Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#521 bellows

bellows

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 88 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 7:48

Az pred tydnem jsem zjistil, ze PD uz jede i na mem WM5. Diky moc. Vymazal jsem z PDA seznam offline kesek stazeny z GG a zkousel jak funguji listingy v PD. Je to super, jenom mi trochu chybi nahledove mapky, jake byly v tom offline seznamu. Vim, ze ma PD offline mapy. Ale stane se, zrovna tu cast mapy stazenou mit nebudu a s PDA se na net nepripojim, kdyz nemam v okoli wifi. Takze zaver... Nesel by k listingu v PD pridat ten maly kousicek ortofoto mapy, ktery stahuje GG pro offline listing for PDA?
  • 0

#522 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:07

Tak jsou asi dvě možnosti: 1) Buď to Luděk udělá, i když bych to možná raději viděl jako volitelnou možnost, protože už teď je se zobrazováním více obrázků v listingu problém a možná to dát i na konec listingu aby to na začátku nepřekáželo. 2) A nebo jednoduše dodělám do PDS i přenos offline listingů a těchto mapek z GG a tedy v případě potřeby si budeš moct zobrazit listing přímo ze složky Offline, která bude v adresáři kde se ti ukládají mapy. Není to tak komfortní, ale zase na to jak často je to potřeba by to mělo stačit. Možná by pak šlo do PD pouze doplnit i ikonku do menu keše s odkazem na tento offline listing hned vedle ikonky pro online listing (Web). Pak by se ti zobrazil listing úplně stejně jako v GG.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#523 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:12

Subi napsal/a:
Tak jsou asi dvě možnosti:

1) Buď to Luděk udělá, i když bych to možná raději viděl jako volitelnou možnost, protože už teď je se zobrazováním více obrázků v listingu problém a možná to dát i na konec listingu aby to na začátku nepřekáželo.

2) A nebo jednoduše dodělám do PDS i přenos offline listingů a těchto mapek z GG a tedy v případě potřeby si budeš moct zobrazit listing přímo ze složky Offline, která bude v adresáři kde se ti ukládají mapy. Není to tak komfortní, ale zase na to jak často je to potřeba by to mělo stačit. Možná by pak šlo do PD pouze doplnit i ikonku do menu keše s odkazem na tento offline listing hned vedle ikonky pro online listing (Web). Pak by se ti zobrazil listing úplně stejně jako v GG.

Nejefektivnější by asi bylo, kdyby PDSync uměl (volitelně) pro každou kešku stáhnout příslušnou mapovou dlaždici (nebo víc dlaždic okolo) a ty pak nahrát do offline map
  • 0

#524 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:29

To se mi tam zatím dodělávat nechce, nevyznám se ve stahování a třídění kachlí do složek. Může klidně ale někdo jiný, je to opensource ;)
  • 0

#525 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:30

me by se moc libila synchronizace s GSAKem - neni nahodou v planu?
  • 0

#526 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:36

GSAK jsem používal před GG a přešel jsem velice rychle a celkem bezbolestně. V GG mi v současné době nic nechybí. Já to v plánu nemám. V GASAKu jsem žádný makro nepsal, tak ani nevím jak moc je to podobný či ne. Může to ale případně opět udělat někdo jiný.
  • 0

#527 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:39

LudekV napsal/a:
Aha, no to stejně nemá význam, PD .NET nepoužívá.
Ve vezi 1.2.1 je přidaný azimut ke keši číslem. Pokud se číslo mění a kompas ne, tak to je opravdu záhada. Mimochodem, máš kompas nastavený na sever nehoře nebo otáčecí?

tak jsem to ted rano vyzkousel v terenu a bohuzel sipka se potvora porad netoci :( pri zmene waipointu se mi zmeni i azimut i se sipka nekam pohne, ale potom pri chuzi a priblizovani k WP se uz ani nehne a ani se nemeni azimut - vzdalenost ano..
  • 0

#528 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:50

Znova položím otázku: máš kompas nastavený na sever nahoře nebo otáčecí?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#529 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:52

kompas neni nastaven na sever - tedy by mel byt otaceci
  • 0

#530 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:54

GSAK
Já ho nepoužíval nikdy, ale jasná je jedna věc - synchronizace bude problematická a zdaleka ne tak komfortní, protože databáze GSAKu je úplně jiná a práce s obrázky v listingu určitě taky. Jediné, co by bylo stejné jsou mapy z GeoKuku a MAC.
Závěr - buď "otravuj" uživatele GSAKu nebo přejdi na GeoGet
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#531 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 8:55

maxus_aurelius napsal/a:
kompas neni nastaven na sever - tedy by mel byt otaceci

Tak to zkus přepnout, třeba je problém v knihovně pro rotaci obrázku. Ale pokud ti to na začátku funguje a pak přestane, je to divné.
  • 0

#532 munu

munu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 9:19

Program se stává dokonalým. Od té doby, co se dá vypnout záznam stopy už mi ani nepadá :) Mám jeden dotaz - jak se dostat znovu k již vyfiltrovanému seznamu keší? Nastavím si filtr, vyfiltruju keše, vlezu do detailu, pak do zobrazení na mapě, pak zpět a jsem v základním menu a pokud se chci podívat na další keše, musím znovu filtrovat? P.S. asi nejedou stránky s PocketDrakem? Vyhazuje mi to chybu.
  • 0

#533 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 9:31

Použij Vyhledat (lupa) - to rovnou načte seznam podle právě nastaveného filtru. Hosting ic.cz má v poslední době problémy: Proxy error chyby 502, 503 09.11.2010 V posledních několika týdnech se našim uživatelům zobrazují chyby 502 nebo 503. Někdy načítání webu trvá dlouho a může i skončit bílou stránkou. Na vyřešení těchto problémů naši technici intenzivně pracují. Za vzniklé problémy se omlouváme. IC.cz
  • 0

#534 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 21:06

LudekV napsal/a:

Pitrus napsal/a:
Mozna by pomohlo i prepinaci tlacitko primo na mape...

Verze 1.2.1, v pravem dolnim rohu mapy.

Super! Tlačítko funguje skvěle - a bylo hotové dřív než dotaz! :) Díky moc.
Ještě bych měl jeden dotaz k mapě - jde nebo bylo by nějak možné vypnout/zapnout zobrazení kešek? Občas třeba při průjezdu městem by se určitě hodilo kouknout na mapu bez ikonek.
  • 0

#535 zz-som

zz-som

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2010 - 22:59

Ahoj. Cerstve pouzivam PocketDrake a GeoGet. Fantasticke. Zlobi mne ale jedna vec. Po exportu databaze z GeoGetu pomoci pluginu do meho HTC HD2 (activesync) mi chvili PocketDrake databazi vidi. Pri dalsim (nekterem dalsim) zapnuti HTC ohlasi, ze databaze neexistuje=je smazana. Pochopitelne se to stane prave ve chvili, kdy dojedu na misto kesky a chci se navigovat... smiley. GCzII je ted mimo provoz, takze se otocim a jedu domu. Pravidelnost jsem zatim nevysledoval, ale je skoro jiste, ze pri nejakem dalsim spusteni databazi nenajdu. Za cca tyden pokusu s PocketDrakem se smazala uz nekolikrat. Proklikal jsem se ve foru cca 10 stranek z5 a myslim, ze se to zatim neresilo, takze by mne zajimalo, jestli je chyba u mne (coz nevylucuji), nebo jinde. Dik.
  • 0

#536 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2010 - 23:01

Verze 1.2.0 mohla za určitých okolností tiše smazat databázi, verze 1.2.1 může nanejvýš ohlásit, že ji nevidí, ale zeptá se, zda se má založit nová. Pokud vím, že databázi v daném místě mám, odpovídám samozřejmě NE - nezakládat, jinak se přepíše. Druhá věc je, že se občas někomu stalo, že se databázi nepodařilo otevřít. Já sám s tím problém nikdy neměl, nicméně měl jsem v programu poněkud nekorektně udělaný test existence db. V příští verzi to bude předělané, tak uvidíme, zda to pomůže.
  • 0

#537 zz-som

zz-som

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2010 - 23:04

LudekV napsal/a:
Když už, tak to mělo být ve vlákně PocketDrake ;)
Ale k tématu - verze 1.2.0 mohla za určitých okolností tiše smazat databázi, verze 1.2.1 může nanejvýš ohlásit, že ji nevidí, ale zeptá se, zda se má založit nová. Pokud vím, že databázi v daném místě mám, odpovídám samozřejmě NE - nezakládat, jinak se přepíše.
Druhá věc je, že se občas někomu stalo, že se databázi nepodařilo otevřít. Já sám s tím problém nikdy neměl, nicméně měl jsem v programu poněkud nekorektně udělaný test existence db. V příští verzi to bude předělané, tak uvidíme, zda to pomůže.

Tohle vlákno prosím zamkni a dál piš do původního vlákna PocketDrake.

Ano, odpovidam ne na ten dotaz, ale i tak je seznam prazdny. Ted, pred chvilkou pomohl restart PDA. Pripada mi to, jako by se aplikace PocketDrake neukoncila korektne (krizkem nahore) a drzela stale otevreny .db3 soubor. Nove spusteni PocketDrake se k nemu tedy nedostane... Mozna. Uvidime v nove verzi. Tesim se.
  • 0

#538 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2010 - 23:06

Krizek nahore se v ruznych verzich WM chova ruzne, na ukoncovani je jistejsi tlacitko v menu (druha obrazovka).
  • 0

#539 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 13:21

Ahoj, chtel bych nahlasit chybu, mama problem s importem GPX do verze aplikace 1.2.1.32, na pristroji HP iPAQ 214 PDA s operacnim systemem Windows Mobile 6 Classic. Pri importu po oznaceni GPX dojde k padu cele aplikace bez jedine chybove hladsky, proste zmizi. Predtim import celkem fungoval, vzdy naimportoval nejakou cast GPX a pak to spadlo, ale jen do zakladniho menu aplykace, a pri opetovnem importu stejneho souboru preskocil jiz importovane cache a pokracoval dal az do dalsiho stejneho padu, tim spusobem se dalo sice ne uplne nejjednoduseji, ale dalo naimportovat cache z GPX. Ted bohuzel se nenaimportuje vubec nic. Mate ten problem jeste nekdo? doufam ze se najde reseni, import se mi celkem hodi a ted v posledni verzi vubec nefungujevubec nefunguje...
  • 0

#540 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 13:32

maxus_aurelius napsal/a:
me by se moc libila synchronizace s GSAKem - neni nahodou v planu?

ahoj, me by se take libila, ale bohuzel zatim co vim to nikdo neudelala. Ja jsme podnikl vizkum v tomto smeru, a myslim ze to je mozne (GSAK umi pracovat s databazi, a tim padem vytvorit databazy shodnou s GG) ale bohuzel moje programatorske schopnosti nejsou na takove visi abych to byl schopen i prakticky spachat. Tedy staci napsat macro ktere vyexportuje (presklada) databazi v usporadani pro GG databaze, ale ja to neumim. Chopi se toho nekdo?
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama