PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA
Publikováno 25 říjen 2010 - 14:15
Publikováno 25 říjen 2010 - 18:15
lentom napsal/a:
KatrinGuma napsal/a:
četl jsem někde že u Samsungů to nějak zlobilo, mám omnii i900 má někdo zkušenosti s PD na tomto telefonu?
Nějaké info jsem psal tady, asi by to bylo dobré doplnit do wiki u PD, vrhnu se na to zítra až bude více času a další reference, zda to pomůže...
to bude fajn, zatím pořád tápu moc by mi to pomohlo, díky
Publikováno 25 říjen 2010 - 18:34
Publikováno 28 říjen 2010 - 7:45
Publikováno 28 říjen 2010 - 8:17
LG G3 + a:Drake
Publikováno 28 říjen 2010 - 8:49
Publikováno 31 říjen 2010 - 1:08
Publikováno 31 říjen 2010 - 7:11
Co se týče odinstalace, tak mě taky napadá pouze pročistit registr a nabo pak ten hardreset.
PocketDrake má tyto klíče:
HKEY_CURRENT_USER\Software\PocketDrake HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Apps\LudekV PocketDrake HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\AppInstall\LudekV PocketDrake
Jestli je ještě někde něco dalšího už nevím.
Publikováno 31 říjen 2010 - 9:27
Publikováno 31 říjen 2010 - 9:44
Publikováno 31 říjen 2010 - 10:23
Přesně to už jsem taky popisoval, ale musí nás být víc aby jsme LudkaV přemluvili :-) Čili já hlasuju taky vždy pro návrat do menu Akce.1) prijde mi hrozne nelogicky pohyb ve strukture menu....
Jestli by pak ale nedocházelo zase k nechtěnému výběru keše, protože já klepnutím na displej řeším jeho rozsvícení když mi pozhasne. Taky by to možná vadilo funkci posouvání mapy. Toto bych možná za sebe raději ponechal tak jak je, možná jenom zkrátit hold čas. Ono to i do budoucna bude lépe připravené na případné zobrazení kontext menu, pokud by bylo potřeba.2) v mape musim podrzet stylus dlouho nad kesi....
Taky jsem už občas zaznamenal, ale bohužel taky nemám nic podrobnějšího, než že se to vyřešilo jako tobě a nebo přehráním databáze.3) nevim jak se to stalo, ale u jedne kese mi neslo zapsat field note - hazelo to nejaky unknown error ....
Tak to se u mě neprojevuje, měřítko je vždy nad mapou a keše včetně popisků jsou vždy nad měřítkem. Platí to pro bílou i černou část měřítka.4) opet v mape... meritko - kdyz uz ma cast cerne pozadi, proc ta druha cast ma pozadi pruhledne....
Tak to jsem nepochopil jak myslíš. Mapa se mi při posouvání zobrazuje a když žádná mapa není tak není nic vidět, ani žádný obdélník. Keše a trasa se při posouvání vždy ztratí a zobrazí se opět až po ukončení posunu, kdy se zřejmě znovu načítá aktuální sada z databáze.5) bylo by super, kdyz by se mapa dala posouvat....
Jsou popsané v dokumentaci na autorových stránkách PD a pokud nevyužíváš online režim, kdy se o formát nemusíš starat a stahuje se ti z netu, pak můžeš použít GeoKuk, MobileAtlasCreator nebo MAPC2MAPC ve spojením s pluginem PDS, který ti to do PD nasype.6) Jake jsou podporovane mapove formaty?...
Už teď tam jsou nástroje, které tě před tímto ochrání. Zřejmě jsi ale neaktualizoval databázi GG před uploadem databáze do PD, čili to byl asi jenom překlep, že jsi to nechal zaškrtnuté. Pak je to problém. Teď jsem to samé řešil, ale v souvislosti se zachováním stopy.7) Pri pokusu o stahnuti FieldNotes jsem mel zaskrtnute....
Čili jsou v podstatě dvě možnosti jak to v pluginu ošetřím, buď před uploadem databázi nejprve stáhnu a tyto informace z ní vyexportuju a hned je naimportuju do databáze, která se bude uploadovat, což by řešilo tvůj problém, ale je to časově náročný a otravovalo by to. Druhou možností je to, že použiju informace z předtím z PDA stažené databáze pro aktualizaci databáze GG, což ovšem předpokládá, že to uživatel provede. Standardní postup je, že se před uploadem databáze do PDA nejprve provede stažení databáze z PDA a tedy tyto informace tam zůstanou zachovány. Zvolil jsem tedy tuto druhou variantu.
Samotné upozornění tam není problém dát, ale z 99% to bude obtěovat a když už by mělo plnit svou funkci, tak ho stejně každý automaticky odklikne a bude to stejně v prd... :-).
Přesto díky za info, zkusím se nad tím zamyslet, zda by to nějak nešlo ještě lépe pořešit. možná bych mohl kontrolovat zda byl v poslední rozumné době (1h) provedeno stažení databáze z PDA a pokud ne, pak vyhodit upozornění s možností jejího dodatečného načtení.
To bude asi souviset s typem HW, myslím, že už to taky někdo zde řešil.8) PocketDrake nejde minimalizovat....
Platí to samé co předchozí bod. Mě se to chová stejně.9) Pokud je zapnuta ochrana proti automatickemu vypnuti....
Tato funkce tam ale je ne pro šetření baterky (to si můžeš ošetřit i jinak - řešilo se to tu), ale proto aby ti PDA při kešování samo neusínalo, pokud nechceš.
Mě to samé :-)10) Volba Zamknout v menu PocketDrake....
Ještě je jedna možnost jak ho probudit a to čekat několik minut a zkoušet pořád mačkat tlačítka, po dlouhé době se kupodivu probere
Tyto poslední funkce jsou prý špatně dokumentované a fungují různě na různých zařízeních, kdyby někdo věděl jak na ně a poradil, určitě budeme všichni rádi.
Edit 7) Pokud jsi měl zaškrtnuté stáhnout FieldNotes a zároveň i vyexportovat z PD, pak bys o ně přijít neměl a měly by být v PC v adresáři pro FN - dle nastavení v konfiguraci pluginu.
Publikováno 01 listopad 2010 - 13:35
Publikováno 01 listopad 2010 - 14:41
Publikováno 01 listopad 2010 - 15:12
Publikováno 01 listopad 2010 - 15:32
Publikováno 01 listopad 2010 - 15:40
Publikováno 01 listopad 2010 - 15:49
Subi napsal/a:
Způsob ukládání map asi není zvolen s ohledem na úsporu místa, ale spíš s ohledem na rychlost práce s nimi, což je vždy u těchto přístrojů kámen úrazu. Asi nemůžeme očekávat, že autor oprogramuje práci s mapou obdobně jako je v různých navigacích. Tam si to mohou dovolit, jsou za to placeni. Napadá mě snad jenom zda by ta mapová struktura nešla strčit do nějakýho zip souboru a pracovat s ním, pak by byl problém se sektory vyřešen a ještě by došlo ke komprimaci nabubřelých rastrových kachlí. Rozhodně by ale došlo ke zpomalení práce s mapou.
Komprimace zpomalovala by to víc než dost, ale je pravda, že v jednom zipu/taru bez komprese by se i tak místo ušetřilo... Každý archiv by pak bylo asi vhodné naindexovat... Nevím jaké jsou možnosti sqlite na WM, ale nešlo by mít ty mapy v druhé databázi? MOBAC umí myslím jednu v SQlite uložit (formát RMap)...
Publikováno 01 listopad 2010 - 16:45
Publikováno 01 listopad 2010 - 16:57
Publikováno 01 listopad 2010 - 17:12
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů