Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#481 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 17:56

Mobile Atlas Creator moc nepoužívám, nicméně teď jsem to zkusil, Google mapy stáhl jako JPG a po nakopírování do PDA je PocketDrake normálně zbrazuje. Pokud jde o lepší formáty ukládání map, ano, možné je leccos, ale mám jen dvě ruce, musím chodit do práce a dělat i řadu jiných věcí a máte to zadarmo. Pro kulicku - nepleť si SQLite a MS SQL CE ;)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#482 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 18:51

HaLuMa napsal/a:
Uklada kachle do Sqlite databaze je rozhodne zajimava myslenka. Mohlo by to byt dostatecne rychle. Pri vyuziti prostorovych indexu (ktere to umi) by to mohlo i velmi rychle nachazet kachle, ktere spadaji do zadaneho obdelniku. A jako bonus, ukladat do databaze kachle v komprimovanem formatu, by taky nemusel byt problem, protoze i data v Geogeti databazi jsou komprimovana.

To by bylo prostě super :)

LudekV napsal/a:
Pokud jde o lepší formáty ukládání map, ano, možné je leccos, ale mám jen dvě ruce, musím chodit do práce a dělat i řadu jiných věcí a máte to zadarmo.

Karta tuhle zátěž nějaký ten pátek vydrží, pdačku jako takovému je to v podstatě jedno, tak si rádi počkáme až na to budeš mít čas, pak si povyměňujeme karty a ty nové už nebudeme tolik trápit B)
  • 0

#483 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2010 - 23:07

No uz jsem co se tyce tech SQL taky prohledl. Tashunko Sapa,sypu si hlavu popelem. :) Tak mne napadlo,ze praci by mohlo byt lepsi sverit PC a nakopirovat do nej databazi s kachlemi uz predpripravenou (v rezimu externiho disku by to mohlo byt i celkem rychle) No a treba by na to mohl slyset i tatinek veverek a ukladal v geokuku kachle do databaze rovnou. Jak by to ovsem bylo s dalsimy zdroji map uz nevim. Dofam ze vam nepripadam prilis drzy,jak takhle vsem planuju praci ;) Pokud by byl v PD nejaky problem se zapisem online sosnutych kachli do doma predpripravene databaze,daly by od sebe rezimy online a offline oddelit a kacer by si holt musel vybrat treba prepinacem. No a nasosane kachle pridat az doma stazenim z PDA do PC. Estli ovsem kecan zase nesmysly,zarazte mne. Bohuzel sam naprogramovat nic neumim,zkousel jsem to nekolikrat a bezvysledne. Skoncil jsem holt u robota Karla :) Kulicka
  • 0

#484 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2010 - 9:04

Chtel bych se zeptat, jestli neexistuje nejaka moznost, jak se podivat na vsechny stazeny hlazdice urcity mapy aby bylo mozny zjistit ktere chybi - nemyslim postupne v nich listovat ale podivat se na neco, co by se dalo nazvat treba prehledka nebo tak. Je jedno jestli v PC nebo v PDA. Jde o to že treba pri doplnovani map na dovolenou je zbytecny stahovat uzemi uz drive stazeny nebo kdyz pri stahovani pres Mobile Atlas Creator vybehnou nejaky hlasky o chybach, aby se dalo zjistit, co se nestahlo.
  • 0

#485 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2010 - 9:04

Sorry - odeslo to 2x
  • 0

#486 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2010 - 10:30

To by bylo hezký, ale když nad tím tak přemýšlím, tak bude opravdu rychlejší to tam všechno nahrát znovu i když to tam třeba už budeš mít. Jde totiž o to, že by se nejprve muselo zjistit, které kachle chybí, což by ještě zřejmě takový problém nebyl a v případě map v databázi by to zřejmě šlo i docela snadno. Pak by se ale výsledek musel zobrazit v nějaké srozumitelné podobě, předpokládám totiž, že název kachle ti nic neřekne. Tedy asi v mapě. Přidáme-li k tomu, že typů map je více, každá má spousty měřítek, případně i další vrstvy, tak se mi z toho motá hlava. Tak si raději uvařím kafčo a nechám si mezitím z GeoKukuku nebo MobAtlCr stáhnout potřebné území a pomocí PDS se to tam samo nasype.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#487 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2010 - 16:43

Tak jsem po nekolikate uplne vycistil PDA od PD,vcetne registru. Spustil jsem Apptodate a to mi oznamilo ze mam PD nainstalovany a v aktualni verzi. To jsem z toho opravdu srnec. Lepsi uz bylo jenom kdyz mi W98 detekovaly SCSI radic jako novy HW. Dotycny radic jsem ovsem tesne predtim pro jeho domelou nefunkcnost vymontoval a polozil na vedle na stolek. :) Kdyz mne se do toho HR tak nechce :(
  • 0

#488 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2010 - 17:09

AppToDate má informace poskládaný mimo registr v adresáři My Device\Application Data\AppToDate\
  • 0

LG G3 + a:Drake

#489 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 13:03

Tak jsem se po dlouhe dobe pouzivani GCZII odhodlal zkusit PD. Programek se mi moc libi, je fakt super. Jen mam problem se zobrazenim sipky - vysvetlim: vyberu si multikesku a dam si zobrazit waipont a kompas - sipka ukazuje spravne a dovede me na misto, jenze kdyz si dam zobrazit dalsi WP a dam na nej kompas, tak sipka ukazuje stale na ten, kde jsem byl naposledy - vzdalenost k tomu druhemu WP, ke kteremu jdu se ale korektne meni - jen ta sipka ukazuje porad spatne. to same pokracuje i kdyz z kompasu vyskocim a vyberu si jinou kesku (treba tradicku) vzdalenost se meni, ale sipka v kompasu ukazuje porad na ten prvni WP, na ktery jsem sel. Nepomuze ani vyskoceni/naskoceni do programu. Nenapada vas cim by to mohlo byt? Mam HTC diamond WM6.5 custom diky
  • 0

#490 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 709 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 13:18

heeeej,tohle jsem sem kdysi psal taky,nebylo vyreseno,protoze jsem byl ojedinely pripad

neumim linkovat na konkretni prispevek tak aspon na stranku
http://www.geocachin...t=&rowstart=240
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#491 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 13:53

Mne v minuly verzi sipka nefungovala vubec.... vedla si svou at jsem sla jak jsem sla. V aktualni verzi to mam uz ok
  • 0

#492 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 14:02

To by mě zajímalo, jak to děláte. Ať dělám co dělám, šipka mi ukazuje, kam má. Ono ani není možné, aby v titulku byl jeden bod a šipka ukazovala na jiný, data se čtou s téhož objektu. Doufám, že se všichni bavíme o červené šipce.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#493 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 14:23

ano, bavime se o cervene sipce. Nic zvlastniho nedelam, ale opravdu se to takto chova. Laicky dotaz: Co je prosim Te pouzito pro vykreslovani? Jestli to nebuze byt moji Custom ROM - jina verze "neceho co vykresluje tu sipku"
  • 0

#494 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 14:44

NO jo, tobe ukazuje sipka co ma, pac by si PD nedovolil neposlouchat sveho stvoritele.... nas se neboji a tak nas zlobi a skadli :)
  • 0

#495 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 15:19

To by ses divila, jak mě kolikrát neposlouchá. Ale takové verze ven nepouštím :) K té šipce - jaké jsou vypsané souřadnice cíle a název nahoře? Předpokládám, že správné k tomu novému bodu. Druhý dotaz - kompas je normálně živý, tj. pohybuje se?
  • 0

#496 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 15:28

- presne tak - souradnice i nazev noveho cile jsou OK -kompas je zivy a pohybuje se porad ve vztahu k tomu prvne zvolenemu bodu
  • 0

#497 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2010 - 22:17

Pouštím ven verzi 1.2.0, změny jsou na webu. Upozorňuju, že posledně popsané problémy s kompasem to neřeší, to je totiž nějaký zázrak. Vzhledem k tomu, že se šipka i text souřadnic zobrazuje ze stejné proměnné, není prostě možné, aby ty údaje byly různé.
  • 0

#498 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2010 - 8:22

chapu ze je to hodne zvlastni, ale opravdu je to tak. Rano jsem se stavoval na dvou keskach a chovani je stejne. Vsiml jsem si, ze pozice slunce se zobrazuje spravne, ale sipka potrvora ukazuje jinam :( Pomuze restart PDA..
  • 0

#499 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2010 - 8:26

co takhle konflikt s jinou aplikaci? moc pravdepodobny to asi nebude ale za pokus by to stalo
  • 0

#500 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2010 - 8:28

v dobu, kdy mam PD spusteny nic jineho nejede. jinak pouzivam GCZII
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů