Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#461 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2010 - 14:15

:o Nevedel jsem, ze je to jiz na obrazovce GPS. Zatim jsem ji pouzil jen jedenkrat (asi), no kazdopadne ji ted budu pouzivat casteji. Diky B)
  • 0

#462 KatrinGuma

KatrinGuma

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2010 - 18:15

lentom napsal/a:

KatrinGuma napsal/a:
četl jsem někde že u Samsungů to nějak zlobilo, mám omnii i900 má někdo zkušenosti s PD na tomto telefonu?

Nějaké info jsem psal tady, asi by to bylo dobré doplnit do wiki u PD, vrhnu se na to zítra až bude více času a další reference, zda to pomůže...

to bude fajn, zatím pořád tápu moc by mi to pomohlo, díky :)
  • 0

#463 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2010 - 18:34

nejaky to info jako doba vyletu a usla vzdalenost by bylo super :)
  • 0

#464 rolli68

rolli68

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2010 - 7:45

Zdravim kacery, mam jeden poznatek z pouzivani PocketDrake, mimochodem je to vynikajici programek, pokud si dam vyhledat kesky treba podle zadanych domacich souradnic, tak mi to nejake kese ve vyslednem soupisu "vynecha", pokud si ji vyhledam primo, podle nazvu tak v databazi je. Nevite co s tim. Proletel jsem toto vlakno, ale nenasel jsem, ze by to nekomu delalo. Diky za odpoved.
  • 0

#465 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2010 - 8:17

A mas zadanou nejakou max. vzdalenost? S nulou se to chova takto podobne. Vybere se zadany počet bodů odpovídající kritériím bez ohledu na vzdálenost a ty se zobrazí.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#466 rolli68

rolli68

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2010 - 8:49

Diky Subi to je ono mel jsem tam 0, ted to funguje jak ma.
  • 0

#467 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2010 - 1:08

Zdravim. Narazil jsem pri pouzivani PD na nekolik problemu. Pred par tydny jsme delali "Knoflik" Jde o soubor 24 kesek. Pouzival jsem PD a u kazde kesky si rovnou zapsal log. Pri vyexportovani Fieldnotes se zdalo byt vsechno v poradku,ale upload na GC.com uz tak dobre nedopadl. Nekolik logu bylo vynechano. Nevim estli maji na GC.com nejake limity pro Fieldnotes,ale zda se mi to nepravdepodobne. Je to rekl bych okrajova zalezitost,protoze takovehle mnozstvi kesek se za jeden den obvykle nedava (teda aspon ja obvykle ne :) Spis by mne zajimalo mel li uz nekdo podobny problem. Mne se od rozbehani PD nic podobneho neprihodilo,ovsem doted bylo maximum najednou posilanych logu asi 12. Kratce na to vysla verze PD 1.1.4.22. Rekl jsem si ze by to mohl byt nejaky drobny BUG a pres apptodate jsem se pokusil upgradovat. Jenze pri pokusu o odinstalaci doslo k selhani a stara veze se neodinstalovala. Nainstaloval jsem tedy novou pres ni a pak zkusil vse odinstalovat. Bez vysledku. Nechal jsem tedy odinstalator odebrat PD ze seznamu nainstalovanych programu a pak z pda smazal veskere stopy po PD ktere jsem byl schopen najit,vcetne zaznamu v registrech. Bohuzel dalsi instalace opet zahlasi ze se starsi verzi nepodarilo odinstalovat. Tak uz nejak netusim kde hledat. Jenom tak cvicne jsem zkusil odinstalovat jiny program,nejde li o nakopani odinstalatoru (jso to prece jenom wokna,ze a podobny problem uz jsem videl) ale tot probehlo v pohode. Jediny program ktery stavkuje je PD. Pokud vas nekono neco napadne budu vdecen. Na HR nejsem v tuhle chvili dusevne pripraven. Diky Kulicka
  • 0

#468 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2010 - 7:11

Problém s FN se již projevil více lidem. V tuto chvíli už i víme čím to je - když se v PD doeditovává FN, která byla založena dříve. Čili oprava by se snad měla podařit v některých z příštích verzích.

Co se týče odinstalace, tak mě taky napadá pouze pročistit registr a nabo pak ten hardreset.
PocketDrake má tyto klíče:

HKEY_CURRENT_USER\Software\PocketDrake
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Apps\LudekV PocketDrake
HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\AppInstall\LudekV PocketDrake

Jestli je ještě někde něco dalšího už nevím.
  • 0

#469 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2010 - 9:27

Tak jsem vcera PocketDrake nainstaloval a konecne vyzkousel :) A mam samozrejme par postrehu, co mi vadilo: 1) prijde mi hrozne nelogicky pohyb ve strukture menu. Hodne mi vadi, ze kdyz kliknu na kes, nedostanu se vzdy do nabidky, ale na nejakou z predchozich pouzitych obrazovek - tj. pokud treba zapisu field note, pak si na pame vyberu dalsi kes, tak se opet dostanu na field note. Libilo by se mi, kdyz by chovani programu bylo vzdy a za vsech okolnosti stejne, tj. kdyz kliknu na kes, dostanu se ve 100% pripadu na stejne misto. 2) v mape musim podrzet stylus dlouho nad kesi, aby se neco stalo. Libilo by se mi, kdyz by to nebylo na tap-and-hold, ale jen na tap, aby bylo mozne rychle koukat na okolni kesky a dalo se to delat treba i prstem bez stylusu 3) nevim jak se to stalo, ale u jedne kese mi neslo zapsat field note - hazelo to nejaky unknown error - a to i po restartu Drakeho. Pak jsem se nekolikrat vratil nekam do menu, neco pomackal, a error zmizel. Bohuzel lepsi bug report nemam, protoze sam netusim jak se to stalo a jak se to povedlo odstranit :) 4) opet v mape... meritko - kdyz uz ma cast cerne pozadi, proc ta druha cast ma pozadi pruhledne, tj. kdyz je v danem miste zrovna popisek kesky, tak je pod meritkem videt, tj. nejde precist ani meritko, ani popisek, protoze se to slije dohromady 5) bylo by super, kdyz by se mapa dala posouvat tak, aby se neposouval jen bily obdelnik, ale byl tam videt obsah (alespon ten, ktery tam byl pred zacatkem posouvani, nova oblast se samozrejme muze dokreslit az po posunuti). Mozna ze kdyz se posouva mapa s bitmapovymi podklady, tak to takhle funguje a jen zmizi kese, ale kdyz se posouva slepa mapa, tak zmizi kese a posouva se prazdny obdelnik... 6) Jake jsou podporovane mapove formaty? Ocenil bych neco standardniho, tj. kdyz uz ne OziExplorer format, tak alespon ty tary z TrekBuddyho, aby se nemusela rucne kazda mapa prevadet pro Drakeho (jde to vubec nejak?) 7) Pri pokusu o stahnuti FieldNotes jsem mel zaskrtnute zaroven i upload databaze z GG do PDA (v GG makru), coz mi samozrejme prepsalo opet databazi v PDA a kdyz jsem pak chtel znovu vyexportovat FieldNotes, tak jsem mel smulu, protoze uz nikde nebyly. Tohle beru z casti jako moji blbost, ale kdyz by se povedlo nejak uzivatele pred vlastni blbosti ochranit, bylo by to urcite fajn :) 8) Jeste jsem si vzpomnel na jednu, asi nejzasadnejsi, chybu: PocketDrake nejde minimalizovat. Kdyz chci pres (napriklad) task manager co je soucasti SPB Mobile Shell aplikaci minimalizovat, zustane viset, a nedostanu se tak na today. Vim ze tohle jsem ve WMGeo taky resil a nevim jestli doresil, nicmene kdyz behem kesovani prijde SMSka, nemam si ji jak precist aniz bych Drakeho ukoncil. 9) Pokud je zapnuta ochrana proti automatickemu vypnuti, nejde PDA vypnout ani rucne. Predstavoval bych si, ze kdyz je drake zapnuty vcetne teto ochrany, zpusobi zmacknuti vypinaciho tlacitka vypnuti displaye pro setreni baterky. 10) Volba Zamknout v menu PocketDrake funguje skutecne kvalitne - a to az tak kvalitne, ze PDAcko pak uz nejde probudit. Zkousel jsem mackat uplne vsechno, ale jediny zpusob jak ho opetovne zapnout byl reset (HTC Kaiser, WM 6.1 custom ROM). Jinak se mi Drake libi, zkusim ho pouzivat i nadale :) EDIT: Jeste by se mi libila nejaka obrazovka kde by byly nejake statisticke informace o vyletu - proste tachometr. Mohly by se tam ukazovat i aktualni udaje - rychlost, vyska, ujeta vzdalenost (ta hlavne), prumerna rychlost, ... EDIT2: Pokud uz neco z toho bylo zmineno tak se omlouvam, neprocital jsem historii. EDIT3: bod c. 8, 9 a 10
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#470 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2010 - 9:44

Tak to jsem presne delal,u kesky jsem udelal rychly zapis a ve chvili kdy jsme sli opet po ceste ,u prilis kratkych zapisu,kde mne v moment logovani nic nenapadlo,jsem dopsal nejake postrehy. Ultrkratke logy typu:"Nasel,Diky" nemam rad a myslim ze nevyjadruji dost ucty k autorovi. Takze tim se to vysvetluje. No a ty registry mam cisty,takze netusim kde se tam jeste neco usadilo. Po nainstalovani ovsem Pocketdrake chodi v pohode. Jenom sem mel pocit,ze neukaze vsechny kesky v okoli,coz se tu jak jsem kouikal resilo nastavenim vzdalenosti,takze to vyzkousim a uvidime. Diky. Kulicka
  • 0

#471 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2010 - 10:23

1) prijde mi hrozne nelogicky pohyb ve strukture menu....

Přesně to už jsem taky popisoval, ale musí nás být víc aby jsme LudkaV přemluvili :-) Čili já hlasuju taky vždy pro návrat do menu Akce.

2) v mape musim podrzet stylus dlouho nad kesi....

Jestli by pak ale nedocházelo zase k nechtěnému výběru keše, protože já klepnutím na displej řeším jeho rozsvícení když mi pozhasne. Taky by to možná vadilo funkci posouvání mapy. Toto bych možná za sebe raději ponechal tak jak je, možná jenom zkrátit hold čas. Ono to i do budoucna bude lépe připravené na případné zobrazení kontext menu, pokud by bylo potřeba.

3) nevim jak se to stalo, ale u jedne kese mi neslo zapsat field note - hazelo to nejaky unknown error ....

Taky jsem už občas zaznamenal, ale bohužel taky nemám nic podrobnějšího, než že se to vyřešilo jako tobě a nebo přehráním databáze.

4) opet v mape... meritko - kdyz uz ma cast cerne pozadi, proc ta druha cast ma pozadi pruhledne....

Tak to se u mě neprojevuje, měřítko je vždy nad mapou a keše včetně popisků jsou vždy nad měřítkem. Platí to pro bílou i černou část měřítka.

5) bylo by super, kdyz by se mapa dala posouvat....

Tak to jsem nepochopil jak myslíš. Mapa se mi při posouvání zobrazuje a když žádná mapa není tak není nic vidět, ani žádný obdélník. Keše a trasa se při posouvání vždy ztratí a zobrazí se opět až po ukončení posunu, kdy se zřejmě znovu načítá aktuální sada z databáze.

6) Jake jsou podporovane mapove formaty?...

Jsou popsané v dokumentaci na autorových stránkách PD a pokud nevyužíváš online režim, kdy se o formát nemusíš starat a stahuje se ti z netu, pak můžeš použít GeoKuk, MobileAtlasCreator nebo MAPC2MAPC ve spojením s pluginem PDS, který ti to do PD nasype.

7) Pri pokusu o stahnuti FieldNotes jsem mel zaskrtnute....

Už teď tam jsou nástroje, které tě před tímto ochrání. Zřejmě jsi ale neaktualizoval databázi GG před uploadem databáze do PD, čili to byl asi jenom překlep, že jsi to nechal zaškrtnuté. Pak je to problém. Teď jsem to samé řešil, ale v souvislosti se zachováním stopy.
Čili jsou v podstatě dvě možnosti jak to v pluginu ošetřím, buď před uploadem databázi nejprve stáhnu a tyto informace z ní vyexportuju a hned je naimportuju do databáze, která se bude uploadovat, což by řešilo tvůj problém, ale je to časově náročný a otravovalo by to. Druhou možností je to, že použiju informace z předtím z PDA stažené databáze pro aktualizaci databáze GG, což ovšem předpokládá, že to uživatel provede. Standardní postup je, že se před uploadem databáze do PDA nejprve provede stažení databáze z PDA a tedy tyto informace tam zůstanou zachovány. Zvolil jsem tedy tuto druhou variantu.
Samotné upozornění tam není problém dát, ale z 99% to bude obtěovat a když už by mělo plnit svou funkci, tak ho stejně každý automaticky odklikne a bude to stejně v prd... :-).
Přesto díky za info, zkusím se nad tím zamyslet, zda by to nějak nešlo ještě lépe pořešit. možná bych mohl kontrolovat zda byl v poslední rozumné době (1h) provedeno stažení databáze z PDA a pokud ne, pak vyhodit upozornění s možností jejího dodatečného načtení.

8) PocketDrake nejde minimalizovat....

To bude asi souviset s typem HW, myslím, že už to taky někdo zde řešil.

9) Pokud je zapnuta ochrana proti automatickemu vypnuti....

Platí to samé co předchozí bod. Mě se to chová stejně.
Tato funkce tam ale je ne pro šetření baterky (to si můžeš ošetřit i jinak - řešilo se to tu), ale proto aby ti PDA při kešování samo neusínalo, pokud nechceš.

10) Volba Zamknout v menu PocketDrake....

Mě to samé :-)
Ještě je jedna možnost jak ho probudit a to čekat několik minut a zkoušet pořád mačkat tlačítka, po dlouhé době se kupodivu probere :o

Tyto poslední funkce jsou prý špatně dokumentované a fungují různě na různých zařízeních, kdyby někdo věděl jak na ně a poradil, určitě budeme všichni rádi.

Edit 7) Pokud jsi měl zaškrtnuté stáhnout FieldNotes a zároveň i vyexportovat z PD, pak bys o ně přijít neměl a měly by být v PC v adresáři pro FN - dle nastavení v konfiguraci pluginu.
  • 0

#472 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 13:35

to:Subi,LudekV Jeste mne tak napadlo,ohledne te zamrzle odinstalace,neuklada si PD nejaky file mimo svoje adresare? Ty jsem vsechny smazal,i registry jsem vycistil,ale estli ma nejaky file treba v adr. Windows ja ho nejsem schopen detekovat,krici to mozna kvuli tomu. Pak jsem dostal takovy napad ohledne map. Estli by nebylo mozny,aby mapy lezely v jednom fajlu. Uznavam ze to muze byt pekny opruz to stvorit,ale uspora mista na FAT32 kartach by byla obrovska. Ne vsichni (jako napriklad moje geochot) disponuji mobilnim pripojenim internetu a kdyz jsem se ji pokusil pripravit mapu Prahy a okoli dopadlo to spatne. Na NTFS to celkem jde,ale s odvrhnutim Windows 98 jsem jaxi pozapomel jak to dopadne na FAT32. Ale to je jen tak napad do budoucna. A jeste jeden napad ci dotaz do budoucna. Windowsmobile 7 vypadaji tak jak vsichni cekali,takze predpokladam ze za rok,dva az budu porizovat novy masinek bude to android. Jsou nejake uvahy (ne plany,to je asi predcasne) timto smerem? Pokud uz se to resilo,taxe stydim az se mi usi vzadu dotykaji. Kulicka
  • 0

#473 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 14:41

S mapama mam taky potiz. Doma pouzivam cyklomapy, mam tam hodne velky uzemi a slape to jak hodinky. O vikendu jsme byli v Budapesti, natahala jsem si tam google mapy (a ze jich bylo, precejen je to velky mesto) a chvilemam mela chut PDA vyhodit. U kazdy druhy kese jsem musela restartovat, protoze to zamrzalo, mizely tlacitka, nic nereagovalo, neslo to asni vypnout ....
  • 0

#474 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 15:12

Pokud to někomu zvláštně zamrzá, zkuste vypnout záznam stopy, třeba to pomůže jako mě. Není to samozřejmě trvalé řešení, ale jenom abychom zjistili kde a proč to zlobí. Pak mám osobně často problémy s dolními tlačítky Zpět a Akce v mapě, kdy na nic nereagují. Často pomůže tap and hold na nějakou keš aby se označila a pak tlačítka už fungují. Neprojevuje se to vždy a nedaří se mi to uměle navodit - bohužel :-( Ten problém s typem používaných map v závislosti na zatuhávání je zajímavý a možná by to šlo odzkoušet i tady v ČR. Zkus to používat chvíli s těmi google i doma, jestli se to taky projeví. Když máte problémy se zatuháváním, čtením a zobrazováním map. zkuste nejprve vyměnit SD kartu (pokud ji tam máte). Problém totiž může být i v ní, případně ji alespoň sformátovat. Způsob ukládání map asi není zvolen s ohledem na úsporu místa, ale spíš s ohledem na rychlost práce s nimi, což je vždy u těchto přístrojů kámen úrazu. Asi nemůžeme očekávat, že autor oprogramuje práci s mapou obdobně jako je v různých navigacích. Tam si to mohou dovolit, jsou za to placeni. Napadá mě snad jenom zda by ta mapová struktura nešla strčit do nějakýho zip souboru a pracovat s ním, pak by byl problém se sektory vyřešen a ještě by došlo ke komprimaci nabubřelých rastrových kachlí. Rozhodně by ale došlo ke zpomalení práce s mapou.
  • 0

#475 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 15:32

No moc se mi do toho nechce, pac Atlas creator to vyplivne jako png a ja to pak jeste musim pretransformovat na jpg. Jde to sice automaticky, ale zabare to dost casu....mozna se obetuju a udelam takhle kus Prahy - stejne se tam chystame
  • 0

#476 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 15:40

Nic se snad konvertovat nemusí. Použij PDS a popis je u něj, mělo by to fungovat, teda alespoň když jsem to posledně dělal.
  • 0

#477 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 15:49

Subi napsal/a:
Způsob ukládání map asi není zvolen s ohledem na úsporu místa, ale spíš s ohledem na rychlost práce s nimi, což je vždy u těchto přístrojů kámen úrazu. Asi nemůžeme očekávat, že autor oprogramuje práci s mapou obdobně jako je v různých navigacích. Tam si to mohou dovolit, jsou za to placeni. Napadá mě snad jenom zda by ta mapová struktura nešla strčit do nějakýho zip souboru a pracovat s ním, pak by byl problém se sektory vyřešen a ještě by došlo ke komprimaci nabubřelých rastrových kachlí. Rozhodně by ale došlo ke zpomalení práce s mapou.

Komprimace zpomalovala by to víc než dost, ale je pravda, že v jednom zipu/taru bez komprese by se i tak místo ušetřilo... Každý archiv by pak bylo asi vhodné naindexovat... Nevím jaké jsou možnosti sqlite na WM, ale nešlo by mít ty mapy v druhé databázi? MOBAC umí myslím jednu v SQlite uložit (formát RMap)...
  • 0

#478 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 16:45

no na nejakou kompresi jsem samozrejme vubec nemyslel,co komprimovat na jpg. Jde hlavne o velky mnozstvi parkilovejch souboru,to je pro FAT32 zabijak. A taky se to kopiruje desne dlouho. Na nekomprimovanej zip sem myslel,lec nenapsal to do prispevku. Nevim jak je to s pravama na tenhle format. Co se tyce SQL Compact Edition,netusim kolik se do ni da nacpat,je pokud vim dost omezena. Pouziva ji k ulozeni kesek GeoScout a kdysi jsem se pokusil do nej v emulatoru nacpat kesky z cely republiky. Po pridani crvrteho ci pateho kraje se program vicemene zastavil.
  • 0

#479 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 16:57

Prav na ZIP se opravdu nemusis obavat. Nicmene vyhodne to asi neni, loveni souboru i z nekomprimovaneho ZIPu neni moc efektivni, a hlavne by ses s tim musel patlat. O SQL CompactEdition ale nikdo nemluvil. Proc do nej? Uz ted se tam uspesne pracuje se Sqlite! PD s nim pracovat umi, a desitky tisic kesi najednou mu nedelaji zjevny problem. ;) Uklada kachle do Sqlite databaze je rozhodne zajimava myslenka. Mohlo by to byt dostatecne rychle. Pri vyuziti prostorovych indexu (ktere to umi) by to mohlo i velmi rychle nachazet kachle, ktere spadaji do zadaneho obdelniku. A jako bonus, ukladat do databaze kachle v komprimovanem formatu, by taky nemusel byt problem, protoze i data v Geogeti databazi jsou komprimovana.
  • 0

#480 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 17:12

Varianta databáze vypadá zajímavě, ale teď si nedovadu představit jak bych řešil v PDS přenos offline kachlí do PDA. Přenášet celou databázi by bylo strašně zdlouhavý a spojit více databází asi tak jednoduchý není, to by musel PD pořešit asi při spuštění sám, že by nové kachle z nějaké pomocné databáze (nebo třeba zipu) naimportoval do hlavní mapové databáze. Varianta zipu by asi, co se týče přenosu kachlí, řešitelná byla, to bych asi na dálku nějak dva zipy spojil, resp. obsah jednoho překopíroval do druhýho. Momentálně sice nevím jak, ale snad by to šlo.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama