Přejít na obsah

Fotka

Kačeři na koloběžkách

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
628 odpovědí na toto téma

#361 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2013 - 7:33

Omlouvám se za odbočení od eventu. Rovnou se přiznám, že jsem nehledal v přepravních řádech, ale věřím, že mi zkušení koloběžkáři poradí lépe, rychleji a řesněji. Jaké jsou pravidla a jaké máte zkušenosti s přepravou v MHD (metro v Praze a ostatní MHD v jiných místech), meziměstských autobusech a ve vlacích. (Prosím ne skládací kolobky, uvažuji o Kostka Hill Cross.) Moc děkuji.
  • 0

#362 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2013 - 8:10

praha - metro v pohode - tam jsou povoleny kola, za ktera se ani neplati. na jednom webu o kolobezkach jsem cetl, ze by se jinde meli chovat ke kolobezkam jako ke kocarkum s tim dodatkem, ze vas muze ridic vykazat. no takze ve finale zalezi na jeho nalade. a kdyz bude plno, tak mas temer jiste smulu.
  • 0

#363 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2013 - 8:18

ČD: http://www.cd.cz/vni...rava-kol/-3673/
MHD Plzeň: velká koloběžka = kolo > jen o víkenech, doprava je placená. Řidič dává souhlas k nastoupení, invalida a kočárek mají před koloběžkou (kolem) přednost. Tolik teorie, zatím nevyzkoušeno.
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#364 Bruca

Bruca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2013 - 11:38

ve vlaku jsou velké koloběžky jako kolo, ale většinou se mi to podařilo ukecat a nemusel jsem Mastra ani skládat a byl zadara :) jinak MHD Zlín - pokud máš měsíční jízdenku, tak můžeš vést zadarmo, tedy aspoň podle odpovědi, kterou jsem dostal od jejich vedení.
  • 0
jsem kačer teoretik a nestydím se za to :-)))) PS: fšak já to srovnám. jen netuším kdy ;-)

#365 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2013 - 6:39

Děkuji za rady.
  • 0

#366 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 12:12

Tak vám pěkně děkuji, jak já nemám rád lidi, který mě do něčeho uvrtaj. Tedy tady to byla ta pověstná poslední kapka. Dneska u mne přistála Kostka Hill cross. Jestli mě budou bolet nohy, tak si nepřejte ty příspěvky tady. P.S. Díky, už se těším na poježdění.
  • 0

#367 MadDogTeam

MadDogTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 13:51

Tak vitej mezi blazny na spravnych strojich :)
  • 0
Galaxy SII + search dogs Phalko a Ela :)

#368 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 13:58

MiraH napsal/a:
Tak vám pěkně děkuji, jak já nemám rád lidi, který mě do něčeho uvrtaj. Tedy tady to byla ta pověstná poslední kapka. Dneska u mne přistála Kostka Hill cross. Jestli mě budou bolet nohy, tak si nepřejte ty příspěvky tady.

P.S. Díky, už se těším na poježdění.

Vítej mezi námi :)
Také mám Kostku Hill Cross a už jsme se celkem sžili a najeli pár desítek kilometrů. I na kešce už se mnou byla. Úžasný to stroj.
  • 0

#369 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 14:02

MiraH napsal/a:
Tak vám pěkně děkuji, jak já nemám rád lidi, který mě do něčeho uvrtaj. Tedy tady to byla ta pověstná poslední kapka. Dneska u mne přistála Kostka Hill cross. Jestli mě budou bolet nohy, tak si nepřejte ty příspěvky tady.

P.S. Díky, už se těším na poježdění.

a muzes dorazit na event :).
  • 0

#370 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 17:01

Taky blahopřeju ;) A kdyby se ti zdálo že tě bolej nohy, tak to určo nejsou tvoje :D Tak kdo bude druhý kačer co si koupí brndu kvuli eventu?:D:D:D
  • 0

#371 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2013 - 19:49

MiraH napsal/a:

... Jestli mě budou bolet nohy, tak si nepřejte ty příspěvky tady...

Já spíš cítím záda, v oblasti kříže, občas u lopatek, bolest v nohou jsem nezažil. Spíš pocit únavy než bolest.
  • 0

#372 petula.boruvka

petula.boruvka

petula.boruvka

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2013 - 14:58

Arogant napsal/a:

MiraH napsal/a:

Já spíš cítím záda, v oblasti kříže, občas u lopatek, bolest v nohou jsem nezažil. Spíš pocit únavy než bolest.

Asi hloupej dotaz - a to tě bolí svaly na zádech nebo jakoby páteř? Abych si nepořídila brndu a pak zjistila, že mi to ty záda akorát víc rozhodí. Dík.
  • 0

#373 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2013 - 18:29

Koloběžkování je prý pro tělo vhodnější než kolo - namáháš totiž skoro všechny svaly!!! Mně naopak záda vůbec nebolí, když jezdím častěji ... a to mám sedavý zaměstnání, což je na záda šílený :( takže jízda na koloběžce mi naopak dělá dobře ... teď po zimě mně spíš bolej nohy a celkově funim, než si tělo zvykne na trochu pohybu :)
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#374 Arogant

Arogant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2013 - 19:14

petula.boruvka napsal/a:

Arogant napsal/a:

MiraH napsal/a:

Asi hloupej dotaz - a to tě bolí svaly na zádech nebo jakoby páteř? Abych si nepořídila brndu a pak zjistila, že mi to ty záda akorát víc rozhodí. Dík.

Záda - svaly - z namožení, většinou jen na začátku než se rozhýbu nebo pak když z koloběžky přejdu na chůzi, je to pro svaly jiný pohyb.
Možná mám špatný postoj, odraz, nebo jsem jen ztuhlej z kancelářský práce,
  • 0

#375 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2013 - 7:35

Fridolini napsal/a:
...Tak kdo bude druhý kačer co si koupí brndu kvuli eventu?:D:D:D

Tak nebylo to kvůli eventu, ten nejspíš časově nedám :-( Po kolobce jsem pokukoval delší čas, jak tady několikrát padlo, kvůli práci, sedím buď za počítadlem nebo v autě, záda a krční páteř bolí už hodně dlouho, kolobkou bych to chtěl rozhýbat, prý to pomáhá.

Jinak jak jsem slíbil, píšu co mě bolí. Kupodivu nic. v sobotu 17 kilometrů, asi tak 7 kilometrů pěšky (les, stoupání, že jsem ho neufuněl, nějaké pobíhání při odlovu kešek), průměr přes 9 km/hod, nastoupáno naklesáno v součtu skoro 1800 metrů (podšumaví), takže na rozcvičení tak akorát dost, v neděli jen 7,5 km - dojezd a návrat na jednu kešku, průměr 12 km/h, trochu jsem se zapotil (trochu víc). Celkový dojem paráda, kolo nemám rád, kolobka je bomba, hlavně přechod z jízdy do chůze :-) a naopak.

Spíš mám problém s uložením kolobky, nějak jsem blbě měřil a přemýšlel a tak se na původně vytipované místo nevejde, tak dnes a zítra místo plánované vyjížďky uklízení a vytváření úložného prostoru.
  • 0

#376 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2013 - 6:15

Tak blahopřeju k pořádné projížďce :D Taky jsem si myslel že se vejde všude, ale není to tak. No ale s kolem je to horší a výhody pro mě určitě převažují ;)
  • 0

#377 hplus

hplus

H+

• Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2013 - 14:55

Já měl zážitek se skládacím Mastrem v MHD v Hradci - vlezl jsem do autobusu, kupoval lístek, u toho se mi koloběžka rozložila, takže jsem sbíral drobný (frajer platil 15,- dvoustovkou a zaslouženě dostal zpátky kov), koloběžku a pak se s ní potácel na to rozšířený místo uprostřed, když se autobus už začal rozjíždět (lístky prodaný, můžeme jet) - takže jsem určitě způsobil hned několika lidem zlepšení nálady. B)

Ale příplateček nebyl - na kola a zřejmě taky na koloběžky se vztahuje bezplatná přeprava, viz http://www.dpmhk.cz/...-kralove/jizdne.
  • 0
Davejte si pozor na ty, kteri maji zde na foru vic prispevku nez nalezenych kesi - jsou to geocacheri teoretici! :D

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost! ;)
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)

#378 petula.boruvka

petula.boruvka

petula.boruvka

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 9:31

Zdravím, tak ohledně nových modelů od Kostky - prý se nebudou prodávat dřív jak za tři až čtyři týdny. Tudíž jsem se rozhodla si pořídit stroj ze současné nabídky, rozhoduju se mezi Hill Cross a Hill Speed. Poradil by mi někdo, jestli mi jako nováčkovi bude stačit Cross nebo je mezi nimi znatelný rozdíl a mám zainvestovat do Speed? Hodlám jezdit převážně po silnicích a zpevněných lesních cestách. Rozdíly mezi koloběžkama: - cena: Cross 5840,- vs. Speed 8360,- - světlost nášlapu: Cross 70 mm vs. Speed 65 mm - brzdy a náboje: Cross - Shimano Alivio vs. Speed - Shimano XT (prý jsou to průmyslová ložiska) - obutí: Cross - Schwable Big Apple vs. Speed - Schwable Marathon Racer - ráfky: Cross - jednokomorové vs. Speed - dvoukomorové (prý jou pevnější). Uměl by mi někdo poradit? Předem dík.
  • 0

#379 Fridolini

Fridolini

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 9:55

No to ti s klidným svědomím neporadím :D Teď mi poslal výrobce nová kola, s lepšími ložisky a dvouplášťová a je to rozdíl. Ta jízda je rychlejší. Ale jestli to využiješ? To musíš rozmyslet sama. Jestli tě baví jezdit co nejrychleji, tak si připlať....... Ale myslím že i s crossem budeš spokojená. Hoď si korunou :)
  • 0

#380 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 10:09

petula: zrovna minuly tyden jsem si tyhle kolobezky porovnaval a rikal si, co kdyby, ze by s mi libil novy stroj .... :). nicmene jak pise fridolin, zalezi na tom, jak budes intenzivne a casto jezdit. pokud to bude pravidelne treba deset/dvacet kilometru tydne, priplat si. pokud sem tam po praze, po lesoparku par kilaku, tak bych sel spis po cene. a za cast tech rozdilovych penez penize koupil v prve rade blatniky - tedy pokud jizdy neplanujes vylozene na hezke pocasi :).
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama