Přejít na obsah

Fotka

Garmin GPS Map 60 má nástupce - GPS Map 62

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
545 odpovědí na toto téma

#201 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 7:32

sammerman napsal/a:
pri pomalém pohybu, třeba normální chůzí jakoby kompas neukazuje přímo k cíli, ale pulzuje kolem této polohy doleva doprava atd. až teprve jak se zastavím tak najednou šipka poskočí a natočí se správným smerem

To je uplne normalni a v poradku. Pokud se pohybujes tak se kompas vypina a poloha se zjistuje pomoci satelitu, kdyz se zastavis nebo jdes velmi pomalu tak se pristroj prepne na elektromagneticky kompas.
  • 0

#202 sammerman

sammerman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 10:30

To je uplne normalni a v poradku. Pokud se pohybujes tak se kompas vypina a poloha se zjistuje pomoci satelitu, kdyz se zastavis nebo jdes velmi pomalu tak se pristroj prepne na elektromagneticky kompas.[/quote] Ano to jsem si tak nějak myslel , že to s tím bude mít něco společného, ale nejde mi do hlavy že ve chvíli kdy se tedy člověk pohybuje a poloha je zjišťována pomocí satelitů tak to tak kolísá oproti správnému směru, prostě to člověka směruje špatně a až když se člověk zastaví tak teprve ví správný směr. Na Vistě HCx kde byl elektromagnetický kompas to většinou pořád ukazovalo správným směrem ikdyž se člověk pohyboval a bylo to takové přesnější.
  • 0
Garmin GPSmap 62s

#203 Pe_Bo

Pe_Bo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 613 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 10:38

sammerman napsal/a:
Ano to jsem si tak nějak myslel , že to s tím bude mít něco společného, ale nejde mi do hlavy že ve chvíli kdy se tedy člověk pohybuje a poloha je zjišťována pomocí satelitů tak to tak kolísá oproti správnému směru, prostě to člověka směruje špatně a až když se člověk zastaví tak teprve ví správný směr. Na Vistě HCx kde byl elektromagnetický kompas to většinou pořád ukazovalo správným směrem ikdyž se člověk pohyboval a bylo to takové přesnější.

Ono taky bude záležet na kvalitě GPS signálu, přeci jen výpočet nebude nic moc při malém počtu satelitů. A mělo by jít nastavit (alespoň u 60ky to jde určitě), od jaké rychlosti se má použít GPS kompas - když nastavíš velkou rychlost, budeš upřednostňovat magnetický.
  • 0

#204 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 10:59

Pe_Bo napsal/a:
Ono taky bude záležet na kvalitě GPS signálu, přeci jen výpočet nebude nic moc při malém počtu satelitů. A mělo by jít nastavit (alespoň u 60ky to jde určitě), od jaké rychlosti se má použít GPS kompas - když nastavíš velkou rychlost, budeš upřednostňovat magnetický.

To je bohužel jedna z mála věcí, kterou jsem v 62 nenašel. :( Snad to ještě v některém z dalších firmware dodělají.
  • 0

#205 sammerman

sammerman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 11:02

Ono taky bude záležet na kvalitě GPS signálu, přeci jen výpočet nebude nic moc při malém počtu satelitů. A mělo by jít nastavit (alespoň u 60ky to jde určitě), od jaké rychlosti se má použít GPS kompas - když nastavíš velkou rychlost, budeš upřednostňovat magnetický.[/quote] Tak jsem se koukal na nastavení kompasu a jsou tam bohužel pouze volby "automa" a "vypnuto" už žádné nastavení při jaké rychlosti se má používat elektronický kompas a při které rychlosti GPS kompas, to už tam vůbec není. S tou kvalitou signálu GPS je to asi tak, že ten kompas kolísá, ikdyž jsem v místě kde mám velmi dobrý signál :( Jako není to pro mě nic zásadního, ale je škoda že to nastavení tak ořezávají.
  • 0
Garmin GPSmap 62s

#206 mapoid

mapoid

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 12:05

sammerman napsal/a:
Jako není to pro mě nic zásadního, ale je škoda že to nastavení tak ořezávají.

Mozna by pomohlo napsat Garminu, aby tam tu volbu pridal. Je klidne mozne, ze je implementovana, ale pouze ji zamerne nezobrazuje v menu.

Pripada mi, ze se Garmin snazi ovladani GPS, co nejvice zjednodusit. Cim je jednodussi, tim mene problemu ma prumerny uzivatel. Tim mene vola nebo mailuje na helpdesk, tim vice Garmin uzetri na podpore a v globalu jsou prumerni uzivatele spokojenejsi.

Ti pokrocilejsi maji tak trochu smulu. Mozna Garmin zkusil, kolika lidem toto zjednoduseni bude vadit. Pokud se ozve dostatek lidi, ze jim to vadi, tak to tam daji zpet. Nebo zlepsi automaticky algoritmus, pripadne zvysi defaultni nastaveni na vyssi rychlost. Oni se nejspise snazili, nastavit to co nejnize, aby byla co nejvyssi vydrz baterii.
  • 0

#207 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2010 - 16:46

Tak jsem dnes na veletrhu v Brně řešil vrzání 62s s techniky od Garmina a pry to řeší, ale ještě nevědí jak to dopadne, že by Garmin měnil case..? B)
  • 0

#208 mwh

mwh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2010 - 18:10

tak mě dnes 62s dovedla na FTF povrzávání je jen při zapnuti. a přes garmina jsme napsál žádost o přidělání wherigo do přístroje.
  • 0
Já si cestu nevybírám cesta si vybírá mě Kam s kolem nedojedu tam ho donesu

#209 Don82

Don82

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2010 - 18:55

tabacek napsal/a:
Tak jsem dnes na veletrhu v Brně řešil vrzání 62s s techniky od Garmina a pry to řeší, ale ještě nevědí jak to dopadne, že by Garmin měnil case..? B)

Díky za info.
Mimochodem má cenu tento rok na SporLife chodit? Jaká je expozice Garminů?
  • 0

Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.

#210 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2010 - 22:54

Don82 napsal/a:

Díky za info.
Mimochodem má cenu tento rok na SporLife chodit? Jaká je expozice Garminů?

Letos to bylo slabé, myslím okolo bajků, jinak garmin tam toho měl jen málo, ani prospekty od 62s/st nemají byl u nich prospekt od 60CSx :D, ale alespoň prima popovidání..
  • 0

#211 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2010 - 23:11

Tak nejedu. Dík za nepřímé info.
  • 0

#212 kulin&janek

kulin&janek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2010 - 17:37

Mel bych takovy dotaz, kdyz se prepne zobrazeni na mapu, tak kolik je mozne dat na display tech "datovych poli" kde si nastavim treba presnost, vzdalenost, .... Na Coloradu jdou pouze dve, Vista jich mela mnohem vice.
  • 0

#213 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2010 - 20:58

kulin&janek

Dají se zobrazit max 4 pole.
  • 0

#214 Hugh Thompson

Hugh Thompson

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2010 - 21:28

Tak nevím, včera jsme si ten zázrak pořídili a po dvoudenních zkušenostech konstatujeme zklamání. K tomu stačilo už jen povrchní srovnání s Garmin Legendem HCx. Při podrobném zkoumání funkcí, akcí a reakcí je ze zklamání už zklamání velké. Naše rada pro všechny, kdo mají v kapse Legenda HCx nebo dokonce Vistu, je: "držte se ho a opatrujte", protože tady platí, že za málo peněz hodně muziky, což u 62s je přesně naopak. A to nemluvím o vrzání, tady na fóru hojně probíraném, to je spíš zanedbatelná nicotnost, zato teď už máme pocit, že to vystihuje charakter celého produktu. Horší mi přijde, že v nabídce Hledat chybí třeba bankomaty... Atd., atd., atd. Nikdo tu nepíše o krkolomném ovládání nebo o absenci voleb, které jsou u těch levnějších a prý jednodušších přístrojů samozřejmé a hlavně logické. Takže asi takové jsou první (a druhé) dojmy.
  • 0

#215 hrouda

hrouda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2010 - 22:41

Hugh Thompson napsal/a:
Naše rada pro všechny, kdo mají v kapse Legenda HCx nebo dokonce Vistu, je: "držte se ho a opatrujte"

No nevím, proti ovládání eTrexů mi to přijde podstatně pohodlnější - už jen kvůli tomu, že to má víc tlačítek.

Horší mi přijde, že v nabídce Hledat chybí třeba bankomaty...

Eeek? Hledat - Obecní - Banka nebo bankomat. U mne to bankomaty najde. Většina těch ikonek v "Hledat" má pod sebou více podkategorií.
(Poznámka: ano, český překlad je dementní)

Nikdo tu nepíše o krkolomném ovládání nebo o absenci voleb, které jsou u těch levnějších a prý jednodušších přístrojů samozřejmé a hlavně logické.

Krkolomné ovládání ... fakt se mi to nezdá. Možná je to pro tebe jen šok ze změny logiky ovládání proti eTrexu, ale proti třeba 60Csx změna až tak velká není. A s Oregonem/Dakotou je to takřka totožné. Jediná "krkolomnost" je nemožnost pomocí In/Out přeskakovat mezi písmeny při zadávání textu, to mi chybí.

Absence voleb - jaké ti chybí? Je to dost odvislé od verze firmware, spousta věcí se objevila až ve 2.44 a výše (např. nastavení archivace tracklogu). Reálně mi proti 60Csx nechybí nic, co jsem opravdu používal.

Část věcí byla asi překategorizována do šuplíku "běžný uživatel na to nemá co sahat" - např. zmizelo proti 60Csx nastavení, kdy se má použít magnetický kompas a kdy GPSkový. Ale na druhou stranu - nechybí mi.
  • 0

#216 geostorm

geostorm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2010 - 8:41

Hugh Thompson napsal/a:
Tak nevím, včera jsme si ten zázrak pořídili a po dvoudenních zkušenostech konstatujeme zklamání. K tomu stačilo už jen povrchní srovnání s Garmin Legendem HCx. Při podrobném zkoumání funkcí, akcí a reakcí je ze zklamání už zklamání velké. Naše rada pro všechny, kdo mají v kapse Legenda HCx nebo dokonce Vistu, je: "držte se ho a opatrujte", protože tady platí, že za málo peněz hodně muziky, což u 62s je přesně naopak. A to nemluvím o vrzání, tady na fóru hojně probíraném, to je spíš zanedbatelná nicotnost, zato teď už máme pocit, že to vystihuje charakter celého produktu. Horší mi přijde, že v nabídce Hledat chybí třeba bankomaty... Atd., atd., atd. Nikdo tu nepíše o krkolomném ovládání nebo o absenci voleb, které jsou u těch levnějších a prý jednodušších přístrojů samozřejmé a hlavně logické.

Takže asi takové jsou první (a druhé) dojmy.

P. S. Nechce někdo GARMIN GPSMAP 62s?

Tak to s tebou nemůžu souhlasit.
Měl sem Vistu a teď mám 62, nenašel sem nic, co by mi na nový GPS chybělo. Navíc už to umí rozlišovat ikonky keší na mapě a dokonce mám i listingy. nehledě na to že signál chytá okamžitě po zapnutí a to i při jízdě v autě. Jediný co je teda negativní, tak to mírné vrznutí krytu při zapínání.
Když to porovnám, že sem za Vistu dával před pár lety cca 12 tis. tak ta 62s za 8 500 je pohoda.
No prostě, já na ní nedám dopustit.
  • 0

#217 Hugh Thompson

Hugh Thompson

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2010 - 3:23

Díky za bankomat, u nás na Vsi jsme doposud měli jen obecního blba, teď máme i obecní bankomat. Obecní složku jsme fakt jako snad jedinou neprohledali a návod o výměně baterek ala „Pokud jste řidič, nasedejte levými předními...“ je zbytečnej. To jsme včera zapomněli dodat, že kdo má návod od šedesátky, bude ho teď kolegům přecházejícím z eTrexů draze pronajímat - nevíte tedy o nějakém .pdf-ku od šedesátky? Dneska se podařilo doladit dva profily (pro auto a pro ten zbytek) do poměrně použitelný podoby. Všechna přednastavení profilů s obrázkama místo údajů, imitací palubní desky a oproti Legendu děsivě rozmazanými fonty (navíc každej pes jiná ves) mě dala zabrat. Můj názor je, že grafika a písma jsou hlava nehlava převzaty z navigací s větším rozlišením displeje, což samosebou posláno na tento nadělá paseku při přepočítávání. Ale že to nikdo nevidí? Když jsem v terénu zjistil, že nevymažu po nalezení krabice (schránky s poklady) načtený z gc.com, tak sem to chtěl zahodit. A v návodu nic... Že to musím připojit USB k PC jsem zjistil dost zdlouhavě - nebo je to jinak? Zdá se, že výrobce nás chce mít víc doma u poče, než venku. Ale přístroj je to krásnej, citlivej a většina krabiček jde najít i bez gps. Takže prima!
  • 0

#218 hrouda

hrouda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2010 - 6:37

Hugh Thompson napsal/a:
Když jsem v terénu zjistil, že nevymažu po nalezení krabice (schránky s poklady) načtený z gc.com, tak sem to chtěl zahodit. A v návodu nic... Že to musím připojit USB k PC jsem zjistil dost zdlouhavě - nebo je to jinak?

A proč bys měl kešku z přístroje v terénu mazat? Kešku označíš jako nalezenou a pak po příchodu domů si z GPS vytáhneš \garmin\cache_visists.txt a pošleš ho na gc.com jako "field notes". Tím se ti automaticky předvyplní logy ke keším, které jsi navštívil; pak už jen stačí dopsat texty.

Máš tam místo pro 5000 kešel, to by ti mělo chvilku stačit, než bude potřeba mazat...
  • 0

#219 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2010 - 8:26

Hugh Thompson

http://dwn2.garmin.c...60series_OM.zip
https://buy.garmin.c...No=010-00422-00

Jak píše Hrouda, cache mazat nepotřebuju, je to přídavná featurka ke klasickým waypointům, které jsou úplně stejně ovladatelné, jako u předešlých GPSek.
Navíc přidávat nová gpxka s cachemi stejně můžeš jenom z počítače, takže při té příležitosti můžeš smazat staré soubory.
Písmo sice není ideální, ale s čitelností vyloženě problém nemám, česky překlad nepoužívám, pravděpodobně ale jde použít nějakou lepší upravenou verzi.
  • 0

#220 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2010 - 8:34

ja jsem jeste o 62 nasel: The actual user manual is found in the memory of the unit itself as a .pdf file, in a folder labeled "Documents" ale jestli je to pravda ... :) jinak jak pise alkes, pokud se ti nelibi, ze kese z gpx muzes jen oznacit otevrenou truhlickou a smazat az doma, tak je jako gpx nenahravej a soupej je tam jako klasicke waypointy ;)
  • 0

14 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama