Uf uf, celkem polopatické návody jsou už i na slovenském fóru, na které je odkaz o pár příspěvků výše, nějaký podrobnější by nezaškodil, ale dřív než o víkendu, popřípadě ještě později, se k němu určitě nedostanu. Aspoň tedy shrnutí v pár bodech a odkazech:)
Raděj hned na úvod říkám, že celá věc není bez rizika, je potřeba upravit firmware, což může při troše smůly znamenat zmrtvění přístroje, ztrátu záruky apod. Úspěšných pokusů s různými přístroji a verzemi firmwaru už ale proběhlo celkem dost, tak snad riziko nebude až tak velké.
Tak a teď k věci.
1) Stáhnout oficiální firmware (verzi s příponou .gcd). Nejlepší jsou pro tyhle účely stránky jako
GPSMAP wiki nebo pro Oregonisty
Oregon wiki. Popřípadě se podívat na googlu a různých fórech po nějaké už upravené vyzkoušené verzi. (V tom případě se dají přeskočit body 2 až 4)
2) Prográmkem
RGN tool z gcd vyextrahovat soubor fw_all.bin.
3) Prográmkem FirmwarePatcher firmware upravit. Odkaz na fwpatcher je například v odstavečku results na
této stránce. Tu mimochodem doporučuji přečíst celou.
4) Prográmkem
RGN tool z extrahovaných bin souborů znovu vytvořit gcd.
Někde jsem četl, že byl patch úspěšně vyzkoušen i rovnou na celý soubor gcd, ale osobně jsem to nezkoušel.
5) Přejmenovat soubor na gupdate.gcd, nahrát do přístroje a restartovat. Pokud je verze fw stejná, jako už v přístroji je, je potřeba nejprve downgradovat a nebo zvýšit při ukládání RGNToolem číslo v kolonce SW version.
6) Doufat, že se nic nepodělalo.
Mapy se dají vytvářet různě.
Já jsem používal Mobil Atlas creator s výstupním formátem atlasu "OSMTracker Tile Storage".
Prográmek
mobat2jnx pro vytvoření jnx archivu.
Pak je takt dobré pohrát si se zvětšeními, při kterých se jednotlivé mapy zobrazují. K tomu složí prográmek jnxscale a převodní tabulka je
tady.