Přejít na obsah

Fotka

Kačeři na koloběžkách

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
628 odpovědí na toto téma

#281 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2013 - 20:31

To jsem si zase otevřel vlákno. No samo, že už mi to šrotuje v hlavě, že bych si nějakou kolobku měl pořídit. Celý den nedělám nic jiného, než projíždím info na netu. :D Jelikož jsem naposledy stál na kolobce naposledy někdy na ZŠ a od té doby vývoj pokročil, tak bych se chtěl zeptat jestli tady není někdo v okolí FM u koho bych si mohl tento stroj osobně odzkoušet. Zatím se můj výběr směřuje směrem k firmě Kostka a modelu Cross Hill nebo něco podobného. Děkuji.
  • 0

#282 YanekR

YanekR

YanekR

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2013 - 21:29

jirifno napsal/a:
To jsem si zase otevřel vlákno. No samo, že už mi to šrotuje v hlavě, že bych si nějakou kolobku měl pořídit. Celý den nedělám nic jiného, než projíždím info na netu. :D
Jelikož jsem naposledy stál na kolobce naposledy někdy na ZŠ a od té doby vývoj pokročil, tak bych se chtěl zeptat jestli tady není někdo v okolí FM u koho bych si mohl tento stroj osobně odzkoušet. Zatím se můj výběr směřuje směrem k firmě Kostka a modelu Cross Hill nebo něco podobného. Děkuji.

Uplně stejně jako já když jsem zahlédl tohle vlákno tady na fóru poprvé :-D hledal jsem až jsem si našel :-)
  • 0

#283 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 12:34

Asi vás tu všecky zazdím :D Dnes proběhla objednávka a v pátek si pro ni jedu do OV. Bude to Kostka Hill Cross a několik málo příslušenství k tomu. :D Tož jsem zvědav. Pán v prodejně byl velmi ochotný a mohl jsem se i projet. A uz je to "skoro" doma.
  • 0

#284 YanekR

YanekR

YanekR

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 15:14

jirifno napsal/a:
Asi vás tu všecky zazdím :D Dnes proběhla objednávka a v pátek si pro ni jedu do OV. Bude to Kostka Hill Cross a několik málo příslušenství k tomu. :D Tož jsem zvědav. Pán v prodejně byl velmi ochotný a mohl jsem se i projet. A uz je to "skoro" doma.

Tak super :-) máš se na co těšit :-)

Já jsem byl už dvakrát na té mojí kolobce v práci a super jízda :-)
  • 0

#285 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 16:40

Tak bude to ta samá co máš ty, také v černé a navíc jsem si tam nechal dát rohy, tachometr a blatníky :) To ať nejsem jak čuník. Na kole jsem si toho užil až až. No a ještě nějaké světlo a výbavu. Jsem zvědav kam to všechno dám :) Ale jo. Už se těším. U nás ve městě budu asi první exot na koloběžce :) Ještě jsem tu nikoho neviděl ani v sezóně a to jsme celkem vytížená oblast. Jen aby bylo počasí a dalo se to hned zkusit.
  • 0

#286 YanekR

YanekR

YanekR

• Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 19:03

jirifno napsal/a:
Tak bude to ta samá co máš ty, také v černé a navíc jsem si tam nechal dát rohy, tachometr a blatníky :) To ať nejsem jak čuník. Na kole jsem si toho užil až až. No a ještě nějaké světlo a výbavu. Jsem zvědav kam to všechno dám :)
Ale jo. Už se těším. U nás ve městě budu asi první exot na koloběžce :) Ještě jsem tu nikoho neviděl ani v sezóně a to jsme celkem vytížená oblast. Jen aby bylo počasí a dalo se to hned zkusit.

Tak to mám uplně tu samou :-) také na ní mám rohy ale blatník jen přední... tacháč taky :-) světla jsem si taky už namontoval aby mě nesrazilo auto když jsem jel v pul sesty rano do práce :-D
  • 0

#287 PeTrTemny

PeTrTemny

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 13:53

jirifno napsal/a:
To jsem si zase otevřel vlákno. No samo, že už mi to šrotuje v hlavě, že bych si nějakou kolobku měl pořídit. Celý den nedělám nic jiného, než projíždím info na netu. :D
Jelikož jsem naposledy stál na kolobce naposledy někdy na ZŠ a od té doby vývoj pokročil, tak bych se chtěl zeptat jestli tady není někdo v okolí FM u koho bych si mohl tento stroj osobně odzkoušet. Zatím se můj výběr směřuje směrem k firmě Kostka a modelu Cross Hill nebo něco podobného. Děkuji.

:-) Takle jsem dopadl loni, pročtení tohohle vlákna mě hodně pošouplo k pořízení si K-bike K6, na kterou nedám dopustit. Už aby bylo slušnejší počasí...
  • 0

#288 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 20:30

HloupyHonzaCZ: tohle GC48A5Fbys měl mít z Rakovníka relativně kousek, ideální event kde kolobrndu protáhnout :)
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#289 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 20:40

A ani trocha sněhu neuškodí! :))

Vložený obrázek
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#290 petula.boruvka

petula.boruvka

petula.boruvka

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2013 - 14:59

Zdravím, pokud si někdo neuváženě jako já přečetl tohle vlákno a po dočtení došel k názoru, že si chce taky pořídit takový stroj a rád by se na některé z nich podíval naživo, tak cca za týden bude výstava FOR BIKES: - PVA Letňany - 5.-7.4.2013 - vstupný je podle mě trochu dražší (150,- Kč) - k vidění budou kolobky od výrobců Mibo, Kostka, Kickbike (a Yedoo, ale ta asi nemá moc kvalitní výrobky). Třeba to někomu pomůže při rozhodování. ;)
  • 0

#291 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2013 - 18:49

Díky za pozvánku, ale... 1. Pro mně daleko a za 2. Už kolobku mám doma :) Včera jsem si pro ni jel, dnes ještě doladil brzdy a pár drobností a mohlo se jet :) Po prvních jarních 12km mohu říci paráda. Je to fakt něco jiného než kolo. Musel jsem to vyzkoušet dnes, protože na zítřek už zase hlásí sněhovou vánici :D
  • 0

#292 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2013 - 23:35

Koloběžku jsem si pořídila už vloni, teď se nemůžu dočkat, až bude opravdový jaro a konečně zase vyrazím ... ;) Mám dotaz pro pražáky - jakou máte zkušenost s koloběžkou v MHD, konkrétně v tramvaji? Mám v plánu zkusit jezdit ráno do práce, cesta je skoro celá po cyklostezce s tím, že poslední úsek v centru bych hupla do tramvaje a zajímá mně, jak se v cca 7:00 hod. (a v 16:00 zpět) bude tvářit řidič tramvaje, až se tam budu cpát s koloběžkou (16"/12" ) :D Díky za případné reakce.
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#293 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 3:22

Mukina napsal/a:
Koloběžku jsem si pořídila už vloni, teď se nemůžu dočkat, až bude opravdový jaro a konečně zase vyrazím ... ;)
Mám dotaz pro pražáky - jakou máte zkušenost s koloběžkou v MHD, konkrétně v tramvaji? Mám v plánu zkusit jezdit ráno do práce, cesta je skoro celá po cyklostezce s tím, že poslední úsek v centru bych hupla do tramvaje a zajímá mně, jak se v cca 7:00 hod. (a v 16:00 zpět) bude tvářit řidič tramvaje, až se tam budu cpát s koloběžkou (16"/12" ) :D
Díky za případné reakce.

co chces resit? slozis napul pokud ne tak mavnes na ridice a svezes se :D
  • 0

#294 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 8:56

no ono to neni zase tak jednoduchy :) kola muzou do tramvaje jen na vybranych trasach (a ve vsedni den jeste omezeno na 17 az 7) a je kolobezka kolo? na komunikaci ano. takze pokud je kolobezka skladaci treba mibo master (16 a 12) nemel by byt problem. a jinak? no to je prave ta otazka mukiny. ja jsem s tim do tramvaje tedy nikdy nelezl, ani si to pri spicce v centru nedokazu predstavit. jen klasicky v metru. nebo ty s tim mas olii s velikou kolobezkou v tramvaji osobni zkusenost? mne by realna praxe ridicu taky zajimala.
  • 0

#295 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 10:50

Což vůbec není špatný nápad, hned jsem koukal na Plzeňskou MHD, přeprava je povolena o víkendech a svátcích, je zpoplatněna. Už jsem se ale nedočetl jestli je možné použít přestupní jízdenku. Zkušenosti mám nulové a ani si neuvědomuju, že bych někdy někoho s kolem / koloběžkou v mhd potkal. Pravda je, že o víkendu se v mhd pohybuju většinou jen ráno nebo večer když jedu nebo se vracím z lovu.
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#296 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 11:05

Dain & Olik napsal/a:
no ono to neni zase tak jednoduchy :) kola muzou do tramvaje jen na vybranych trasach (a ve vsedni den jeste omezeno na 17 az 7) a je kolobezka kolo? na komunikaci ano. takze pokud je kolobezka skladaci treba mibo master (16 a 12) nemel by byt problem. a jinak? no to je prave ta otazka mukiny. ja jsem s tim do tramvaje tedy nikdy nelezl, ani si to pri spicce v centru nedokazu predstavit. jen klasicky v metru.
nebo ty s tim mas olii s velikou kolobezkou v tramvaji osobni zkusenost? mne by realna praxe ridicu taky zajimala.

zajimave tak to treba v Brne muzes kdy chces kam chces.
  • 0

#297 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 11:06

Mukina napsal/a:
Koloběžku jsem si pořídila už vloni, teď se nemůžu dočkat, až bude opravdový jaro a konečně zase vyrazím ... ;)
Mám dotaz pro pražáky - jakou máte zkušenost s koloběžkou v MHD, konkrétně v tramvaji? Mám v plánu zkusit jezdit ráno do práce, cesta je skoro celá po cyklostezce s tím, že poslední úsek v centru bych hupla do tramvaje a zajímá mně, jak se v cca 7:00 hod. (a v 16:00 zpět) bude tvářit řidič tramvaje, až se tam budu cpát s koloběžkou (16"/12" ) :D
Díky za případné reakce.

Tady mas odkaz na dopravni podniky http://www.ropid.cz/..._s191x1102.html, myslim, ze velka kolobezka je brana jako kolo. Osobne jsem jednou videl, jak ridic pozadal, at ten clovek s tim kolem vystoupi, kdyz se tam cpal v dobe, kdy preprava neni povolena.
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#298 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 12:01

Olii05

zajimave tak to treba v Brne muzes kdy chces kam chces.

no jo, to mame smulu, holt tramvaj neni salina :). ale jinak - ja si to v prazskych tramvajich ve vsedni den nedokazu predstavit, i kdyby to povolene bylo :).
  • 0

#299 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 14:27

Tak ty oficiální různý vyhlášky jsem si taky vygůglila, něco našla i v diskuzích, v podstatě mi z toho vyšlo, že kolo není koloběžka a že záleží na řidiči, jakou bude mít náladu. Ono je pravda, že v tý špičce mně spíš lidi/cestující ukamenujou :D Moje otázka teda byla mířená přímo na někoho, kdo s tím má zkušenost. No, asi nejlepší to bude vyzkoušet ;)
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#300 iiann

iiann

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 16:04

Tramvají s koloběžkou jsem párkrát jel, dokonce jsme tak úspěšně popojížděli i ve dvou. Mám brndu trochu menší (Mibo s 12" kolečkama), takže jsem si ji při čekání na zastávce vzal do ruky a tvářil se, že je to jen lehké příruční zavazadlo. Asi bude záležet především na obsazenosti tramvaje a povaze a náladě řidiče. Pravdou je, že jsem si vždycky spíš počkal na prázdnější tramvaj.
  • 0
Navigace: Huawei Ascend Y300 + Nokia LD-3W (Locus)
Doprava: Author Reflex SX, Mibo Gepard

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama