delsi vzdalenosti. Jiste, prvni jizda - potize s odrazem - sem tam sem "dupnul" az moc, bolelo chodidlo. A pouzivani leve nohy jako stojne (sem pravak) je zatim taky na draka. Fotky dodam dodatecne... ;) Zatim prikladam jednu rychlovku z balkonu (pro rejpaly - akvarko je opiratko, aby stala :) ).

Přiložené miniatury

• bizon_m.jpg

• 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#225 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 12:29

vidíš, první jsem se koukl na obrázek a chtěl se zeptat, proč jezdíš s akvárkem :D ale pak jsem se to nakonec i dočetl B)
  • 0
jsem kačer teoretik a nestydím se za to :-)))) PS: fšak já to srovnám. jen netuším kdy ;-)

#226 Slashiik

Slashiik

Slashiik

• Members
  • PipPipPip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 12:48

brazajar napsal/a:

A pouzivani leve nohy jako stojne (sem pravak) je zatim taky na draka.

Zdravim, nekde jsem se docetl a osvedcilo se mi nohy cca po 4 odrazech stridat.
  • 0

#227 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 12:50

Slashiik napsal/a:

brazajar napsal/a:

A pouzivani leve nohy jako stojne (sem pravak) je zatim taky na draka.

Zdravim, nekde jsem se docetl a osvedcilo se mi nohy cca po 4 odrazech stridat.

ja bych rad, ale ... ta druha noha je takova.. vachrlata.. :) Ale ucim se, stridam... :)
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#228 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 22:07

http://www.kkplzen.cz/technika-jizdy/ návod jak jezdit, včetně střídání nohou.
http://www.e-kolobez...k-spravne-dupat a ještě zkusím přidat na mega-práci o koloběžkách. Někde ji mám na disku uloženou.
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#229 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 22:08

https://www.dropbox....a-koloběžku.doc A už jsem ji našel ;)
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#230 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2012 - 15:33

jen taková malá noticka, že na mibu mají posezonní 15% slevu na koloběžky viz - http://www.mibo.cz/vyprodej
  • 0

#231 druzicka

druzicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2012 - 17:32

http://www.kostka-ko...rodej-kolobezek Kostka má výprodej...
  • 0
Jsme svéprávní a svobodní lidé a nepotrebujeme aby za nás jednala jakákoliv asociace, aliance ani jiný bordel podnik.

#232 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2012 - 13:31

tak, už mám zamluveného Mastra, takže snad si do úterka nezlomím nohu a ve středu vaz :-D profi kola zdarma B) a hlavně se nezakoukat na prodejně třeba do Krejzyny...
  • 0

#233 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2012 - 13:50

gratuluju k výborné volbě B). tak crazy a master jsou snad kromě toho skládání stejný. mně by se pro změnu líbilo rozšířit vozový park o Express :).
  • 0

#234 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2012 - 14:36

no, prý na Mastru nemám skákat ze schodů :-)
  • 0

#235 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2012 - 10:22

no tak to jooo :).
  • 0

#236 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2012 - 11:00

jezdíte na brndě i v zimě? jak to snáší posolené silnice, nerezne? já si celou loňskou zimu odjezdil na starém favoritu, ale rám dostal zabrat, i když zhnilý byl už před tím, ale teď to leze na povrch :D brzdí to na sněhu? favorit mi pod -15 už moc brzdit nechtěl, ale aspoň to nezdržovalo. ostatně, kdo brzdí, nevyhrává, že... B)
  • 0

#237 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 9:17

hplus napsal/a:
Za nejakych 7-8 stovek se k tomu da prikoupit takova taska na rameno - vzhledem k tomu, ze kolobezka spokojene bydli v kufru auta, tak ji nakonec ani nepotrebuju, takze bych se treba nechal ukecat, abych ji prodal. B)

ahoj,

už je to tak 2 roky, ale máš tu brašnu ještě pořád "navíc"? ukecal bych tě? :-))

Měj se!
zdraví kačer teoretik :D
  • 0

#238 MadDogTeam

MadDogTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 13:45

Kotouce brzdi jako kdykoliv jindy :D Ty nejsou zavisle na tvrdnuti gumicky :D Spise je vetsi problem s odrazenim a pripadnym brzdenim na "ledu" ale to je na kole stejne, doporucuji brndu prostrikat WDckem, nebo podobnym "ochrannym" prpstredkem a sem tam ji ostriknout, treba za 20,- na benzince :)
  • 0
Galaxy SII + search dogs Phalko a Ela :)

#239 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2012 - 19:10

: MadDogTeam - díky moc za radu s WDčkem, provedu. Obzvlášť velkou pozornost s ním budu věnovat brzdám, slyšel jsem, že WDčko řeší skoro všechny problémy s bržděním, počínaje skřípáním přes pískání a cinkání, dokonce až po nevalný brzdný účinek :D Jinak, kolobku už mám doma. Celou. Zatím jsem se s ní ještě nenatáhl, ale k tomu dřív nebo pozdějc dojde B) První dojmy s Mastrem? Váááu! Nemá chybu. První odrazy byly hodně opatrné, nechtěl jsem se natáhnout ještě v Rožnově hned před prodejnou. Měl jsem skoro hodinu času na další vlak, takže jsem zkoušel jezdit a jezdit a po hodině už jsem se skoro uměl odrážet i levou nohou. Sice se to se mnou viklalo, ale už je to OK. Přesedal jsem ve Valmezu na jiný vlak, zas hodina volna na ježdění - začal jsem předjíždět cyklisty. Koukali teda, chudáci. No a v Otrokovicích jsem si to začal už báječně užívat. B) Koupil jsem Mastra s profi koly, točí se fakt nádherně. Chvíli mi vrzal kloub, ale už to asi sedlo. Ještě trochu vibruje zadní brzda, ale to asi taky sedne, beztak brzdím jako na kole víc přední (a pak se občas divím, že nejedu, ale letím). S profi koly vyšla na 6.200,- Musím ještě pochválit mladého pána z prodejny Miba, byl fakt moc ochotný, poradil, předvedl, co víc chtít. Stavte se tam osobně taky ;-) Leda jsem za dnešek najezdil asi 25 km, a zítra budu sténat. Ozývají se mi kolena zezadu a stehna nahoře (třísla?), ranní vstávání bude masakr. Do práce pojedu radši ještě na kole, pěšky to asi na zastávku nedám a na kolobku se do večera nepodívám :D
  • 0

#240 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2012 - 12:17

já umřu :D:D:D
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama