Přejít na obsah

Fotka

Kačeři na koloběžkách

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
628 odpovědí na toto téma

#321 druzicka

druzicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 18:56

Speirs napsal/a:
... Nakonec se to stočilo ke K-Bike K6, ale pořád váhám, zda bych ji využil....

Pokud uvažuješ o kešení v přírodě šel bych minimálně do 16" předního kola tzn. v tvém případě K7. Dvanáctka ve předu na moc velké terény nebude. Já mám Kostku s předním 20" kolem a drandíme i po lese :). Co mám kolobku jsem nejel na kole, ale to je na každém co preferuje. Jak se praví v jednom filmu, kdo zkusí nechce jinak ;)
  • 0
Jsme svéprávní a svobodní lidé a nepotrebujeme aby za nás jednala jakákoliv asociace, aliance ani jiný bordel podnik.

#322 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 18:58

Dain & Olik: vím že jsme se loni domlouvali mlhavě na letošek že se projedeme :D Ale ta jízda je výbornej nápad, zkusím sehnat půjčení pár strojů na zkoušku, tak aby to nebylo komerční a jestli se to povede, tak můžeme spojit síli a udělat koloběhoevent ;) Mě se samotnýmu taky nechce, bojim se že tam budu sám;) Kac.a: určitě se projeď, není nad vlastní zkušenost. Já se neprojel ale nemužu říci že lituju, i když je to kompromis. Ale to bude vždy, když jsem se bavil na výstavě s prodejcem, tak jsem si stěžoval že nechci dvě kolobky. A on na to že mají zákazníky co si kupují čtvrtou :D Speirs: uhozený dotaz rozhodně ne. Ale zase platí že je to kompromis. Od malé skládačky, rebel má 5,5 kila, nečekej že tě bude tahat pes. Na to má moc malý kola a není stabilní :( V terénu konec, jsi 4-5 cm nad zemí. Na dog hillu máš 7 cm místa. To už se přes kořen sklouzneš. Ale každopádně to drncá víc než na kole. No asi zase doporučím svezení, na hodně kopcích jsou půjčovny a vrací se kolobka dole :D
  • 0

#323 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 19:08

Koloběžkový event?

//edit: už proběhlý :)
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#324 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 19:26

jj, vim ze to neni nic novatorskeho :). nicmene my v praze zaostavame, takze by to chtelo posun. fridolini - to se nesmis stydet, proste tam vyraz :) my tam obcas jezdime z domova od lanoveho centra. lidi ted uz ani nekoukaj, uz kolobezek jezdi povicero. to pred dvema roky jsem tam byl exot jak indian vojtecha frice :D a jeste jsem to vylepsil detskou sedackou :).
  • 0

#325 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 19:30

Já se nestydím vyrazit, ale vypsat event :D
  • 0

#326 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 19:33

My jsme byli o Velikonocích na Prášilech, kde půjčují Kostky, krom toho, že by se dalo jezdit jen po hlavní silnici ještě na druhý den připadlo, tak z půjčování sešlo. Já totiž dělám mapy OSM tak jsem zvyklý i tu nejhorší pěšinu projet, aby mi to nezabralo celý den. Na to koloběžka nebude, to je mi jasné. Třeba teď jsem jel pro FTF autem a chtěl pokračovat do lesa na kole, koloběžku bych jen strčil dozadu a frčel, kolo jsem otravně rozebíral. To by se mi líbilo. Určitě budu muset opravdu vyzkoušet, zajímalo mě jen to, jak se dá frčet třeba po trávě, polňačce s kameny, jak se jezdí v lese na měkkém povrchu, a to nejlépe zjistím na vlastní kůži. Dík.
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#327 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 19:48

ahaaaa, no mne se to zdalo divny :D. no ja ho vypisu, to neni problem, horsi je muj mluveny projev k davu :D. vsedni den ci vikend? ja bych to teda videl spis na vikend.
  • 0

#328 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 19:49

Po trávě se dá, kameny podle toho jak to stíháš, z kopce dobře... Bahno špatný, to není jak na kole že šlápneš a vyhrábneš se. Jinak jehličí les, kořeny....dá se v pohodě :D Do auta je to určitě skladnější než kolo. Teď začínají dělat sklápěcí představec na řidítka.....to by taky mohlo pomoci. Držim palce, třeba to bude trefa. Jo a určitě se z toho líp vystupuje než z kola;)
  • 0

#329 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 19:53

Dain & Olik: psal jsem prosbu o test pár strojů, tak drž palce :D Asi lepší víkend. Koukám do kalendáře, nejbližší volný víkend tak aby se to stihlo je 5.5. Hodilo by se to?
  • 0

#330 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 20:14

Pokud bude dobrý datum, tak bych zkusil taky přijet. Z kopce jede jako drak, rovinky na pohodu. Čím rovnější teren, tím lepší. Čím měkčí, tím jede hůř. Připadá mi, že jak skvěle nabere rychlost, tak stejně snadno ji ztratí. Možná, je to jen můj špatný styl jízdy, že začnu odrážet moc brzo a zbrzdím se nebo naopak začnu moc pozdě. Zatím jezdím na pohodu, maximum zatím jen něco málo přes 20 kilometrů, nohy OK, spíš cítím záda v okolí pánve a u lopatek. Pro zájemce z okolí Plzně. 18.4. bude cyklojízda městem. Koloběžci vítáni.
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#331 blatoplaz

blatoplaz

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 8:03

Říkám si, že bych k těm kolobkám taky mohl něco písnout. Mám nakolobrnděno přes dvacet let, vloni něco přes 2500 km, nejdelší jízda 313 km za 20hodin, takže možná o tom něco vím. S kolobkou je to jako s kolem, pokud chceš mít pořádnej stroj, chce to jinej na asfalt a jinej do terénu (lze řešit výměnou kol a změnou výšky nášlapu) Vše ostatní jsou kompromisy. Na ježdění jsou výborná velká kola, nejlépe 28x20. Argument, že je to neskladné zase tak moc neobstojí, protože kola jsou pomocí rychloupínáku sundaná, nebo nasazená hned a bez kol se úplně v poho jezdí se 4 kolobkama v kufru. Do města beru 2x12 nejživější, nejobratnější, krásně skáče a doma to věším na chodbě na věšák místo kabátu. Výška nášlapu je moc a moc důležitá! Škrkání se nebojte, prostě to ke koloběhu patří. Raději občas zadrhnout, než dřepovat o cenťák navíc. Kotoučové brzdy -pouze na sjezdový speciál, jinak jsou zbytečně drahé a navíc těžší. Co se týká značek, tak čistě můj osobní názor je asi tento: Kickbike- nejlepší velké koloběžky, stačí se podívat na nějaké video z MS PG- holandské celokarbonové koloběžky, ještě lepší než nejlepší, ale to si nekoupíte ;) K-bike- do začátku nejlepší poměr cena/výkon brnda za 4000 Kč na které se dodnes jezdí závody. Yedoo- zatím je to katastrofa, vhodné max pro děti na dvorek, ale ne na sport. Nicméně tak nějak věřím, že tato firma půjde časem nahoru. Kostka- perfektní a pěkné dílenské zpracování, velké závodní koloběžky stále trošku zaostávají za tím Kickbikem, ale stále na tom pracují, tak uvidíme. Vella- speedboard je moc pohodlná koloběžka, ale má dost slabé komponenty a chce to překopat. Cena dost vysoká. Mibo- fajn kolobky, jen mi přijdou trošku moc těžké, ona ta váha je při jízdě do kopce znát. Trojanky- koloběžky na kterých závodí KK Plzeň. Výborné koloběžky, ale nejsou v běžném prodeji. Vyšší hmotnost, je to železo. BCS- sice měkčí a kratší než Kickbike, ale nejkrásnější, tu mám já :D
  • 1
Zážitky nemusí být dobré, ale silné!

#332 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 9:16

Fridolini napsal/a:
Dain & Olik: psal jsem prosbu o test pár strojů, tak drž palce :D
Asi lepší víkend. Koukám do kalendáře, nejbližší volný víkend tak aby se to stihlo je 5.5.
Hodilo by se to?

moc ne, nas simon ma 5.5. narozeniny
12.5. pro zmenu ve tri mam zapas.
takze vychazeji soboty 4.5. ci 11.5. - jak se ti/pripadne ostatnim zamlouva.
  • 0

#333 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 10:18

Soboty za mě bohužel, netrávím je v Praze....
  • 0

#334 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 10:42

Fridolini napsal/a:
Soboty za mě bohužel, netrávím je v Praze....

tak v tom pripade nedele 19.5.? (jako abysme byli aspon ty dva :D)
  • 0

#335 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 11:13

19.5. je v pohodě, snad budeme víc než dva :)
  • 0

#336 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 12:04

Já se taky hlásím na 19.5. ;)
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#337 MadDogTeam

MadDogTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 12:11

Kac.a napsal/a:
Není tu někdo s Hill Cross? že by popsal jak si stojí v terénu, jak moc to klouže, jestli je ideální výška stupátka a tak? :)

Pritelkyne ji ma, ty Apple jsou pohodovy na jakykoliv pevny povrch, Jde o to jak moc si troufnes do terenu, a o to co si v terenu dovolis a jak moc budes blbnout :) Pritulka se mnou normalne jezdi terneme - rozumej lesni cesty s hlinou, sterkem, sotolinou a nema problem, ja mam kolobku od Svena - primo mushingovou a premyslim ze tam momentalne nazuju ty BigApply taky, holky stejne behaji mimo, zalezi jak mas psa ovladatelneho, ale musim rict ze moje flatice se velice rychle naucili drzet se v dosahu, uz proste vi ze kdyz se jede, tak se jede a je to pro mne prijemnejsi nez je mit na adapteru a resit krizove brzdu v momente zaseku jedne z nich kdyz se zacuchaji. Pravda flat neni zadne tazne plemeno. Zalezi co mas za rasu, takze za mne HillCross doporucim i do bezneho terenu, v nejhorsim staci vymenit plaste :)

Co se tyka rozdilu tech dvou - plaste, jedno a dvoukomorove rafky a pruzny pripravek pro vedeni psa jsou jediny rozdil.

MadDog
  • 0
Galaxy SII + search dogs Phalko a Ela :)

#338 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 14:24

ok, takze jsme 3 a ja to jdu napsat :). fridolin: mas nejake zpravy o tech par kouskach na pujceni. a bylo by to pujceni tam na miste na ozkouseni, nebo i na celou trasu? jako co o tom napsat do listingu.
  • 0

#339 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 15:56

MadDogTeam napsal/a:
Pritelkyne ji ma, ty Apple jsou pohodovy na jakykoliv pevny povrch, ...
MadDog

Díky, zatím se k ní taky přikláním. Vyjde to i s dokoupením adaptéru a šňůry levněji a je taková univerzálnější. Ale do terénu bych ráda, minimálně ty polňačky a lesní cesty určitě, jezdit jen po asfaltu by mě asi nebavilo.
Psa mám řezanýho flata a je zvyklej z běžek držet se v dosahu, ale chtěla bych to s ním zkusit i na šňůře, tak uvidíme jak se na to bude tvářit :)
  • 0
Pojďme zakládat krásné tradičky v přírodě! Nesmyslných mysterek ve městech už je příliš...
CWG na výměnu (+ MWG)

#340 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 16:08

Dáin: jsem ve stadiu komunikace s výrobcem, zatím bych to tam nepsal. Jakmile se dozvím verdikt tak ti píšu ;)
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama