Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#641 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 11:22

Zdravím nejenom autora této velmi pěkné aplikace, která má pro mne ambice nahradit výborný program GCzII. Jen pár mých postřehů. - Po prvním zkoumání fcí kompasu mne trochu zmátly šipky a sluníčko. Ani v manuálu není sepsáno jakou má fci červená a jakou modrá šipka. - "Po přechodu na webovou stránku chybí tlačítko zpět". Přiznám se, že poprvé mi listing nefungoval ani po vybrání jiné keše a opětovně se zobrazovala webová stránka. Bylo nutné PD vypnout a zapnout. Podruhé se mi to již ale nestalo. Je realizovatelné naprogramovat zmiňované "zpět"? - Importuji manuálně databázi z GeoGet, přesto mi PD ignoruje atributy keší jako nefční keš, mnou nalezené apod. Je to problém ve formátu co posílá GG? Lze tyto informace nějak aktualizovat? - Tlačítko "Zamknout" má i automaticky zhasnout displej PDA? Pokud ano tak na mém HTC TyTn II to nefunguje :-( - Asi pro mne zatím nejpodstatnější chyba... Poznámka v detailu cache není rolovatelná a při dlouhém textu nenávratně mizí mimo displej. Nejpodstatnější poznatek ale je, že PD je asi momentálně nejlepší aplikací platformy Windows Mobile pro geocaching :-) společně s GCzII, která poskytuje oproti PD možnost importu geokeší přímo z webu (možná nápad do budoucna?). Vzhledem k používání GeoGetu to ovšem až tolik nebolí. Jen budu muset vyřešit problém aktuálnosti geokeší. Díky moc autorovi za jeho těžkou práci a přeji mu nejenom pěkné a pohodové svátky a nový rok, ale i odhodlání a elánu v dalším vývoji tohoto programu. :-) S pozdravem skurakai
  • 0

#642 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 11:56

Umí PD zobrazovat u keší atributy? Nikde jsme to nenašel. :(
  • 0

#643 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 12:00

Vyber keš a funkce "hlavní" (klobouk)
  • 0

LG G3 + a:Drake

#644 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 13:53

syntreno napsal/a:
Super aplikace. Mam jen malinkej dotaz a nevim kudy ven.
Nejde mi naimportovat online jedina kes konkretne GC14HFE...

Mě to stáhlo bez problémů. Kontrolní otázka, jsi Premium Member?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#645 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 14:00

vokaty napsal/a:
Umí PD zobrazovat u keší atributy? Nikde jsme to nenašel. :(

Ano, samozřejmě za předpokladu, že mu je dodáš. Pokud např. importuješ PQ GPX verze 1.0, tak tam atributy nejsou, je třeba zvolit GPX verze 1.0.1

http://pocketdrake.c...&media=det1.jpg
Vložit obrázek přímo nešlo, tak aspoň odkaz
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#646 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2010 - 14:09

skurakai napsal/a:
- Po prvním zkoumání fcí kompasu mne trochu zmátly šipky a sluníčko. Ani v manuálu není sepsáno jakou má fci červená a jakou modrá šipka.

Ale je
http://pocketdrake.c...?media=det5.jpg

- Importuji manuálně databázi z GeoGet, přesto mi PD ignoruje atributy keší jako nefční keš, mnou nalezené apod. Je to problém ve formátu co posílá GG? Lze tyto informace nějak aktualizovat?

Pokud překopíruješ databázi z GG (obvykle soubor geoget.db3), tyto informace v PD musíš najít. Jinak doporučuji použít plugin PocketDrakeSync, ušetří ti spoustu práce.

- Tlačítko "Zamknout" má i automaticky zhasnout displej PDA? Pokud ano tak na mém HTC TyTn II to nefunguje :-(

To by mělo, bohužel tato funkce na některých zařízeních nepracuje správně. Zatím se mi nepodařilo najít pořádnou dokumentaci, jak to spolehlivě udělat.

Nejpodstatnější poznatek ale je, že PD je asi momentálně nejlepší aplikací platformy Windows Mobile pro geocaching :-) společně s GCzII, která poskytuje oproti PD možnost importu geokeší přímo z webu (možná nápad do budoucna?). Vzhledem k používání GeoGetu to ovšem až tolik nebolí. Jen budu muset vyřešit problém aktuálnosti geokeší.

Ježíšek přinesl verzi 1.4.0, která import z webu a odeslání logu umí
  • 0

#647 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 6:41

Nechci hned hlásit problém, možná to bude jen ten mezi dotykovým displejem a mou rukou :-)

Přesto mám obtíže s atributy jako jsou neaktivní geokeš. Po aktualizaci geokeší v PocketDrake (Import - Nejbližší keše) jsou ignorovány atributy "Mimo provoz". Všechny mi je to bere jako aktivní ať už ve filtru tak na mapě.

Přikládám screenshoty z MDA.

Je to prkotina, ale hlásit se to musí. :-)

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek

• 0

#648 bobosh

bobosh

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 9:05

ahoj. také nechci hned hlásit problém, protože si myslím, že je to někde v nastavení, ale když si načtu seznam keší a pak dám mapu (chci se na mapce podívat kde jsou) tak se mi kešky zobrazí jen na chvilku a hned z mapky zmizí. Zůstane mi viditelní pouze jedna - ta poslední prohlížená. Co je špatně s nastavením? Zobrazit keše mám zatržené, protože je zobrazit chci... ale neděje se tak :-(
  • 0

#649 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 9:14

Něco podobného se mi jednou taky stalo. Zkoušel jsem všechno možný a nic nezabíralo. Pořád se mi zobrazovalo pouze pár keší v určitém regionu a nikde jinde krom právě vybraný už nic. Pomohlo až nahrání nové databíze z GG. I když v té původní keše byly všechny a vyfiltrovat normálně šly, na mapě se nezobrazily. Ještě možná zkontroluj nastavení filtru, ale píšeš, že se ti v seznamu zobrazí, čili to bude asi v pořádku.
  • 0

#650 bobosh

bobosh

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 9:27

no, seznam je v pořádku. ale jakmile se ze seznamu vrátím zpět na úvodní stránku s ikonami filtru, vyhledávání, mapy atd. (ve stavovém řádku mám stále vyb/celk: 999/1579 - pak kliknu na ikonu mapa - že se podívám kde těch 999 keší je (zkusil jsem omezit, ale to nepomáhá) - po načtení mapy vidím ikonky kešek a hned zmizí a zůstane mi viditelná jen ta poslední - ta co je na úvodní stránce mezi ikonkami - poslední otevřená - a když se vrátím zpět na tuto stránku tak nemám ve stavovém řádku vybrané žádné keše - tj 0/1579. :-( tak jsem teď zkusil přejít z verze 1.4 na 1.2 a zde funguje vše perfektně. návrat na verzi 1.4 - stále stejný problém. Tak budu používat verzi 1.2.
  • 0

#651 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 9:45

Zkus si nahrát novou databázi z GG nebo si starou někam zkopíruj a PD si založí novou. Uvidíš hned jestli to bude zlobit i s novou databází. Mě to pomohlo.
  • 0

#652 bobosh

bobosh

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 9:51

zkusil jsem ještě verzi 1.4 s jinou databází - bez úspěchu :-(
  • 0

#653 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 16:56

skurakai napsal/a:
Nechci hned hlásit problém, možná to bude jen ten mezi dotykovým displejem a mou rukou :-)

Přesto mám obtíže s atributy jako jsou neaktivní geokeš. Po aktualizaci geokeší v PocketDrake (Import - Nejbližší keše) jsou ignorovány atributy "Mimo provoz". Všechny mi je to bere jako aktivní ať už ve filtru tak na mapě.

Přikládám screenshoty z MDA.

Je to prkotina, ale hlásit se to musí. :-)

Dobře děláš, že hlásíš. Měl jsem chybu v importu GPX, stav aktivní/mimo provoz se špatně zpracovával. Bude opraveno v příští verzi.
  • 0

#654 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 11:16

Právě vyšla silvestrovská verze 1.4.1
  • 0

#655 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 9:32

Zdravim. Diky moc za vyreseni problemu s atributy geokesi. Pri pouzivani PD se mi vyskytl dalsi mensi problem pri pouzivani aktualizaci geokesi. Pri aktualizaci se bohuzel smazou vsechny mnou vytvorene waypointy (jako napr vypoctene finalky u mystery geokesi, jednotlive zastavky u multikesi apod.). Jaky postup navrhujete? Nejde ty waypointy nejak vyexportovat a pak zase zpetne importovat? Nebo nejakym zpusobem obejit pres synchronizaci s GeoGet-em? Popr. mne napada ukladat body jako ad-hoc waypointy (at uz je to cokoliv).Tam mi ovsem chybi moznost exportu.Nejsem si jist ani synchronizaci s GeoGet-em. Pokud byste nasli nejake "elegantnejsi" reseni, budu urcite velmi rad. S pozdravem skurakai
  • 0

#656 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 16:03

Synchronizace přes GG by to měla, alespoň provizorně a částečně, snad řešit. Když si databázi sesynchronizuješ s GG, následná synchronizace keší, u kterých zmizely WP díky aktualizaci v PD by se měla projevit tak, že WP, které budou v databázi PD se dostanou i do databáze GG, ale ty které tam zmizely, se z databáze GG neztratí, ale zůstanou tam. Je to stejná situace, jako když v PD nějaký WP smažeš - v GG se při synchronizaci nesmaže. Doufám, že nekecám blbosti, myslím, že to tak kdysi fungovalo, tak snad i teď. Neřeší to samozřejmě stav kdy se něco takového stane u keše, u které nemáš poslední změny "zazálohované" provedenou synchronicaci s GG.
  • 0

#657 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 7:11

Ke stažení je verze 1.4.2, která opravuje několik drobných chyb - viz seznam změn. Mimo jiné řeší problém s waypointy. Sice jsem si označoval manuálně přidané, ale při aktualizaci jsem smazal šmahem všechny, bez ohledu na znašku. Stane se ;)
  • 0

#658 vandrovecz

vandrovecz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 19:48

Nikdy neměň vítěznou sestavu..program udělal velký pokrok od nějaké letní bety, kterou jsem zatím používal. Po upgrade na nej verzi se mi žel načítání GPX souboru ze Skrýšotlače také nejnovější kouslo někde v půlce těch asi čtyřiceti keší a představy o prima geodni se rozplynuly jak novoroční přecevzetí:-( Kešky, které proběhly, program v informačním řádku vidí, ale filtr je nevyhledá. BeelineGPS všechny gpx zkousla bezproblému, ale to byla jen slabá náplast. Přečtu diskuzi, teď si musím jednoduše ulevit... Pomohla by čistá instalace programu, co myslíte? Jak ale zachránit ručně zadané waypointy atd.? Musím si především najít čas vyzkoušet jiné programy jako Skrýšotlač...
  • 0
Celý život jsou vyhozené peníze...

#659 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 20:22

Novou instalací zatím nedělej a pokud máš poslední verzi PD, pak bys o ručně zadané WP při aktualizaci přijít neměl. V případě importu z gpx se dokonce myslím stávající keše znovu neimportují a neaktualizují, ale importují se pouze nové. Zkus si pohrát s nastavením filtru, je tam docela dost kritérií, je možné že máš něco nastavené tak, že filtr neodpovídá keším v databázi. Pokud import gpx plně neprošel, zkus ho znovu. Pokud ani to nepomůže, pošli ten gpx Luďkovi. Alespoň to tady vždy píše, tak se snad nebude zlobit, že tu mluvím za něj. Pokud používáš GeoGet, můžeš databázi sesynchronizovat s ním a pak poslat do PDA novou z GG, čímž by se mohly případné anomálie vzniklé pádem PD z databáze PD odstranit. GG je v tomto případě minimálně taková super záloha a jistota, že o databázi nepříjdeš. Navíc hned zjistíš zda tam ty keše jsou a v jakém stavu. Případně můžeš gpx importovat přímo do GG a do PD pak přenést už hotovou databázi.
  • 0

#660 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 20:58

vandrovecz: pro zajímavost mi to GPX pošli, je docela možné, že je v něm nějaká nestandardnost. Pokud kešky nejde vyhledat, tak buď máš ve fitlru nějak podmínku, která je vyhodí z výběru, nebo se naimportovaly nesmysly. Přikláním se k doporučení zapomenout na Skrýšotlač a raději se spřátelit s GeoGetem. Import GPX na PC je mnohem rychlejší a překopírování hotové databáze je pak otázkou minuty nebo dvou.
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama