Přejít na obsah

Fotka

Garmin GPS Map 60 má nástupce - GPS Map 62

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
545 odpovědí na toto téma

#241 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2010 - 17:07

Na GPSkach (sedesatka) to smazat slo, jak je to na tech novejch mejdlech netusim B)
  • 0

#242 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2010 - 17:41

Teď teda nevím, co přesně se skrývá pod zkratkou ODO a v čem je tedy problém. Odometer? Pravda, ten mazat nejde.
Pak je tam ale ještě Trip Odometer, který normálně uživatelsky v menu mazat jde.

1gato

Nejsem si jistý, ale přinejhorším si ji "poupravíš". Když stejně bude koupená, tak bych v tom neviděl problém. (Alespoň ne morální. :))
  • 0

#243 1gato1

1gato1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 520 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2010 - 18:01

[quote]1gato[/quote]
Nejsem si jistý, ale přinejhorším si ji "poupravíš". Když stejně bude koupená, tak bych v tom neviděl problém. (Alespoň ne morální. :))[/quote]

Diky .
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#244 mapoid

mapoid

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2010 - 19:59

1gato1 napsal/a:
Jen jsem se chtel zeptat: 62 se u nas prodava, jak Garmin pise:turistická mapa ČR 1: 25 000 na micro SD kartě a na CD pro využití v PC. To znamena, ze si mapu do pristroje nahrat nemuzu? Musi byt jen na karte?

Mozna nerozumim otazce. Pokud koupis mapu na CD, tak k ni dostanes registracni kod a s timto kodem ji muzes zaregistrovat pro zvolenou GPS. Do ni a jen do ni pak muzes mapu nahrat.

Pokud koupis mapu na karte. Muzes tu mapu dat do libovolne GPS. Ale musi zustat na te karte od vyrobce. To muze zpusobovat problem, pokud chces soucasne pouzivat vice zakoupenych map najednou.

Jestli jde k mape na karte legalne ziskat i instalacku nevim. Kazdopadne instalacky topomap CR jdou normalne stahnout z webu Garmin.cz. Tak vlastni stazeni bude nejspise legalni. No a z mapy na karte jde nejakymi utilitami ziskat pouzity odemykaci kod. To bude asi take legalni. A ten kod muzes zadat do Mapsource a odemknout jim tu mapu. Mapu jsi zakoupil, odemykaci klic mas legalne, tak asi i takoveto odemceni bude legalni.

Jinak mapa na karte jde, myslim, rovnou z karty zobrazit v programu BaseCamp.
  • 0

#245 1gato1

1gato1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 520 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2010 - 20:26

Diky moc, samozrejme jsem myslel mapu koupenou s pristrojem, jak to nabizeji. Stridat karty mne moc netesi, mam na karte CN a tak bych radsi TOPO CZECH mel v pameti GPS. Pro predesle rady GPS byly mapy pro nahrani do pristroje. Zatim nic nekupuji, jen sleduji a tohle se mi zda krok zpet.
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#246 Habbillnss

Habbillnss

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2010 - 15:49

Nevedel by nekdo kombinaci pro vstup do servisniho menu apod. na 62?
  • 0

#247 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 17:45

Držet Enter a zapnout. Je to stejné jako u starších Garminů,
  • 0

#248 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2010 - 15:11

Tak dnes poprve s novym softem 2.70 v terenu, po cca. 50tem samovypnuti pristroje za 10 minut jsem to vzdal a neulovil ani kesku.. Verte, ze to opravdu nasere :( Uz toho mam dost, opravdu jsem na Garmina tak namichlej, ze se zitra vypravim na Evropskou at s tim neco udelaji, nebo jim to nekam nacpou, supr oudor navigace k nicemu.. Nevite nekdo jak se tam da vratit starsi Friware? Diky za radu..
  • 0

#249 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2010 - 17:47

Vrátit se ke starším firmware není problém. Soubory i návod jsou zde:
http://garmingpsmap....es.com/Versions

Já takhle po downgradu z 2.60 pořád existuju s verzí 2.50 a dokud neuvidím ve změnách něco, co se mi oravdu zásadně hodí, tak neexperimentuju. 2.70 jsem ani nezkoušel.
  • 0

#250 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2010 - 18:06

alkes napsal/a:

Já takhle po downgradu z 2.60 pořád existuju s verzí 2.50 a dokud neuvidím ve změnách něco, co se mi oravdu zásadně hodí, tak neexperimentuju. 2.70 jsem ani nezkoušel.

Jsi moudry muz, to ja experimentuji rad, ale porad se palim.. :D Moc Moc diky! jdu se na to podivat..
  • 0

#251 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2010 - 20:00

alkes napsal/a:

Tak se povedlo, zatim se 62s tvari na FW 2.5 dobře, už se hodku nevypla..;) Jeste jednou dekuji za radu..B)
  • 0

#252 libory

libory

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2010 - 15:03

Takže signál to má opravdu výborný? Už si na 62s brousím zoubky :)
  • 0
Garmin 62s

#253 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2010 - 22:33

libory napsal/a:

S tím problém není, to funguje znamenitě, naprostá spokojenost..B) Na kešky je to asi nejlepší stroj co jsem měl ja v ruce, když zapomenu na problemy s FW..:D
  • 0

#254 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2010 - 22:47

tabacek napsal/a:

libory napsal/a:

S tím problém není, to funguje znamenitě, naprostá spokojenost..B) Na kešky je to asi nejlepší stroj co jsem měl ja v ruce, když zapomenu na problemy s FW..:D

.... a taky kdyz zapomenes na rozliseni displeje, ktere je na dnesni dobu opravdu male. A taky neumi wherigo .... ;)
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#255 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2010 - 22:56

kapsa napsal/a:

tabacek napsal/a:

libory napsal/a:

.... a taky kdyz zapomenes na rozliseni displeje, ktere je na dnesni dobu opravdu male. A taky neumi wherigo .... ;)

Rozlišení je podle mého naprosto v pohodě pro navigaci tohoto typu a k účelum ke kterým je určena, hlavní je čitelnost a tu má opravdu vynikající, ale to už se tu řešilo.;)
  • 0

#256 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2010 - 23:07

tabacek napsal/a:Rozlišení je podle mého naprosto v pohodě pro navigaci tohoto typu a k účelum ke kterým je určena, hlavní je čitelnost a tu má opravdu vynikající, ale to už se tu řešilo.;)

To si nemyslim, nevidim jediny duvod, proc degradovat dnesni kvalitni mapy mizernym displejem. I nekolik let stare Oregony maji lepsi. Tohle se Garminu opravdu moc nepovedlo.
Nemluve o te absenci wheriga, coz je prave pro geocaching dost vyrazne minus.
  • 0

#257 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2010 - 23:26

kapsa napsal/a:

tabacek napsal/a:Rozlišení je podle mého naprosto v pohodě pro navigaci tohoto typu a k účelum ke kterým je určena, hlavní je čitelnost a tu má opravdu vynikající, ale to už se tu řešilo.;)

To si nemyslim, nevidim jediny duvod, proc degradovat dnesni kvalitni mapy mizernym displejem. I nekolik let stare Oregony maji lepsi. Tohle se Garminu opravdu moc nepovedlo.
Nemluve o te absenci wheriga, coz je prave pro geocaching dost vyrazne minus.

Rozlišeni je zbytečné rozebírat, měl jsem v ruce Oregona a čitelnost mizerna oproti 62ce a muže mit jaké chce rozlišení, proto je na trhu tolik přístrojů a človek může vybírat a koupí si to, co mu vyhovuje, wherigo má Oregon, tak když chci hrat wherigo, koupím Oregona, je ale pravda, že wherigo nehraji, tak mi to nevadí. ;)
  • 0

#258 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2010 - 23:43

tabacek napsal/a:Rozlišeni je zbytečné rozebírat, měl jsem v ruce Oregona a čitelnost mizerna oproti 62ce a muže mit jaké chce rozlišení, proto je na trhu tolik přístrojů a človek může vybírat a koupí si to, co mu vyhovuje, wherigo má Oregon, tak když chci hrat wherigo, koupím Oregona, je ale pravda, že wherigo nehraji, tak mi to nevadí. ;)

Ja mel taky v ruce oba dva ale to je jedno, jde o princip, rozliseni proste byl, je a bude zakladni parametr displeje, zvlastepak pri kvalite a detailech dnesnich map. Na vyssim rozliseni proste vidis vic detailu, je to jako klasicka a Full HD televize. Delat nizsi rozliseni je jednoznacne krok zpet.
Jinak pokud wherigo nehrajes, tak je to samozrejme tvoje vec ale nelze z toho vyvozovat obecny nazor. Ja byl napriklad zrovna vcera na GC27GNN a je to opravdu narez s beznou multi nebo mystery nesrovnatelnej. Navic je to jen otazka firmwaru a pokud to tam Garmin nedal, tak je to jen marketingova zlomyslnost ....
  • 0

#259 tabacek

tabacek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2010 - 8:18

kapsa napsal/a:

Ja mel taky v ruce oba dva ale to je jedno, jde o princip, rozliseni proste byl, je a bude zakladni parametr displeje, zvlastepak pri kvalite a detailech dnesnich map. Na vyssim rozliseni proste vidis vic detailu, je to jako klasicka a Full HD televize. Delat nizsi rozliseni je jednoznacne krok zpet.
Jinak pokud wherigo nehrajes, tak je to samozrejme tvoje vec ale nelze z toho vyvozovat obecny nazor. Ja byl napriklad zrovna vcera na GC27GNN a je to opravdu narez s beznou multi nebo mystery nesrovnatelnej. Navic je to jen otazka firmwaru a pokud to tam Garmin nedal, tak je to jen marketingova zlomyslnost ....

Ja z toho nedelam obecny nazor, podle me je tato navigace urcena a postavena pro jine naroky nez-li mas napriklad ty a nemyslim si, ze tam Garmin dodela wherigo a jestli ano, tak to bude i pro me prekvapeni a budu jedine rad. Zlomyslnost v tom neni, to ctu vzdy, kdyz tam vyrobce neudela neco co by se jinym hodilo, tim se te samozrejme nechci nejak dotknout, mas proste jiny nazor a naroky na GPS, to je vse. Rozliseni bych nerozebiral, srovnavat to s TV neni myslim moudre, kdyby mela vetsi rozliseni, tak bude na prekreslovani mapy delsi a citelnost horsi, ale jak pisi, to je jen muj nazor, to je vse co k tomu napisi. ;)
  • 0

#260 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2010 - 8:58

Ad WIG - ja to resim vychcane - on je u me vzdycky nekdo s Oregonem. :) Display zamrzel... Kvuli prehlednosti a rychlosti si na 60CSx renderuju svou OpenStreetMap, u 62 by nebyl duvod s rychlosti, ale stejne... Nicmene o tom je tu sepsano x stran, nema smysl to resit.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama