Garmin GPS Map 60 má nástupce - GPS Map 62
Publikováno 03 únor 2011 - 10:30
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime
Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení
Publikováno 14 únor 2011 - 22:18
Dnes jsem to vyzkoušel na OR550. Patchoval jsem celý GCD soubor (verze 4.20). Bez problémů.alkes napsal/a:
Uf uf, celkem polopatické návody ...
Použil jsem doporučenou cestu (MOBAC+převod do jnx+změna úrovní zoomu).
Díky moc, už se těším, až to ozkouším v terénu.
Publikováno 20 únor 2011 - 11:17
Publikováno 20 únor 2011 - 11:23
[quote]1) Mám nastaveno aby se mapa natáčela tak, aby nahoře obrazovky byl vždy směr k cíli. Když jsem u 60CSx (kde jsem to měl nastaveno také takto) začal procházet mapu, automaticky se otočila tak, že byl sever nahoře. Dokonce tam šlo nastavit i měřítko, při kterém při navigaci bude mapa natočena k cíli a při jakém měřítku se pak přepne "na sever nahoře". Tohle Oregon neumí. Jak je na tom 62ka?[/quote]
Umí částečně. Při procházení se sever nenatočí nahoru, jen se zablokuje v poslední pozici. Při zoomování se to na "North Up" přepne až v měřítku 80km.
[quote]2) V 60CSx jsem měl nastaveno, aby se mi každý den uložil tracklog na kartu. Ukládal se ve formátu rrrrmmdd.gpx. V oregonu jsem si to nastavil také, ale ani za nic ho nemůžu donutit, aby
a) ukládal tracklogy na kartu - ukládá jen do vnitřní paměti
b ) pojmenovával tracklogy ve formátu rrrrmmdd.gpx a ne „Day 13-FEB-11 00.00.47.gpx“.
Jak je na tom 62ka?[/quote]
a) Nenašel jsem, asi nejde
b) -||-
c) Podle nastaveného jazyka
[quote]3) V 60CSx jsem měl nastaveno, aby se trasa sestávající z posledních 10000 bodů z tracklogů zobrazovala na mapě. Při několika denní túře jsem tím pádem na mapě viděl celou prošlou stopu. Oregon vesele po půlnoci každého dne z mapy stopu smázne. Co 62ka?[/quote]
Nejde. Buď se zobrazuje i ukládá po dnu, týdnu, nebo když je vnitřní paměť pro tracklog plná. Dalo by se to vyřešit označením trasy jako oblíbené (viz bod 11).
[quote]4) U Oregonu nejde zvětšit tloušťka čáry kterou se zobrazuje prošlá stopa a ta je na můj vkus dost tenká. Přišel jsem jen na to, jak změnit barvu. Opět mi přišlo přehlednější zobrazení u 60CSx. CO 62ka?[/quote]
Tloušťka změnit nejde, jen barva.
[quote]5) Úplně extrémně mě vytáčí u Oregonu ten „špendlík“ co se týče trefování se na nějakou malou ikonku. Jak to má řešené 62ka?[/quote]
62ka má podobné ovládání jako 60ka. Kurzorové klávesy a malá šipečka na displeji, žádné špendlíky. S trefováním nemám problém.
[quote]6) U 60CSx se mi v posledně nalezených ukazovaly všechny body, které jsem naposledy nalezl, nebo si na ně třeba jen najel kurzorem a zobrazil si o nich info. V Oregonu se mi v posledně nalezených zobrazují skutečně jen posledně hledané body. Body, které si najdu „špendlíkem“ při procházení mapy se mi nikde jako posledně nalezené neevidují. Jak to má 62ka.[/quote]
Nenašel jsem, asi nejde.
[quote]7) U 60CSX jsem si v grafu nadmořské výšky mohl zobrazit, jakému místu v mapě odpovídá příslušný bod z grafu. Snadno jsem se tedy mohl podívat, kde bylo nejnižší místo daného dne a kde naopak třeba nejvyšší. Tohle Oregon opravdu zdá se neumí. 62 to doufám zvládne.[/quote]
Prokliky z grafu na mapu jsou bez problému.
[quote]8) Dělám něco špatně, nebo kalendář Oregonu někde přepnout do jiného módu než jen tupý měsíční přehled? U 60CSx jsem u každého dne viděl, jaké waypointy jsem který daný den uložil. Tohle u Oregonu opravdu nijak nejde. 62ka to má doufám stejně jako 60CSx.
Můžu si nějak zajistit, aby týden v kalendáři začínal pondělkem a ne nedělí? Takto je ten kalendář úplně na prd :/[/quote]
Kalendář má v horní půce obrazovky měsíční přehled, v dolní podrobnosti o označeném dni. Týdny začínají nedělí. Žádné nastavení není k dispozici.
[quote]9) Kalkulačku nejde u Oregonu přepnout do „vědeckého“ módu. Co na to 62ka?
[/quote]
Kalkulačka obsahuje vědecký mód a umí volitelně počítat v radiánech.
[quote]10) Na 60CSx jsem i při špatném signálu měl zaznamenanou stopu krásně korespondující s cestami vyznačenými v mapě. U Oregonu se mi v místech kde byl horší signál zdá, že stopa dosti ustřeluje a nekopíruje tak přesně cestu. Oregon má měně citlivý čip než 60CSx. 62ka má jaký?[/quote]
Nejsem schopen odpovědět, žádné pořádné testy jsem nedělal ani nikde neviděl. Subjektivně mi chování přijde v normě a keše se hledají dobře. Co se týče hardwaru. 62ka má stejný chip, jako Oregon (STM Cartesio) a jinou anténu. HW ale není všechno, záleží také na jeho nastavení a firmwaru.
[quote]11) U Oregona není moc pohodlné použití funkce navigacei po dříve uloženém tracklogu (resp. zatím jsem to ani nenašel, takže to bude nějak hnusně zašité) Můžu si u 62ky zvolit zda chci navigovat „od cíle“ nebo „k cíli“? Prostě tak jako tomu bylo u 60CSx.[/quote]
Ano, ale musíš nejdřív trasu v trackmanageru zvolit jako oblíbenou. V podstatě to trasu vytáhne z archivovaného gpxka do aktivní paměti (aspoň to tak vypadá). Což řeší i bod 3.
Navigovat po trase obráceně jde také, ale asi složitěji než u 60CSx - musí se nejdřív v trackmanageru uložit jako nová obrácená trasa.
[quote]12) Ve stopkách u Oregona nejde nastavit, aby se „kolo“ započítalo automaticky po proběhnutí definovaným místem, tak jako tomu bylo u 60CSx. CO 62ka?[/quote]
Stopky nepoužívám, při zběžném prozkoumání jsem našel jen volbu podle vzdálenosti, takže nevím.
[quote]13) U 60CSx jsem si mohl nastavit upozornění na přiblížení se na definovanou vzdálenost až pro 20 waipointů. Tohle má Oregon prý někde zašité. 62ka to má stejně jako 60CSx?[/quote]
62 má menu "Proximity alarms", kde se dají zadat libovolné waypointy a vzdálenosti, maximální počet neznám. (Trošku mě překvapilo, že v mílích, i když zbytek GPSky pracuje v kilometrech.:) Jestli to v mílích jenom píše, nebo i měří, jsem zatím nezkoušel.)
edit: Míle vyřešeny. Je tam samostatné nastavení přímo u proximty alarmů.
[quote]14) Když si v Oregonu uložím nějaký waypoint, zapíše se u něj automaticky datum jeho vytvoření. Má podobu např. 12-ÚNR-11 13:30. Nemůžu si ale bohužel změnit formát toho data. Konkrétně bych to chtěl jako 2011.02.12 13:30. Jak to má 62ka?[/quote]
62 automaticky přidává datum ve formátu 12-ÚNR-11 ... bez času. Změnit to asi nejde.
Publikováno 20 únor 2011 - 11:24
Publikováno 20 únor 2011 - 12:00
Publikováno 23 březen 2011 - 15:22
Habbillnss napsal/a:
Dovolil bych si švestičku z vlastní zahradéčky ... počeštěná čeština do 62
http://solansky.ic.cz/Czech.gtt
Pokud se opakuju, nebo je někde něco lepšího, tak se omlouvám.
Ahoj, šlo by udělat reup ? Soubor jaxi nenalezen :-/
Díky moc
EDIT: sry, jsem to ale lamka, .... ztaženo
Publikováno 30 březen 2011 - 10:05
hrasek napsal/a:
od měřítka 2km si nemůžu nechat zobrazit mapu se severem nahoře.
Ehm, můžeš. Na mapě zmáčkni Menu, Nastavení mapy, Orientace : k severu.
U "pěší chůze" je to tuším default, u "auta" ne.
hrasek napsal/a:
Proč proboha nevzali 60CSx a jen ji nevylepšili. Proč dělat kroky zpět u něčeho, co se osvědčilo
Protože 62 není vylepšená verze modelu 60, nýbrž sesterský model k Oregonu x50/Dakotě. Má vevnitř skoro totožnou elektroniku a SW jako Oregony a Dakoty.
Já jsem _rád_, že nevyšli z 60, zejména kvůli třem věcem:
- paperless geocaching - tohle byl pro mne jeden z primárních důvodů proč koupit novou GPS
- 3D navigační pohled pro auto
- profily
Publikováno 30 březen 2011 - 10:10
alkes napsal/a:
Kalendář má v horní půce obrazovky měsíční přehled, v dolní podrobnosti o označeném dni. Týdny začínají nedělí. Žádné nastavení není k dispozici.8) Dělám něco špatně, nebo kalendář Oregonu někde přepnout do jiného módu než jen tupý měsíční přehled? U 60CSx jsem u každého dne viděl, jaké waypointy jsem který daný den uložil. Tohle u Oregonu opravdu nijak nejde. 62ka to má doufám stejně jako 60CSx.
Můžu si nějak zajistit, aby týden v kalendáři začínal pondělkem a ne nedělí? Takto je ten kalendář úplně na prd :/
Doplním - když na den v kalendáři najedeš, ukáže ti, kolik jsi toho dne našel. A když na něj klikneš, dostaneš se na seznam keší, které jsi našel.
Nicméně (a to zas někdo vymyslel hlavou) v kalendáři nijak nejsou zvýrazněny dny, ke kterým je něco zaznamenaného.
Publikováno 01 duben 2011 - 19:49
Publikováno 03 duben 2011 - 9:19
Publikováno 03 duben 2011 - 9:29
Publikováno 03 duben 2011 - 21:46
Publikováno 03 duben 2011 - 21:56
Ok. Zmátly mě ty ulice a čísla popisná. Asi to fakt bude basic verzí. Zkusím hledání schválně vyzkoušet i s ní, až budu mít trochu času.DartVader napsal/a:
Já mam topo basic, takže to bude možná tím, protože hledám přes města.
Publikováno 10 duben 2011 - 10:38
Publikováno 20 duben 2011 - 12:17
Publikováno 22 duben 2011 - 11:34
Publikováno 23 duben 2011 - 20:28
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime
Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení
Publikováno 23 duben 2011 - 20:39
Publikováno 23 duben 2011 - 20:54
A jak přesně generuješ ten gpx soubor? + Generuješ ho v obou případech stejně?Ajnos napsal/a:
Potřebovala bych poradit, jak nahrát do 62s listing a hint. Generuji si *.qpx a jednou se mi zobrazí keše s kompletním infem a podruhé mám jen souřadnice ke keši. ?!? Díky
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů