Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#541 solsais

solsais

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 13:43

Minutus napsal/a:
Ahoj,
chtel bych nahlasit chybu, mama problem s importem GPX do verze aplikace 1.2.1.32, na pristroji HP iPAQ 214 PDA s operacnim systemem Windows Mobile 6 Classic. Pri importu po oznaceni GPX dojde k padu cele aplikace bez jedine chybove hladsky, proste zmizi. Predtim import celkem fungoval, vzdy naimportoval nejakou cast GPX a pak to spadlo, ale jen do zakladniho menu aplykace, a pri opetovnem importu stejneho souboru preskocil jiz importovane cache a pokracoval dal az do dalsiho stejneho padu, tim spusobem se dalo sice ne uplne nejjednoduseji, ale dalo naimportovat cache z GPX. Ted bohuzel se nenaimportuje vubec nic. Mate ten problem jeste nekdo? doufam ze se najde reseni, import se mi celkem hodi a ted v posledni verzi vubec nefungujevubec nefunguje...

Mě to dělalo totéž na HD2. Stačí vlézt do Option, cokoliv změnit, udělat Save a už to importuje ;)
Aspoň teda mně.
  • 0

#542 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 14:06

me to taky pada HTC diamond 2 (wm6.5), bohuzel tebou popisovane "reseni" nezabira. Jeden cas mi to chodilo, ale uz to zas pada :(
  • 0

#543 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 14:13

Minutus napsal/a:
ahoj, me by se take libila, ale bohuzel zatim co vim to nikdo neudelala. Ja jsme podnikl vizkum v tomto smeru, a myslim ze to je mozne (GSAK umi pracovat s databazi, a tim padem vytvorit databazy shodnou s GG) ale bohuzel moje programatorske schopnosti nejsou na takove visi abych to byl schopen i prakticky spachat. Tedy staci napsat macro ktere vyexportuje (presklada) databazi v usporadani pro GG databaze, ale ja to neumim. Chopi se toho nekdo?

Ano, popsal jsi to asi správně. Pokud GSAK ve skriptech podporuje práci se stejným typem databáze, pak to až takový problém není. Nicméně to je asi určitě více práce než přejít z GSAKu na GeoGet.
Nechci nikoho přemlouvat, ale co ti v tom přechodu brání?
  • 0

LG G3 + a:Drake

#544 maxus_aurelius

maxus_aurelius

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 14:15

me osobne prijde GSAK prehlednejsi a lepe se mi v nem cokoliv dela, ale urcite to je o pochopeni toho jak GG pracuje , druha ves je ta, ze mam GSAK koupeny a je my lito investovanych penez ...
  • 0

#545 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 14:16

Diky za tip...zda se ze to opravdu to funguje ale... musi se to udelat vzdy pred iportem kazdeho souboru a obsahujeli soubor vice zaznamu tak to driv nebo pozdeji spadne az uplne ven z programu a musi se importovat opakovane aby to dobehlo az do konce...stejne jako driv, proste se korektne nenaimportuje (pada to po cca 10-30 importovanych, nepreskocenych zaznamech v GPX)
  • 0

#546 naceste

naceste

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 14:18

Měl bych dotaz k ovládání - dá se nastavit, kolik keší se zobrazuje na mapě? Nastavení filtru nepomáhá, stále se zobrazuje 50 keší. (mám teorii, že zmenšením počtu keší se zrychlí načítání:))
  • 0

#547 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2010 - 14:25

Nedá, mapa se snaží načíst vše co odpovídá filtru a je na zobrazeném území, limit 50 je tam natvrdo jako snad rozumná hranice. U menších měřítek se ti načte těch 50, u větších obvykle méně.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#548 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2010 - 11:53

Ahoj, opet mama mensi bug...pri exportu Field Notes se mi ted z vikendu vyexportuje pouze jeden zaznam ikdys aplikace se tvari jako ze jich tam mama 12. Kdys posunu datum kamkoliv tak se z tech 12 zaznamu vyexportuje vzdy ten jeden jeli obsazen v intervalu a nebo vubec zadny...stalo se vam to nekomu? Mama samozrejme posledni verzi aplikace.
  • 0

#549 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2010 - 12:27

Podivej se do toho souboru v notepadu, pravděpodobně máš log jiného typu než Found It. V takovém případě se záznamy špatně setřídí a gc.com si načte jen část - pokud jde datum zpět, záznam se přeskočí. Už to mám opravené, v příští verzi to bude OK, zatím pomůže ruční editace, stačí přehodit pořadí záznamů v exportovaných FN.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#550 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2010 - 12:51

Tak bohuzel v tomhle ten problem neni. Soubor v notepadu kontroluju po kazdem exportu (obcas si tam treba neco doplnuju co jsem nezaznamenal v PDA a podobne) ale ted export obsahuje pouze a jen tu jednu cache. Mimochdem je to prvni zazanam z tech 12 a ostatnich 11 je udelanych o den pozdeji. Typ logu jsem overoval a jsou vsechny found. Mama dojem ze by to mohla byt chyba v posledni verzi, protoze jsme sni jeste neexportoval. Nevylucuju,ze se nejak nakopla v PDA databaze, to se pokusim overit vecer az budud doma u sveho pocitace...
  • 0

#551 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2010 - 14:41

LudekV napsal/a:
Nedá, mapa se snaží načíst vše co odpovídá filtru a je na zobrazeném území,...

Nebylo by možné přidat volbu Zobrazit mapu s kešema / bez keší? Třeba pro rychlejší prohlížení mapy nebo v místě kde je velká koncentrace kešek by se volba dočasného vypnutí zobrazeni keší jistě hodila.
  • 0

#552 lubor.v

lubor.v

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 18:43

Plně jsem přešel na používání tohoto softu a po přechodu z Ozi exploreru jsem celkem nadšen. Hlavně práce s kešemi a třeba multinami je paráda. Mám jen pár dotazů či připomínek zda by šli doplnit. Možná je program umožňuje jen nevím jak nato: - navigace na waypoint – když kliknu na waypoint, patřící nějaké keši, na mapě a chci se na něj navigovat, třeba pomocí kompasu, vždy mě to hodí na kompas k té vlastní keši a naviguje na ni, waypoint musím najít v seznamu odkliknout a spustit u něj kompas a pak třeba i mapu. - vytvoření waypointu kdekoliv na mapě – bylo by možné doplnit možnost vytvoření waypointu poklikem na mapě? - vytvoření nové keše –lze doplnit k výběru waypointů také jednotlivé typy keší. V případě že chci z nějakého důvodu ručně vytvořit třeba nově publikovanou keš, musím ji vytvořit jako waypoint k nějaké již existující keši. - Nešlo by doplnit tlačítko pro rychlé přepnutí z kompasu do mapy podobně jako je na hlavní stránce keše pro rychlé přepnutí na kompas (v podobě malého kompasu), pro rychlejší přechod mezi kompasem a mapou bez nutnosti kliku na tlačítko „akce“ na spodní liště. Ideální by to bylo i zpětně z mapy na kompas. Diky
  • 0

#553 zz-som

zz-som

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2010 - 18:45

LudekV napsal/a:
Krizek nahore se v ruznych verzich WM chova ruzne, na ukoncovani je jistejsi tlacitko v menu (druha obrazovka).

Ahoj, takze jen pro info - pouziti krizku na mem HTC HD2 maze databazi temer 100%ne. Od chvile, kdy pouzivam na ukonceni tlacitko v menu, je vse naprosto v poradku. Dik.
  • 0

#554 rebus

rebus

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2010 - 1:30

LudekV napsal/a:
Nedá, mapa se snaží načíst vše co odpovídá filtru a je na zobrazeném území, limit 50 je tam natvrdo jako snad rozumná hranice. U menších měřítek se ti načte těch 50, u větších obvykle méně.

Ahoj,
performance hit bych videl mozna v tom ze se pravdepodobne z databaze nacte vsechno co odpovida filtru a velikosti zobrazovaneho uzemi a pak se z toho asi zobrazi 50 puntiku. Bez zdrojaku tezko rict jakej je tam SQL statement, takze budu jenom hadat.

Z maleho uzemi se tech 50 zobrazi jako nic, ale mapu cech mi to na PDA nacita pul hodiny a pak to stejne spadne.

Jako mozna reseni bych videl:
1) Pouzit u SQL dotazu klicove slovo LIMIT
Misto
SELECT * FROM geocache WHERE
(x > X_JIH AND x < X_SEVER ) AND (y > Y_ZAPAD AND y < Y_VYCHOD)

pouzit neco jako
(x > X_JIH AND x < X_SEVER ) AND (y > Y_ZAPAD AND y < Y_VYCHOD)
LIMIT 50

2) Je mozne ze LIMIT uz Ludku pouzivate a je mozne ze vykonove je to stejne problem. Je mozne ze sqlite stejne interne nacita cely rozsah databaze.
Pokud je to tak tak bych doporucil pro plochy vetsi nez 1km urcit nejprve iterativne z jak velkeho uzemi je potreba vybrat 50 cache a pak je teprve vybrat.

Pseudo code neco jako:
//Init promennych
maxcount=50
xmaxscale=abs(X_SEVER - X_JIH)
ymaxscale=abs(Y_VYCHOD - Y_ZAPAD)
xscale=0.01 /* priblizne jeden kilometr */
yscale=0.01*cos(X_SEVER) /* priblizne jeden kilometr */
count=0

//Dokud jsem v zadanem meritku a nenalezl jsem dostatek bodu
while ( (xscale <= xmaxscale) and count < maxcount) {
//Zdvojnasob plochu
xscale=xscale*2
yscale=yscale*2

//zkus kolik je nalezenych bodu v tomto vyseku
count = "select count(key) FROM geocache WHERE (x > X_JIH AND x < X_JIH + xscale ) AND (y > Y_ZAPAD AND y < Y_ZAPAD + yscale )

}

//nacti nalezene body
(x > X_JIH AND x < X_JIH + xscale ) AND (y > Y_ZAPAD AND y < Y_ZAPAD + yscale) LIMIT maxcount

Snad by to mohlo pomoci pri zobrazovani vetsich uzemi.

Dekuji

Mik
  • 0

#555 rebus

rebus

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2010 - 1:36

Pitrus napsal/a:

LudekV napsal/a:
Nedá, mapa se snaží načíst vše co odpovídá filtru a je na zobrazeném území,...

Nebylo by možné přidat volbu Zobrazit mapu s kešema / bez keší? Třeba pro rychlejší prohlížení mapy nebo v místě kde je velká koncentrace kešek by se volba dočasného vypnutí zobrazeni keší jistě hodila.

+1
Takova moznost by se mi take moc libila - dany prepinac by treba mohl prestat aktualizovat seznam viditelnych cache a zobrazovat jenom ty co uz jednou z databaze vydoloval.

Na mapicce by treba mohla bejt nejaka ikonka a kese by se aktualizovaly vzhledem k aktualimu zoom az potom co by se na ikonku kliklo.

Mik
  • 0

#556 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2010 - 7:33

LIMIT pochopitelně používám, navíc se pro čtení souřadnic používá i extra index, kritický bod je ale v požadavku, že chci vidět 50 nejbližších keší.
  • 0

#557 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2010 - 10:08

Ahoj, tak jsme provedl par testu a zjistil jsme ze chyba s neexportem poznamek z databaze bude asi na strane PDA. Protoze od te doby vse funguje jak ma a zjistil jsme ze ty konkretni cache maji nejaky podivny datum nalezu. Vysvetleni vidim v tom ze jsem ten den menil baterii a asi pri te prilezitosti se stratilo nastaveni casu. Toho jsem si asi nevsiml. Vecer Jsem PDA pripojil k PC a tim se cas a datum seridil a od te doby to funguje jak ma. To je moje jedine vysvetleni. Doufam ze v tom neni nic jineho a bude uz vse fungovat jak ma. Jinak diky za super praci a tesim se na dalsi verze ktere budou jeste stabilnejsi a vychytanejsi nez ta soucasna.
  • 0

#558 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 9:43

LudekV Ahoj, reinstaloval jsem OS na pda ... a chtel i PD, ale ic.cz je nefunkcni ... byl bys ochoten mi poslat .cab do majlu?
Diky (i kdyz to nepujde).
Cetl jsem forum na ic.cz, a vypada to ze problemy budou dlouhodobejsiho razu ...

Nebo, nechystas nejaky alternativni umisteni souboru ke stazeni?
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#559 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 11:20

Můzu ti pomoct nejdřív večer, ale teď zrovna ic.cz jede, tak stahuj.
  • 0

#560 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 12:24

LudekV napsal/a:
Můzu ti pomoct nejdřív večer, ale teď zrovna ic.cz jede, tak stahuj.

Sosnuto, diky ... a diky za PD! :)
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama