Problémy s GeoGetem - okresy, hodina nálezu
Publikováno 14 prosinec 2010 - 7:50
Publikováno 14 prosinec 2010 - 8:43
Publikováno 14 prosinec 2010 - 8:51
a nic tohle jsem zkoušel výsledek je tristní ... vše zůstalo při starémHaLuMa napsal/a:
Ano, soudruzi opravdu udelali chybu!
Problem je s predinstalovanymi ceskymi W7, kde pri zvoleni cestiny jaksi pozapomneli nastavit i ceske kodovani. Nove Unicode programy pak funguji bezvadne, ale starsi programy pouzivajici CP1250 funguji spatne. A s nimi i Geoget, kde se provadi mnoho ruznych konverzi mezi UTF8 a CP120, ktera tam nefunguje spravne.
Resenim je v tech Windows nastavit Anglictinu, potvrdit, a pak zase zpet Cestinu, a potvrdit, pro jistotu vsechno zrestartovat - a melo by vse fungovat spravne.
když provedu načtení okresů na Vistách 32-bit doma je vše vpohodě
když totéž provedu na noťasu ve Win7-32-bit mám tam paznaky a založený nový okresy s podivnejma znakama
A tohle přenastavení Angličtina --> RESTART čeština --> RESTART nějak nepomohlo klidně si to dělá dál... grrrrr
Osobně už jsem se s tím vypořádal uklidím pár skriptama DB po tomhle ale s..e mě to je to práce navíc
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 14 prosinec 2010 - 8:56
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:01
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:01
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:02
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:05
HaLuMa napsal/a:
Pak nemas patrne nastavenou cestinu v nastaveni pro 'ne-unicode' programy.
to najdu kde ?? to sem asi přehlídll ??
gord napsal/a:
Rekl bych, ze po te sigrosade s jazyky jeste bude treba smazat prislusne tagy a znovu je vytvorit. To nepomuze?
tohle zkusím nenapadlo mě to jen se děsím co bude ve Vistách :-D
ale ju je to možný že to bude tím...
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:07
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:15
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:24
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:24
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:25
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:28
HaLuMa napsal/a:
Zkusim napsat nejakou malickou testovaci apliakci, abychom tomu prilsi na kloub.
nicmene s tou spatne nastavenou kodovou strankou v predinstalovanych W7 je to tutovka, to je overena informace z mnoha jinych programu, ktere s tim mely problem.
hele já ti věřím jen se snažím dokopat ty moje Wokna k nějakýmu rozumnýmu stavu a nedaří se mi to :-) to není o nedůvěře ale o tom jak to nastavit aby to bylo ok.... a už jsem ti nějakou hodinu strávil dřív a výsledek furt nula...
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:41
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:42
HaLuMa napsal/a:
Zkusim napsat nejakou malickou testovaci apliakci, abychom tomu prilsi na kloub.
nicmene s tou spatne nastavenou kodovou strankou v predinstalovanych W7 je to tutovka, to je overena informace z mnoha jinych programu, ktere s tim mely problem.
A nestalo by za to, pri startu GG to zkontrolovat a upozornit na to uzivatele? Pripadne s odkazem na Ararat, kde to popiseme podrobne a s vysvetlivkama. Tim by se tu uz tento problem nemusel objevit.
EDIT: On to muze byt problem vsech TAGu, ne jen okresu/kraju.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:43
Staci kamkoliv dat a spustit. Vypise to jedno okenko, a zajima mne, jak vypada to, co je uvnitr.
Melo by to vypsat:
ANSI codepage: 1250 Data (Spravne zobrazeni): ěščřžýáíé UTF8 - > ANSI: ěščřžýáíé ANSI -> UTF8 -> ANSI: ěščřžýáíé
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:44
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:45
HaLuMa napsal/a:
Zkuste si stahnout tenhle programek: http://geoget.ararat...file/cptest.exe
Staci kamkoliv dat a spustit. Vypise to jedno okenko, a zajima mne, jak vypada to, co je uvnitr.
Melo by to vypsat:
ANSI codepage: 1250 Data (Spravne zobrazeni): ěščřžýáíé UTF8 - > ANSI: ěščřžýáíé ANSI -> UTF8 -> ANSI: ěščřžýáíé
prostřednímám jinak:
ANSI codepage: 1250
Data (Spravne zobrazeni): ěščřžýáíé
UTF8 - > ANSI: ešcržýáíé
ANSI -> UTF8 -> ANSI: ěščřžýáíé
Publikováno 14 prosinec 2010 - 9:47
gord napsal/a:
A nestalo by za to, pri startu GG to zkontrolovat a upozornit na to uzivatele?
To by jiste stalo, ale sam mam zatim malo informaci, abychtento stav mohl detetkovat. Proto potrebuji nejake vysledky z toho Cptest.exe.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů