Jak hromadne logovat ?
Publikováno 10 May 2010 - 11:32
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače
Publikováno 10 May 2010 - 11:48
Publikováno 10 May 2010 - 11:52
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače
Publikováno 10 May 2010 - 11:53
Teď koukám že FieldNotes exportní makro je standardní součástí GG instalace. Přidává tam čas nálezu. Asi by nebyl problém (změna jednoho řádku) aby tam přidával i položku Poznámka (takové to okno pod keší ...) případně tag "FieldNote" kam si to importuje z Oregona.Sally&eL napsal/a:
...jak psal Osik, asi by stacilo kdyby GG, umel vytvorit FieldNotes do ktereho by doplnil casy a poradi nalezu + poznamku kterou predtim ziskal z GPS. Pak uz jen GJ nahrat na gc.com a tam uz si to rucne odklikat a pripadne doplnit
Byl by zájem?
Publikováno 10 May 2010 - 11:55
Byls rychlejší ... Ne, tag FieldNote tam nepřidá, ale je to úoprava na minutku stejně jako přidání "Poznámky" (což preferuji zase já).Rufuc napsal/a:
GG FieldNotes vygenerovat umí. A vzhledem k tomu, že při importu FN se obsah poznámky uloží do tagu "fieldnotes"předpokládám, že se to i do FN z geogetu taky vyexportuje
Zatím mě nenapadá jak přidat číslo nálezu, ale asi by to taky šlo ...
Publikováno 10 May 2010 - 11:59
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 10 May 2010 - 12:02
Osik napsal/a:
Byls rychlejší ... Ne, tag FieldNote tam nepřidá, ale je to úoprava na minutku stejně jako přidání "Poznámky" (což preferuji zase já).
Asi to budeš muset dát na výběr, já bych poznámku nechtěl, mám v ní řešení mysterek a záznamy k multinám a to do logu nepatří.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 10 May 2010 - 12:04
Jinak momentalne jsem mel o tom mem detatku takovouto predstavu, ale je dost tezke ji splnit...
Perhuba brainstorming specifikace:
- Makro je urceno ke kompletnimu logovani kesi z prostredi GG. Clovek by nemel zahlednout web Geocaching.com
Predpoklada spolupraci s fieldnotes souborem z Garminu, ale není to podminkou
- Makro nabizi volitelne stahnout a naimportovat fieldnotes z GPS (byl by na to specialni ggp)
- Makro musí umet precist datum nalezu z kesky a predvyplnit do formulare k zalogovani (vhodne pro spolupraci s fieldnotes)
- Makro umi predvyplnit do logu cislo poradi zalogovani - nalezu kesky (volitelne) (#1245)
- Makro umi predvyplnit do logu cas nalezeni (volitelne)( 14:30)
- Makro umi zaokrouhlovat cas na cele petiminuty/desetiminuty/patnactiminuty (volitelne)
- Makro umi vytahnout text logu z tagu fieldnotes a predvyplnit ho do formulare k zalogovani (volitelne)
- Makro umi logovat bud jednu kes a nebo vice najednou - podobne jako hromadne hodnoceni kesi (pracuje s vybranymi kesemi)
- Makro umi log bud hned odeslat, nebo pridat do fronty ke zpracovani pozdeji (pokud chceme zpracovat pozdeji a logujeme vice kesi najednou , po poslední kesi nabidne odeslani)
- Makro ma specialni GGP na odeslani logu cekajicich ve fronte
- Makro si uklada potvrzeny finalni tvar logu do nejakeho tagu (vcetne typu, data a dalsich; proto, ze muzeme chtit postovat za sebou třeba needs maintenance a found it - je třeba tedy standardizovat ukladani logu jako tagu do databaze). Ciste pro jistotu, kdyby z nejakeho duvodu odeslani krachlo. Při znovuspusteni se pokousi text a vlastnosti toho logu obnovit z tagu - predvyplnit. Znamenalo by to třeba i moznost rozepsat si log a ulozit si ho a vratit se k nemu pozdeji.
- Makro ma tlacitko pro predvyplneni nejakeho klasickeho textu, který je v logu vždy obsazen. Je možno pouzit promenne (cas nalezu, poradi nalezu, nickname?) Sablona IN:OUT a podobne. Možno predvyplnit automaticky.
- Makro po odeslani logu umi volitelne stahnout listing (pro jistotu se vsemi logy) a pridat tak vlastní log spravne do databaze vcetne LOG-ID (které brani pridani pomoci prosteho insertu do patricne tabulky). Před tim by asi bylo vhodne pripadny jiz ulozeny cas nalezu odmaznout a nechat ho znovu oznacit z html. Tim je zajistena i urcita kontrola, zda zalogovani probehlo v poradku.
- Je potreba poradne rozmyslet ty pripady uziti. Co umoznit v GGC, co umoznit v GGP, jaka tlacitka by mela byt na formulari apod. Jak davkove zpracovavat ty vystupy, jak oznacovat jiz uspesne postnute logy ...
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Publikováno 10 May 2010 - 12:20
Já předpokládám standardní FieldNotes kde potom - po nahrání na GC.com - umažu "co není určeno pro cizí oči", doplním kus textu, vyberu Trackables a "Post Log". Takhle mi to chodí z PDA. 2/3 odlovů jsou tradičky a tam netřeba nic dělat ...LudekV napsal/a:
Asi to budeš muset dát na výběr, já bych poznámku nechtěl, mám v ní řešení mysterek a záznamy k multinám a to do logu nepatří.Osik napsal/a:
Byls rychlejší ... Ne, tag FieldNote tam nepřidá, ale je to úoprava na minutku stejně jako přidání "Poznámky" (což preferuji zase já).
Nojo, ale je tak hezky u listingu, navíc starý import z TXT souboru poznámky ukládá právě tam ...medwyn_cz napsal/a:
Poznamka je neco jineho nez tag fieldnote!
Myslím, že drobná úprava exportu pro FieldNotes (přidání tagu FieldNote a Poznámky + číslo nálezu) udělá pro tuhle chvíli 99% požadované práce ...Jinak momentalne jsem mel o tom mem detatku takovouto predstavu, ale je dost tezke ji splnit...
Perhuba brainstorming specifikace:
- Makro je urceno ke kompletnimu logovani kesi z prostredi GG. Clovek by nemel zahlednout web Geocaching.com
... a tak dále ... na 10 let dopředu ...
Publikováno 10 May 2010 - 12:30
Osik napsal/a:
Myslím, že drobná úprava exportu pro FieldNotes (přidání tagu FieldNote a Poznámky + číslo nálezu) udělá pro tuhle chvíli 99% požadované práce ...
Rozhodne. Zvlast, kdyz se potom jeste pomoci GJ automaticky nahraje na web a otevre ti v prohlizeci kyzenou stranku se seznamem fieldnotes
Publikováno 10 May 2010 - 13:30
Nakopírujte FieldNotes-Osik.gge.pas z přiloženého ZIPu do datového adresáře GeoGetu.
Pokud se někomu nelíbí obsah zapisovaných informací tak je možno poznámkovat jednotlivé řádky (//)
Pokud nějakýprogramátor objeví slabinu technického charakteru (tedy ne "je to nanic, to má dělat úplně něco jiného, třeba to co psal medwyn" ) tak ať dá vědět, opravím.
Jo a nezapomeňte při používání křížit prsty ...
Spusťte exportní makra (Ctrl+E), FieldNotes (Osik), soubor, OK, otevřete stránku http://www.geocachin...fieldnotes.aspx a uložte vygenerovaný soubor (Procházet, UploadFieldNotes). Pak už jen postupně "Compose Log" a tak dále ...
Přiložený soubor (y)
Publikováno 10 May 2010 - 13:36
Publikováno 10 May 2010 - 13:47
Nějak to nechtělo přiložit soubor s více tečkama v názvu, tak jsem chvilku experimentoval ...S474N napsal/a:
A ten soubor "FieldNotes-Osik.gge.pas" roste kde?
EDIT: hehe uz doplnil
Publikováno 10 May 2010 - 17:03
Publikováno 11 May 2010 - 8:23
Publikováno 11 May 2010 - 8:44
Publikováno 11 May 2010 - 9:27
Publikováno 11 May 2010 - 10:15
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů