Přejít na obsah

Fotka

GASP - Geoget All-In-One Statistic Pack, aneb statistiky na pár kliknutí

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1097 odpovědí na toto téma

#441 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2010 - 8:50

jak mi v poslednich par verzich chodi hlasky o chybach na mail, tak vidim pomerne casty problem, kdy lide daji GASP do "Program Files", vcetne datoveho adresare. A pak to dela neplechu. :(
  • 0

#442 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2010 - 9:57

HaLuMa: jedine co me napada, ze mohu do navodu napsat, aby to nedelali. Co ty na to?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#443 lukasekprochazka

lukasekprochazka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 3:32

Fredy176 napsal/a:
už asi týden mám problém s tvorbou statistik -po jedné aktualizaci se mi z ničeho nic přestali statistiky uploadovat na profil a pozděj přestal i nabýhat náhled, který se otevřel těsně před uploadem na profil. dnes jsem stáhl novou verzi GASP a problém přetrvává :( má někdo podobnýproblém?

Mám ten samý problém, i přes kompletní smazání, znovustažení a znovunastavení celého balíku přesně podle návodu, statistiky se prostě na profil nedostanou :-(.
  • 0
http://gcm.cz + Garmin Oregon 300 + Topo 2 Pro + Handy Geocaching

#444 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 7:57

lukasekprochazka: a aktualizoval sis Geoget? Uz vysla totiz nova verze ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#445 LooperCZ

LooperCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 8:21

Pánové, problém probíráme už od včerejška ve vlákně Jesus verze GG.
  • 0

#446 lukasekprochazka

lukasekprochazka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 13:21

S474N napsal/a:
lukasekprochazka: a aktualizoval sis Geoget? Uz vysla totiz nova verze ;)

Ano, stále bez výsledku.
  • 0
http://gcm.cz + Garmin Oregon 300 + Topo 2 Pro + Handy Geocaching

#447 danhill81

danhill81

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 13:22

Mě taky nefunguje poslední verze GAPS v1.10.412 ... Vše proběhne bez problémů.Import i export bez jediné hlášky,jen statistika v HTML na profil se prostě nezapíše a stránka zůstane prázdná. :(
  • 0

GPSMAP 64s + Honor 9

#448 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 19:30

Nejspíš jsem natvrdlý, ale pěkně popsaný postup zde: http://www.s474n.com...statistic-pack/ je pro první instalaci.
Ale nějak netuším co mám dělat pokud mám GeoGet již nainstalovaný v aktuální verzi včetně pluginu co jsou uvedeny v balíčku GAPS.
  • 0

#449 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 19:45

Tak jsem zkusil to z toho balíčku překopírovat přes stavající instalci GeoGetu a GeoGet již nejde spustit. :( Co teď ?
  • 0

#450 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 19:52

HELP, HELP - nevíte jak zachránit GeoGet ???
  • 0

#451 LooperCZ

LooperCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 19:58

Udělej si novou čistou instalaci. Zrovna nedávno jsem to udělal. Můj problém tehdy byl takový, že jsem spustil GG, jeho ikona se objevila dole na liště, ovšem okno programu se nezobrazilo. Tak jsem překopíroval databázi na druhý disk,k tomu nějaké moje filtry a nastavení skriptů plus moji template, smazal GG,uvařil jsem si kávu, a pěkně pomalu vše dal do cajku. Hoďka, víc ne.
  • 0

#452 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 20:06

Looper36 napsal/a:
Udělej si novou čistou instalaci. Zrovna nedávno jsem to udělal. Můj problém tehdy byl takový, že jsem spustil GG, jeho ikona se objevila dole na liště, ovšem okno programu se nezobrazilo. Tak jsem překopíroval databázi na druhý disk,k tomu nějaké moje filtry a nastavení skriptů plus moji template, smazal GG,uvařil jsem si kávu, a pěkně pomalu vše dal do cajku. Hoďka, víc ne.

Ale tím příjdu kompletně o všechny vyluštěné mysterky - finálky nemám nikd ejinde napsané :(
  • 0

#453 Dardalion

Dardalion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 20:11

Maxinoha napsal/a:
HELP, HELP - nevíte jak zachránit GeoGet ???

Nejsem expert na problemy s GG, ale mas opravdu spravne ten datovy adresar v C:\Program Files? Tusim, ze datovy adresar by mel byt jinde:
* bud v profilu uzivatele u klasicke instalace nebo
* v adresari programu (portable instalace), ale ten by nemel byt v Program Files, ktery je (tusim) u Vista a 7 pro bezneho uzivatele read-only.
  • 0

#454 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 20:14

Je vůbec ten balíček GASP pro Windows 7 ?
  • 0

#455 Dardalion

Dardalion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 20:18

Maxinoha napsal/a:

Urcite je. Ja ho v praci provozuji na Windows 7, ale v jinem adresari nez Program Files.

Jinak i v pripade, ze by jsi musel menit celou instanci, tak pri zachovani db souboru (*.db3) a mozna i adresar attach, tak by si o o moho dat prijit nemusel.
  • 0

#456 Dardalion

Dardalion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 20:23

Jinak viz diskuse v tomto vlaknu HaHuMa a S4T4N, od 09.11.2010 11:20.
  • 0

#457 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 20:25

dardalion napsal/a:

Maxinoha napsal/a:

Urcite je. Ja ho v praci provozuji na Windows 7, ale v jinem adresari nez Program Files.

Jinak i v pripade, ze by jsi musel menit celou instanci, tak pri zachovani db souboru (*.db3) a mozna i adresar attach, tak by si o o moho dat prijit nemusel.

Pak ale nechápu k čemu ten balíček GASP je?

Pokud má primární instalaci GeoGetu včetně dat v Program Files a někde mám druhou verzi GeoGetu jen na generování statistik, tak přece nebudu při každém generování statistik ještě aktualizovat data v tom druhém geogetu - to mi příjde úplně nesmyslný.

Předpokládal jsem, že když už někdo se dělá s nějakým balíčkem, že na jedno kliknutí nainstaluje vše potřebné do stávající instalace GeoGetu v Program Files a já nebudu muset stahovat všechny data znovu.
  • 0

#458 Dardalion

Dardalion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 20:40

Tohle je spise na s474na a dalsi, ale zkusim par mych postrehu (sam pouzivam cistou instalaci a nikoliv GASP, ktery jsem si instaloval pouze na pracovni notebook pro otestovani).

Podle mne opravu ma byt pouze jedna instalace. Problemy podle vseho vznikly v pripade, kdy se sejde balicek GASP instalovany rozbalenim ze ZIPu a mechanizmus automatickych instalaci GG. Automaticke instalace spousti standardni instalator, ktery podle vseho se snazi zachovat puvodni rezim instalace (standardni/prenosny rezim). V pripade GASP, ktery byl instalovan rozbalenim ze ZIPu, vsak instalator tyto informace nema a da uzivateli vybrat a zde prave uzivatel musi vybrat "prenosny rezim". Pokud vybere "standardni rezim" (nebo jak se jmenuje), vznikne mu dalsi instalace GG.

Sam S474n o tom pise na http://www.s474n.com...statistic-pack/, kapitola Aktualizace balíčku GASP.

Znali mne pripadne opravi.
  • 0

#459 LooperCZ

LooperCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 22:34

Maxinoha napsal/a:

Looper36 napsal/a:

Ale tím příjdu kompletně o všechny vyluštěné mysterky - finálky nemám nikd ejinde napsané :(

Nepřijdeš, zkopíruj si tvoji databázi někam jinam, pak ji nakopíruješ zpátky. Jinak gasp jsem jel na win7 a v pohodě.
  • 0

#460 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 22:53

1. GASP neni vlastne nic jineho, nez nainstalovany Geoget a par dalsich pluginu, a to vsechno zabalene do ZIPu. V dnesni dobe, kdy se rozsireni daji pohodlne instalovat jako GIp balicky, uz smysl vlastne nema, bohate by stacil jeden GIp balicek, ktery by do ciste instalace geogetu doinstaloval vse potrebne a navod k tomu.

2. datovy adresar geogetu nepatri do "program files". Je to blbost, data tohoto druhu tam nemaji co delat, a to zpusobilo tu vyse zminenou chybovou hlasku.

3. Kde ma geoget hledat svuj datovy adresar, to urcuje soubor geogetboot.ini v instalacnim adresari. Tam je napsana cesta. Pokud neni, hleda se adresar v uzivatelove profilu.

4. Takze protoze GASP obsahuje svuj cisty datovy adresar, ktery je take pribalen v tom ZIPu, a zaroven obsahuje i ten geogetboot.ini, ve kterem je receno, ze datovy adresar je podadresarem aktualniho adresare, nesmi se GASP placnout do "Program Files"!

5. Pokud jsi instaloval geoget standardne, mas data v profilu. Jakmile jsi to prepsal GASPem, zacal geoget hledat data v podadresari. Staci opravit obsah geogetboot.ini, a nasmerovat jej do spravneho datoveho adresare, a data budou zpet.

6. tip - cely datovy adresar je delany tak, ab byl premistitelny! (leda ze by tam byl nejaky lajdacky napsany skript, ale nevim o zadnem.) Takze kdyz chces z jakehkoliv duvodu zmenit umisteni datoveho adresare, staci ten adresar prekopirovat, prenest na jiny pocitac, atd. A jak jsem zminil, staci pak upravit cestu k datovemu adresari v geogetboot.ini.

Zadna velka veda to neni, jen se do toho vnesl trosku zmatek.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama