Podvod na Aukru
Publikováno 15 květen 2010 - 13:06
Publikováno 15 květen 2010 - 13:19
dutch70 napsal/a:
S474N: Vzhledem k tomu,že jsem psala,že jsme žádali o vystavení nové aukce,když tvrdila,že má identickou gps a to ona odmítla tak kde je z naší strany podvádění Aukra? Navíc kupující nemá žádné platební povinnosti vůči Aukru. Měla platit poplatky z prodeje ,ale už u předchozích 10 aukcích nezaplatila aukru ani kačku. Nehodlám se hádat, za to mi zrovna tahla ženská nestojí.
Ale přiznám se, najít vymahače...bylo by po problému.
No ja nejak nevidim teda ten problem. Chci neco koupit a pozadam o novou aukci. Tu protistrana nevystavi, tak prece neposilam penize, ne?
Na Aukru se vyskytuji podvodnici tak jako v beznem zivote ci na internetovych bazarech. Proste kdyz chce nekdo usetrit, tak musi prijmout i urcitou miru rizika, pripadne se to riziko snazit co nevice omezit - napriklad osobnim odberem vuci hotovosti, pripadne si projet predchozi aukce apod. Me to spis naopak prijde, ze nekdo si myslel, ze usetri, ochcije Aukro o provize a slepe posle nekomu penize a potom se divi, ze naletel. Nikomu nepreju zadne nestesti, ale zde vice nez plati ono znamena pravidlo, ze ZA BLBOST SE PLATI!MaK_cz napsal/a:
Já děkuji dutch70 za upozornění na to že na Aukru se dá narazit na tohoto podvodnýho prodejce.
Publikováno 15 květen 2010 - 13:49
Publikováno 15 květen 2010 - 14:17
Publikováno 15 květen 2010 - 14:35
Publikováno 15 květen 2010 - 14:53
Publikováno 17 květen 2010 - 7:47
Publikováno 17 květen 2010 - 9:36
Autacek napsal/a:
Při čtení této diskuse je mi k pláči.
...
Myslím, že je to dostatečně věcné a pravdivé, ovšem co s dražitelem, který má v podmínkách aukce pouze platbu na účet předem a zboží odesílá až po připsání sumy na účet? Dobírkový způsob lze zcela a úplně vypnout při zadávání aukce, a přitom kdyby byl pevně zapnutý, tak by se předešlo některým lapáliím. Na druhou stranu, dobírku člověk musí prvně zaplatit a až pak rozbalovat, co když člověku přijde doslova v krabici kus cihly?
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 17 květen 2010 - 11:44
Publikováno 17 květen 2010 - 11:56
Publikováno 17 květen 2010 - 12:18
Publikováno 17 květen 2010 - 12:23
http://www.aukro.cz/...esicu_novy.html
Z časových důvodů nemohu předat osobně, poštovné hradím já. Balík odesílám do 2-3 dnů. Po špatných zkušennostech na dobírku nezasílám:(.
Publikováno 17 květen 2010 - 13:52
oP napsal/a:
třeba tohle ... no není to podezřelé?
http://www.aukro.cz/...esicu_novy.html
Z časových důvodů nemohu předat osobně, poštovné hradím já. Balík odesílám do 2-3 dnů. Po špatných zkušennostech na dobírku nezasílám:(.
Jo, přesně to je ten případ, kdy do takového obchodu bych nikdy nešel, a to ani na dobírku.
Sledujte ty rozpory, má špatné zkušenostni - jako prodávající - se zasíláním na dobírku, přitom ještě nikdy nic neprodal, osobně předat předmět prodeje taky nejde... slogany píše jak profesionál, jen aby prodal... a to prodává jen jeden tento jediný kousek..., který má patrně měsíc.
O ostatním zboží co kdy nabízel ani nemluvě... to je kategorie sama pro sebe... k čertu s takovým vykukem.
Publikováno 17 květen 2010 - 14:49
Publikováno 17 květen 2010 - 17:15
Publikováno 17 květen 2010 - 18:12
Publikováno 17 květen 2010 - 18:14
Dutch & Niky napsal/a:
Autacek: Bohužel mám dojem, že je to opět ona. Jak to dokázat? ve všech ostatních aukcí má psáno Praha, jen na iphone má Ostrava. Aukce mají stejný ráz, stejný obsah včetně stylu platby. :o
udat policii, aby provedli "mysteryshoping" a uvidělo by se... nebo Aukru?
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 17 květen 2010 - 18:19
Publikováno 17 květen 2010 - 18:28
a.) je tam vyfocená jen krabice?
b.) není jednoznačně poznat typ GPSky
c.) je to "opět" bouda?
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů