Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#501 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2010 - 22:08

dneska jsem jeste dal s programem kesoval a je fakt super - libi se mi cim dal vic a i tu sipku ozelim. Trochu je pro me krkolomny import kesek - standartne pouzivam GSAK, takze by se siklo nejaky makro na synchronizaci podobny jako v Geogetu - neexistuje neco takoveho? Samozrejme jsem zkousel i import GPX z GSAKu a bohuzel u toho PD spadne a nic se nenaimportuje :( takze zatim asi jedina moznost je export GSAK -> GPX, import GPX->GeoGet a nakonec synchron Geoget->PD - nebo je jeste nejake jine elegantnejsi reseni?
  • 0

#502 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2010 - 22:21

Pošli mi to GPX -> viz SZ
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#503 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2010 - 23:09

Dneska jsem si nakonec nainstaloval GeoGet. Jsem PM a do teď jsem žádný software na PC nepoužíval. Snažím se teď používat více PocketDrake než GCzII, ale mám stálé problémy s importem PQ od Groundspeaku, je to tak 50:50, jestli se PQ naimportuje, nebo jestli spadne. Synchronizace s GeoGetem je uplně v pořádku.
  • 0

#504 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2010 - 8:55

Ahoj,
jakozto verny uzivatel teto aplikace, jsem si vcera naistaloval novou verzi a natrefil jsem na chybu... Neni nijak velika, ale presto je lehce neprijemna a sice, ztrata GPS signalu po stistku tl. nastaveni.

Popis chyby, jak ji reprodukovat, verze 1.2.0.30
Instalace probehla v poradku, PD mam na SD karte, pouzivam WM 5.0 (Asus MyPal 636n)

1.
Po spusteni PD se GPS signal chytne bez problemu

2.
Spravne vyhledava podle GPS signalu, vse funguje

3.
Pri stisku tl. "Nastaveni" (je jedno ktera zalozka se otevre) a je jedno jestli pak kliknu na tl. "Ok" nebo "Cancel" - signal spadne a uz se neobnovi

4.
Obrazovka po stisku "Ok" nebo "Cancel" v "Nastaveni", jiz bez GPS signalu

5.
Pro znovu chytnuti GPS signalu je potreba program restartovat. Tl. "Stop/Start GPS" nepomaha

Vložený obrázek
  • 0
Futurama 4ever !

#505 cobra 11

cobra 11

cobra 11

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2010 - 15:15

PoketDrake používám hlavně na čtení listingů a k označování nalezených keší.Včera po nainstalování nové verze se mi přepsala databáze geoget.db3 (nezůstala tam žádná keš).Byl jsem doma,tak jsem si ji tam nahrál znovu.Dnes dopoledne jsem vyrazil na lov a tento problém nastal opět.Měl jsem zalogovanou jednu keš a otevřený listing u multiny.Když jsem ji chtěl zalogovat,tak se asi dvě minuty nic nedělo.Program jsem ukončil a znovu spustil.Poté se objevila hláška "no database available".Soubor geoget.db3 měl 18,7MB,po přepsání 112kB.Celá databáze se smazala a žádná keš v ní není.Používám HTC HD 2,nikdy před tím jsem podobný problém neměl.Když zaloguji keš,tak někdy dlouho trvá než se to zapíše do databáze.V čem by mohl být problém?Díky
  • 0

#506 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2010 - 11:50

szkandi
Tady ti asi moc nepomůžu, dodělal jsem aspoň kontrolu změny nastavení GPS, aby se v dialogu Nastavení zbytečně nepřenastavovala (to je věta :))

cobra 11
Ve verzi 1.2.0 jsem předělal kontrolu existence databáze při startu, pokud se nenajde, automaticky se vytvoří. Zdá se, že u tebe se to zachovalo podivně, že se db nenašla, i když tam byla a tudíž se následně přepsala. Doplnil jsem tam dotaz, zda se má akce provést, pokud ti to vyskočí, odpověz ne.

Obě úpravy budou ve verzi 1.2.1
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#507 rebus

rebus

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2010 - 10:56

vokaty napsal/a:
Nedaří se mi stáhnout Google mapy přes MobileAtlasCreator. MobileAtlasCreator ukládá mapy ve formátu PNG, zatímco PocketDrake zjevně chce JPG. :@

Edit: To jsem z toho jelen, uděla jsem si nová export MobileAtlasCreator a najednou je to v jpg. Asi chyba v Matrixu.

Take jsem narazil na tento problem.
To co je v MAC uvedeno jako Google Earth se ulozi jako jpg a pujde dohromady se "Satelitni Google Maps" v PD ulozene jako jpg.

To co je v MAC uvedeno jako "Google Hybrid" se ulozi jako png protoze overlay je jako png.

Mik
  • 0

#508 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 10:40

LudekV napsal/a:
Pošli mi to GPX -> viz SZ

v nove verzi jiz import funguje - super!
  • 0

#509 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 16:35

Paradni aplikace, pro me tento softik nema v soucasnosti konkurenci. Chtel bych se zeptat jestli by nebylo mozny nastavit u mapy, kdyz se nastavi jako "pohybliva", aby se v tomto modu drzela dokud se neprepne tlacitem do modu nepohybliva? Pokusim se vysvetlit - jedu na kole, mam nastaveno mapa "pohybliva". Chci se podivat jak dal, pohnu prstem s mapou a ta se automaticky prepne do modu "nepohybliva", takze na dalsi stranku, tam prepnout na pohybliva a zpet do mapy. Ono by ale stacilo, kdyz by treba po cca 10-20s nesahnuti do mapy zase fungovala jako pohybliva (funguje tak treba iGO). Samozrejme neznam moznosti jestli jde toto nejak "jednoduse" naprogramovat. Mozna by pomohlo i prepinaci tlacitko primo na mape...
  • 0

#510 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 16:56

Pitrus napsal/a:
Mozna by pomohlo i prepinaci tlacitko primo na mape...

Verze 1.2.1, v pravem dolnim rohu mapy.
  • 0

#511 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 17:32

neplanuje se rozsirit os i pro symbian uiq? posledni dobou se me smula drzi :D nejdriv me novej telefon chcipl, chtel sem nahodit starej a zjistil ze u nej blbne displej, nastesti pro oba jeste platila reklamace tak sem je odeslal. no starej se vratil ale s novym to bude jeste slozitejsi. vysledek je takovej ze uz sem tri tydny nemohl vyrazit na lov :@:@ a aktualne nemam k dispozice wm ale jen symbian. pripadne jestli muzete doporucit nejakou docasnou nahradu kam se da nahrat db s keskama
  • 0

#512 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 17:53

Tak to tě zklamu, Symbian je něco úplně jiného, to by se muselo programovat znova. PD pro Symbian nikdy nebude. Než se někdo zeptá na Android, to je podobné, ale zde bych nebyl tak radikální. Každopádně v dohledné době neplánuju ani ten.
  • 0

#513 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 17:55

no nevadi, snad najdu alespon docasne nez se me vrati telefon z reklamace nejakou alespon trochu konkurence schopnou nahradu :P
  • 0

#514 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 19:03

jeste bych mel dotaz na razeni kesek - jakym zpusobem si mohu dat radit kesky podle vzdalenosti od mista kde aktualne jsem (ne od HC, ktere mam nastavene v moznostech) A neni mozne pridat do polozek podle kterych lze radit i "radit podle druhu kesky)? a jeste mi to neda - zkousel jsem i programek c:geo pod androidem a kompas co tam je je dooost vychytanej - jak slozity by bylo ho naportovat do PD?
  • 0

#515 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 19:36

maxus_aurelius napsal/a:
jeste bych mel dotaz na razeni kesek - jakym zpusobem si mohu dat radit kesky podle vzdalenosti od mista kde aktualne jsem (ne od HC, ktere mam nastavene v moznostech)

Filtr - Poloha - Referenční bod

A neni mozne pridat do polozek podle kterych lze radit i "radit podle druhu kesky)?

Teoreticky ano, ale nemá to velký význam, použij výběr typu už ve filtru.

a jeste mi to neda - zkousel jsem i programek c:geo pod androidem a kompas co tam je je dooost vychytanej - jak slozity by bylo ho naportovat do PD?

Android nemám, takže no comment, leda že bys rozvedl to dooost vychytanej.
  • 0

#516 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 19:47

diky za odpovedi

ke kompasu - vice asi rekne obrazek:

http://sphotos.ak.fb...6_3180964_n.jpg

http://cgeo.carnero.cc/

ja mam stejne ale problem se zobrazenim i toho stareho - mozna je to problem .NETu

• 0

#517 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 20:02

.NET na Androidu? To asi ne. Z obrázku nepoznám, čím se kompas liší, kromě grafiky.
  • 0

#518 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 20:10

nemyslel jsem .NET na androidu, ale na WM, co pouzivam na PD a kde mi kompas PD nefunguje. ano je to hlavme o grafice
  • 0

#519 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 20:21

Aha, no to stejně nemá význam, PD .NET nepoužívá. Ve vezi 1.2.1 je přidaný azimut ke keši číslem. Pokud se číslo mění a kompas ne, tak to je opravdu záhada. Mimochodem, máš kompas nastavený na sever nehoře nebo otáčecí?
  • 0

#520 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2010 - 20:53

tak ted jsem byl kompas ve verzi 1.2.1 s tim pridanym azimutem zkusit a tvari se to jako funkcni - rano to zkusim v terenu na nejake realne kesce
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama